Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της Φοιτητικής Εστίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

από αννα 11/06/2002 3:27 μμ.


ποιά ή ποιές φοιτητικές εστίες θα κλείσουν και πόσα άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία;

από Weasel 11/06/2002 6:10 μμ.


Πριν μερικές ημέρες, στάλθηκε και επίσημα ανακοίνωση στην ΦΕΠΑ (φοιτητική εστία πανεπιστημίου Αθήνας) που ζητούσε από τους ένοικους να την εγκαταλείψουν μέσα στον επόμενο μήνα. Υποτίθεται πως θα επαναπροωθηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία στη Βάθης. Στην εστία αυτή πρώτη δύναμη είναι η ΠΑΣΠ και δεύτερη η ΠΚΣ. Επίσης μέχρι τώρα έχουν κλείσει για διάφορους λόγους (προφάσεις βασικά πως θα ανακατασκευαστούν) και πριν λίγα χρόνια οι εστίες του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Παντείου. Στο ΕΜΠ θέλουν να χτίσουν ξενώνα για την ολυμπιάδα που μετά θα τον μετατρέψουν (λένε) σε εστία. Κάτι το οποίο δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κάνουν γιατί θέλουν να την φτιάξουν εκτός χόρου ασύλου, οπότε security, εσωτερικοί κανονισμοί, ενοίκια κλπ. Οι οικότροφοι και το σχήμα (εαακ) της εστίας του ΕΜΠ - ΦΕΕΜΠ έχουν δώσει ένα μεγάλο αγώνα τα τελευταία χρόνια, που είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μην πληρώνει κανείς ενοίκια, ούτε οι μετανάστες και ούτε καν συμβολικά, με αποκορύφωμα πριν 3 χρόνια που 13 οικότροφοι αντιμετώπισαν μηνύσεις από το ΕΙΝ. Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω είναι υπερβολικά συνοπτικά, οπότε η καλύτερη λύση θα ήταν να ανέβουν τα κείμενα που έχουν γράψει τα παιδιά της εστίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License