Αντιφασιστική δράση σε Η.Π.Α και Ευρώπη 18 και 19 Αυγούστου


Boστώνη - Το Σάββατο 19 Αυγούστου, χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Βοστώνης συναντήθηκαν στο πάρκο  Boston Common για να δείξουν ότι οι ακροδεξιές συμμορίες δεν ήταν ευπρόσδεκτες στην πόλη όταν αυτές ανακοίνωσαν μία συγκέντρωση  «ελεύθερης ομιλίας» που περιελάμβανε υπερασπιστές  της λευκής  «υπεροχής» και νεοναζιστές.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση ενότητας, το διαφορετικό πλήθος περίπου 40.000 ανθρώπων, που αντιπροσωπεύει πολλές γειτονιές σε αυτήν την ιδιαίτερα διαχωρισμένη βορειοανατολική πόλη κατέστησε σαφές ότι η λευκή υπεροχή και τα ρατσιστικά μηνύματα δεν ήταν αποδεκτά.

Το ακροδεξιό πλήθος περίπου 40 έως 50 ανθρωποειδών  μεταφέρθηκε με αστυνομικά λεωφορεία σε περιοχή  κοντά στο Δημόσιο Κήπο και έπειτα κατευθύνθηκε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία κατά μήκος της οδού Tremont, μέσω της Chinatown και σύμφωνα με διάφορες πηγές, προς τον South Station, ο οποίος αποτελεί σημαντικό περιφερειακό σταθμό λεωφορείων και τρένων  και από εκεί και πέρα εξαφανίστηκε. Μέχρι αργά  το βράδυ μεγάλες ομάδες αντιφασιστών περιπολούσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης  

https://www.facebook.com/enough14/videos/1494581517230453/

 

 Βερολίνο: Χιλιάδες αντιφασίστες βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο 19 Αυγούστου για να εμποδίσουν πορεία μνήμης για τον Ρούντολφ Ες που είχαν καλέσει οι γερμανοί νεοναζί στην περιοχή Spandau  του Βερολίνου.

Κάνοντας πλάτες για ακόμα μία φορά στους ναζί, δυνάμεις καταστολής διαδηλώσεων επιτέθηκαν σε αντιφασιστικά μπλόκα χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αντιφασίστες. Παρόλα αυτά οι ναζίδες δεν κατάφεραν να πάνε πολύ μακριά καθώς τα αντιφασιστικά μπλόκα παραήταν μεγάλα για το μέγεθός τους.

https://www.facebook.com/enough14/videos/1494377227250882/

 

Βαρκελώνη: 18 Αυγούστου:  Ακροδεξιά μιάσματα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την δολοφονική επίθεση των φονταμενταλιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου καλώντας συγκέντρωση στην Ράμπλα μία μέρα μετά το φονικό. Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση απέτρεψε την συγκέντρωση μίσους και έτρεψε σε φυγή τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού , φασίστες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

https://www.facebook.com/enough14/videos/1494345040587434/

 

Η.Π.Α. : Ντούρχαμ. Βόρεια Καρολίνα: Εκατοντάδες αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στις 18 Αυγούστου για να αποτρέψουν διαδήλωση ρατσιστών – φασιστών στην αμερικανική πόλη όπου ξεκίνησε η διαμαρτυρία αποκαθήλωσης των αγαλμάτων μνήμης των ρατσιστών της Συνομοσπονδίας. Παρόλο του ότι οι φασίστες – ρατσιστές δεν πήραν άδεια για την συγκέντρωσή τους κάποια καθάρματα προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αλλά γρήγορα επέστρεψαν στα λαγούμια τους μπροστα στο μέγεθος και την αποφασιστικότητα των αντιφασιστών.

https://www.facebook.com/enough14/videos/1493861700635768/

Πέρα απο την άμεση, διαρκή και πρακτική  αποτροπή ρατσιστικών και φασιστικών εκδηλώσεων σε όλόκληρη την επικράτεια η πίεση που ασκεί το αντιφασιστικό  - αντιρατσιστικό κίνημα φαίνεται ξεκάθαρα και στην νόμιμη (με απόφαση των πολιτειακών αρχών) και μή (με πρωτοβουλία των απο τα κάτω) αποκαθήλωση των μνημείων του φυλετικού διχασμού. απο κάτω μία εικόνα που δίχνει το τι συμβαίνει τωρα στις Η.Π.Α 

  • Τα κόκκινα μνημεία απομακρύνθηκαν
  • Τα μαύρα σε πρόταση για την αφαίρεση του μνημείου


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License