Η.Π.Α: Ομάδα ακτιβιστών παρουσιάζει τέχνη στο πάρκο της Βιρτζίνια


 
Μια ομάδα ακτιβιστών στο Ρίτσμοντ χρησιμοποίησε την  street art διαμαρτυρόμενη για αυτό που ονομάζεται «λευκή εθνικιστική εξέγερση» σε δημόσιο πάρκο αυτή την εβδομάδα.

Η ομάδα ακτιβιστών Indecline κρέμασε αρκετές φιγούρες κλόουν ντυμένες με ρούχα της  Ku Klux Klan από ένα δέντρο, σαν να είχαν λυντσαριστεί, στο πάρκο Bryan Park του Richmond την Τετάρτη το βράδυ, οδηγώντας την αστυνομία να κλείσει το πάρκο.

Ένας από τις κούκλες είχε ένα σημάδι γύρω από το λαιμό της που έγραφε "Αν δεχθείτε  επίθεση από έναν όχλο κλόουν, πηγαίνετε για τον juggler" - Indecline. "

Η Indecline είχε σχεδιάσει την καμπάνια που είχε ως τίτλο "Ku Klux Klowns" από την άνοιξη του 2017. Η ομάδα πρωτοεμφανίστηκε όταν έκανε μια εκστρατεία τοποθετώντας   γυμνά αγάλματα του Donald Trump, που δημιουργήθηκαν από έναν καλλιτέχνη του Κλίβελαντ, σε πόλεις γύρω από Ηνωμένες Πολιτείες το 2016. Η συλλογικότητα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές αφίσσες ενάντια στον-Trump, καθώς και οπτικό σχόλιο για την κρίση του νερού Flint,  τους μαύρους που σκοτώθηκαν από την αστυνομία και την απληστία της Wall Street, μεταξύ άλλων θεμάτων - τα οποία έχουν λεπτομερώς στο βίντεο την ιστοσελίδα τους .

Η Indecline  δήλωσε ότι είχε επιλέξει τον Ρίτσμοντ λόγω της ιστορίας του ως πρωτεύουσας των Συνομοσπονδιακών Κρατών της Αμερικής και το πάρκο ήταν κάποτε το  σημείο εκκίνησης για μια επανάσταση σκλάβων το 1800. Η απεικόνιση της τέχνης του δρόμου εμφανίστηκε σχεδόν ένα μήνα μετά από όταν νεοναζί και  λευκοί υπερασπιστές συγκεντρώθηκαν στο Charlottesville, VA για την διαδήλωση "Unite the Right" που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία  αντι-φασίστρια διαδηλώτρια και αρκετοί περισσότεροι να τραυματιστούν από τους επιτιθέμενους νεοναζιστές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License