Βερολίνο: Μπάτσοι γύρω από την κατάληψη Teppich Fabrik

http://en.squat.net/2017/08/05/berlin-riot-cops-around-teppich-fabrik-squat

Οι μπάτσοι περιπολιών περιπολούν γύρω από το καταλημένο εργοστάσιο Teppich Fabrik στην περιοχή Friedrichshain του Βερολίνου. Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών δήλωσε γερμανική καθημερινή εφημερίδα ότι σκοπός είναι  να εμποδιστούν οι αλληλέγγυοι από το να εισέλθουν στην κατάληψη ενδυναμώνοντάς την.  . Στην Rigaer Strasse η ένταση είναι υψηλή αφού οι αρχές μπορούν να μπλοκάρουν το δρόμο για τους επόμενους 18 μήνες για ένα άλλο έργο «ευγενοποίησης».

 

Το παλιό Teppich Fabrik στην περιοχή Friedrichshain ήταν καταλήφθηκε σιωπηλά αρκετούς μήνες πριν. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο Bernd Freier, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας μόδας S.Oliver. Ο ισχυρός ιδιοκτήτης 2,2 δισεκατομμυρίων θέλει τους μπάτσους να εκενώσουν το κτίριο, αλλά η προγραμματισμένη εκκένωση για τις 3 Αυγούστου δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με τις αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο Freier δεν πήγε ακόμα στο δικαστήριο. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι χρειάζονται δικαστική απόφαση για να εκκενώσουν το κτίριο.

Στις 28 Ιουλίου υπήρξε σύγκρουση μεταξύ τίτλων της ιδιωτικής εταιρείας Kuhr Security. Οι αστυνομικοί ήρθαν στο Teppich Fabrik και, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τους ρίχτηκαν κάποια αντικείμενα. Για δεύτερη φορά  τον Αύγουστο μονάδες καταστολής των διαδηλώσεων  με πλήρη εξοπλισμό μπλοκάρουν την είσοδο της κατάληψης (εικόνα παρακάτω) και η παροχή ηλεκτρισμού διακόπηκε. Όμως οι καταληψίες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα για ελεύθερους χώρους στο Βερολίνο.

 

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου θέλει να χτίσει πολυτελή διαμερίσματα στο σημείο όπου στέκεται τώρα το Teppich Fabrik . Άλλη ώθηση της διαδικασίας «ευγενοποίησης» στην περιοχή Friedrichshain. Οι ακτιβιστές καλούν να έρθουν και να υποστηρίξουν την κατάληψη Teppich Fabrik .

Η ένταση είναι επίσης υψηλή στο Rigaer Strasse, το οποίο βρίσκεται επίσης στην περιοχή Friedrichshain του Βερολίνου. Οι τοπικές αρχές έκλεισαν το δρόμο με ξύλινο τοίχο για τους επόμενους 18 μήνες (εικόνες παρακάτω). Η εταιρεία επενδύσεων CG Gruppe ζήτησε το οδόφραγμα προκειμένου να κατασκευάσει πολυτελή διαμερίσματα στο Rigaer Strasse. Οι γείτονές τους διαμαρτύρονται τακτικά με γλάστρες και κατσαρόλες  ενάντια στο κλείσιμο του δρόμου για ένα άλλο έργο «ευγενοποίησης» στο Friedrichshain. Στις 2  του Αυγούστου οι ακτιβιστές μπλόκαραν το Frankfurter Allee.

 

Οι αστυνομικοί και οι μπάτσοι παρενοχλούν ανθρώπους στο δρόμο. Οι άνθρωποι κτυπιούνται και κρατούνται χωρίς προειδοποίηση. Αλλά η αντίσταση δεν θα σταματήσει. Στις 5 Αυγούστου,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση γειτόνων για συζήτηση περαιτέρω ενεργειών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License