Για τα γεγονότα με τους οπκίτες στην κατάληψη της αυγής

Για τα γεγονότα με τους οπκίτες στην κατάληψη της αυγής

Για τα γεγονότα με τους οπκίτες στην κατάληψη της αυγής

4 Σεπτεμβρίου 2017 και ενώ πραγματοποιούταν συμβολική κατάληψη, στα γραφεία της ΑΥΓΗΣ, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφό μας Παναγιώτη Ζ., ένα τραγελαφικό περιστατικό ήρθε να ολοκληρώσει την εν λόγω κινητοποίηση.

Αναλυτικότερα, αφού γνωστοποιήσαμε στους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται λήξουμε την κατάληψη αν δεν αποχωρήσουν οι μπάτσοι, οι ίδιοι απαίτησαν από τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ να φύγουν, κάτι το οποίο έγινε. Περίπου 40 λεπτά αργότερα, έκαναν την εμφάνισή τους 2 τζιπ με μπάτσους της ΟΠΚΕ, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από  τρείς συντρόφους , που εκείνη την ώρα είχαν βγει από την κατάληψη για να ελέγξουν περιμετρικά το χώρο αυτής, με σκοπό την ασφαλή αποχώρησή μας. Τότε ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό προς τον χώρο της κατάληψης. Ένας εκ των μπάτσων εκτόξευσε  γκλοπ στο κεφάλι ενός συντρόφου, ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν με τα όπλα στα χέρια.  Μάλιστα, κατά την εισβολή τους στην είσοδο του κτιρίου της  κατάληψης, δεν δίστασαν να οπλίσουν και με τα όπλα παρατεταμένα να απειλήσουν συντρόφους.

Δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε σε κάποιου είδους περεταίρω ανασκόπηση των λόγων, που οι οπκίτες βρίσκονταν εκεί. Προφανώς και θα είχαν ενημερωθεί για την κατάληψη που λάμβανε χώρα στην περιοχή  λόγω της ευρύτερης κινητοποίησης των μπάτσων.

Ούτε θα μπούμε σε μια διαδικασία δακρύβρεχτων σχολίων περί ανάρμοστης και απροσδόκητης συμπεριφοράς τους, όπως περίτεχνα κάνουν κάποιοι δημοσιογραφίσκοι κεφαλαιοποιώντας πολιτική υπεραξία.

Εξάλλου οι λόγοι που επικαλούνται οι ίδιοι οι μπάτσοι για την παρουσία τους εκεί, μας ακούγονται τουλάχιστον αστείοι και μάλιστα μας παραπέμπουν σε παλαιότερες τακτικές της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Είναι ευρέως γνωστό άλλωστε, ότι οι περισσότεροι μπάτσοι από την διαλυθείσα ομάδα ΔΕΛΤΑ εισχώρησαν στην ομάδα ΟΠΚΕ , με αρκετούς μάλιστα να έχουν αναγνωριστεί κατά καιρούς από συντρόφους περιμετρικά των Εξαρχείων.

Το μένος των ένστολων σκουπιδιών εναντίων μας δεν είναι κάτι, που μας ξαφνιάζει ή που αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά.

Οι αναρχικοί πάντα αντιμετωπίζονταν από τα καθεστώτα ως απριόρι εχθροί αυτών και όλων των δογματιστών και ως τέτοιοι είναι η αλήθεια πως προσπαθούμε να πορευόμαστε. Τέτοια φαινόμενα έρχονται να ισχυροποιήσουν την πεποίθησή μας πως οι μπάτσοι δεν είναι αθώοι ούτε ασκούν λειτούργημα, είναι εντεταλμένοι δολοφόνοι και η αιχμή του κρατικού ολοκληρωτισμού.

Όσο και να σκούζουν οι κύκλοι των μπάτσων για την τυχαίοτητα των γεγονότων, εμείς και έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν πολλές φορές στο μέλλον και άλλες τόσες φορές θα συγκρουστούμε μέχρι την ολική απελευθέρωση.

 Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License