Κείμενο με αφορμή τη συναυλία στην κατάληψη Τερμίτα.

κείμενο με αφορμή τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου στην κατάληψη...

post image

Με τους δικούς μας όρους (terms)
με τη δική τους ήττα

Την άνοιξη του 2011 συντρόφισσες και σύντροφοι καταλαμβάνουν εγκαταλελειμμένο χώρο ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργώντας έτσι την κατάληψη Τερμίτα, ένα σημείο συνάντησης και ζύμωσης κοινωνικοπολιτικών αγώνων. Σήμερα, το πανεπηστιμιο Θεσσαλίας με την συνδρομή των αστυνομικών αρχών της περιοχής, τις πλάτες του Μπέου και φυσικά την πολιτική ευθύνη της κεντρικής πολιτικής εξουσίας απειλούν την  κατάληψη με εκκένωση και κατεδάφιση.

Οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια που τα ΜΜΕ, οι μπάτσοι και οι πρυτανικές αρχές ονομάζουν ερείπια. Είναι οι σχέσεις που χτίζονται μέσα σε αυτές. Είναι κοινωνικοπολιτικά εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης, δημιουργικότητας. Είναι αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι των κοινωνικών-ταξικών αγώνων και η φυσική «απειλή» ενός ¨άλλου κόσμου¨. Ενός κόσμου ελευθερίας, ισότητας, συλλογικότητας, αξιοπρέπειας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης. Είναι οι χώροι που αντιστέκονται με πείσμα στην επέλαση των εμπορευματικών σχέσεων σε κάθε πτυχή της ζωής μας -αυτό που η κυριαρχία αποκαλεί ¨αξιοποίηση¨-. Οι καταλήψεις λειτουργούν ως ταξικά, αντιφασιστικά και αντισεξιστικά αναχώματα δίπλα και μαζί με τους/ις αόρατους/ες αυτού του κόσμου.
 
Εμείς από την πλευράς μας δεν «παίζουμε λάιβ». Ούτε «λέμε τα δικά μας». Δεν βρισκόμαστε εδώ ως κάτι ξέχωρο, ως ¨καλεσμένοι¨ ή ως καλλιτέχνες αλλά ως κομμάτια του ανταγωνιστικού κινήματος. Δημιουργούμε αντιεμπορευματικά ενώ επιδιώκουμε να είμαστε εργαλεία του κινήματος και δεν βλέπουμε το κίνημα ως εργαλείο για την αυτοπροβολή μας. Βρισκόμαστε εδώ ως αλληλέγγυοι, ως περιφρούρηση, ως πολιτικά υποκείμενα προσπαθώντας να υποδαυλίσουμε και να εξαλείψουμε το δίπολο «καλλιτέχνης-κοινό». Δεν είμαστε κάτι που δεν μπορεί να ακουμπηθεί, ούτε επιλέγουμε να αποσιωπούμε τις αντιφάσεις μας. Τις αναγνωρίζουμε και τις παλεύουμε όντας κομμάτι της εκάστοτε βραδιάς που στήνουμε μαζί με συντρόφους/ισσες. Δημιουργούμε μέσα από διαδικασίες αγώνα και πορευόμαστε μέσω αυτών. Βρίσκουμε τον εαυτό μας και διακινούμε το υλικό μας σε συναυλίες που πραγματοποιούνται σε καταλήψεις, αυτοοργανωμένους και δημόσιους χώρους όχι «λόγω συνθηκών» αλλά ως πολιτική επιλογή. Και αυτή είναι που υπερασπιζόμαστε όταν υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις.

Έτσι επιμένουμε να στεγάζουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας μέσα στις καταλήψεις ενάντια σε μπάτσους, τοπικούς αρχοντίσκους, πρυτανικές αρχές και κάθε λογής καθίκι, εχθρό της ελευθερίας. Επιμένουμε να στεκόμαστε απέναντι Κυριαρχία που θέλει να ξεριζώσει ότι την αμφισβητεί. Επιμένουμε με θράσος στην επιλογή της άρνησης μας, να παραδοθούμε στις ορέξεις της Εξουσίας. Επιμένουμε να στήνουμε κοινότητες αγώνα και τις δικές μας πολιτικές «ασπίδες» απέναντι στις κρατικές ασπίδες των ΜΑΤ.
Θα επιμένουμε  να γράφουμε την κατάληψη Τερμίτα με -ίτα κι όχι με -ήττα…
 
αλληλεγγύη σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους,
τις δομές του ανταγωνιστικού κινήματος…
κι ας το ξαναπούμε:
οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια
είναι οι σχέσεις.
ΩΣΤΟΣΟ, αυτά τα ντουβάρια είναι κατειλημμένα!
οπότε... κάτω τα ξερά σας από την κατάληψη Τερμίτα

 

inco | πυράκανθος | Javaspa

18 Αυγούστου 2017

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License