post image

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ROSA DE FOC

ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ NURIYE ΚΑΙ SEMIH

 

Γεια σε όλους, φίλους και συντρόφους. Όλοι γνωρίζουν την πολιτική στην Τουρκία λίγο περισσότερο από άλλους. Θέλω να σας πω, για να σας βοηθήσω να καταλάβετε την κατάσταση στην Τουρκία και θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και τη διεθνή αλληλεγγύη σε αυτό το θέμα. Η Τουρκία έγινε έθνος το 1923. Από την ιστορική αυτή στιγμή η Τουρκία πιάστηκε σε μια ιστορία στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Γενικά, υπήρξαν 8 πραξικοπηματικά πραξικοπήματα και σχετίζονται με το γεγονός ότι δέκα χιλιάδες επαναστατικοί κομμουνιστές και αναρχικοί σκοτώθηκαν. Κατά το τελευταίο στρατιωτικό πραξικόπημα το 1980 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι βασανίστηκαν και κρατήθηκαν σε απομονωσεις. Τώρα, μετά από 22 χρόνια, ο Recep Tayyip Erdoğan ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως μουσουλμάνο, κέρδισε τις εκλογές μέσω χειραγώγησης και έγινε πρωθυπουργός της Τουρκίας. Έχει επηρεάσει το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων στην Τουρκία μέσω περίπλοκων υποσχέσεων και κοινοτικών σχεδίων . Στις επόμενες εκλογές εξελέγη και πάλι με περαιτέρω χειραγώγηση (διαφορετικές πρακτικές). Έχει αρχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις αντιδραστικες δυνάμεις της κοινωνίας και να τοποθέτει κάθε κριτικη φωνή στη φυλακή.

Μέσω της χρήσης στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων σκότωσε χιλιάδες κουρδικό λαό στη γεωγραφική περιοχή Kürdistan γύρω από Cizre και Amed (tür .: Diyarbakır - νοτιοανατολικά). Το αποτέλεσμα κατέστρεψε πόλεις και αμέτρητους κουρδους και παιδιά.

Τέλος, ο Ερντογάν, τώρα, ως πρόεδρος της Τουρκίας, σχεδίαζε κρυφά ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που ανατράπηκε πέρυσι. Ηταν μια κάλυψη για να βάλει αριστερούς και εναλλακτικούς ανθρώπους από διαφορετικές ομάδες και δομές στη φυλακή. Μετά το ψεύτικο πραξικόπημα, οι κυβερνητικές δομές του νόμου και του συντάγματος άλλαξαν. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να αναδιοργανώσει τις ακαδημαϊκές δομές, διανοούμενοι με κρίσιμες επιφυλάξεις διώχθηκαν και απομακρύνθηκαν από τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, παρέχοντας τεκμηριωμένες κατηγορίες για να εξηγήσουν την απομάκρυνσή τους. Μετά από αυτά τα πολιτικά γεγονότα ήταν σε θέση να διαμορφωσει σημαντικές κυβερνητικές θέσεις με μέλη της κυβέρνησης του κόμματος ΑΚΡ.

Το θέμα μας αφορά ακριβώς δύο άτομα που έχασαν τη δουλειά τους σε αυτά τα προβλήματα, οι Nuriye Gülmen και Semih Özakça έκαναν κατ 'αρχήν σεμινάρια στην Άγκυρα (Yüksel Caddesi). Η αστυνομία τους επιτέθηκε και τους βασανίσε. Μετά τις επιθέσεις άρχισαν με απεργία πείνας και αντιμετώπισαν και πάλι την κρατική βία και την φυλακιση.
Οι φυλακισμένοι συνεχίζουν να αγωνίζονται. Για 171 μέρες, οι Nuriye και Semih είναι καταβεβλημενοι από την πείνα και αντιστέκονται στην αδικία της τουρκικής κυβέρνησης. Ενημερώνουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα σε μια διεθνή δράση αλληλεγγύης.

Θέλουμε να τους υποστηρίξουμε σε αυτόν τον αγώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να ζητήσουμε υποστήριξη και να κάνουμε πολλά πανό οπως ηδη εχει γινει στα Εξάρχεια. (π.χ .: Δώστε φωνή στην απεργία των Nuriye Gülmen και Semih Özakça) Θα τα έχουμε σε διαφορετικές γλώσσες ώστε να φτάσουμε σε περισσότερους ανθρώπους. Μπορείτε να κάνετε φωτογραφίες ή βίντεο για να δείξετε αλληλεγγύη μαζί τους και να μας στείλετε: rosadefoc@krutt.org

Στόχος μας είναι να δώθει προσοχή απο όλα τα μέσα ενημέρωσης και να δώσουμε στους δύο αγωνιστες μια διεθνή φωνή στον αγώνα τους. Για διεθνή αλληλεγγύη! Δώστε φωνή στην απεργία των Nuriye Gülmen και Semih Özakça)

 

Αν αγγιξουν εναν μας αγγιζουν ολους-Rosa de Foc

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License