Επίθεση και κλοπή στα εξάρχεια

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε δέκα μέρες που επιβάλλεται να δημοσιοποηθει. https://athens.indymedia.org/post/1576790

Την παρασκευή 11 αυγούστου γύρω στις 5 το πρωί 2 άτομα επιτέθηκαν σε έναν άντρα και μία γυναίκα στην οδό μετσόβου στο ύψος της μπουμπουλίνας με σκοπό την κλοπή. Τα δύο άτομα (υπήρχε τρίτος στη γωνία της εκκλησίας) πλησίασαν από πίσω, ακινητοποίησε ο ένας τον άντρα πιανωντας τον απο το λαιμό με το ένα χέρι και με το δεύτερο πίεσε μεταλικό αντικείμενο στον αυχένα και στη συνέχεια τον έριξε κάτω και πήρε απο τις τσέπες του, το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι, ένω παράλληλα ο δεύτερος προσπάθησε να τραβήξει την τσάντα της κοπέλας με αποτέλεσμα αρχικά να την ρίξει στο έδαφος και στη συνέχεια να την χτυπήσει στο πρόσωπο για να αφήσει την τσάντα.

Έπειτα έτρεξαν προς τα οχήματα τους ένα παπί σχετικά καινούργιο και ένα μπλε XT 600 με αλλαγμένη εξάτμιση. Τα δύο αυτά άτομα μιλούσαν ελληνικα χωρίς κάποια ξενική προφορά, είχαν παρόμοιο κούρεμα, ξυρισμένα τα γύρω και πιο μακριά τα επάνω, ο ένας ψηλός γυρω στο 1,85 με σκούρα μαλλια και ο δεύτερος πιο κοντός γύρω στο 1,75, μάλλον με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ηλικίας γύρω στα 26 με επιφύλαξη, αθλητικά ντυμένοι, σίγουρα όχι πρεζάκια, φάνηκαν αθλητικοί και συγκεκριμένοι στον τρόπο δράσης τους, από το πως πλησίασαν μέχρι το τρόπο που έφυγαν με τα οχήματα ουτως ώστε να μην φανούν οι πινακίδες. Δεν παρατηρήθηκαν επίσης τατουαζ στα χέρια του κοντού ή στα πόδια και των δύο.

Καταλαβαίνουμε πως οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεχυμένες, θεωρούμε σημαντικό όμως να αναφερθεί το συμβάν με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των περιγραφών/στοιχείων/τρόπου δράσης ατόμων που επιλέγουν να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης γειτονιάς των εξαρχείων. Η δράση αυτών είναι που δίνει πάτημα στα media και τους πολιτικούς εντολείς τους να αναφέρονται στα εξάρχεια ως άβατο και κέντρο ανομίας. Να μην αφήσουμε κρατικούς και παρακρατικούς κανίβαλους να κατασπαράζουν τη ζωή μας.

από μένω σχετικά κοντά 13/08/2017 5:25 μμ.


Εκμεταλλεύονται ότι λείπουν πολλοί άνθρωποι από τη γειτονιά και επίσης ότι είναι μια ώρα με ελάχιστη κίνηση στο δρόμο. Προφανώς δεν τολμάνε να κάνουν κάτι τέτοιο σε ώρες που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα βρεθούν με τη μούρη στο δρόμο και τα κωλοαμάξια τους σπασμένα...

Το βράδυ της Δευτέρας 7/8 αντίστοιχη επίθεση έγινε και λίγο πιο πάνω στην Τσαμαδού, γωνία με Κουντουριώτου.

Τρία άτομα καθόντουσαν στο μάρμαρο εισόδου σπιτιού και μόλις 2 άτομα ηλικίας 60-65 περίπου ετών πέρασαν μπροστά τους, οι δύο ξεκίνησαν να προκαλούν λεκτικά, τους πλησίασαν και με την απειλή μαχαιριού πήραν την τσάντα πλάτης τους ενός, ενώ τον χτύπησαν στο κεφάλι με την λαβή του μαχαιριού και τον χτύπησαν με μπουνιά σπάζοντας του τα δόντια. Ο άνθρωπος έπεσε στο έδαφος με αίματα στο κρανίο και οι τρεις εξαφανίστηκαν τρέχοντας.

Σύμφωνα με τους δύο που δέχτηκαν την επίθεση, ο ένας ληστής ήταν μάλλον από χώρα της κεντρικής Ασίας (λόγω χρώματος και σωματότυπου), ενώ οι άλλοι δύο που πραγματοποίησαν την επίθεση μιλούσαν ελληνικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License