"ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΚΑΙ… Ο ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΠΟ$ΣΤΙΑ ΤΟΥ!

Αν ήμουν κακοήθεις, θα ορκιζόμουνα πως οι ίδιοι τη βάλανε τη φωτιά. Για να έχουν θέμα, έκτακτη επικαιρότητα,  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΛΕΦΤΑ!

Χτες βράδυ, κάπου 11 η ώρα, Στενή Εύβοιας. Στ΄ απέναντι από το δικό μας μαγαζί ,που πίναμε μπυρίτσες, ανοιχτή τηλεόραση στο βοθροκάναλο του Σκάι.  Μετέδιδε, λέει, συνεχώς και αδιαλείπτως, έκτακτο δελτίο ειδήσεων για την πυρκαγιά στον Κάλαμο.
Μια απίστευτη πάρλα, μια πρωτοφανής  λογοδιάρροια  και μάλιστα σε άθλια ελληνικά. Και θύμιζε περισσότερο περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα, παρά τηλεοπτική αναπαράσταση-μετάδοση τραγικού γεγονότος, όπως είναι η καταστροφή από τη πύρινη λαίλαπα μιας από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής.
Στην οθόνη καρφωμένη  μονίμως  εικόνα  φωτιάς και καπνού ,που κατά αραιά διαστήματα έκανε σουλάτσο  και  ανεβοκατέβαινε στο γυαλί. Στα κεντρικό στούντιο της τηλεοπτικής  επιχείρησης μια κυρία στο μικρόφωνο, σε εικόνα δεν την είδαμε, με τρεμάμενη,  ιλαροτραγική φωνή και κομπιάσματα κατά τη  διάρκεια της..θεατρικής αυτής  παράστασης . ΄Αλλες φορές οι κουβέντες της γλυκανάλατες, σοβαροφανείς, μα και επιθετική ή συγκαταβατική ,ανάλογα την περίπτωση. ΄Επαιζε μια χαρά το ρόλο της… αγωνιούσης δημοσιογράφου περί της εκπλήρωσης του ιερού λειτουργήματος της ενημέρωσης του πόπολου.
 Στην απ΄ευθείας  γραμμή ενημέρωσης  ένας δημοσιογραφικός κι αυτός τύπος, υποτίθεται παρών στα δρώμενα της πυρκαγιάς, μετέδιδε ή καλύτερα  επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια, τόσο βαρετά, τόσο μονότονα με όμοια, όπως η συνομιλήτριά του,  ακριβώς, τσαλίμια πόνου, αγωνίας, τρόμου στη φωνή, που έλεγες πως αυτοκτονεί από στιγμή σε στιγμή απ΄όσα  έβλεπε να διαδραματίζονται μπροστά του. Με τη διαφορά, βέβαια, πως τίποτα δεν έβλεπε ή πιθανότατα να μην ήταν  καν παρών στο μέτωπο της φωτιάς, αφού κάποια στιγμή που ρωτήθηκε «κατά πού πάει η φωτιά αυτή την ώρα», κόμπιασε για λίγο, μάλλον πανικοβλήθηκε από την απρόσμενη ερώτηση ,αλλά παρ΄όλα αυτά απάντησε με … « άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» δια  της ατάκας, «πώς να δει κανείς φωτιά πού πάει μέσα από τόσο   καπνό; (!).
Η ένστασή μας, όμως,  δεν είναι γι΄αυτά. Παρεμπιπτόντως  ειπώθηκαν.  Επιχείρηση εμπορική είναι ο Σκάι,  βιομηχανία παραπληροφόρησης και μάλιστα από τις πιο αισχρές (μην ξεχνάμε πως ο Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ από κάτι χωματερές σαν το Σκάι «είδαν άσπρη μέρα»).  Αλλά, εκείνο  που το διαφοροποίησε  χτες   από τις άλλες όμοιες επιχειρήσεις,  είναι πως το συγκεκριμένο κανάλι … «δεν ορρωδεί έναντι ουδενός» που λέγανε παλιά οι  γραμματιζούμενοι . Δεν κωλώνει πουθενά, το λέμε σήμερα. Δηλαδή:  Διέκοπτε    την..έκτατκτη δραματική ενημέρωση και επί 10-15 λεπτά έβαζε σωρηδόν διαφημίσεις!  Ανερυθρίαστα, ξετσίπωτα, προκλητικά, έκοβε τους παρουσιαστές και τις εικόνες κι   έλουζε την οθόνη  πατόκορφα  με  απορρυπαντικά πάσης φύσεως, σαμπουάν  για κάθε κόνιδα,  σερβιέτες μονίμως στεγνές και αδιαπέραστες!
Από τις 11 έως τις 12 που ήταν ανοιχτή στο ίδιο κανάλι η τηλεόραση και ρίχναμε  κι εμείς ματιές (να σημειωθεί πως ουδείς από το άλλο μαγαζί το παρακολουθούσε), μέτρησα τουλάχιστον 3 φορές να διακόπτει για διαφημίσεις.  Μιλάμε για την απόλυτη  ξεδιαντροπιά, τη μεγάλη παλιανθρωπιά, την αξεπέραστη ξετσιπωσιά.  Πώς το  λένε;  «Εδώ ο κόσμος  καίγεται»  και  ο Σκάι  στην πο$στιά  του.
Την ίδια ώρα, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε από ένα γρήγορα ζάπινγκ, που έκανε ο σερβιτόρος, ΟΛΑ τα άλλα κανάλια ακολουθούσαν το κανονικό τους πρόγραμμα. Και μόνο ,η ΕΡΤ1 αν θυμάμαι καλά, διέκοψε κάποια στιγμή και μετέδωσε  λίγα  λεπτά έκτακτο πρόγραμμα.
Ο Σκάι εκεί, όμως. ΄Ωρες , μαραθώνιος,  προκλητικά, αδίστακτα να φαίνεται καθαρά πως ποσώς τον ένοιαζε η  πυρκαγιά και τα σπίτια, οι λόγγοι, τα χωράφια που καίγονταν. Η πυρκαγιά ήταν θεόσταλτη.,τελικά. Να είχαμε και  κάποιους νεκρούς; ΄Η έστω ένα, ρε…γαμώτο, να φτιάξει ατμόσφαιρα ! ΄Ηταν έκδηλη η επιθυμία,ειδικά της κυρίας  που  κουμάνταρε τη συζήτηση,που κάθε τόσο ρωτούσε τους συνομιλητές της με αγωνία. Πώς και  δεν έχουμε νεκρούς με τέτοιο χαμό; Είμαστε σγουροι;(!)
 Αν ήμουν κακοήθεις, θα ορκιζόμουνα πως οι ίδιοι τη βάλανε τη φωτιά. Για να έχουν θέμα, έκτακτη επικαιρότητα,  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΛΕΦΤΑ!
«Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του», συνηθίζουν οι ίδιοι  να λένε στο συνάφι. τους. ΄Η, αν είναι κανάλι, στήνει  περιγραφές πυρκαγιάς με τον τρόπο που το κάνανε  χτες βράδυ στο βοθροκάναλο του  ΣΚΑΙ οι αδίστακτοι έμποροι, οι χαλκείς της είδησης, της πληροφόρησης, αλλά και της δυστυχίας, του πόνου,της αγωνίας  του διπλανού.
Σιχτίρ παλιάνθρωποι! Δεν τρωγόσαστε με τίποτα πια.
 

από Λέμε τώρα 15/08/2017 3:18 μμ.


Η λέξη πουστιά σημαίνει κάτι που πρέπει να καταλάβουμε; Είναι κάποιος ιδιωματισμός;
Φίλε μου, το τι βάζω στο κωλαράκι μου δεν μπορεί να σχετίζεται με τους ρουφιάνους του ΣΚΑΪ. Μάθτε να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μένουν στο imc.

άκου φίλε μου πολλές λέξεις σημαίνουν πολλά πράγματα, αναλόγως πως τις χρησιμοποιείς και τα συμφραζόμενα.
Παράδειγμα το σύνθημα σύνθημα "ελλάς ελλάς η χώρα της πουστιάς"* τι σκατά φέρνει στο μυαλό σου?

Αν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι είμαστε όλοι αυτιά για παράδειγμα πως μπορώ να πω 'το αφεντικό μου έπαιξε πουστιά' με τόσες λίγες λέξεις και να γίνω κατανοητός/ή

Η γενίκευση είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους φασίστες πρόσεχε. Βέβαια σε πολιτικές αναλύσεις και τοποθετήσεις εκφράσεις "πεζοδρομίου" ή ψύγματα πατριαρχικού κυριαρχικού λόγου δεν πρέπει να υπάρχουνε εκτός και αν χρησιμοποιούνται σκοπίμως έτσι ώστε να δώσουν κάποια χροιά ή να γίνουν κατανοητά.

Τέλος προσωπικά διαφωνώ με τον τρόπο σας που εκφράζετε τον αντισεξισμό σας ως μπάτσοι, και όχι με το περιεχόμενο ή με την ιδεολογία. Περαστικά σας

από Πολύτροπος 15/08/2017 5:18 μμ.Καμιά σχέση η "πουστιά", που λαθεμένα  αντιλαμβάνεσαι εσύ ως έννοια,  με την...ΠΟ$ΣΤΙΑ και την κονόμα ,που λέμε εμείς εδώ. ΄Οπως, αν λες "πως είσαι βασιλιάς",γιατί περνάς καλά, αυτό και μόνο δε σε κάνει...βασιλιά.
Κι επειδή  δεν έχω χρόνο να σου το αναλύσω, κοπιάρω ένα σχετικό κείμενο και ξενοιάζω
 

ΠΟΥΣΤΙΑ (https://www.slang.gr/lemma/5663-poustia)
 

Πράξη, ή εν γένει συμπεριφορά ύπουλη και άνανδρη. Ατιμία. Αθέτηση υπόσχεσης. Κατάχρηση εμπιστοσύνης. Εξαπάτηση. Ρίξιμο.

Η λέξη αντανακλά τη βεβαιότητα του Έλληνος ότι οι συνάνθρωποί του που σηκώνουν το πουκάμισο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να του τη φέρουν - μεταφορικά, εν προκειμένω. Και είναι τόσο ακλόνητη αυτή η βεβαιότητα ώστε η λέξη πουστιά δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέραν των ανωτέρω: υπουλία, δόλος, παρασπονδία. Δεν σημαίνει, ας πούμε, την θηλυπρεπή συμπεριφορά - γι' αυτό υπάρχει η λέξη πουστιρλίκι ή πουστριλίκι. Και δεν σημαίνει επίσης την κοινότητα των ομοφυλοφίλων (σε αντίθεση, π.χ. με τη λέξη γυφτιά που εννοεί και μια συμπεριφορά και ένα σύνολο ανθρώπων): το περιληπτικό ουσιαστικό από τη ρίζα πουστ- που σημαίνει αδελφάτο, το σύνολο των πισωγλέντηδων, είναι, βέβαια, το πουσταριό. Το πράμα δε, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι σε άλλες γλώσσες η σύνδεση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και δόλου είτε δεν γίνεται καθόλου είτε δεν είναι τόσο αξιωματική.

Την πουστιά, μας την κάνουνε ή, συνηθέστερα, μας την παίζουνε.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
  1. - Καλά, μας παίξανε μεγάλη πουστιά οι Σουηδοί ... μιλούσανε σε μας έξι μήνες, ξεσκίστηκαμε να τους τραπεζώνουμε και τελικώς πάνε και δίνουνε την αντιπροσωπεία στον απιθανόπουλο τον Σκορδομπούτσογλου ... κι εγώ τους είχα τους Σκανδιναβούς για εντάξηδες ...
    - Καλά, ρε μαλάκα, πού ζεις; Στο ΙΚΕΑ δεν έχεις πάει ποτέ;

  2. Καλύτερα μια κούπα με την λεβεντιά παρά 40 κούπες με ψέμα και πουστιά! (Σύνθημα οπαδών του ΠΑΟΚ με αποδέκτες τους γαύρους)

Όρμα Νέλλη, όρμα Τζάκ, στήστε άνευ όρων καβγά, έτσι μπράβο, χωθείτε με πουστιά. (Γκούλαγκ) (από vikar, 11/04/11)

από Λέμε τώρα 15/08/2017 6:33 μμ.


Το άτομο παθαίνει σεξιστική παράκρουση.
Αυτά που γράφεις πλέον δεν είναι απλά για αυτοκριτική, είναι για ξύλο.

από μπεμπης 15/08/2017 8:27 μμ.


από τη μια προσπαθώ να καταλάβω τι λέει ο πολύτροπος (εγώ φταίω που τον διαβάζω) και ο άλλος μας μιλάει για τον κώλο του!!!

Αίσχος απλά

από @πουλακι 16/08/2017 9:40 πμ.


Καμιά σχέση με σεξισμό όπως κατά αναλογία η παροιμία "τον αράπης και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλας" δεν έχει καμία σχέση με ρατσισμό, όπως Ο Εβραίος που "είναι φιλαργυρος "δεν έχει καμία σχέση με αντισημιτισμό, είναι απλά λόγια,  εκφράσεις μωρέ. Από αυτές που λέει ο Λαός μας, ο καλός. Λες και η γλώσσα δεν δομεί εξουσία,είναι μωρέ απλά ένα μέσο έκφρασης. 
Αυτές οι "εκφρασεις" είναι μια πολύ καλή απόδειξη ότι ο ρατσισμός ,σεξισμος και αντί σήματος δεν είναι σχήματα που έχουν επιβληθεί από τα πάνω. Είναι υπάρχουσες διακρίσεις από τον Λαό πανω στις οποίες στήνονται σχήματα εξουσίας. Η δομική τους σημασία για την κρατική εξουσία είναι φυσικά πολύ σημαντική καθότι δημιουργούν ακριβώς την αίσθηση του ενός Λαού που χρειάζεται φυσικά το κράτος.

---Η ευθύνη του τίτλου ανήκει στον Πολύτροπο, μην τα ρίχνουμε όλα στο λαό , ο λαός δεν έχει ούτε δίκιο ,ούτε άδικο, δεν είναι κάτι σώνει και καλά κακό δεν είναι κάτι σώνει και καλά καλό.

Η λαϊκή ρήση θα έλεγε <Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΣΚΑΙ το χαβά του>, δεν θα έλεγε ο λαός <την ΠΟΣΤΙΑ ΤΟΥ> αυτό είναι καθαρά ευθύνη, γράψιμο του Πολύτροπου. Το έκανε για να προκαλέσει? Για άλλους λόγους ? Αυτό είναι θέμα του ίδιου, λάθος του (για εμένα) αλλά δεν είναι και το χειρότερο που έχουμε ακούσει. Μην γινόμαστε και πουριτανοί ή υποκριτές. Ούτε από αυτό θα βγάλουμε πόρισμα ότι ο Πολύτροπος είναι ομοφοβικός , σεξιστής και τα σχετικά.

Επίσης για αυτό που λες για το λαό, πράγματι μπορεί να ακούσεις ρατσιστικές, σεξιστικές, αντισημιτικές εκφράσεις, να ακούσεις <δεν έχουμε κράτος>την ίδια ώρα αυτός ο λαός θα πει όμως <γαμώ την κοινωνία μου> <γαμώ το κράτος> <το κράτος είναι μπουρδέλο> άραγε τι είναι  ο λαός τη μία ρατσιστής και κρατιστής και την άλλη μηδενιστής και αντικρατιστής?

Είναι δογματικό και μπορεί να γίνει και ρατσιστικό και φασιστικό να παρουσιάζουμε τον οποιοδήποτε λαό σαν κάτι ενιαίο.

Ενιαία συμπεριφορά δεν έχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ακόμα και ο πιο φανατισμένος και δογματικός, δεν θα έχει ο κάθε λαός που είναι ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων.

---Πολύτροπε επειδή την προηγούμενη συζήτηση την έκλεισε η ΔΟ σου απαντάω εδώ για το ότι μου είπε ότι κάνω λάθος.

---------------------------------

Πολύτροπε είναι σίγουρο ότι έχω δίκιο.

Γράφεις αρχικό κείμενο στις συζητήσεις με υπογραφή Νίκος Αδαμόπουλος.

Ο Rebelian απαντάει και σε εσένα αλλά και στην συλλογικότητά σου του μπλόγκ και στο γράφει και ως τίτλο <Προς γνώση του κ. ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΛΜΟΠΟΥΛΟΣ (Homo - Naturalis.gr). Γι αυτό απαντάει στον πληθυντικό. Το γράφει ξεκάθαρα στον τίτλο, παρά το ότι τον ρωτάς σαν άτομο, επειδή πάντα γράφεις και ως εκπρόσωπος του μπλογκ σου απαντάει και σαν άτομο , αλλά σας απαντάει και ως μπλόγκ και βάζει πληθυντικό.

Εάν δεν το είχε βάλει και σαν τίτλο άντε που και πάλι άδικο θα είχες να έβρισκες πάτημα για να τον κριτικάρεις γι αυτό. Τώρα που σου το έβαλε ξεκάθαρα στον τίτλο ότι απαντάει και σε εσένα αλλά και στην διαχείριση του μπλόγκ είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθυντικός δεν είναι αυτό που λες η αστική συνήθεια πληθυντικός ευγενείας αλλά πληθυντικός ουσίας.

Υ.Γ. Σου περνάω και άλλη απάντησή σου σε άλλη συζήτηση όπου είχες απαντήσει στον πληθυντικό ως συλλογικότητα.

Έγραψες <Σε ύβρεις και σε προσωπικές επιθέσεις από μικρότητα-μικροψυχία  είτε  για υποκατάσταση της έλλειψης παράθεσης  επιχειρημάτων σε μια ανάλυση, είναι αρχή μας να μην απαντάμε.  >

 

 

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 16/08/2017 5:09 μμ.  "ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ «Ευστοχος» και καυστικός Αρκάς για την απουσία Τσίπρα τα τελευταία 24ωρα

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αρκάς σχολιάζει τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ενα απλό σκίτσο που με λίγες λέξεις, τονίζει την απουσία του πρωθυπουργού τα τελευταία 24ωρα που μαίνονται οι πυρκαγιές, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την ίδια στιγμή οι χρήστες στο twitter με το hashtag #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο την απουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αγαπητέ, Αρκά,
Αν συνεχώς και αδιαλείπτως μια ακροδεξιά φυλλάδα (και πολλές… ομογάλακτες)  σε επαινεί για τις ατάκες στα θέματα που ανεβάζεις τελευταία, όπως για παράδειγμα η παραπάνω…εξώλης και προώλης, εκτός των άλλων και πορνοφυλλάδα, οφείλεις να αναρωτηθείς τί δεν πάει καλά με σένα! Και σου το λέμε  εμείς, που για χρόνια απολαμβάνουμε  και επαινούμε το σπινθηροβόλο πνεύμα και το πενάκι σου. ΄Ομως,  κάπου στράβωσες στα στερνά.
Για παράδειγμα. Το 2007, που κάηκαν 60 και πάνω άνθρωποι, ακόμα και  το σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της Ολυμπίας κόντεψε να γίνει παρανάλωμα της φωτιάς, αλλά και λίγο αργότερα το 2009 στις άλλες τότε επίσης φοβερές πυρκαγιές,δεν σε είδαμε να  αναρωτήθηκες τότε, ούτε σχολίασες πού ήταν ο  υπεύθυνος πρωθυπουργός και οι  υπουργοί του, τύπου Βύρωνα Πολύδωρα.
Γιατί  τέτοιο «άγονο»  και άπρεπο, αντικαλλιτεχνικό μίσος ειδικά για τον Αλέξη  Τσίπρα;  Δεν είναι δα και ο χειρότερος απ΄όλους τους πρωθυπουργούς της χώρας. Ξέρουμε να σου απαριθμήσουμε δεκάδες ιστορικά απαξιωμένους  αρχηγούς κομμάτων και θητεύσαντες πρωθυπουργούς από συστάσεως ελληνικού κράτους.  Και τα τελευταία χρόνια μάλιστα… "ουκ ολίγους».
Μην καταντήσεις πια και «παχύδερμο» Πάγκαλος σε ισοπεδωτικό υβρεολόγιο και  άκριτη… κριτική! Και σου το λέμε εμείς με τα εχέγγυα της σκληρής, σκληρότατης, αλλ΄όχι άδικης  κριτικής που κάναμε και συνεχίζουμε ως αυτή την ώρα  στο σημερινό πρωθυπουργό.
Δε σε τιμά, προσωπικά εσένα, τέτοια στάση, αγαπητέ ,παλιέ μας δάσκαλε στο χιούμορ ποιότητας και  σημειολογίας. ΄Οφειλαν τόσα χρόνια να έχουν «εξαερωθεί» από το δικό  σου  κόσμο  «ακαλλιέργητες»  γωνιές .
Κοντεύεις να γίνεις σύμβολο. Μην  το χαλάς!
 

από Κοινη λογικη 16/08/2017 5:24 μμ.


Συνεχιζω να μην καταλαβαινω πως 2 μερες τωρα κ παρολο που εχει σχολιαστει,η σο κραταει αυτο το ποστ με τον "παιχνιδιαρικα" σεξιστικο τιτλο κ τα συμπαρομαρτουντα σχολια...

από έλεος 16/08/2017 5:49 μμ.


Κόψτε επιτέλους τον ομοφοβικό και σεξιστή Αδαμόπουλο!
Στο indymedia έχουμε μπει ή σε συντηρητική ιστοσελίδα;;

Αφου κσθεστε και συζητατε -ως, κατα τη γνωμη μου και με βαση τη πολιτικη δημοσιευσης μη οφειλατε- για την "πουστια" και για το αν ειναι ή οχι δικιμος ως ορος (αντι να την κοψετε τη δημοσιευση εξαρχης), γιατι μετσ κοψατε το δικο μου σχολιο που μεταχειριστηκα με αντιστοιχο τροπο τους ορους στρεητια και ετερια; Τη "πουστια" δηλαδη να τη συζηταμε κσι τη στρεητια οχι;

από @ 17/08/2017 8:39 πμ.


Γιατι το "πουστια" ειναι ανεκτο στην καθομιλουμενη και οχι το "στρεητιά" (με το ιδιο context);
Γιατι το "ανδρίκια" ειναι ανεκτο στην καθομιλουμενη και όχι το "γυναίκια" (με το ιδιο context);
Γιατι το "φερσου σαν ανδρας" ειναι ανεκτο και όχι το "φερσου σαν γυναικα" (με το ιδιο context);
Γιατι το "αν φορας παντελονια" ειναι ανεκτο και οχι το "αν φορας φουστες" (με το ιδιο context);
Γιατι το "γυναικουλα" ειναι ανεκτο και οχι το "ανδρουλάκι" (με το ιδιο context);

Και καπου εδω τελειωνουν οι απορίες. Σχετικα με το αν ο Πολυτροπος ειναι σεξιστής δεν εχω καμια απορια και καμια αμφιβολία. Σε οτι με αφορα ως αναγνωστ@ του ιντυ, ναι ειναι, γιατι ως τετοιος τωρα φερεται. Μπορουσε να ανασκευασει και να παρει πισω τον ορο που χρησιμοποιησε, και αρνηθηκε. Και να λειπουν οι μαλακίες οτι οσ@ διαμαρτυρομαστε ειμαστε πουριταν@. Ο πουριτανισμος ή μη του καθενα δεν έχει καμια σχεση με αυτο που συζηταμε . Απλα οσοι αρνειστε να αποδεχτειτε την κακοποιητική παραμετρο αυτου του ειδους λογου ειναι επειδη αυτος δεν στρεφεται εναντια σε κατι που ειστε εσεις οι ιδιοι (γυναικες, γκει, τρανς κλπ). Ειστε, σχετικα με αυτο το ζητημα παντα, βολεμενοι προνομιουχοι που αρνειστε να ξεβολευτειτε λιγο.

από Νόρμα η χρήση 17/08/2017 12:12 μμ.


Η γλώσσα καθιερώνεται από τη χρήση αλλά συχνά και από την παράχρηση (αργκό). Όσοι επιθυμούν να επιβάλλουν τη χρήση της δικής τους σεξιστικά ορθής νόρμας, ας ρωτήσουν τον Κοραή...

από ξεκολάτε καποι@ 17/08/2017 12:16 μμ.


Εγω δεν το βρίσκω καθόλου προσβλητικό και σεξιστικό , ειναι ξεκάθαρο μεσα στο κειμενο πως χρησιμοποιει την λέξη και που στοχέυει .. Οι υστερίες και οι πολιτικαλ ορθές αποκυρήξεις χαραχτηρίζουν φτωχούς εγκεφάλους και δεν βοηθουν σε τιποτα στα ζητηματα της ελευθεριας των σεξουαλικών επιλογών ..  αλλό το Πούστης ( κύριο ονομα που χαρακτηριζει καποι@ γιαυτο και το βάζω με κεφαλαιο το πρωτο γράμμα- που με χαρακτηριζει απόλυτα και είναι και τίτλος τιμής για μένα απο πανω , χωρις να με νοιαζει τι λεν οι αλλοι-) και άλλο το πούστης - πουστιά με την συγχρονη νεοελληνικη του εννοια που δεν εχει να κανει με τον σεξουαλικο προσανατολισμο και εχει φτασει στο σημειο να στηλιτευει μια συμπεριφορα ασχετη με τα σεξουαλικα ζητηματα. Αυτη είναι η ελληνικη γλώσσα τι να κανουμε? Να βάλουμε μπατσο στο στόμα μας? Αλλο ένα χαρακτηριστικό παραδειγμα ειναι και η λέξη ''τιμη'' οπως και εκατονταδες αλλες λεξεις που εχουν διπλα και τριπλα νοηματα. Αυτα απο ένα Πούστη που κάθεται καλοκαιριατικα στην Αθηνα με τον αγαπημένο του..

από ο συντακτης 27/12/2017 2:52 μμ.


Αντι να βγει ο συντακτης και να πει οτι εχετε δικιο , σορρυ μαγκες  , καθεται και υποστηριζει οτι ειναι θεμιτη η χρηση της λεξης πουστια. 

Το οτι η χρηση της λεξης αυτης για να χαρακτηριστει καποιος ανεντιμος ανθρωπος εδω και 10ετιες εχει υπονομευσει ταυτοχρονως τους ομοφυλοφιλους ως μελη της κοινωνιας και τους καθιστα ολους πονηρους και ανεντιμους δεν το σκεφτεται βεβαια.

Μεχρι εκει τραβαει το μυαλουδακι σας κυριοι. Παντε το λιγο παραπερα δεν κανει κακο και η αυτοδιορθωση καμια φορα.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License