ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


 
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Πλιάτσικο και κινεζοποίηση

Η επίσκεψη του Μακρόν ένωσε «εχθρούς». Φιλοκυβερνητικός και αντιπολιτευόμενος Τύπος χαιρέτισαν με την ίδια θέρμη την έλευση του γάλλου προέδρου. Με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη χαιρέτισαν τα μεγαλοστελέχη 30 γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων που τον συνόδευαν. Κάποια απ' αυτά τα στελέχη (όπως ο γενικός διευθυντής της Vinci, Nicolas Notebaert) δε δίστασαν να δηλώσουν δημόσια και ποια ελληνικά κρατικά φιλέτα ορέγονται (και θα τα πάρουν, αν δεν μπουν στη μέση οι Γερμανοί).
ΣΕΛΙΔΑ 6
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν ως υπάλληλος των γαλλικών μονοπωλίων

Επρεπε να έρθει ο Μακρόν στην Αθήνα για να δούμε την ούλτρα φιλοκυβερνητική ΕφΣυν με τα ούλτρα αντικυβερνητικά Νέα να ομογνωμούν. Θα κάνει καιρό ο Τσίπρας να ξαναδεί αβανταδόρικο προς την κυβέρνησή του εξώφυλλο στα Νέα. Τι να κάνει κι ο Μαρινάκης, όμως; Κοντά στον βασιλικό (Μακρόν και γαλλικό κεφάλαιο) έπρεπε να ποτίσει και τη γλάστρα (Τσίπρα). Ειδικά όταν η γαλλική πλευρά διάλεξε τη φυλλάδα του για να φιλοξενήσει δήλωση του Μακρόν και συνεντεύξεις ή άρθρα τεσσάρων ηγετικών στελεχών γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων που ήρθαν στην Ελλάδα για επενδύσεις (έτσι ονομάζουν οι ιμπεριαλιστές το πλιάτσικο).
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9
 
Τρίτη αξιολόγηση Μνημονίου

Eχει δρόμο η κινεζοποίηση

Ο «δεξιός» Πιτσιόρλας συμφωνεί με τον «αριστερό» Τσακαλώτο; «Δεξιοί» κι «αριστεροί» υπάρχουν μόνο στη φραξιονιστική διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και κάθε αστικού κόμματος). Οταν πρόκειται για τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, εκείνοι που έχουν την ευθύνη της αναγκαστικά εμφανίζονται με ταυτότητα αντιλήψεων, ακόμα και με ταυτότητα στον πολιτικό λόγο που εκφέρουν. Ο Πιτσιόρλας λέει κάτι το εξαιρετικά απλό: αν θέλουμε να κλείσουμε την τρίτη αξιολόγηση έγκαιρα, ώστε να μπορέσουμε να «βγούμε στις αγορές», θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα προσχήματα από την τρόικα. Δηλαδή, να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις της και ειδικά τα προαπαιτούμενα που έχουμε συμφωνήσει. Δεν μας παίρνει να κάνουμε καθυστέρηση, αφού στο τέλος θα τα κάνουμε όλα.
ΣΕΛΙΔΑ 16
 

Επιθετική διείσδυση Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

Πόσο πιο καθαρά να πουν ποια είναι η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπηρετεί και το άρθρο του Τσίπρα στην Documento; Παρά ταύτα, ο Τύπος που έχει αναλάβει υπό την προστασία του την Κεντροαριστερά και πασχίζει να μαζέψει όλα τα μπάζα της σε ενιαίο κόμμα, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Τσίπρας διέπραξε μεγάλη γκάφα. Από πού συνάγεται αυτό; Από το ότι αντέδρασαν η Φώφη, ο Σταύρος, ο Ραγκούσης και τ' άλλα παιδιά
ΣΕΛΙΔΑ 3
 

Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Το μέγα πρόβλημα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι η μορφή που θα έχει το κόμμα που (λένε ότι) θέλουν να φτιάξουν, ούτε οι ιδεολογικοπολιτικές αρχές του. Αλλωστε, όταν συζητούνταν αυτές, ο Θεοδωράκης και το Ποτάμι δεν πήραν μέρος στο λεγόμενο προγραμματικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς. Το μεγάλο πρόβλημά του είναι να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία, για να έχει ο ίδιος αυξημένες πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο και -γιατί όχι;- να εκλεγεί αρχηγός. Γι' αυτό και συνέγραψε άρθρο αποκλειστικά μ' αυτό το θέμα, χωρίς καμιά αναφορά σε ζητήματα ιδεολογικοπολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας του κόμματος που (λένε ότι) θέλουν να φτιάξουν.
ΣΕΛΙΔΑ 3
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφάλαιο με «κοινωνική ανταποδοτικότητα»!

Στο τηλεοπτικό μίνι σίριαλ των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις, ξεχωριστή θέση έλαβε η εμφάνιση στην Impact Hub Αθήνας. Στον δεκάρικο που απήγγειλε ο Τσίπρας μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ στα γραφεία της Ιmpact Hub, εξήρε την «κοινωνική και αλληλέγγυα» οικονομία, ένα άλλο «αξιακό μοντέλο» για την επιχειρηματικότητα που -κατά τον πρωθυπουργό- δεν έχει ως προτεραιότητα τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία αλλά τη «συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και την κοινωνική ανταποδοτικότητα». Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο προτείνει η διακυβέρνησή του και ότι επιχειρήσεις τέτοιου τύπου θα υποστηριχτούν με κρατικές εγγυήσεις και πιστώσεις από τις τράπεζες.
ΣΕΛΙΔΑ 11
 

Σχολή Σουφλιά

Πόσες φορές εγκαινιάστηκε η Ιόνια Οδός που συνδέει το Αντίρριο με τα Γιάννενα και την Εγνατία; Εχει χαθεί ο αριθμός. Θυμόμαστε μια φορά τον Τσίπρα να κόβει κορδέλα, δυο φορές τον Σπίρτζη και τώρα πάλι τον Τσίπρα. Κάνουν εγκαίνια με το κομμάτι. Και τα κάνουν σε ημερομηνίες που διευκολύνουν την προπαγάνδα. Την πρώτη φορά ο Τσίπρας έκανε εγκαίνια στο μεσοδιάστημα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, ο Σπίρτζης παραμονή Πάσχα, τώρα ο Τσίπρας λίγο πριν πάει στη ΔΕΘ. Μπορεί ολόκληρος ο δρόμος να είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον Αύγουστο (έκοψε κορδέλα ο Σπίρτζης στις 3 Αυγούστου, όταν άρχιζαν οι μετακινήσεις για τις θερινές διακοπές), όμως δυο μέρες πριν καταφθάσει ο Μακρόν και τέσσερις μέρες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να ξανακόψει την τελική κορδέλα ο Τσίπρας.
ΣΕΛΙΔΑ 11
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Καταστρέφουν τη Λίμνη της Στυμφαλίας

Οταν όμως πρέπει να «εξυπηρετηθούν» οι βάνδαλοι καπιταλιστές, η νομιμότητα πάει περίπατο και ο γενικός διευθυντής δε διστάζει να πετάξει στα σκουπίδια ακόμα και τη δική του εγκύκλιο! Ο Κ. Δημόπουλος, παρανομώντας απροκάλυπτα, πήρε την υπόθεση στα χέρια του και έστειλε την πρότασή του στη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χ. Μπαριτάκη, η οποία ενέκρινε την παράνομη πρόταση του γενικού διευθυντή.
ΣΕΛΙΔΑ 8
 

Ιδεοληψίες…

Τελικά, ιδεοληπτικοί υπάρχουν μόνο στις δασικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον δασικό πλούτο της χώρας, που συνδέεται με την ίδια τη ζωή μας σ' αυτή τη χερσόνησο της Βαλκανικής. Ιδεοληπτικοί υπάρχουν στις αρχαιολογικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να σώσουν τα ίχνη των αρχαίων πολιτισμών (κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας) από την επέλαση των ορδών των σύγχρονων βαρβάρων.  Ιδεοληπτικοί που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια, με νόμιμα και παράνομα μέσα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό τους, δεν υπάρχουν…
ΣΕΛΙΔΑ 8
 
Γήπεδο Μελισσανίδη

Νέα ντοκουμέντα για τη διάτρητη-παράνομη άδεια

Αυτή είναι η εφαρμογή των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων που εφάρμοσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ και επαίρεται η προϊσταμένη Ντόρα Γαλάνη; Να δέχονται μια αίτηση με δύο συγκύριους (ο ένας εκ των οποίων εμφανίζεται ως συγκύριος εντελώς παράνομα) και να σφραγίζουν σχέδια με κύριο τον ένα μόνον απ’ αυτούς (και μάλιστα τον παρανόμως εμφανισθέντα ως συγκύριο); Δεν πρόκειται για αβλεψία, ούτε για προϊόν βιασύνης. Πρόκειται για σκόπιμη κίνηση από πλευράς εταιρίας Μελισσανίδη, που θέλει να έχει τον κύριο λόγο και να εμφανίζει το γήπεδο ως ιδιοκτησία της.
ΣΕΛΙΔΑ 13
 
ΥΓΕΙΑ

Ηρθαν και στην Ελλάδα μολυσμένα με Fipronil αυγά!

Στις 4 του Σεπτέμβρη, ο ΕΦΕΤ με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ότι διακινήθηκε από γαλλική επιχείρηση, προϊόν αυγού με παρουσία της μη εγκεκριμένης δραστικής ουσίας Fipronil. Συγκεκριμένα πρόκειται για παστεριωμένο ασπράδι αυγού (αλβουμίνη) σε σκόνη (300Kg)»! Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως αυτή η αναγκαστική παραδοχή της εισαγωγής μολυσμένων αυγών στη χώρα μας ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως όσα γράφαμε τον Αύγουστο και να διαψεύσει τις πρόστυχες καθησυχαστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ.
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9
 
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Για ποιο «ελληνικό γιαούρτι» μιλάτε, ρε αγύρτες;

Αυτό είναι που θέλει και ο Αποστόλου. Ξέρει πολύ καλά ότι αίτημα για την αναγνώριση του ελληνικού γιαουρτιού ως ΠΓΕ δεν μπορεί να υποβληθεί. Θέλει όμως να δημαγωγεί, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό ότι τάχα δίνει σκληρούς αγώνες στα ευρωόργανα για να κατοχυρώσει όσο γίνεται περισσότερα ελληνικά προϊόντα. Τον ελληνικό λαό προσπαθεί να παραμυθιάσει και όχι τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι ξέρουν τι τρέχει (άλλο αν συνδικαλιστές τους -για λόγους που εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς- συμμετέχουν  στην ομάδα-φερετζέ που έστησε ο Αποστόλου).
ΣΕΛΙΔΑ 12
 
ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Ηξεις αφήξεις από Γαβρόγλου

Διευκρινίζοντας τα αδιευκρίνιστα, ο Γαβρόγλου, μπέρδεψε τα πράγματα ακόμα πιο πολύ, αφού πήρε πίσω πολλά επίμαχα σημεία του προσχέδιου για τη «μεταρρύθμιση» στο Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας μετά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.
ΣΕΛΙΔΑ 10
 
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία

Οδοστρωτήρας εργατικών δικαιωμάτων με προεδρικά διατάγματα!

Μπορεί να είναι «νέος και ωραίος» και να πλασαρίστηκε σαν το αντίβαρο της φασιστικής δεξιάς, όμως τα ψέματα τελείωσαν για τον Μακρόν και η σκληρή πραγματικότητα επικρατεί της προεκλογικής δημαγωγίας. Μετά από τρεις μήνες «διαβουλεύσεων» με συνδικάτα και καπιταλιστές, η κυβέρνηση Μακρόν εξήγγειλε την αντεργατική της μεταρρύθμιση, με την οποία θα αλλάξει άρδην το εργασιακό τοπίο των τελευταίων δεκαετιών στη Γαλλία. Είναι τέτοιας κλίμακας η επίθεση, που η Liberation έγραψε ότι γυρίζει τη Γαλλία τριάντα χρόνια πίσω
ΣΕΛΙΔΑ 5

 
Ποια είναι η πραγματική απειλή;

Μπορεί όλος ο πλανήτης να θορυβήθηκε από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τη δοκιμή της υδρογονοβόμβας λίγες μέρες αργότερα, όμως λίγοι (έως κανένας) θορυβήθηκαν από τις κοινές αμερικανο-νοτιοκορεάτικες  «αμυντικές» ασκήσεις που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου υπό την κωδική ονομασία Ulchi-Freedom Guardian, στις οποίες συμμετείχαν γύρω στους 17.500 αμερικάνοι στρατιώτες και βοηθητικό προσωπικό, από τους οποίους οι 14.500 σταθμεύουν μόνιμα στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, καθώς και 50.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας μαζί με μισό εκατομμύριο άτομα ως πολιτικό προσωπικό.
ΣΕΛΙΔΑ 4
 
Νότιος Λίβανος

Οι σιωνιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους

Παράλληλα, Χεζμπολά και Χαμάς βελτιώνουν συνεχώς τις επιχειρησιακές τους ικανότητες, μαθαίνοντας τον ασύμμετρο πόλεμο απέναντι σε έναν πάνοπλο εχθρό στη φωτιά της μάχης και όχι σε σενάρια επί χάρτου, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους σιωνιστές που βλέπουν τη στρατιωτική δύναμη της Χεζμπολά και της Χαμάς συνέχεια να αυξάνεται. Το πυραυλικό οπλοστάσιο της Χεζμπολά επεκτείνεται με ιρανικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, που μπορούν να χτυπήσουν την ισραηλινή ενδοχώρα φτάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ, χωρίς ο «Σιδηρούς Θόλος», το πανάκριβο στην κατασκευή και λειτουργία του αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ, να μπορεί να τους αποτρέψει αποτελεσματικά.
ΣΕΛΙΔΑ 4
 
ΖΟΟΜ

Διαφημιστές του μεταπρατισμού του ελληνικού κεφαλαίου

Ομως, σ' αυτές τις εξορμήσεις του Τσίπρα στο πλευρό των καπιταλιστών, μπορούμε να διακρίνουμε και μια άλλη πλευρά. Τη διαφήμιση του κομπραδόρικου (μεταπρατικού) χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι επισκέφτηκε δύο επιχειρήσεις κατ' όνομα μόνο ελληνικές. Το μετοχικό κεφάλαιο της «Παπαστράτος» κατέχεται εξ ολοκλήρου, εδώ και αρκετά χρόνια, από την αμερικάνικη Philip Morris International, που κατέχει το 16% περίπου της αγοράς τσιγάρων εκτός ΗΠΑ.
ΣΕΛΙΔΑ 7

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/29153.ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΣΤΗΝ-«ΚΟΝΤΡΑ»-ΤΟ-ΣΑΒΒΑΤΟ-9-ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License