Νεκρός στη Φυλακή Χανίων λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, το οποίο απέχει μόλις 15 λεπτά από τη φυλακή, αλλά τον πήγαν μόνο όταν πλέον ήταν νεκρός. Ο συνάνθρωπος αυτός είχε ποινή 8 μηνών και στις 15 Σεπτέμβρη θα υπέγραφε για να αποφυλακιστεί. Οι υπεύθυνοι χαρτογιακάδες του υπουργείου δικαιοσύνης έχουν βάψει άκομη μια φορά τα χέρια τους με αίμα. Τρείς πτέρυγες της φυλακής των Χανίων παρέτειναν το βραδυνό κλείσιμο ως τις εννιά σαν πρώτη αντίδραση για σήμερα.

Σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη στη πτέρυγα Αβ των φυλακών Χανίων ακόμη ένας συγκρατούμενος άφησε την τελευταία του πνοή πίσω από τα σήδερα και το τσιμέντο. Οι φυλακές παραμένουν τόποι βασανισμού και όσοι τυχαίνει να βρισκόμαστε μέσα να αντιμετωπιζόμαστε ώς άνθρωποι β κατηγορίας. Η στέρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησε τον συγκρατούμενό μας στο θάνατο αφού η υπηρεσία δεν του παρείχε ούτε λίγο οξυγόνο τις τελευταίες στιγμές που ο ίδιος επανηλημένα τους ζήτησε. Η απάντηση ήταν ότι ο γιατρος είναι σε άδεια. Το προηγούμενο διάστημα ζητούσε τα φάρμακα για την καρδιά του και ούτε αυτά του παρείχαν. Επανηλημένα προειδοποίησε την υπηρεσία ότι δεν ένοιωθε καλά. Ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, το οποίο απέχει μόλις 15 λεπτά από τη φυλακή, αλλά τον πήγαν μόνο όταν πλέον ήταν νεκρός. Ο συνάνθρωπος αυτός είχε ποινή 8 μηνών και στις 15 Σεπτέμβρη θα υπέγραφε για να αποφυλακιστεί. Οι υπεύθυνοι χαρτογιακάδες του υπουργείου δικαιοσύνης έχουν βάψει άκομη μια φορά τα χέρια τους με αίμα. Τρείς πτέρυγες της φυλακής των Χανίων παρέτειναν το βραδυνό κλείσιμο ως τις εννιά σαν πρώτη αντίδραση για σήμερα.

Οι ποινες μεχρι 5 ετη ειναι εξαγορασιμες. Αλλα προφανως ο συγκεκριμενος,  που ηταν μεταναστης απο τη Ρουμανια, αδυνατουσε να μαζεψει τα χρηματα.

από ς 08/09/2017 1:41 μμ.


Και σήμερα και επ αόριστο συνεχίζεται η κινητοποίηση όλων των πτερυγών στη φυλακή των Χανίων. Λόγω του θανάτου και με αίτημα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλείνουν αργότερα το βράδυ και το μεσημέρι μένουν ανοιχτά λόγω της πανελαδικής κινητοποίησης με τα αιτήματα 1παράταση χωρίς όρους του νόμου αποσυμφώρησης στο 1/3 ποινής 2 κατάργηση εισαγγελικού βέτο 3 κατάργηση νόμου περι μη συγχώνευσης ποινών.

από ... 08/09/2017 2:49 μμ.


θα υπαρξη καποιο καλεσμα εξω απο τις φυλακες ?

από Α 08/09/2017 6:20 μμ.


Costache ionica το ονομα του Ρουμανου κρατουμενου που πεθανε στη φυλακη, ενω ζηταγε να μεταφερθει σε νοσοκομειο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License