post image

ΒΙΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΙ…

Την Τρίτη 25/07/2017 δεκάδες ανδρείκελα της Κρατικής Ασφάλειας συλλαμβάνουν τον αναρχικό σύντροφο Παναγιώτη Ζ. με την κατηγορία του εμπρησμού πυροσβεστικού οχήματος, μετά από διαδήλωση γενικής απεργίας το 2012,έπειτα από <ανώνυμο> τηλεφώνημα που τον κατονόμαζε ως δράστη της επίθεσης, σε οργανωμένη επιχείρηση κάτω από φιλικό σπίτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ημέρας υπήρξε δυναμική παρουσία αλληλέγγυων συντρόφων από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μέχρι τον εισαγγελέα στο Εφετείο (Λουκάρεως), όπου, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφασίζεται η προφυλάκισή του με το γελοίο πρόσχημα της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας. Επιπλέον, από τις συμπλοκές που ξέσπασαν με τους μπάτσους συνελήφθησαν ακόμη δύο αλληλέγγυοι σύντροφοι.

Η σύλληψη του συντρόφου αλλά και η χρονική συγκυρία της πραγματοποίησής της μόνο τυχαίες δεν είναι. Σε μια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία υποδουλώνεται ολοένα και περισσότερο στις επιταγές της οικονομικής τυραννίας και οι κοινωνικο-ταξικές αντιθέσεις οξύνονται, η κρατική μηχανή καλείται να διαχειριστεί ένα πλήθος προκλήσεων που απειλούν την εγχώρια καπιταλιστική ομαλότητα, μεταξύ των οποίων και η εντεινόμενη δράση των αναρχικών, του εσωτερικού εχθρού της δημοκρατίας. Οι εξεγέρσεις μεταναστών στα κέντρα κράτησης και η συνεχιζόμενη κινητοποίηση στις ελληνικές φυλακές αποτελούν εκφάνσεις της κοινωνικής σύγκρουσης που μαίνεται. Ο κόσμος της εξέγερσης και της αναρχίας που δεν συνθηκολόγησε με την αριστερή κυβέρνηση, αλλά παρέμεινε επικίνδυνος εχθρός του κράτους και της εξουσίας βάλλεται πανταχόθεν από τις καθεστωτικές δυνάμεις, των οποίων τα συμφέροντα – παρά τις ενδοεξουσιαστικές κόντρες και αψιμαχίες – συγκλίνουν στην πάταξη των αναρχικών. Έτσι, η διάχυση της εξεγερτικής/επαναστατικής δράσης στο μητροπολιτικό πεδίο και οι απόπειρες ανοικοδόμησης ανατρεπτικών προοπτικών, αναπόφευκτα, έρχονται αντιμέτωπες με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις της αντιεξέγερσης και της αντεπανάστασης. Από τις αντιαναρχικές ρητορείες των πολιτικών και των δημοσιογράφων και την εμφάνιση φιλοκαθεστωτικών σχημάτων αγανακτισμένων πολιτών, μέχρι τις εκκενώσεις των καταλήψεων και τις προειλημμένες αποφάσεις της δικαστικής μαφίας ενάντια στους πολιτικούς κρατουμένους, επιχειρείται ο εκφοβισμός όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν, προλειαίνοντας το έδαφος για την επερχόμενη κλιμάκωση της καταστολής, συνεπικουρούμενη από την εθελοδουλία των φιλήσυχων που παραμένουν θεατές. Απόρροια των παραπάνω είναι και η στοχευμένη καταστολή των πολύμορφων αντικρατικών κοινοτήτων, κομμάτι των οποίων είναι και ο Παναγιώτης.

Μακριά από λογικές θυματοποίησης και υποταγής και ενάντια στο δίπολο αθωότητας-ενοχής, η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Δίπλα σε όσους μάχονται με λύσσα και συνείδηση ενάντια στο υπάρχον σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα σε όλους μας και δεν θα μείνει αναπάντητο.

Πίσω ρουφιάνοι. Εμπρός σύντροφοι.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης στον σύντροφο Παναγιώτη Ζ.

…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License