Ξεκίνησε να «φλέγεται» η Γαλλία για τα εργασιακά – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία [Βίντεο]

Βίντεο    Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Γαλλία για τα εργασιακά   https://www.youtube.com/watch?v=J_gfw6Isyrs

 

Στους δρόμους βγήκαν οι πολίτες της Γαλλίας κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά. «Τεμπέληδες όλης της Γαλλίας ξεσηκωθείτε» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί. Μια απάντηση σε πρόσφατη δήλωση του Μακρόν στην Αθήνα.

Η σημερινή πρώτη μέρα με απεργίες στο Παρίσι και σε 180 ακόμα σημεία της γαλλικής επικράτειας θεωρείται κρίσιμη ημέρα «τεστ» για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προτίμησε να πετάξει για τις γαλλικές Αντίλλες, μακριά από τον θόρυβο των διαδηλωτών.

 Την ώρα που ο πρόεδρος Μακρόν ευελπιστεί με την προωθούμενη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων να συμβάλει στη μείωση της υψηλής ανεργίας, τα συνδικάτα από την πλευρά τους κάνουν λόγο για αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση του κώδικα εργασίας, μεταρρύθμιση των συντάξεων.
Στο μεταξύ, η νεολαία της Γαλλίας που συμμετείχε στις σημερινές διαδηλώσεις, έδωσε το «μήνυμα» ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, καθώς συγκρούστηκε με τις κατασταλτικές δυνάμεις.
Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, στην πλατεία Βαστίλης.     --    https://www.youtube.com/watch?v=J_gfw6Isyrs   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License