Ενημέρωση για το γερμανικό indymedia

από το κεντρικό του de.indymedia.org που συνεχίζει να λειτουργεί

 Πρόκειται για μια σοβαρή επίθεση στο αριστερό κίνημα και την ελευθερία του τύπου: η απαγόρευση κατά της αριστερής πύλης «linksunten.indymedia.org» εκδόθηκε σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση στους φερόμενους χειριστές του διαδικτυακού τόπου μετά από τρεις κατ 'οίκον έρευνες στο Freiburg. Ως εκ τούτου το Indymedia «Linksunten» (κάτω αριστερά), χαρακτηρίστηκε ως μια οργάνωση η οποία στρέφεται κατά της «συνταγματικής τάξης» και της οποίας «ο σκοπός και η δραστηριότητα αντίκεινται στους ποινικούς νόμους» (§3 VereinsG) - και αυτό παρόλο που το «linksunten.indymedia.org» δεν αποτελεί επίσημα δηλωμένη οργάνωση. Συλλήψεις δεν σημειώθηκαν. Οι υπολογιστές και η "πιθανώς συσχετιζόμενα αντικείμενα" κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα όπως μαχαίρια, σφαίρες και . Το σύμβολο του linksunten.indymedia απαγορεύτηκε επίσης.
 
Ο ιστότοπος ήταν ακόμα συνδεδεμένος για αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης. Στις 10:30 εμφανίστηκε μια σύντομη εξήγηση "Είμαστε εκτός σύνδεσης ..." - που δείχνει ότι οι διακομιστές απενεργοποιήθηκαν από τους ίδιους τους χειριστές. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière, οι διακομιστές της ιστοσελίδας βρίσκοντας εν μέρει στο εξωτερικό. Τώρα θα επιχειρούσε, μέσω νομικών ενεργειών, να διακόψει τη λειτουργία τους. "Η συνέχιση της λειτουργία του είναι πλέον ποινικό αδίκημα", ανέφερε.
 
Ο ιστότοπος θεωρείται ως η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα για τους αριστερούς στη Γερμανία, όπου ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει άρθρα που στη συνέχεια περνούν από έναν πολύ βασικό έλεγχο πριν δημοσιευτούν. Το εγχείρημα του "Indymedia" ξεκίνησε στην αρχή του "κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης" το 1999, κατά τη διάρκεια των αντι-ΠΟΕ διαμαρτυριών στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Τότε, το μέσο αυτό δημιουργήθηκε από διάφορους αριστερούς προγραμματιστές για να επιτρέψει την ανεξάρτητη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τις διαμαρτυρίες ενάντια στη σύνοδο κορυφής. Από τότε, οι έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες διαφορετικά Indymedia σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουν μια πλατφόρμα στις αριστερές διαμαρτυρίες.
 
Στη Γερμανία, υπάρχουν δύο πλατφόρμες που σχετίζονται με το εγχείρημα του indymedia. Ήδη από το 2001 υπάρχει ο πανγερμανικός ιστότοπος "de.indymedia.org" ο οποίος σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση. Το 2008, το "linksunten.indymedia.org" στήθηκε καταρχήν ως μια ιδιαίτερα πύλη για τη νότια Γερμανία - εξ ου και το όνομα "linksunten" (κάτω αριστερά). Ωστόσο, ο ιστότοπος αύξησε σταθερά την εμβέλειά του και δημοσίευε άρθρα για ολόκληρη την Γερμανία και πέρα ​​από αυτήν. Εν τω μεταξύ, δημοσιεύονταν στην πύλη αναφορές για διαδηλώσεις, σχόλια για πολιτικά γεγονότα, ανακοινώσεις οργανώσεων, καθώς και προκηρύξεις επιθέσεων.
 
Στο παρασκήνιο της απαγόρευσης βρίσκεται η συζήτηση που ακολούθησε τις βαριές αντιπαραθέσεις κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο τον Ιούλιο. Τότε προτάθηκε μια «σκληρότερη δράση» ενάντια στη «αριστερή σκηνή» από διάφορα κόμματα. Η απαγόρευση φαίνεται τώρα να είναι μια συμβολική έκφραση αυτού, λίγο πριν από τις εκλογές της Ομοσπονδιακής Βουλής.
 
Στο Freiburg, η αστυνομία βρέθηκε σε διάφορα σημεία το πρωί της Παρασκευής. Επίσης κυκλοφορούσε αστυνομικό ελικόπτερο πάνω από το κέντρο της πόλης. (Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο) αναμένεται πιθανώς αυθόρμητη διαδήλωση αριστερών ακτιβιστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License