"ΑΒΡΑΑΜ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ...". ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Αλλά, αν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πολίτευμα της κληρονομικής βασιλείας, να καταστή δηλαδή, κάποιος βασιλιάς, διάδοχος και  πρίγκιπας  τέως, στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας , δεν μπορεί να συμβεί παρόμοιο στο πολίτευμα της …κληρονομικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μόνο εδώ  τελικά ισχύει απολύτως  εκείνο που εύστοχα  το διατύπωσε  ο λαός ως... «σόι  πάει το βασίλειο»!

 
"Ο Μητσοτάκης έκοψε τον γιο του Γ. Τραγάκη από υποψήφιο βουλευτή .

 


«Αστραψε και βρόντηξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγοντας τον Γιάννη Τραγάκη να δηλώνει ότι αποχωρεί από την πολιτική και παραχωρεί την θέση του υποψήφιου βουλευτή στον γιο του.
Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ «έκοψε» τον γιο του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη, από υποψήφιο."


Αν αυτή η είδηση κανονικά δεν ήταν για να «κόψεις φλέβες», ένα μακάβριο αστείο, από εκείνα τα… προσφιλή στην οικογένεια Μητσοτάκη, θα έβγαζε πολύ γέλιο. Εξηγούμαστε.

Εκ των γόνων της οικογένειας Μητσοτάκη, του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου, ιδρυτή της δυναστείας, μας προέκυψαν ως κληρονόμοι πολιτικής εξουσίας ο υιός Κυριάκος, η θυγάτηρ Θεοδώρα-Ντόρα και ο έγγονος (πήρε και το όνομα του παππού) Κώστας Μπακογιάννης. ΄Οπως ακριβώς λέγανε οι πατεράδες και οι παππούδες μας στο…ανάγνωσμα της κληρονομικής βασιλείας: Γεώργιος ο Α, ο βασιλεύς, εγέννησε Κωνσταντίνον . Κωνσταντίνος ο Α΄, ο βασιλεύς, εγέννησε Παύλον . Παύλος ο Α΄ ο βασιλεύς, εγέννησε Κωνσταντίνον. Κωνσταντίνος ο Β ,ο βασιλεύς, δια της βουλήσεως του λαού κατέστη τελικά (και ευτυχώς) …τέως!

Αλλά, αν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πολίτευμα της κληρονομικής βασιλείας, να καταστή δηλαδή, κάποιος βασιλιάς, διάδοχος και πρίγκιπας τέως, στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας , δεν μπορεί να συμβεί παρόμοιο στο πολίτευμα της …κληρονομικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μόνο εδώ τελικά ισχύει απολύτως εκείνο που εύστοχα το διατύπωσε ο λαός ως... «σόι πάει το βασίλειο»!

Και ο αμετροεπής, ο ασεβής, ο σφόδρα υποκριτής και δημαγωγός υιός Κυριάκος Μητσοτάκης τί κάνει; Κόβει, δηλώνει τηλεοπτικώς και …πομποδώς, προς πάσαν κατεύθυνση τον υιό Γ. Τραγάκη (παλιός βουλευτής της Δεξιάς) από τις λίστες υποψήφιων βουλευτών, γιατί ο αρχηγός της Ν.Δ είναι πολέμιος της…οικογενειοκρατίας, του νεποτισμού, της κληρονομικής εξουσίας! Και το αποδεικνύει στην πράξη ο… άτιμος, έντιμος αυτός υιός, στέλνοντας στο σπίτι του τον γόνον του «οίκου» Τραγάκη.

Ο αρχηγός της Ν.Δ δεν είναι απλά ένας «δάσκαλος που δίδασκε και νόμους δεν εκράτει». Δεν είναι μόνο το «γαμώτο» της υπόθεσης. Το αχώνευτο, το παρανοϊκό ,το τερατώδες είναι πως με τη θεαματική αποπομπή το υιού από τον… υιό, θεωρεί 11 εκατομμύρια ΄Ελληνες, ακόμα και τους οπαδούς του, ως κανονικούς …Κάφρους.

Σου λέει. «Μόνο οι άξιοι, οι προκομμένοι, οι αναγνωρισμένοι, οι συνετοί, οι αδιάφθοροι, οι μη διαπλεκόμενοι, οι αγωνιστές σ΄αυτόν τον τόπο θα εισέρχονται στην κομματική κονίστρα, για να παλέψουν επί ίσοις όροις με τους συνυποψηφίους τους και να αναδειχθούν πατέρες του ΄Εθνους. Πάρτε παράδειγμα εμένα. Με το σπαθί μου και όχι με το όνομά μου ,απόκτησα πτυχία στο Χάρβαρντ και κέρδισα με την αξία μου την αρχηγία στη Ν.Δ." («Αμ… μπώς»)!

Και συνεχίζει: «Μπορεί μεν εντελώς …τυχαία να με λένε Μητσοτάκη, υιό του Κωνσταντίνου, π. πρωθυπουργού της χώρας, αλλά ατός μου, ως Κυριάκος, όχι ως υιός Μητσοτάκης, ως άξιος επιστήμων, εργαζόμενος, ιδεολόγος, αγωνιστής, ξεχωριστός και… ωραίος, κατάφερα όχι μόνο αρχηγός της Ν.Δ να γίνω, αλλά σύντομα προαλείφομαι και για πρωθυπουργός της χώρας.

Μας δουλεύει σύμπαντες και χοντρά ο πανάθλιος γόνος. Δε θέλει «βρεγμένη σανίδα στον ποπό… να τρέχει και να μην φτάνει»;

Θα μου πεις. Ντρέπονται ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργιος Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι άλλοι, πλήθος "γόνων" (υιοί, θυγατέρες, ανιψιοί, έγγονοι, δισέγγονοι, βαφτισιμιοί, γκόμενοι, ερωμένες ) σε βουλές, υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ να κυκλοφορούν με τέτοια μούρη και ονόματα στους δρόμους και τις οθόνες; ΄Οχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά σεμνύνονται κιόλας. Το έχουν τιμή και καμάρι τους!

Πώς, επομένως, έστω και ένας από δαύτους, να κάνει χαρακίρι; Να… βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να τραβήξει κατά Φάληρο μεριά;

Πώς το είπε ο ποιητής;
 
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους (αυτούς)
ένας πέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License