Αλληλεγγύη με τους προφυλακισμένους συντρόφους στην ιταλία: Salva και Pasca

.

Στις 3/8/17 μπάτσοι εισέβαλαν σε μια σειρά από σπίτια και κατειλημμένους χώρους σε Φλωρεντία (εκκένωση κατάληψης Riottosa) , Ρώμη και Λέτσε, με σκοπό την σύλληψη 8 συντρόφων και συντροφισσών από την Φλωρεντία. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αφορά δύο επιθέσεις. Η πρώτη, σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε φασιστικό βιβλιοπωλείο που έχει διασυνδέσεις με την οργάνωση Casapound ανήμερα της περσινής πρωτοχρονιάς και τον τραυματισμό πυροτεχνουργού (ο οποίος έχασε ένα χέρι και ένα μάτι). Το δεύτερο συμβάν αφορά την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές εγκαταστάσεις στις 21/4/2016. Οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα στην Φλωρεντία. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως ταυτοποίησαν ανθρώπους μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών, φυσικής παρακολούθησης και ταυτοποίησης δειγμάτων βιολογικού υλικού (DNA). Οι κατηγορίες είναι: "απόπειρα ανθρωποκτονίας" για τους πέντε συντρόφους της πρώτης υπόθεσης και "κατασκευής, κατοχής και μεταφοράς σε δημόσιο χώρο εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού" για όλους τους συντρόφους, όλα στα πλαίσια της "σύστασης εγκληματικής οργάνωσης".
Λίγες μέρες μετά οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με τις κατηγορίες να παραμένουν ενώ οι δύο προφυλακίστηκαν για την επίθεση στο φασιστικό βιβλιοπωλείο. Στον έναν από τους δύο απαγορεύτηκε η κάθε είδους επικοινωνία.

Το καλοκαίρι του 2017 έλαβε χώρα ακόμη μία θεατρική παράσταση με σκηνοθέτες το ιταλικό κράτος, την κοινωνία και τα ΜΜΕ.
Πρωταγωνιστές ο «καλός» μπάτσος – θύμα που έχασε ηρωικά ένα μάτι κι ένα χέρι και συνολικά αστυνομία και φασίστες που δέχονται επιθέσεις από τους «κακούς» χαρακτήρες, τους αναρχικούς. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η παράσταση αυτή είναι η τιμωρία του «κακού» και ο παραδειγματισμός στους υπόλοιπους που θα επιχειρήσουν να πράξουν αναλόγως.
Η παράσταση αυτή δεν έκανε πρεμιέρα φέτος το καλοκαίρι στην ιταλία. Είναι χιλιοπαιγμένη, αναμενόμενη και αρκετά ξεπερασμένη.
Μπορεί να αλλάζουν κάθε φορά επί μέρους λεπτομέρειες, τα ονόματα των άμεσα ενδιαφερόμενων, οι τόποι κλπ, αλλά στην ουσία της μένει ίδια. Πρόκειται για την αέναη προσπάθεια του εξουσιαστικού συμπλέγματος να κάμψει κάθε αντιδρούντα, κάθε εξεγερμένο, κάθε επαναστατική προοπτική. Παρ’ όλα αυτά ο επίλογος της παράστασης δεν έχει ακόμα γραφτεί και περιλαμβάνει «ανατροπή» :
καταστροφή κι εξέγερση.
Δεν μας ενδιαφέρει αν οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους και ούτε αν αυτοί κρίθηκαν ένοχοι ή αθώοι από το δικαστικό σύστημα. Αντίθετα στηρίζουμε τις άμεσες δράσεις γιατί αποτελούν σημαντικό κομμάτι του πολύμορφου αγώνα. Γιατί διαταράσσουν την ισορροπία της κανονικότητας και την ομοιόμορφη λειτουργία της κοινωνίας. Γιατί φθείρουν δομές, θεσμούς και κομμάτια της εξουσιαστικής μηχανής.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους δύο προφυλακισμένους συντρόφους και τους έξι κατηγορούμενους καθώς η αλληλεγγύη αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό όπλο μέσα στο οπλοστάσιο της αναρχικής δράσης. Δεν γνωρίζει σύνορα, μιλάει μια κοινή γλώσσα και συνδέει τους επιμέρους αγώνες μέσα στην κοινωνία φυλακή. Αποτελεί ένα μέσο σύνδεσης με τους συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι, με τους συντρόφους που βρίσκονται μακριά μας.

''Οπλίσου και γίνε βίαιος, όμορφα βίαιος, μέχρι να ανατραπούν όλα.
Γιατί θυμήσου κάθε βίαιη πράξη ενάντια στους υποκινητές της ανισότητας είναι απόλυτα δίκαιη απέναντι στους αιώνες ατελείωτης βίας που μας έχει επιβληθεί.
Οπλίσου, συνωμότησε, σαμποτάρισε και γίνε βίαιος, όμορφα βίαιος, φυσικά βίαιος, ελεύθερα βίαιος.’’  Mauricio Morales


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ SALVA KAI PASCA
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

                                                                                                       Κατάληψη 111

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License