Η μικρή ιστορία μιας πετυχημένης απόδρασης

https://anarchypress.wordpress.com/2017/09/12/%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4

«Είναι γλυκό το πιοτό της ελευθερίας, ποιος είναι αυτός που δεν λαχτάρησε να πιει;». Το παραπάνω (παραλλαγμένο για τις ανάγκες του άρθρου) γνωστό λαϊκό άσμα, ταιριάζει απόλυτα στην παρακάτω είδηση που συνέβη χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια της πόλης της Καλαμάτας:

Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, τσιγγάνος, που εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές σε σπίτια, εμφανίσθηκε αυτοβούλως με τον δικηγόρο του στην ανακρίτρια. Ο τσιγγάνος ζήτησε να απολογηθεί επί τόπου, όπως και έγινε. Μετά την απολογία του ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Αυτό εξόργισε τον τσιγγάνο που άρχισε να βρίζει τις αρχές και τον δικηγόρο του καθώς θεώρησε ότι τον πρόδωσε και τον εξαπάτησε πείθοντας τον ότι δεν θα πάει φυλακή.

Οι αστυνομικοί αφού φόρεσαν χειροπέδες στον τσιγγάνο τον οδήγησαν έξω από το δικαστικό μέγαρο ώστε να μεταφερθεί στις φυλακές. Εκεί όμως τους περίμενε το σόι του τσιγγάνου, που ξυλοκόπησε τους αστυνομικούς και κατάφερε να τους αποσπάσει τον συλληφθέντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αναμπουπούλα έφυγε τρέχοντας με τις χειροπέδες στα χέρια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και εγκλώβισαν λίγο παρακάτω τον κρατούμενο, αλλά το σόι του τσιγγάνου εμφανίστηκε ξανά και τους ξυλοκόπησε για δεύτερη φορά. Έτσι ο κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει για δεύτερη φορά και, πλέον, καταζητείται.

Ασχέτως με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον εν λόγω τσιγγάνο, είναι αξιοσημείωτη και αξιοζήλευτη η αλληλεγγύη  που επέδειξε η οικογένειά του. Επίσης, μπροστά στην ελευθερία, όσο βραχεία ή μακρά και αν είναι, δεν ζυγίζονται οι επιπτώσεις.

Υγ. Αξιοσημείωτη είναι η κατά κράτος ήττα των μπάτσων. Εμείς μπορούμε να την δικαιολογήσουμε στο καλοκαίρι, που στον νότιο ελλαδικό χώρο, κρατάει ακόμα και η ραστώνη από τα μπάνια του λαού είναι εμφανής στα αστυνομικά όργανα. Ευχόμαστε πάντα καλοκαίρι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License