Φυλλάδιο των αντιφασιστών από το Σάρλοτσβιλ #defendcville

13 Αυγούστου 2017

Την αλληλεγγύη όλου του κόσμου και την καταδίκη του ρατσισμού και του φασισμού ζητάνε αντιφασίστες από το Σάρλοτσβιλ, μετά τη δολοφονία της αντιφασίστριας διαδηλώτριας Heather Heyer, 32 ετών, και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, από όχημα που έπεσε επάνω τους την ώρα της διαμαρτυρίας τους εναντίον ρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων.

Στο κάλεσμα τους ανταποκρίνονται με εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες άνθρωποι απο πολλά μέρη του κόσμου.

Ακολουθεί  η μετάφραση του φυλλαδίου που μοιράζεται από αντιφασίστες στο Σάρλοτσβιλ για την ενημέρωση του κόσμου (pdf) :

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στις 12 Αυγούστου, ένας ακροδεξιός φασίστας δολοφόνησε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε χιλιάδες, πέφτοντας με το όχημά του πάνω σε ομάδα αντιφασιστών διαδηλωτών, στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.

Αν επιτρέψουμε στους ακροδεξιούς και στους νεο-ναζί να οργανωθούν, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Η Σάρλοτσιβιλ είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να αντιταχθούμε στους υπέρμαχους της Λευκής Κυριαρχίας και πρέπει διαλύουμε κάθε προσπάθειά αυτών των φανατικών να οργανωθούν, αλλιώς θα σκοτώσουν και άλλους ανθρώπους.

Είσαι και εσύ στόχος. Οι φασίστες στοχοποιούν ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, γυναίκες, Μουσουλμάνους, Εβραίους, LGBTQ, ριζοσπαστικούς, φιλελεύθερους και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους - όχι μόνο με λόγια αλλά και με βία.

Ενδυναμωμένοι από την εκλογή του Τραμπ οι ακροδεξιοί και οι φασίστες έχουν ήδη πυροβολήσει και τραυματίσει αντιφασίστες διαδηλωτές στη  Μινεάπολη και στο Σιατλ, έχουν μαχαιρώσει θανάσιμα διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ισλαμοφοβία στο Πόρτλαντ,  και σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια σε ολόκληρη τη χώρα.

Προδίδουμε τους φίλους και τους γείτονές μας όταν δεν παίρνουμε θέση.

Η αστυνομία δεν θα μας προστατεύσει. Η αστυνομία δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο σε αυτή τη χώρα και επιτίθεται στους διαδηλωτές μας όταν αντιστέκονται στην τρομοκρατία των φασιστών.

Πρέπει να οργανωθούμε γα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

crimethinc.com / itsgoingdown.org 

(μετάφραση: Α.Ι.) omniatv 

 

(φωτογραφία: ghheadlines)

πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License