Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει τα Linksunten και de Indymedia / συνεχή ενημέρωση

https://enoughisenough14.org/2017/08/25/german-government-bans-linksunten-indymedia


Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσεσήμερα τη σελίδαlinksunten.indymedia.org.Σύμφωνα με τα κύρια γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δόθηκε η απόφαση σε 3 υποτιθέμενους "χειριστές" της πλατφόρμας indymedia.

Tweet από το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο που ανακοινώνει την απαγόρευση των Linksunten Indymedia:

Minister#deMaizièrehat heute die linksextremistische Internetplattform#linksunten.indymedia verboten. Weitere Infos folgen in Kürze.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε κτίρια, κατασχέθηκαν υπολογιστές αλλά μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έκαναν συλλήψεις.Ο κ. Thomas Strobl (CDU), υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιδρομές σε "πολλαπλά αντικείμενα".Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μαζίερ είπε ότι το Linksunten ενεργεί κατά της "συνταγματικής τάξης".

Οομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας ότι ο σκοπός και η δραστηριότητα της ιστοσελίδας Linksunten Indymedia: "παραβιάζει τους ποινικούς νόμοους." Όλα τα λογότυπα Linksunten Indymedia απαγορεύονται επίσης στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδαNeues Deutschland, ο ιστότοπος ήταν εκτός σύνδεσης για σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί της Παρασκευής, αλλά αργότερα ο ιστότοπος ήταν ξανά σε απευθείας σύνδεση.Στις 10:50 π.μ. (CET) και πάλι και ο χώρος ήταν πάλι κάτω.Ωστόσο, αναμένεται ότι το Linksunten θα μπορούσε να συνδεθεί ξανά σύντομα.Το Linksunten.indymedia είναι οργανωμένο αποκεντρωμένα και αποθηκεύεται σε διαφορετικούς διακομιστές και η De Mazière παραδέχθηκε ότι δεν θα είναι δυνατή η διακοπή Linksunten σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Το Linksunten υπάρχει στην τρέχουσα μορφή του από το 2009 και δημοσίευσε προσκλήσεις για δράσεις και διαδηλώσεις, ανακοινώσεις ομάδων που πραγματοποίησαν ενέργειες, άρθρα για συζητήσεις, αναλύσεις και εκθέσεις από και για πολλά θέματα.Η πλατφόρμα έδωσε στους ανθρώπους ένα πεδίο για ανώνυμη δημοσίευση, πέρα ​​από τον έλεγχο των κρατικών αρχών.

Η κατασταλτική δράση εναντίον του Linksunten έρχεται αφού πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι το κράτος θα επιταχύνει την πάλη ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «αριστερό εξτρεμισμό».Αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν μετά απόδιαμαρτυρίες του NoG20 τουςτελευταίους μήνεςστο Αμβούργο.Το Linksunten Indymedia δημοσίευσε πολλές εκκλήσεις, αναφορές και αναλύσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διαμαρτυρίες του ΝΟ. G20.

Το γερμανικό κράτος δεν θα μπορούσε να φιμώσει το κίνημα μετά από απαγορεύσεις σε περιοδικά όπως τοRadikalκαι πιθανότατα θα αποτύχουν και πάλι.Το κίνημα δεν μπορεί να σιγήσει.Είμαστε όλοι Linksunten!Ενημέρωση 01:22 μ.μ. (CET): Τουλάχιστον μία σύλληψη σε σχέση με την απαγόρευση του Linksunten.Σύμφωνα με το de.indymedia στο οποίο τωρα απαγορευεται επίσης η πρόσβαση, ο δικηγόρος του Daniel Behrens δήλωσε ότι ο πελάτης του Συνελήφθη σήμερα στις 11:00.Αύριο το πρωί ο Ντάνιελ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.Το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για την προδικαστική σύλληψη του.

Ενημέρωση 01:28 μ.μ. (CET): Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Mazière δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το linksunten.indymedia.org απαγορεύεται και οι άνθρωποι πίσω του θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ενημέρωση 05:33 μ.μ. (CET): Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof, Hbf) στο Mainz της Γερμανίας, ώρα 07:00 (19:00).Δεν θα σας αφήσουμε να αποκλείσετε τις απόψεις μας!

Εικόνα: 20 λεωφορεία με μπάτσους στο Freiburg, Γερμανία μετά από επιδρομές κατά του Linksunten νωρίτερα σήμερα.

Ενημέρωση 06:27 μ.μ .: Ένα από τα κτίρια που δέχθηκε την επίθεση των μηχανισμών καταστολής σήμερα ήταν τοKulturtreff στο Selbstverwaltung (KTS)στο Freiburg.Το KTS είναι ένα αυτο-οργανωμένο κοινωνικό κέντρο.Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του γερμανικού κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης (παρακάτω εικόνα) 250 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για τις επιδρομές εναντίον linksunten.Επιχειρήσεις των μπάτσων πραγματοποιήθηκαν σε πέντε κτήρια.

Ενημέρωση 08:24 μ.μ. (CET): Εδώ μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα οθόνης Linksunten Indy media org:http://archive.is/https://linksunten.indymedia.org/

Ενημέρωση 08:42 μ.μ. (CET): Αυτοκόλλητο αλληλεγγύης Linksunten, φυλλάδια και avatars (αρχικά δημοσιεύτηκεεδώ):

Ενημέρωση 09:16 μ.μ. (CET): Για γερμανόφωνους ακτιβιστές μετά την απαγόρευση στο #Linksunten #Indymedia.Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τα κείμενα σας εδώ:https://barrikade.info/

Ενημέρωση 09:25 μ.μ. (CET): Επίδειξη αυθόρμητης αλληλεγγύης με Linksunten Indymedia στη Jena, Γερμανία απόψε (εικόνες παρακάτω):

Ενημέρωση 09:34 μ.μ. (CET): Επίδειξη αυθόρμητης αλληλεγγύης με Linksunten Indymedia στη Βρέμη Γερμανία.Εικόνες από λογαριασμό Twitter@fe_pix

Ενημέρωση 11:15 μ.μ. (CET): Στην Καρλσρούη της Γερμανίας υπήρξε επίσηςμία αυθόρμητηδιαδήλωση κάτω από το σύνθημα "Είμαστε όλοι #Linksunten" απόψε.

Σάββατο 26/8

Linksunten Indymedia: "Θα επιστρέψουμε σύντομα" - Greetz από την Streisand

Δημοσιεύθηκε στις26 Αυγούστου 2017από το Enough Is Enough!

Το Linksunten δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την απαγόρευση της ιστοσελίδα του νωρίτερα σήμερα, λέγοντας: «Θα επιστρέψουμε σύντομα». Δείχνει ότι οι ακτιβιστές των μέσων ενημέρωσης εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της ιστοσελίδας τους και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή ενός τεράστιου φαινομένου Streisand.Περισσότερες διαδηλώσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται σήμερα.

Linksunten: "Θα επιστρέψουμε σύντομα" - Greetz από την Streisand

Χθες η γερμανική κυβέρνηση έκλεισε τοLinksunten Indymedia.Αλλά την ίδια μέρα έγινε ήδη σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ελέγχει πλήρως τον ιστότοπο. ΤοLinksunten δημοσίευσε ένα χθες το πρωί μήνυμα, λέγοντας: "Είμαστε εκτός σύνδεσης αυτή τη στιγμή ..." (εικόνα παρακάτω).

Σήμερα, η συλλογική ομάδα διαχείρησης του Linksunten δημοσίευσε μια νέα δήλωση στηνιστοσελίδα της (Σημαντικό: ΤοLinksunten είναι τώρα απαγορευμένο από τη γερμανική κυβέρνηση, οπότε χρησιμοποιήστε Tor ή VPN σύνδεση πριν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο), λέγοντας: "Θα επιστρέψουμε σύντομα ..." Screenshot παρακάτω)

Η συλλογικότητα του linkunten δημοσίευσε επίσης μια εικόνα τηςBarbara Streisand(εικόνα παραπάνω) με τη δήλωση.Κάτω από την εικόνα έγραψαν: "Misery for De Mazière!".Ο Thomas de Mazièreείναι ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.Στην εικόνα της Streisand, το στόμα της είναι καλυμμένο με ταινία και αναφέρεται σαφώς στοφαινόμενο Streisand.

Οι πιθανότητες ότι το Linksunten θα βγει ισχυρότερο μετά την λογοκρισία της Γερμανικής κυβέρνησης στην ιστοσελίδα είναι μεγάλη.Εκτός από τις αυτόνομες και άλλες αριστερές ομάδες, πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, ακτιβιστές και μερικοί δημοσιογράφοι επέκριναν την κατασταλτική δράση της υπουργού Εσωτερικών.

Πολλοί παρατηρητές δήλωσαν ότι η απαγόρευση είναι μια τακτική προεκλογικής εκστρατείας.Στη Γερμανία θα διεξαχθούν γενικές εκλογές τον επόμενο μήνα.Φυσικά, το φασιστικό κόμμα AFD εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απαγόρευση της Linksunten.

Ο Linksunten πρόσθεσε επίσης τμήματα της δήλωσης της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου στην ιστοσελίδα τους, που γράφτηκε από τον John Perry Barlow το 1996.

Θα επιστρέψουμε σύντομα ...

Κυβερνήσεις του Βιομηχανικού Κόσμου, κουρασμένοι γίγαντες σάρκας και χάλυβα, ερχόμαστε από τον Κυβερνοχώρο, το νέο σπίτι του Νου.Για λογαριασμό του μέλλοντος, σας ζητούμε από το παρελθόν να μας αφήσετε μόνους μας.Δεν είστε ευπρόσδεκτοι μεταξύ μας.Δεν έχετε κυριαρχία όπου συγκεντρωνόμαστε.

Δεν έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση, και είναι πιθανό να έχουμε μία, επομένως σας απευθύνομαι χωρίς μεγαλύτερη εξουσία από εκείνη με την οποία η ίδια η ελευθερία πάντα αποδίδει.Δηλώνουμε ότι ο παγκόσμιος κοινωνικός χώρος που χτίζουμε είναι φυσικά ανεξάρτητος από τις τυραννίες που επιδιώκετε να επιβάλλετε σε εμάς.Δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα να μας κυβερνήσετε, ούτε διαθέτετε μεθόδους επιβολής, έχουμε πραγματικούς λόγους να σας φοβόμαστε.

Οι κυβερνήσεις αντλούν τις δίκαιες εξουσίες τους από τη συγκατάθεση των κυβερνώντων.Δεν έχετε ζητήσει ούτε λάβετε τη δικά μας.Δεν σας προσκαλούσαμε.Δεν μας ξέρετε, ούτε γνωρίζετε τον κόσμο μας.Ο κυβερνοχώρος δεν βρίσκεται μέσα στα σύνορά σας.Μην νομίζετε ότι μπορείτε να τον οικοδομήσετε, σαν να ήταν ένα δημόσιο κατασκευαστικό έργο.Δεν μπορείτε.Είναι μια πράξη της φύσης και μεγαλώνει μέσα από τις συλλογικές δράσεις μας.

[...]

Στην Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθείτε να αποφύγετε τον ιό της ελευθερίας, δημιουργώντας θέσεις φρουρών στα σύνορα του Κυβερνοχώρου.Αυτά μπορεί να κρατήσουν τη μόλυνση για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα λειτουργήσουν σε έναν κόσμο που σύντομα θα καλύπτεται σε μέσα που φέρουν bit.

[...]

Αυτά τα ολοένα και πιο εχθρικά και αποικιακά μέτρα, μας τοποθετούν στην ίδια θέση με τους προηγούμενους εραστές της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης που έπρεπε να απορρίψουν τις αρχές των απομακρυσμένων, άγνωστων εξουσιών.Πρέπει να δηλώσουμε ότι ο εικονικός εαυτός μας είναι ανοσοποιημένος στην κυριαρχία σας, ακόμα και όταν συνεχίζουμε να συναινέσουμε στην κυριαρχία σας πάνω στο σώμα μας.Θα εξαπλωθούμε στον Πλανήτη έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να συλλάβει τις σκέψεις μας.

[....]

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου.Εδώ.

Χθες το βράδυ υπήρξαν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο Linksunten στη Jena, τη Βρέμη και την Καρλσρούη.Σήμερα οι άνθρωποι κινητοποιούνται για μιαδιαδήλωση αλληλεγγύης στο Freiburg.Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 07:30 μ.μ. (19:30) στο Augustiner Platz στο Freiburg της Γερμανίας.

Ενημέρωση 12:45 μ.μ.(CET): Γκράφιτι στο πανεπιστήμιο τηςΦρανκφούρτης, Γερμανίαλέει: "linksunten indymedia org παραμένει!" Image by Twitter account@photobix

Ενημέρωση 03:49 μ.μ .: Οι άνθρωποιμαζεύονται ήδη με τα πανό για την υποστήριξη του Linksunten στο Freiburg της Γερμανίας.Απόψε θα υπάρξειμία διαδήλωσηαλληλεγγύης στο Linksunten στο Freiburg..Εικόνες από το λογαριασμό Twitter@Demosanis_Sued.

Ενημέρωση 03:12 μ.μ. (CET):Πανό στο στάδιο St. Pauli (Αμβούργο) χθες το βράδυ λέει: "25 χρόνια Lichtenhagen.25 χρόνια γερμανικής αποτυχίας.Μένουμε Linksunten! "(Εικόνα παρακάτω από το@AntifaPinneberg).

Ενημέρωση 06:00 μ.μ. (CET):Γερμανικό περιοδικό Spiegel onlineΑναφέρει ότι το κυβερνητικό κόμμα της Μέρκελ, το CDU, και το κόμμα της Βαυαρίας CSU σχεδιάζουν μια εκστρατεία κατά του «αριστερού εξτρεμισμού» πριν από τις γενικές εκλογές του επόμενου μήνα.Η Spiege online αναφέρει επίσης ότι όλοι οι υπουργοί Εσωτερικών της CDU και της CSU καλούνται στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών την 1η Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουν κοινή δήλωση στην οποία θα ανακοινώσουν ότι δεν θα ανέχονται πλέον καταλήψεις όπως η Rigaer (Βερολίνο) και η Rote Flora (Αμβούργο) .Σύμφωνα με το Spiegel, οι υπουργοί των εσωτερικών υποθέσεων θέλουν επίσης να εισαγάγουν νέους νόμους στους οποίους δεν θα αποτελεί μόνο έγκλημαη διάπραξη βιαιοπραγιών κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, αλλάθα αποτελείέγκλημά του είναικάποιος παρόν σε διαμαρτυρίες όπου άλλοι άνθρωποι διαπράττουν πράξεις βίας.Η παρουσίαση ενός νέου κύματος κατασταλτικών μέτρων και νόμων αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του CDU / CSU.Με την ανάληψη μέρους του προγράμματος του φασιστικού κόμματος AFD,

Ενημέρωση 08:43 μ.μ. (CET): Η συνεχιζόμενηδιαδήλωση αλληλεγγύηςστο Linksunten δεν είναι αδειοδοτημένη απο τιςτοπικές αρχές, όπως όλεςοιδιαδηλώσεις των αυτόνομων στο Freiburg Germany.Περισσότερα από 250 άτομα στην διαδήλωση τώρα.

Ενημέρωση 10:49pm (CET)Nürnberg,:Αλληλεγγύη στοLinksunten!φωτο@Prolos_Nbg

Κυριακή 27 Αυγούστου

Σήμερα διαδήλωση αλληλεγγύης στο υπο καταστολή Linksunten Indymedia πραγματοποιήθηκε στο Βέρολίνο κοντά στην Hermannplatz. Οι διαδηλωτές περιτριγυρισμένοι απο μπάτσους φώναζαν Είμαστε όλοιLinksunten Indymedia


βίντεο:https://www.facebook.com/enough14/videos/1501534339868504/

.........................................Τρίτη 29/8.........................................................................................

Κάτω τα χέρια από το Linksunten Indymedia!Κάλεσμα για διεθνείς διαδηλώσεις στις 9 Σεπτεμβρίου

Μετά τις επιδρομές στο Freiburg της Γερμανίας στις 25 Αυγούστου, θα διεξαχθεί διαδήλωση αλληλεγγύης στις 9 Σεπτεμβρίου. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. (19:00) στο Bertoldsbrunnen στο Freiburg της Γερμανίας.

Υπάρχει ένα διεθνές έκκληση για διαγαλαξιακή πορεία για την ελευθερία του Τύπου και τη διατήρηση των αριστερών κέντρων.Το πρωί της 25ης Αυγούστου, ο ομοσπονδιακός υπουργός εσωτερικών απαγόρευσε το Linksunten Indymedia dot org.Το Linksunten Indymedia είναι μια ανεξάρτητο πολύγλωσσο μέσο ενημέρωσης για τα αριστερά κινήματα σε ολόκληρη τη γερμανόφωνη περιοχή και πέρα ​​από αυτήν.

Την ίδια στιγμή που απαγορεύτηκε η ιστοσελίδα, υπήρξαν επιδρομές σε 4 ιδιωτικά διαμερίσματα και στο αυτόνομο κοινωνικό κέντρο KTS.Κατά τη διάρκεια των επιδρομών κατασχέθηκαν διάφορα μέσα αποθήκευσης, φορητοί υπολογιστές, χρήματα και όπλα (κονσέρβες, σωλήνες, γάντια, μαχαίρια, ...).Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Thomas De Mazière, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι βρέθηκαν όπλα στο Linksunten Indymedia, αλλά μόνο μία ημέρα αργότερα ο ίδιος αναγνώρισε ότι τα "όπλα" που βρέθηκαν δεν συνδέονταν με το Linksunten Indymedia.Στο KTS, πολλά χρήματα κατασχέθηκαν χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια της επιδρομής.Το αυτόνομο κέντρο καταστράφηκε.Όλες οι κλειδαριές πόρτων καταστράφηκαν, ακόμη και ένα χρηματοκιβώτιο ξηλώθηκε από έναν τοίχο.

Η απαγόρευση και οι επιδρομές, λίγο πριν από τις γενικές εκλογές, αποτελούν επίθεση εναντίον ολόκληρου του αριστερού κινήματος στο Freiburg και παντού.Αυτή η επίθεση εναντίον ατόμων και του Indymedia είναι μια στρατηγική κίνηση της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ως κόμμα νόμου και τάξης μετά τιςδιαμαρτυρίεςτηςG20.

Κάποια άτομα χτυπήθηκαν, ωστόσο εννοούσαν όλους μας!

Καλούμε σε διεθνές επίπεδο όλες τις αριστερές και χειραφετημένες δομές να βγάλουν τους δρόμους, αποφασισμένοι, να διαμαρτυρηθούν για ανεξάρτητα και αυτοδιαχειριζόμενα ΜΜΕ.Δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να εκφοβιάζεται από την καταπίεση ενάντια σε άτομα και δομές.Αντίθετα - κοιτάζουμε στο μέλλον με αγριότητα και προνοητικότητα!

Μαζί ενάντια στην καταστολή - Υπερασπίστε τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης!

Είμαστε όλοι οι Linksunten!

Διεθνής διαδήλωση: 9 Σεπτεμβρίου 2017, 19:00 (19:00) στο Bertoldsbrunnen στο Freiburg της Γερμανίας.

Το γερμανικό Indymediaκαλεί για δωρεές για την υποστήριξη του Linksunten Indymedia.

Τραπεζικός λογαριασμός για δωρεές:

Όνομα του κατόχου του λογαριασμού: Rote Hilfe OG Stuttgart

IBAN: DE66 4306 0967 4007 2383 13

BIC: GENODEM1GLS

Περιγραφή: Linksuntem

από έλεος 31/08/2017 9:39 μμ.


αλλάξτε τον τίτλο γιατί παραπληροφορείτε, μόνο το linksunten έχει θέμα

https://de.indymedia.org/

από ανάρχας 02/09/2017 1:17 πμ.


λειτουργεί κανονικά..


Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαδήλωση αλληλεγγύης
στο Freiburg της Γερμανίας,
ενάντια στην καταστολή του Linksunten Indymedia

Η Διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia
καλεί σε συνέλευση την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 7μμ στο ΕΜΠ,
για την διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης τη μέρα διεθνούς κινητοποίησης
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ

από Αναρχική Ομοσπονδια 05/09/2017 9:46 μμ.


Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο την τελευταία περίοδο στην Ευρώπη. Το μαύρο συνέδριο στην Εσθονία, το ιστορικό πλυντήριο της πιο επιθετικής μορφής καπιταλιστικής διακτατορίας στην ιστορία, ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η Γερμανία, είναι από ότι φαίνεται μέρος μιας πολύ ευρύτερης ατζέντας.
Ο εξευτελισμός της Γερμανικής κατασταλτικής μηχανής κατα τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη συνάντηση των G20 στο Αμβούργο ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον φιλόδοξο ιμπεριαλισμό που ηγεμονεύει οικονομικά την ΕΕ. Οι ριζοσπάστες από όλο τον κόσμο, που συγκεντρώθηκαν στη Γερμανική πόλη έδωσαν ένα πικρό μάθημα στις μεγαλοστομίες της καταστολής. Εδωσαν μια προειδοποίηση: ο κόσμος του αγώνα είναι εδώ, μαχητικός και αδιάλλακτος σηκώνει το γάντι στα δυστοπικά σχέδια του νέου ολοκληρωτισμού. Δεν είναι τα εθνικά κράτη αυτά που σηκώνουν κεφάλι, αλλά δυνάμεις απευθείας απο την κοινωνική βάση όλων των κρατών. Μειοψηφείες για την ώρα, αλλά μειοψηφείες που δεν προτίθενται να παραμείνουν τέτοιες.
Ο νέος καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός απάντησε. Κι έκανε αυτό που πάντα κάνει όταν βρίσκει αντίπαλο: χωρίς καμιά ντροπή ξεφορτώνεται τον μανδύα της δημοκρατίας. Τα αστικά παραμύθια περί ελευθερίας του λόγου, ο μύθος της «ανοιχτής κοινωνίας» δεν είναι παρά προπαγανδιστικές αιχμές που προβάλονται μόνο όταν δεν έχουν κανένα κίνδυνο για την εξουσία. Τώρα όμως έχουν.
Το linksunten.indymedia.org, ένας κόμβος ενημέρωσης και ριζοσπαστικής κριτικής δέχτηκε την επίθεση του Γερμανικού κράτους. Ο ιστότοπος για την ώρα έκλεισε, όσοι τον λειτουργούσαν χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, ακόμα και το λογότυπο του μέσου απαγορεύτηκε.
Την ίδια ώρα, εντελώς «τυχαία» το Γερμανικό κράτος ξεθάβει (η δημιουργεί) νεες ιστορίες από την εποχή της ένοπλης οργάνωσης R.A.F., 40 χρόνια πριν. Το αφήγημα του «εξτρεμιστικού κινδύνου από την αριστερά» σχηματοποιείται με συγκεκριμένες κατασταλτικές πράξεις και προσπαθεί να νομιμοποιηθεί με το αναμάσημα της τρομολανίας της δεκαετίας του 70. Καθόλου πρωτότυπο, η ακροδεξιά μόλυνση είναι η ίδια είτε μιλάει Γερμανικά, είτε εσθονικά είτε Ελληνικά. Καθόλου τυχαία, οι φασίστες του AFD στη Γερμανία χαιρέτησαν το κλείσιμο του μέσου. Καθόλου τυχαία διάφορα ακροδεξιά σκουπίδια σε όλη την ευρώπη (φυσικά και στην Ελλάδα) έκαναν το ίδιο. Η θεωρία των 2 άκρων αποδείχτηκε κι αυτή ένα ψέμα. Το καθεστώς, από τη σοσιαλδημοκρατία έως τους ναζί σχηματίζει το μέτωπό του. Η δεξιά ενώνεται όπως ζητούσαν οι αμερικάνοι ναζί στο Charlottesille. Και από ότι φαίνεται στην Ευρώπη, το Γερμανικό κράτος σκοπεύει να ηγηθεί αυτού του μετώπου.
Η μάχη για να μην φιμωθεί το linksunten.indymedia.org συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Η μάχη για την ελευθερία του λόγου, μέσα και έξω από το Internet μπαίνει σε νέο στάδιο. Οι καταπιεσμένοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην πραγματικότητα κανένα δικαίωμα δε έχουμε στην αστική κοινωνία. Όλα είναι υπό την αίρεση του αν κράτος και κεφάλαιο αισθάνονται σίγουροι για την απόλυτη κυριαρχία τους. Τα μόνα δικαιώματα που έχουμε είναι αυτα που κερδίζουμε με τις γροθιές μας. Όσο ταχύτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερη θα είναι η θέση μας στις μάχες με τον νέο ολοκληρωτισμό που έρχεται.
Αλληλεγγύη στο linksunten.indymedia.org

Η εσθονία προεδρεύει αυτή τη στιγμή της ΕΕ

Διαβάστε το άρθρο

https://edri.org/leaked-document-eu-presidency-calls-for-massive-internet-filtering/
Φράιμπουργκ: 800 άνθρωποι βγήκαν  στους δρόμους σε αλληλεγγύη με Linksunten

 

Στο Freiburg της Γερμανίας περίπου 800 άτομα συμμετείχαν σε μια μη αδειοδοτημένη διαδήλωση σε αλληλεγγύη στο Linksunten Indymedia το Σάββατο. Το Linksunten Indymedia απαγορεύτηκε στις 25 Αυγούστου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχώρησε στην απαγόρευση του Linksunten Indymedia για να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του νόμου και της τάξης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η απαγόρευση ήρθε μετά τις διαμαρτυρίες NoG20 στο Αμβούργο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας μεγαλύτερης κατασταλτικής καμπάνιας  κατά των αριστερών διαμαρτυριών στη Γερμανία.

Η διαδήλωση για τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και η διατήρηση των κοινωνικών κέντρων της αριστεράς συνοδεύτηκε από τεράστια αστυνομική δύναμη. Οι μπάτσοι ξανά και ξανά κινηματογραφούσαν την διαδήλωση. Οι μπάτσοι ισχυρίστηκαν ότι το σύνθημα  "Όλοι είμαστε Linksunten" είναι ένα έγκλημα στη Γερμανία και χρησημοποίησε αυτό ως λόγο για να κινηματογραφήσει τη διαδήλωση.

 

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν άνθρωποι που ταξίδευαν από την Ελβετία και τη Γαλλία για να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Μετά από μια εναρκτήρια συγκέντρωση στο Bertholdsbrunnen, η διαδήλωση ξεκίνησε πρώτα στην πλατεία μπροστά από την παλιά συναγωγή.

Στην πλατεία μέλη της Rote Hilfe, τα συλλογικά μέσα ενημέρωσης Cinerebelde και τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμός Dreyeckland μίλησαν για την απαγόρευση του Indymedia και των ελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους. Κατά τη διάρκεια της πορείας πολλά φυλλάδια σχετικά με την απαγόρευση του Linksunten και τις επιδρομές στις 25 Αυγούστου μοιράστηκαν.

Όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν λίγο, η διαδήλωση σταμάτησε από τους μπάτσους στο Konzerthaus. Μετά τις διαπραγματεύσεις η πορεία συνεχίστηκε προς την κατεύθυνση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού (Hbf), όπου έφτασε στον τελικό της προορισμό στην Eisenbahnstraße.

Κατά την τελική συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από την τοπική ομάδα της FAU (αναρχική  συνδικαλιστική ένωση) και κάποιος διάβασε χαιρετισμό του Thomas-Meyer-Falk, ο οποίος κρατήτε στη φυλακή JVA στο Freiburg. Δεν υπήρξαν συλλήψεις κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδήλωση στο Freiburg.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η σειρά διαδηλώσεων και δράσεων αλληλεγγύης. Στα βουνά κοντά στη Δρέσδη, της Γερμανίας, οι μαύροι και κόκκινοι αλπινιστές από την FAU Dresden έδειξαν την αλληλεγγύη τους (εικόνα παρακάτω).

  

Στην Κοπεγχάγη,  Δανία  ένα πανό με αλληλεγγύη στιο linksunten (εικόνες παρακάτω). Υπήρξαν πολλές παρόμοιες ενέργειες σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

  

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών της CDU δημοσίευσαν μια δήλωση στην οποία ανακοίνωσαν νέους κατασταλτικούς νόμους. Το CDU θέλει να διώξει δηλώσεις αλληλεγγύης και ενέργειες που δείχνουν αλληλεγγύη με δραστηριότητες που έχουν ήδη απαγορευτεί και οι υπουργοί εσωτερικών υποσχέθηκαν επίσης να διώξουν ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονται σε διαμαρτυρίες  ή δράσεις όπου άλλοι χρησιμοποιούν βία κατά της αστυνομίας. Πολλοί το θεωρούν αυτό ως μια άλλη προσπάθεια του CDU να παρουσιαστεί ως κόμμα νόμου και τάξης κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας. Οι γενικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

από eny 11/09/2017 6:20 μμ.


Την Παρασκευη 25 Αυγούστου με την απαγορευση του linksunten indymedia, 5 ατομα, 2 εκ των οποίων ειναι δημοσιογράφοι που συμμετέιχαν στο G20 και τους αποσύρανε τα διαπιστευτήρια, κατηγορηθηκαν
για τον σχηματισμό "ενωσης", ενώ έγιναν έρευνες στα σπίτια τους και στο αυτόνομο κεντρο KTS.
4 ατομα κατέθεσαν ενστασεις-κατταγγελιές ενωπιων του Ομπσπονδιακου Διοικητικου Δικαστηρίου σχετικα με το σχηματισμο "ενωσης",  τις ερευνες και τις κατασχέσεις. Το δικαστηριο εκανε δεκτες τις καταγγελιες,ενω ο Daniel Behrens, μελος του πολιτικου αριστερου κομματος θα οδηγηθει ενωπιων του δικαστηριου.

Στις έρευνες κατασχέθηκαν, μαχαιρια, στύλοι, σωλήνες και σφεντονες, τα οποια αρχικα βαραιναν τους κατηγορουμενους, στις 30 Αυγούστου το BMI ανακοίνωσε οτι δεν εμπλέκονται με την πλατφόρμα και τους κατηγορούμενους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License