Η επόμενη ημέρα απο την δολοφονία της αντιφασίστριας Heather Heyer στο Chalottesville


 

Eπιθέσεις των Ανώνυμους σε Φασιστικές ιστοσελίδες

Πολλοί ρατσιστικοί και φασιστικοί ιστότοποι είναι εκτός σύνδεσης λόγω συντονισμένων επιθέσεων των Ανώνυμουςκαι άλλων χάκερ. Οι επιθέσεις άρχισαν ως  εκδίκηση στην δολοφονία της Heather Heyer από φασιστική τρομοκρατική επίθεση στο Charlottesville της Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

Charlottesville : Αντιφασίστες ακυρώνουν φασιστική συνέντευξη τύπου.

Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας της Heather Heyer, ένας από τους διοργανωτές της πορείας μίσους «Ενώστε την Δεξιά», ο Jason Kessler, προσπάθησε να δώσει συνέντευξη τύπου, πράγμα που κατέστει αδύνατο μετά από παρέμβαση του κόσμου που ανάγκασε το ρατσιστή να τραπεί σε φυγή για να αποφύγει το μένος του κόσμου παρόλλες τις «φιλότιμες» προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας να τον προστατεύσει.

Βίντεο: https://www.facebook.co

m/enough14/videos/1489616084393663/

Και https://www.facebook.com/enough14/videos/1489625741059364/

 

Η δολοφονημένη αντιφασίστρια Heather Heyer

  

Ο φασίστας ρατσιστής James Alex Fields Jr., που δολοφόνησε την Heather Heyer και τραυμάτισε δεκάδες αντιφασίστες.

  

 

 Αυθόρμητες αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Στην Νέα Υόρκη εκατοντάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν ενάντια στον φασισμό και παρόλη την παρενόχληση από την αστυνομία ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία.

Βίντεο: https://www.facebook.com/enough14/videos/1489673797721225/

Στο Σιάτλ  αντιφασίστες και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας «Οι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ» «Αλληλεγγύη στο Charlottesville»

Βίντεο: https://www.facebook.com/enough14/videos/1489659664389305/

Στο Oakland 1000 άτομα βγήκαν στους δρόμους.

Από το Oakland στο Charlottesville: Αγάπη & Αλληλεγγύη

Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Όκλαντ το βράδυ του Σαββάτου μέσα σε λίγες ώρες από την ακρόαση των ειδήσεων για τις θανατηφόρες συγκρούσεις στο Charlottesville. Οι καρδιές μας είναι βαριές και το αίμα μας βράζει με τη δολοφονία της Heather Heyer. Στέλνουμε την αγάπη για τις δεκάδες συντρόφους που τραυματίστηκαν και τώρα αναρρώνουν από τις λευκές εθνικιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εμπνεόμαστε από την έντονη αντίσταση και τη γενναιότητα που επέδειξαν όσοι νίκησαν τους Ναζί, το ΚΚΚ και το Alt-Right στο Charlottesville. Είδαμε μια αδιαμφισβήτητη ευελιξία από τις μικρότερες επιμέρους πράξεις αντίστασης στο λευκό τρόμο ώς τις μεγάλες ομάδες που ταξίδευαν, δικτυωμένες, ομόσπονδες και μετακινήθηκαν μαζί. Η δειλή επίθεση των φασιστών κατέστησε σαφή την απελπισία τους και μην κάνετε λάθος, οι φασίστες έχασαν χθες. Οποιεσδήποτε προσπάθειες για να ενώσουν την δεξιά με την πορεία του Charlottesville έχουν τελειώσει σε απόλυτη αποτυχία. Οι φασίστες ποτέ δεν θα κατανοήσουν την αλληλεγγύη που  είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, γιατί το μίσος τους,  τους τυφλώνει και η πολιτική τους εμποδίζει να εφαρμόσουν κάποια πραγματική ενότητα. Εκείνοι που απάντησαν την όμορφη έκληση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους φανατικούς έχουν δώσει ένα αποφαστικό χτύπημα στα νεοφασιστικά κινήματα στη χώρα μας. Ήταν με μεγάλο κόστος, όπως ακριβώς στο Σακραμέντο, CA πριν από ένα χρόνο, όπου οι αντι-φασίστες κατάφεραν να σταματήσουν ένα ναζί, αλλά αρκετοί είχαν μαχαιρωθεί.

Μετά τη συγκέντρωση στο κέντρο του Όκλαντ, το πλήθος πήγε στους δρόμους και πορεύτηκε γύρω από τη λίμνη Merritt. Ως μια μικρή κίνηση αλληλεγγύης, παύσης και μνήμης, η πορεία εισέβαλε στον αυτοκινητόδρομο 580, εμποδίζοντας όλη την κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις με τα αναμμένα καπνογόνα και τα πυροτεχνήματα. Τα αυτοκίνητα κόρναραν προς  στήριξη, άνοιξαν τα παράθυρα και οι γροθιές σηκώθηκαν. Η αστυνομία που δεν είχε καμία συμπάθεια προς την πολιτική και τελετουργική πρακτική, έπαιξε το ρόλο της. Μετά από λίγο καιρό το πλήθος έφυγε με τους δικούς του όρους και επέστρεψε στο κέντρο της πόλης όπου διασκορπίστηκε χωρίς άλλα περιστατικά.

Αυτή η επίδειξη στηρίχθηκε σε πολλά πολιτικά φάσματα με πράξη και πνεύμα. Η αλληλεγγύη, όπως το παλιό αναρχικό ρητό λέει" Ο τραυματισμός του ενός, είναι ένας τραυματισμός σε όλους!" Εκδηλώθηκε όχι μόνο στο Όκλαντ, Καλιφόρνια, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οι συνομιλίες, η έμπνευση, η αλληλεγγύη μοιράστηκαν δημοσίως καθώς δεσμευόμασταν να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο. Αυτή είναι η βάση της κοινότητας, όχι ως λέξη-κλειδί αλλά ως μία πραγματικότητα και ζωντανός δεσμός που είναι ικανός για όλα.

Ο κόσμος τώρα ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο σε αυτόν τον αγώνα, καθώς οι φασίστες σκοπεύουν να κατέβουν στο Σαν Φρανσίσκο και στο Μπέρκλεϊ για μια σειρά συναθροίσεων στις 26 και 27 Αυγούστου. Διευκρινίζουμε ότι δεν μοιραζόμαστε την υπαρξιακή κρίση των φασιστών, Ο θυμός μας δεν είναι μόνο προς τους μεμονωμένους ρατσιστές, αλλά τα συστήματα και τα θεσμικά όργανα που έχουν επιμείνει και ευνοούνται από τη σκλαβιά. Έχουμε μια εναλλακτική λύση σε αυτόν τον κόσμο και την κάνουμε πραγματική και βιώσιμη με αλληλεγγύη, αυτονομία και αμοιβαία βοήθεια. Θα μεταφέρουμε μαζί μας το πνεύμα του Charlottesville και θα καταστήσουμε σαφές ότι η αλληλεγγύη και η δύναμή μας αυξάνονται μόνο εντονότερα ενόψει αυτής της ολοένα και πιο απελπιστικής αλλά θανατηφόρας φασιστικής προσβολής.

Συνεχίζουμε στη μνήμη της Heather Heyer, μιας που δεν θα ξεχάσουμε, εκείνης που ζει μαζί με τον Mike Brown, την Kayla Moore, τον Σαλβαδόρ Όλμο Γκαρσία, τον Carlo Giuliani, τον Παύλο Φυσά και πολλούς άλλους που έζησαν μια ζωή στον αγώνα και πέρασαν στον επόμενο κόσμο.

Βίντεο: https://www.facebook.com/enough14/videos/1489446297743975/

Αυθόρμητη  εκδήλωση αλληλεγγύης με το Charlottesville στην Βέρνη της Ελβετίας

 

Λίγες ώρες μετά τη φασιστική δολοφονία στο Charlottesville, Βιρτζίνια (ΗΠΑ, υπήρξαν πολλές διαδηλώσεις αλληλεγγύης ανά τον κόσμο, μία από τις οποίες έλαβε χώρα στη Βέρνη της Ελβετίας.

 

Δήλωση της Επαναστατικής Νεολαίας Βέρνης για την αυθόρμητη εκδήλωση στη Βέρνη της Ελβετίας μετά τη φασιστική δολοφονία στο Charlottesville

 

Αυτό το βράδυ του Σαββάτου ακούσαμε τα νέα από τα τραγικά γεγονότα στο Charlottesville (Vi, ΗΠΑ): μία αντιφασίστρια διαδηλώτρια έχασε τη ζωή της ενώ διαμαρτυρώταν ενάντια στη συγκέντρωση νεοφασιστών, ρατσιστών και υποστηρικτών της δουλείας - πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν ένας νεοφασίστας οδήγησε το αυτοκίνητό του ενάντια σε μια ομάδα αντιφασιστικών ακτιβιστών.

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε το μόνο μέρος όπου συνέβη μια τέτοια επίθεση. Πριν από δύο χρόνια υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό στη Βέρνη, όπου ένας τουρκικός φασίστας οδήγησε το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα αντιφασιστών. Περίπου μια ώρα μετά τις ειδήσεις από το Charlottesville άρχισαν για να γεμίσουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, περίπου 80 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βέρνης (Ελβετία) για να δείξουν εκεί την υποστήριξη της διαμαρτυρίας εναντίον του φασιστικού όχλου και να καταστήσουν σαφές ότι στέκονται σε αλληλεγγύη με τους αντιφασιστές σε όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν είναι "τοπικό ή εθνικό πρόβλημα", αλλά διεθνές και αντι-εθνικιστικός. Ακόμα κι αν είμαστε χωρισμένοι γεωγραφικά από χιλιάδες μίλια γης και θάλασσας - ο αγώνας είναι συλλογικός.

 

Επαναστατική Νεολαία Βέρνης

 

Δήλωση αλληλεγγύης της Σουηδικής Αντιφασιστικής Δράσης μετά τη φασιστική δολοφονία στο Charlottesville. Virgina (ΗΠΑ).

 

Δήλωση αλληλεγγύης της αντιφασιστικής δράσης Σουηδία

 

Το Σάββατο 12 Αυγούστου, εκατοντάδες φασίστες συγκεντρώθηκαν σε μια διαδήλωση στο Charlottesville της Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 
Η διαδήλωση πήρε το σύνθημα «Unite the Right» και επέκρινε, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση ενός αγάλματος του νότιου στρατηγού Robert E Lee.

Χιλιάδες αντιφασιστές εμπόδισαν και επιτέθηκαν στη φασιστική διαδήλωση όλη την ημέρα. 
Το απόγευμα, ένας φασίστας οδηγεί το αυτοκίνητό του κατευθείαν στις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες. Περίπου είκοσι αντιφασιστές τραυματίζονται σοβαρά και εξακολουθούν να αναρρώνουν σε νοσοκομεία. Ένα άτομο πέθανε. Ο οδηγός εξαφανίζεται από τη σκηνή μετά τα γεγονότα, αλλά συνελήφθη αργότερα.

Η πολιτική Τράμπ επιτίθεται στην εργατική τάξη, τους μετανάστες και τους ανθρώπους της κοινότητας LGBTQ. Ο φασισμός είναι από τη φύση βίαιος και επιτίθεται εναντίον εκείνων που εμποδίζουν την πρόοδό του.

Θέλουμε να στείλουμε την ανεπιφύλακτη διεθνή αλληλεγγύη μας στα θύματα και τους συγγενείς τους. 

Ο αντιφασισμός είναι πάντα αυτοάμυνα.

 

Μια επίθεση εναντίον ενός είναι μια επίθεση σε όλους μας.

 

Αντιφασιστική δράση Helsingborg 
Αντιφασιστική δράση Malmö 
Αντιφασιστική δράση Ουψάλα 
Αντιφασιστική δράση Στοκχόλμη 
Αντιφασιστική δράση Γκέτεμποργκ 
Αντιφασιστική δράση Gävle 
Αντιφασιστική δράση Σκαραμποργκ 
Αντιφασιστική δράση Jönköping

 

Παράσταση αλληλεγγύης από αντιφασίστες του Remscheid και Wuppertal

 

Παράσταση αλληλεγγύης στο Ελσίνκι  στην Φιλανδία

 

Γκράφιτι στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, αλληλεγγύη με τους αντιφασιστές στο Charlottesville.


Οι Αμερικανοί σύντροφοι του Workers World Party έλαβαν αυτή τη δήλωση αλληλεγγύης από τους κομμουνιστές του Λουγκάνσκ στην εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς στην Ανατολική Ευρώπη. Πριν από τρία χρόνια, ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στην Ουκρανία έφερε στην εξουσία μια ακροδεξιά κυβέρνηση που περιελάμβανε και νεοναζί, σαν αυτούς που πραγματοποίησαν επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια στις 12 Αυγούστου. Φασιστικές μιλίτσιες που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ουκρανικού στρατού διεξήγαγαν πολυάριθμες τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των κατά κύριο λόγο ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής του Ντονμπάς, η οποία αποσχίσθηκε το Μάη του 2014 για να σχηματίσει τις ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Δήλωση υποστήριξης του αγώνα των αντιφασιστών, κομμουνιστών και αριστερών των ΗΠΑ ενάντια στην αυξανόμενη νεοφασιστική απειλή στην Αμερική

Σύντροφοι!

Τις τελευταίες ημέρες, η προσοχή μας επικεντρώθηκε στα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ. Οι μαζικές συγκρούσεις, τα θύματα, η άδικη αντίδραση των αρχών – αυτά αποτελούν την προσπάθεια των δεξιών δυνάμεων να πάρουν εκδίκηση.

Γνωρίζουμε ότι οι αριστερές και αντιφασιστικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το χρώμα του δέρματος. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ένα.

Εμείς, οι κομμουνιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, οι αντιφασίστες της Ουκρανίας, τα θύματα της πολιτικής καταπίεσης του φασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τις αξίες των δεξιών δυνάμεων – διχόνοια μεταξύ των εθνών, πόλεμος, αιματοχυσία, μισανθρωπισμός, καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που μπορούν να σταματήσουν τους δεξιούς εθνικιστές – στην Ευρώπη, την Ουκρανία ή τις ΗΠΑ. Οι αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τις αξίες του ανθρωπισμού – τις αξίες του μέλλοντος. Και γι’ αυτό η αλήθεια θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Και έτσι θα κερδίσουμε!

Πενθούμε για το χαμό της Heather Heyer μαζί σας και μαζί με την οικογένειά της. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζουμε ότι καμία τρομοκρατική επίθεση δε θα σας εκφοβίσει, ούτε θα σας κάνει να σωπάσετε. Μαζί, οι φωνές μας και οι αποφασιστικές μας ενέργειες μπορούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέρος.

Ο φασισμός δε θα περάσει!

Μαξίμ Τσαλένκο

Επικεφαλής της οργάνωσης Κομμουνιστών Λούγκανσκ,

Συντονιστής του Διεθνούς Φόρουμ «Αντιφασισμός, Διεθνισμός, Αλληλεγγύη» (Forum AIS)

Μεταφράστηκε από τα ρωσικά στα αγγλικά από τον Greg Butterfield, από τα αγγλικά στα ελληνικά από την Καμπάνια

 

https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2017/08/15/kommounistes_lougkansk_sthrizoun_charlottsville/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License