Κλήση κατηγορούμενου εν ονόματι του νόμου.

Κλήση κατηγορούμενου εν ονόματι του νόμου.

Στις 24 Αυγούστου έλαβα κλήση σύμφωνα με την οποία καλούμαι στις 20 Σεπτεμβρίου να απολογηθώ ως κατηγορούμενος “κατόπιν αυταπάγγελτης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απόπειρας εμπρησμών από κοινού από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για άνθρωπο .”

Είναι προφανές πως δεν γνωρίζω για ποιο λόγο καλούμαι να απολογήθω ή για ποιές πράξεις κατηγορούμαι, μιας και δεν έχω το δικαιώμα να ενημερωθώ σχετικά με μια υπόθεση που παρουσιάζεται να με αφορά, παρά μόνο ενώπιον του ανακριτή. Την ίδια στιγμή καλούμαι να πληρώσω σχεδόν 1000 ευρώ για να υπερασπιστώ στοιχειωδώς τον εαυτό μου. Ένα υπέρογκο ποσό για οποιοδήποτε εργαζόμενο.

Αυτό που γνωρίζω, είναι πως η επαπειλούμενη δίωξη μου έχει άμεση σχέση με την ενεργή μου συμμετοχή στο αναρχικό και ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές στοχοποιούν και διώκουν άτομα του ανταγωνιστικού κινήματος προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα κατασταλτικά σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης.

Θεωρώντας πως η υπόθεση μου αποτελεί κομμάτι ενός πιο διευρυμένου κατασταλτικού σχεδιασμού, αποτελεί υποχρέωση μου να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο προκειμένου να ενημερώσω τους σύντροφους και τις συντρόφισσες για μια κατάσταση που φαίνεται να εξελίσσεται. Οι μεθοδεύσεις αυτές θα πρέπει να αντιμέτωπίζονται και να απαντιούνται συλλογικά.

Συντροφικά

Γιάννης Κ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License