ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΞΙΛΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  Ένα σημείωμα για τον αντικομμουνισμό και την αναθεώρηση της Ιστορίας

Κουκουεδίστικο μπλα-μπλα,  χιλιοειπωμένες κουβέντες και τσιτάτα, όπως σε κασέτα.  Ακριβώς καμωμένα ,για να αποκρύψουν την ιστορική αλήθεια. Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα.
 
Ο αντικομμουνισμός δεν έχει σχέση με τον αντισοβιετισμό και τον αντισταλινισμό ΄Αλλο ο κομμουνισμός και άλλο ο  σοβιετισμός. Ανθρωποκεντρικός  Κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ στη Σοβιετική ΄Ενωση. 

Από την άλλη, όλες οι εξουσίες  ως και την τελευταία ίνα τους ,είναι εμποτισμένες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, με ολοκληρωτικές συμπεριφορές. Πόσο μάλλον οι σοβιετικές.
Ακόμα δε θέλετε να το αποδεχτείτε   εκεί στον Περισσό. 

Κι ακόμα. Η ιστορία δε γράφεται από οπαδούς αφιονισμένους. Αφήστε όσοι είναι αστράτευτοι  και έχουν   την αρμοδιότητα να αποδώσουν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".
 Μην   ασκείτε  προπαγάνδα υποδυόμενοι τους ιστορικούς. Πότε θα  μάθετε   να λέτε τα "σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη"  εκεί στο ανιστόρητο ΚΚΕ, που σεμνύνεται πως κληρονόμησε το Ιστορικό ΚΚΕ;
Αποκηρύξτε επιτέλους το σταλινισμό. Διαπράττετε «΄Υβριν» . Βοά το αίμα των χιλιάδων επαναστατών μπολσεβίκων που εκτέλεσε  ο «πατερούλης». Η  «ιστορική αναγκαιότητα» των «Κορδάτων», δε δικαιολογούν τα εγκλήματά του. Για την ίδια ιστορική αναγκαιότητα μιλούν και οι Αμερικανοί για το πυρηνικό ολοκαύτωμα  στην Ιαπωνία   ΄Ηταν συνειδητά εγκληματίας και ο Στάλιν και ο Τρούμαν.  Ούτε οι ιστορικές αλχημείες (π.χ  δεν υπάρχει «Ουκρανικό ολοκαύτωμα) μπορούν να εξαφανίσουν ην ιστορική μνήμη. Και όπως λέγαμε σε άλλο κείμενό μας, η αριθμητική δεν έχει θέση στα εγκλήματα και τις θηριωδίες. Αν ήταν χιλιάδες τα σταλινικά και εκατομμύρια τα χιτλερικά.
 
Υ.Γ
"Κομμουνιστή με μνήμη".
Γράφεις: "Επομένως όποιος υποστηρίζει την ΕΣΣΔ, τον Λένιν, τον Τρότσκι, τον Στάλιν, τους δορυφόρους τους ή, π.χ., το "Κ"ΚΕ της δεκαετίας του 1940 και μορφώματα τύπου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ δεν είναι κομμουνιστής αλλά οπαδός του κρατικού καπιταλισμού και της τυραννίας, αντικομμουνιστής και εχθρός της ελευθερίας. Οι αληθινοί κομμουνιστές ήταν και είναι πάντα εχθροί της ΕΣΣΔ και του λενινισμού"

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα που λες. Αλλά,μήπως τα μπερδεύεις λίγο έως πολύ στο σημείο που γράφεις πως  πρέπει να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι Στάλιν,Λένιν,Τρότσκι ,αλλά και ιστορικό ΚΚΕ και το σημερινό άκαπνο και συστημικό ΚΚΕ;  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License