Μαρά, Σεν - Ζιστ, Ροβεσπιέρος: κείμενα


Από τις εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή", Αθήνα 1989· η μετάφραση και η επιμέλεια του έργου, από τον Μάριο Βερέττα. Αντιπροσωπευτικά κείμενα (;) των τριών μεγαλύτερων πρωταγωνιστών της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης και ένα εκτεταμένο προλογικό σημείωμα από το μεταφραστή, με την έκθεση των ιστορικών γεγονότων, χωρίς βέβαια να λείπουν τα κλασικά λενινιστικά στερεότυπα για την διαδικασία της επανάστασης και για το ρόλο του ιακωβινισμού στην διαμόρφωση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, κάτι, που μάλλον ήταν αναμενόμενο για την έκδοση και την εποχή της. Είναι αξιοσημείωτη η σχεδόν παντελής έλλειψη βιβλιογραφικών αναφορών και η χρήση εκτεταμένων παραπομπών, πράγμα όμως που δεν ξενίζει τον αναγνώστη και κάνει τη μελέτη του έργου πιο άνετη.

Το αρχείο pdf, 100% ocr (εκτός από τα εξώφυλλα που έχουν μειωμένη ανάλυση), με αναλυτικό TOC.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License