Φωτογραφίες στο Facebook με το ζόρι

Γιατί το να σκέφτεσαι έγινε πλέον εκτός από επικίνδυνο για την εξουσία, και εκτός μόδας...

Όταν ένας χρήστης ανεβάζει στο Facebook μια φωτογραφία, δίνει στη συγκεκριμένη εταιρεία την άδεια να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία με ένα σωρό τρόπους, εμπορικά. Αυτά περιγράφονται αναλυτικά στους όρους χρήσης που έχει αποδεχτεί κάθε χρήστης που ανοίγει λογαριασμό στο Facebook. Δεν υπάρχει "δεν ξέρω", "δεν είδα", "δε διάβασα". Ας κόψουν την ψευτομαγκιά του διαδικτύου όσοι θέλουν να κρυφτούν πίσω από τέτοιες κουβέντες και ας διαβάσουν επιτέλους τι δέχονται. Οι όροι χρήσης του Facebook δεν είναι κρυφοί. Είναι δημοσιευμένοι.

Όταν λέμε "εμπορικά", δε σημαίνει μόνο πώληση δεδομένων στην τάδε διαφημιστική εταιρεία, σημαίνει και πώληση δεδομένων σε μια κρατική υπηρεσία. Ο καλύτερος πελάτης του Facebook είναι τα κράτη. Βλέπε για παράδειγμα το Πακιστάν, που εκτέλεσε και ανθρώπους φέτος επειδή ήταν "βλάσφημοι". Τους έδωσε το Facebook, με ειδική ομάδα εργασίας που έστειλε στο Πακιστάν. Εκτελέστηκαν λέμε! Αλλά δεν τρέχει κάτι...σιγά μωρέ.

Με το έτσι θέλω λοιπόν κάποιοι δέχτηκαν κάποιους όρους χρήσης και αναγκάζουν και τους υπόλοιπους να τους δεχτούν...! Με το ζόρι, για χάρη μιας πολυεθνικής. Κατά τα άλλα είπαμε, αναρχία και πολιτικοποίηση και άλλες τέτοιες βαριές λέξεις. Αστειότητες, δυστυχώς. Ούτε η αλφαβήτα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να εξηγούμε συνέχεια τα στοιχειώδη.

Και μην ακούσω καμιά βλάκεία ότι τάχα η τάδε συλλογικότητα έχει ανάγκη το Facebook για να προωθήσει τις απόψεις της, γιατί θα μπορούσε να είχε κάνει ένα επίσημο site 10 φορές καλύτερο από το Facebook και να κρατάει όλο το traffic για αυτήν, όχι να το προσφέρει και μάλιστα έτσι σε μια πολυεθνική-συνεργάτη των υπηρεσιών. Τα ΜΜΕ απεχθάνονται το IMC Athens, για παράδειγμα, όχι μόνο για τον κινηματικό του χαρακτήρα αλλά και για την τρελή του επισκεψιμότητα.

Έχουμε φτάσει σαν κοινωνία σε τέτοιο σημείο παρακμής και πνευματικής σαπίλας, που να λέει ότι δε θέλει να είναι η φωτογραφία του στο Facebook με το ζόρι και βλέπουμε ειρωνικές αντιδράσεις σε κινηματικό φόρουμ. Αντί να βλέπουμε ξέρω γω προτάσεις για το πως θα ισοπεδωθούν τα γραφεία του Facebook στην Αθήνα. Κάποιοι σύντροφοι στη Γερμανία κάνανε μια συμβολική κίνηση, δεν τους μιμήθηκε κανένας. Τουμπεκί! Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται!

Τρέξτε τώρα να κάνετε Like και Share γιατί κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί και το επόμενο κονδύλι της ΕΥΠ και του τμήματος ελέγχου δράσης αντιεξουσιαστικών ομάδων.

από @ 31/08/2017 9:16 πμ.


Πρέπει να αναφερθεί και ο ρόλος των λεγόμενων "κινηματικών φωτορεπόρτερ" σε αυτό το βούρκο.

Αφού είναι φωτογράφοι και υποτίθεται ότι ξέρουν μερικά πράγματα παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο.

από * 04/09/2017 9:55 μμ.


...ο Snowden μάλλον τζάμπα έχει πάει αυτοεξόριστος, με το που σταμάτησαν οι διαρροές ξέχασαν όλοι τα πάντα και συνεχίζουν σα να μη συνέβει τίποτα...!!!

Ανοίξτε τα μάτια σας όσοι-ες παριστάνετε τους αναρχικούς-ες πουλώντας ύφος ενώ στην ουσία δεν έχετε ιδέα που πάνε τα τέσσερα!

Ενημερωτική ιστοσελίδα για τα προσωπικά δεδομένα που καταβροχθίζει το Facebook

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License