Χίος: Κρατούν ανήλικα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα

Από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου κρατούνται δύο γονείς με τα τρία μικρά παιδιά τους.

Συλλήψεις οικογενειών, κράτηση παιδιών: Από το μεσημέρι της Πέμπτης 17/8, στο αστυνομικό τμήμα της Χίου κρατούνται δύο γονείς με τα τρία παιδιά τους, ηλικίας από 2,5 έως 7 χρονών περίπου.

Οι γονείς, πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια μετά την έκδοση της απόφασης απόρριψης της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλλει. Το επόμενο βήμα αναμένεται ακόμη φρικτότερο, καθώς η σύλληψη έγινε με σκοπό την απέλασή τους.

Η κράτηση συνεπάγεται τεράστια σωματική και ψυχολογική βία για τα παιδιά, είναι μέτρο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμιά σκοπιμότητα και είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των παιδιών και των γονέων τους, ζητάμε την επέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα, τοπικά και πανελλαδικά, για αυτή αλλά και – φοβόμαστε – για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις που θα δούμε στο μέλλον, καθώς προχωρά η «εφαρμογή» της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε («λίγη» ακόμα) φρίκη.

Αλληλέγγυοι Χίου, 18/8/2017

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License