Βερολίνο: Οι μπάτσοι εκκένωσαν σήμερα την κατάληψη TeppichFabrik

https://enoughisenough14.org/2017/08/15/berlin-cops-evicted-teppichfabrik-squat

 

Περίπου 200 μπάτσοι των δυνάμεων καταστολής και μια μονάδα αντιτρομοκρατικής ΣΕΚ εκκένωσαν το κατειλημμένο παλιό εργοστάσιο Teppich Fabrik στο Βερολίνο νωρίτερα σήμερα.

  
Αφού πρώτα οι κάτοικοι του παλιού Teppich Fabrik (εργοστάσιο χαλιών) έπρεπε να ζουν υπό πολιορκία για εβδομάδες , το κτίριο εκκενώθηκε από 200 αστυνομικούς των μονάδων καταστολής ταραχών και μια μονάδα των ΣΕΚ νωρίτερα σήμερα. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά από το κτίριο , αλλά για άλλη μια φορά το κράτος διέταξε τους ιθύνοντες να ανοίξουν το δρόμο για ένα άλλο έργο ευγενοποίησης στην περιοχή Friedrichshain του Βερολίνου.

Δεδομένου ότι οι μπάτσοι δεν επέτρεψαν στους περισσότερους να εισέλθουν στο κτίριο τις τελευταίες εβδομάδες , υπήρχε μόνο μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων που παρέμεινε στο κτίριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι μπάτσοι δήλωσαν ότι δεν βρήκαν κανέναν στο κτίριο κατά τη διάρκεια της έξωσης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν θα υπάρξει αντίσταση.

Στην Γερμανία αμέσως μετα από τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στους  G 20 όπου οι καταλήψεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση, υλοποίηση και στήριξη τους, έχει ξεσπάσει ένα κύμα καταστολής ενάντια στους απελευθερωμένους χώρους, συνήθως υπο την πρόφαση ευγενοποίησης των περιοχών και υλοποίησης των σχεδίων της ιδιωτικής «ανάπτυξης»

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License