Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ… ΠΟΝΤΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

"Βουτσάς για Ρεπούση: «Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη, τι συνωστισμός, μωρή»

"Βουτσάς για Ρεπούση: «Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη, τι συνωστισμός, μωρή»
 

Επίθεση κατά της ιστορικού και πρώην βουλευτού Μαρίας Ρεπούση εξαπέλυσε το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη θεατρική του παράσταση στην Οινόη, ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η κ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων, ο γνωστός ηθοποιός είπε:

«Γιατί όλοι έχουμε ρίζες και περισσότερο εσείς οι Πόντιοι έχετε ρίζες μέσα από την ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός όπως είπε μία κυρία. Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη». Ο Κώστας Βουτσάς συνεχίζοντας είπε ειρωνικά: «Συγγνώμη για το μια, ε;». «Τι συνωστισμός, μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους;» », συμπλήρωσε επίσης".

 Στην Ελλάδα (αποκλειστικά) την Ιστορία δεν τη γράφουν  οι έχοντες την ιδιότητα του Ιστορικού, την αρμοδιότητα και την   επιστημονική επίγνωση να διατυπώνουν κρίσεις θετικές ή αρνητικές για τα ιστορικά γεγονότα. Αυτά τα καθήκοντα τα έχουν αναλάβει συνήθως  είτε τίποτα παλαβιάρηδες σαν τον θεατρίνο Κώστα Βουτσά,   επ΄ αφορμή… θεατρικής του παράσταση στην Οινόη, ενώπιον…Ποντίων, είτε επίσης λογής άλλοι Ελληνάρες  σε κουβέντες καφενείου  έμπλεοι πατριωτικής αγανάκτησης, γιατί μια…άσχετη ,  "μαλ@κισμένη  Ρεπούση"  δήλωσε, ("τί λες, μωρή;") πως δεν υπήρξε γενοκτονία Ελλήνων στη Σμύρνη.

Ιστορική διαπίστωση: Πάντα σε αυτή τη χώρα,   όσοι κάνουν κουμάντο είναι οι χειρότεροι. Και όχι μόνο στην πολιτική, όπως  αποφαίνονται οι περισσότεροι Συν-Ελληνες. ΄Αλλωστε, σοφά το είπε ο «ανώνυμος» πως «κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες, τους δασκάλους, τους δικαστές, τους δημοσιογράφους, τους ηθοποιούς και πάει λέοντας , που του ταιριάζουν».

Αλλά δεν είναι μόνο τούτοι. ΄Εχουμε  κι άλλους επιδρομείς. Ψηφοφόροι με τρικυμία εν τω κρανίω  που προσέρχονται στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει μια χώρα που σεμνύνεται πως φυλάει σιδερωμένη τη φουστανέλα του προσπάππου όχι πια σε κασέλα,  αλλά κρεμασμένη  στο βεστιάριο δίπλα ακριβώς από το επώνυμο μπλουζάκι της Λακόστ. «Λέρες»  και ψώνια καλλιτέχνες, σαν τον εν λόγω Κώστα Βουτσά,που δε φτάνει πως τάισαν με ατόφιο κινηματογραφικο-τηλεοτπικό σκουπίδι γενιές Ελλήνων κι αντί να φάει η μούρη τους χώμα,  να ζητήσουν γονυπετείς  συγγνώμη για το κακό που προξένησαν σ΄αυτό το λαό,  αναλαμβάνουν να μας παραδώσουν και μαθήματα ιστορίας, πέραν της…υποκριτκής τους τέχνης.

Το πιο ανήθικο όμως δεν είναι αυτό.  Βρίζει σκαιότατα ο πανάθλιος θεατρίνος για τις διαφημιστικές ανάγκες της σκουπιδοπαραγωγής που ανεβάζει, σε μια ραδιοφωνική  εκπομπή   για... Πόντιους (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και για το λόγο αυτό φυσικά  θυμήθηκε  τη  Ρεπούση και τη γενοκτονία (που δεν έγινε) στη Σμύρνη,  έναν ολόκληρο αιώνα (παρά μια δεκαετία) πριν.  Αν το είχαν καλέσει, όμως,  σε κάποια αντίστοιχη συζήτηση με παρόντες, ας πούμε Τούρκους -Μουσουλμάνους της Κομοτηνής,   ή η μνήμη του θα είχε ατονήσει  για εκείνα τα... περασμένα-ξεχασμένα τώρα γεγονότα ή θα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα.  Και…επί λόγου τιμής του!

 ΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα για αυτή τη φάρα των «καλλιτεχνών», που τάισαν με τόνους σκουπίδια (υποκουλτούρα) τις γενιές των Ελλήνων  του περίφημου ελληνικού κινηματογράφου  της δεκαετίας του ΄60 κυρίως, μεταξύ των οποίων περίοπτη  θέση κατέχει ο εν λόγω, εκτός των άλλων και …σαχλαμαράκιας, ηθοποιός Κώστας Βουτσάς . Παραθέτουμε μια τέτοια πρόσφατη αναφορά με αφορμή την επέτειο του θανάτου της επίσης μεγάλης μπαγαπόντισας,  «γατούλας» ,εθνικής μας Σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη:

 

«Ελληνικός κινηματογράφος»  Κείμενα και φωτογραφικό υλικο του Φ. Ηλιάδη, Εκδόσεις Φαντασία (23/7/2017)
Αφιερώματα , για να μην ξεχνάμε  τη μακαρίτισα ηθοποιό, που πρόσφερε τόσα πολλά στην… υποκουλτούρα  της χώρας. Μαζί φυσικά με όλο εκείνο το φοβερό συνάφι των συναδέλφων της που μεσουρανούσαν τη δεκαετία  του ’60.  Ακόμα μέχρι σήμερα όχι μόνο τα παιδιά μας,αλλά και τα εγγόνια και τα δισέγγονα θα…(δια)μορφώνονται από τα ηθοπλαστικά αυτά έργα  της Φίνος Φιλμ και της «Καραγιάννης Καρατζόπουλος», στα οποία πρωταγωνιστούσαν συνήθως  η  περίφημη «Βουγιούκλο» με τους λοιπούς αξέχαστους  συμπρωταγωνιστές της.
Αληταριό. Ανήθικο συνάφι, που για τα φράγκα και τη διασημότητα ξεπούλησαν τα πάντα. Και την πλήρωσαν οι γενιές των Ελλήνων, φυσικά. Κι εκείνες οι ταινίες ευθύνονται  (μέσα στα άλλα) για τη σοβαρή παθογένεια που δέρνει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση ,η εικόνα γενικά, είναι μεγάλος δάσκαλος.΄Οσο πιο κακός  ο δάσκαλος ,τόσο πιο  «μπουμπούνες» βγαίνουν  οι μαθητές του. Και οι ηθοποιοί σαν τη Βουγιουκλάκη, τον Κωνσταντάρα, τη Λάσκαρη,το Βέγγο, τους άλλους όλους  γνωστούς και μη εξαιρετέους αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνης της εποχής, ήταν οι χειρότεροι δάσκαλοι που δίδαξαν  ποτέ σ΄αυτή στη χώρα. ΄Ο τι αισχρότερο  μπορούσε να της τύχει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License