Κόρινθος-Παρέμβαση των Α.Σ.Κ. στο κέντρο της πολης και στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ με μοίρασμα φυλλαδίων για την εξόρυξη στα Γεράνεια


post image

ΠΕΡΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ    

        

 

       Χωρίς καμία έκπληξη, είναι η αλήθεια, ενημερωθήκαμε σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία ορυχείου Βωξίτη από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μυτιληναιο στα Μέγαρα, στα Γεράνεια Όρη.Δεδομένου ότι η εξορυκτική βιομηχανία  έχει καταστρέψει σχεδόν τα πάντα βόρεια του Κορινθιακού κόλπου (καθώς και τον Κορινθιακό τον ίδιο) ήταν αναμενόμενο οτι θα έρθει και η σειρά των Γερανείων, αϕού είναι στη ϕύση της να προχωρά σαν τις δασικές πυρκαγιές, καταστρέϕοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση του τι σημαίνει στην πράξη το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα, λεηλασία της ϕύσης στο βωμό του κέρδους της άρχουσας μεγαλοκεϕαλαιούχας τάξης. 

      Επίσης είναι γνωστό πλέον και το αϕήγημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας περί εθνικής ανάπτυξης, που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλα από το ανθρώπινο ισοδύναμο της επέλασης ενός σμήνους ακρίδων που καταβροχθίζει τα πάντα στο διάβα του, αϕήνοντας πίσω μόνο έρημη γη.

       Η σύγχρονη εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει δείξει ότι όπου δημιουργείται ένα ορυχείο, οι τοπικές κοινότητες υποϕέρουν. Από τα ορυχεία του CoLTan στο Κογκό με τα παιδιά σκλάβους και τα 5 εκατομμύρια νεκρούς, τα αδαμαντορυχεία της Ν.Αϕρικής, τα ορυχεία Χαλκού της Χιλής, μέχρι τα χρυσωρυχεία των Σκουριών και τα ορυχεία Βωξίτη στη Γκιώνα και στον Παρνασσό, οι εξορυκτικές δραστηριότητες ϕέρνουν μόνο καταπίεση, δυστυχία και αρρώστιες στους ντόπιους, ερήμωση στον κρανίου τόπο που απομένει μετά το πέρας της εκμετάλλευσης, και κυρίως, ϕτώχεια. Σε κανέναν τόπο οι κάτοικοι δεν ευτύχησαν από την δημιουργία ορυχείου: Στην χαρακτηριστική περίπτωση των Μεταλλείων της περιοχής του Πολυγύρου στην Χαλκιδική, η περιοχή των μεταλλείων έχει τρεις ϕορές μεγαλύτερη ανεργία από την υπόλοιπη Χαλκιδική, πολλαπλάσια ποσοστά σε ασθένειες όπως το άσθμα κλπ, εξαιρετικά χαμηλότερη αξία γης, έχει μείνει χωρίς νερό καθώς, όπως πλέον ανοιχτά αποδέχεται και η σχετική κρατική υπηρεσία, όλος ο υδροϕόρος ορίζοντας είναι μολυσμένος με αρσενικό και βαρέα μέταλλα, ενώ οι παραλίες είναι, ήδη πριν τεθεί το ορυχείο σε πλήρη λειτουργία, και επίσημα πλέον, ακατάλληλες για κολύμβηση.  

       Το νομικό πλαίσιο αλλά και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προστατεύουν αυτές τις «επενδύσεις», τόσο με την κατάλληλη προσαρμογή της νομοθεσίας όσο και με την καταστολή των διαϕωνούντων και την στρατιωτικοποίηση των ζωνών εξόρυξης, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.Είναι άλλη μια επιβεβαίωση του ότι το κράτος (δεξιό, κεντρώο ή αριστερό) είναι ο μηχανισμός που δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυρίαρχη τάξη (τους καιϕαλαιοκράτες στον καπιταλισμό, την κομματική γραϕειοκρατία στον αν-ύπαρκτο σοσιαλισμο ή το ιερατείο στο ισλαμικό κράτος) να εκμεταλλεύεται τους πόρους του τόπου κατά το δοκούν και αδιαϕορώντας για τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην ϕύση, στον λαό ή στις επόμενες γενιές.    

        Έτσι λοιπόν και με πρόσϕατο το παράδειγμα των αγωνιζομένων κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται σθεναρά με όλα τα μέσα, δηλώνουμε οτι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των Μεγάρων που αντιστέκονται κι αυτοί στη λεηλασία του τόπου τους από μια δράκα καθαρμάτων που αδιαϕορούν για οτιδήποτε απέναντι στο κέρδος και καλούμε τους κατοίκους της πόλης, που πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια γέννησε την πρώτη μορϕή λαϊκής Δημοκρατίας στον Ελλαδικό χώρο, την «Ακόλαστο Δημοκρατία», την άμεση «δημοκρατία που δεν τιμωρεί τους πολίτες» διώχνοντας τους τοκογλύϕους, απογειώνοντας την παραγωγή και τον πλούτο των πολιτών και διαγράϕοντας τους τόκους των ϕτωχών, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να σταθούν και πάλι  μπροστά στα γεωτρύπανα όπως πριν από 40 χρόνια οι γονείς τους στάθηκαν μπροστά στις μπουλντόζες του Ανδρεάδη, γράϕοντας την ιστορία ενός από τους πιο σημαντικούς οικολογικούς αγώνες του τόπου μας. Και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μας έχουν δίπλα τους με κάθε διαθέσιμο.

 

 

 
                              Α.Σ.Κ.
  ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License