Eκπαιδεύοντας τη Φασιστική Δεξιά της ΝΔ και της ΧΑ

Εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σύστημα υποδοχής της φασιστικής δεξιάς  με κύριο σχήμα τη Νέα Δημοκρατία με τους ναζί της ΧΑ. Ο πιο προφανής λόγος φαίνεται να είναι η απο των ΣαμαροΒενιζέλων διατυπωμένη  πρόθεση για ένα κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ με  τους ναζί της ΧΑ..  Η είσοδος των φασιστοπρεζέμπορων του noor1,  στα ΜΜΕ και ο πλήρης έλεγχος απο αυτούς του κώματος της ΝΔ έχει ελευθερώσει τις όποιες ιδεολογικές ενοχές  μιας τέτοιας συνεργασίας .. Μετά αρκετών επειδοσίων όπου το ζητούμενο είναι πάντα η υποδοχή των ναζί και η καταγγελία των κομουνιστών φθάσαμε στο χθεσινό κυριακάτικό φύλλο της Κυριακάτικής Δημοκρατίας όπου μαζί με το φασιστικό λόγο μοιράζεται και ένα βιβλίο για τα εγκλήματα του ΕΑΜ.. Δεν θα συνεχίσω το σχολιασμό αλλά θα μεταφέρω ένα άρθρο απο τη σελίδα του Κόκκινος Φάκελος που σχολιάζει επαρκώς το ζήτημα ... ΥΓ: Μπροστά στην οργανωμένη προσπάθεια φασιστικοποίησης  μέσω της ΝΔ, το σύνολο της αριστεράς είτε σιωπά επιμένοντας στις καλές σχέσεις με τη ΝΔ και τα ανάλογα ΜΜΕ με τα οποία είχε κοινές μπίζνες("Ε"- 902TV) όπως το ΚΚΕ, είτε κάνει αντιπολίτευση στα γιαούρτια του συριζα

 

Πολλά συγχαρητήρια στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"


Σε αυτό το μικρό άρθρο μας θα θέλαμε να συγχαρούμε την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία", γνωστό και αδιάφορο το σε ποιο μιντιακό συγκρότημα ανήκει, για την επιλογή της να φιλοξενήσει στην έκδοση της 10/9/17 το βιβλίο "H Mαύρη βίβλος των εγκλημάτων του ΕΑΜ". Θα πείτε: Ας μην έχουμε πρόβλημα με τα ντοκουμέντα μιας εποχής... Όχι βεβαίως, κανένα πρόβλημα με τα ντοκουμέντα. 
 
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο συγγραφέας του βιβλίου Τρύφωνας Παπαθανασίου, υπήρξε γνωστός "κομμουνιστοφάγος" της εποχής, μόνο που κρατούσε πένα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που εκθέτει "ντοκουμέντα" χωρίς κανένα μα κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Μάλιστα τα "ντοκουμέντα" έχουν πανελλαδική διάσταση και αναρωτιέται κανείς το πώς ένας επιθεωρητής δημοτικών σχολείων, όπως ο Παπαθανασίου είχε τέτοια εκτεταμένη αντίληψη των "εγκλημάτων του ΕΑΜ". 
 
Μια μικρή κριτική ανάλυση λίγων γραμμών του βιβλίου του Παπαθανασίου αποδεικνύει τα "ντοκουμέντα". Επιλέγουμε τα Δεκεμβριανά: 
 
"Η καθημερινή εφημερίς των Αθηνών Δημοκρατία ανέγραψε την 11 Ιανουαρίου 1945 υπό τον τίτλον " Εκατόν νέα πτώματα ανεκαλύφθησαν χθες πλησίον του Σκοπευτηρίου." Παρά τη θέσιν όπου το παλαιόν Σκοπευτήριον της Σχολής των Ευελπίδων, ανευρέθησαν προχείρως κεκαλυμμένα 105 μέχρι στιγμής πτώματα εκτελεσθέντων υπό των ελασιτών."
 
Πρόκειται για το πρόχειρο νεκροταφείο του ΕΛΑΣ που σκέπασε με το χώμα του άνδρες του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιδρομές των χωροφυλάκων και των "μπουραντάδων" στην Καισαριανή. 
 
Από την αγιοποίηση των Γερμανών στο κεφάλαιο για τη σφαγή των Καλαβρύτων, ο αναγνώστης εύκολα θα καταλάβει για την αντικειμενικότητα του γράφοντος, αλλά το ζήτημα δεν είναι εδώ. Φυσικά υπάρχει αξία στην ανάγνωση της αστικής προπαγάνδας του Εμφυλίου, όμως το ερώτημα είναι το εξής: Από όλα τα ανέκδοτα έγγραφα και βιβλία της εποχής, γιατί επιλέχθηκε αυτό; 
 
Λίγες μέρες μετά το συνέδριο της ΕΕ που εξίσωσε Κομμουνισμό- Φασισμό, η εν λόγο εφημερίδα επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο βιβλίο για ανατύπωση; Άραγε άλλα βιβλία όπως τα εγχειρίδια του Γληνού, του πρόγραμμα του ΕΑΜ, το πρόγραμμα της ΠΕΕΑ και τα εξαιρετικά αναγνωστικά του ΕΑΜ, με επιμέλεια της Ρόζας Ιμβριώτη εξέλειπαν; 
 
Και μήπως η σύνταξη της εφημερίδας δεν καταλαβαίνει πως μια τέτοια κίνηση είναι βούτυρο στο ψωμί των γνωστών νεοναζί παραχαρακτών της Ιστορίας που πλαισιώνουν τη Χρυσή Αυγή; 
 
Όχι, όχι φίλες και φίλοι. Είμαστε σίγουροι ότι αν ρωτούσαμε την αρχισυνταξία της εν λόγω εφημερίδας για τη Χρυσή Αυγή θα μας απαντούσαν πως εκείνοι σαφώς είναι δημοκράτες, σαφώς είναι κατά του φασιστικού μορφώματος, σαφώς σαφώς σαφώς... Όμως ... κι εδώ είναι η ουσία, και ο κομμουνισμός έκανε εγκλήματα, και ως δημοκρατική εφημερίδα θα πρέπει να τα αποκαλύψουμε μέσα από τα ντοκουμέντα της εποχής... Και τι ντοκουμέντα !!! 
 
Ακριβώς πίσω από αυτή την αρεστή σε πολύ κόσμο μετριοπάθεια, που είναι το κατεξοχήν στοιχείο του μικροαστισμού, κρύβει το σάπιο της πρόσωπο η αστική τάξη. Μέσα από τέτοιες εξισώσεις θύτη-θύματος και κόψε-ράψε της Ιστορίας εκκολάπτεται το φίδι του φασισμού που πολύ καλά την εξυπηρετεί εκεί που χρειάζεται. Ακούσαμε πολλές φορές το "ο Ιστορικός πρέπει να είναι αντικειμενικός". Είναι όμως η Ιστορία και η πάλη των τάξεων αντικειμενική; Αμ δε... Υποκειμενική κι υποκειμενικότατη είναι. Όμως αντικειμενικό είναι ας πούμε το δράμα του ελληνικού λαού στην πείνα του 1942, κι αντικειμενικότατη είναι η πλούσια ζωή των αστών που σωρηδόν συμμάχησαν με τον κατακτητή. 
 
Έτσι ένα τέτοιο "ντοκουμέντο" ή ντοκουμέντο, πείτε το όπως θέλετε, εξυπηρετεί με την αναδημοσίευσή του κάτι, ιδιαίτερα όταν η αναδημοσίευσή του δεν περιλαμβάνει μια εξήγηση του τι προσφέρουμε στον αναγνώστη, ποιος το έγραψε, γιατί το έγραψε, που πολιτικά τάσσονταν κτλ. 
 
Χίλια συγχαρητήρια λοιπόν στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία", είμαστε σίγουροι ότι αφού τα ταξικά συμφέροντα των αναγνωστών της είναι ίδια με αυτά των ιδιοκτητών της, το ένθετό της εξυπηρετεί σαφώς αυτή την "αντικειμενική θέαση" της Ιστορίας και όχι φυσικά τη στρέβλωσή της στο μυαλό των αναγνωστών, που άλλωστε είναι εργαζόμενοι του σήμερα με μισθό 400 ευρώ... περίπου ίδιο με τα κέρδη των ιδιοκτητών της "Δημοκρατίας"


Κόκκινος Φάκελος : http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/

από & 11/09/2017 2:14 μμ.


post image
το πρωτοσελιδο της φασιστικής δεξιάς

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License