Σαράβαλο του 1972 ! τό δεξαμενόπλοιο πού μόλυνε τον Σαρωνικό Μέχρι την Γλυφάδα ή ρύπανση !


post image

Σε καταγγελίες-φωτιά αναφορικά με την κατάσταση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σκορπίζοντας περισσότερους από 2.500 τόνους πετρελαιοειδών στον Σαρωνικό, προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία το πλοίο ήταν υπερήλικο, κατασκευής του 1972, και ως εκ τούτου εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, «ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων, έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!».

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ύποπτη τη βιασύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας να διαβεβαιώσει ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου ήταν εντάξει:

«Η ανακοίνωση του ΥΕΝ σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!».

Εξάλλου, από τα 11 άτομα πλήρωμα που προβλέπονταν στο πλοίο τη στιγμή της βύθισης βρίσκονταν μόνο 2:

«Ταυτόχρονα γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά όπως ότι ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!»

«Οι προδιαγραφές των πλοίων αυτής της ηλικίας, σε συνδυασμό με την μεταφορά και επεξεργασία πετρελαιοειδών μέσα και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα για την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος», καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ.

Αναφορικά με την αντίδραση των αρχών η ΠΕΝΕΝ αναφέρει:

«Σε ότι αφορά την βύθιση του πλοίου αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητα, η ανεπάρκεια σχεδιασμού – οργάνωσης και κυρίως των μέσων για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και κατ’ επέκταση της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε στην Σαλαμίνα αλλά και σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του Πειραιά.

Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας είναι το γεγονός ότι η πετρελαιοκηλίδα κατέκλυσε ακόμη και το κεντρικό τμήμα των ακτών του Πειραιά, όπως την Πειραϊκή, την Φρεατύδα κ.λπ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΕΝ σχετικά με τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του συγκεκριμένου πλοίου σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία που σημειώθηκε στην μη επέκταση της πετρελαιοκηλίδας και της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο μικρή σημασία δίνεται στην ασυδοσία των εφοπλιστών και μέσα από ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς ελέγχους διασφαλίζεται η χρησιμοποίηση πλοίων που αποτελούν κινητές οικολογικές βόμβες έτοιμες σε κάθε στιγμή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή!!!

Ενδιαφέρον έχει και πρέπει να σημειωθεί ότι τις ημέρες της βύθισης του πλοίου και έως χθες ο Υπουργός Ε.Ν παρέμεινε ακλόνητος στο ταξίδι του στο Λονδίνο και στις συναντήσεις του με τους εκεί εκπροσώπους του εφοπλιστικού κεφαλαίου για να συζητάει μαζί τους την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και περιχαρής δήλωνε από εκεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι «το ΥΕΝ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά» και ότι «έχει ελεγχθεί κατά 90 έως 95% η πετρελαιοκηλίδα» ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και άλλους φορείς, δηλαδή 4 μέρες μετά το τραγικό συμβάν.»

 «Τα συμπεράσματα οφείλουν να τα βγάλουν ο λαός και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας και του Πειραιά που ένα τριήμερο βιώνουν την δυσοσμία και την καταστροφή των ακτών τους», καταλήγει η ΠΕΝΕΝ, η οποία «απαιτεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κυρίως για την κατάσταση στο πλοίο, τις συνθήκες και τα αίτια της βύθισής του καθώς και τους λόγους που ξέφυγε από κάθε έλεγχο η πετρελαιοκηλίδα η οποία προκάλεσε πρωτοφανή θαλάσσια ρύπανση και καταστροφή».


 

Εικόνες:

από Αποστολία 14/09/2017 5:17 πμ.


Οι αληθινοί τρομοκράτες, που ποτέ δεν χορταίνουν "φαϊ", τώρα μας κλέβουν την ανάσα, μας γεμίζουν το σπίτι μας με ακαθαρσίες!  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?  Ποιός είναι αυτός ο άθλιος που τόλμησε να βρωμίσει το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ?
  Είμαι γέννημα - θρέμμα πειραιώτισσα, κι εδώ θα πεθάνω!  Εύχομαι το κάθαρμα αυτό, που βύθισε το σαπιοκάραβό του για να εισπράξει ασφάλιστρα σε κατοικημένη περιοχή - όχι αν το έκανε "στ΄ανοιχτά" θα ήταν μικρότερο έγκλημα - να πεθάνει με πόνους!  Ό,ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΚΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ!  
  Η αγαπημένη μου σκηνή από τα Ευαγγέλια είναι εκείνη που περιγράφει την οργή του Ιησού να ξεσπά πάνω στους αργυραμοιβούς έξω από το Ναό κυνηγώντας τους με το φραγγέλιο!
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟΥ.....Η βύθιση του σαπιοκάραβου δεν ήταν "ατύχημα"!  Ήταν εγκληματική, τρομοκρατική, ενέργεια.  Και εκτελέστηκε με αγαστή συνεργασία εταιρίας κ προσωπικού στ΄ανοιχτά της Σαλαμίνας για να βγουν με ασφάλεια τα τσιράκια της εργοδοσίας  στην ξηρά!  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ......

από άλλος παραλιακός 14/09/2017 5:07 μμ.


«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας..την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών."

Αυτή είναι ή δήλωση τού αχαρακτήριστου καί απαράδεκτου "οικολόγου" ΤΣΙΡΩΝΗ τού Σύριζα,ή γνωστή διάχυση τής ευθύνης σέ όλη τήν κοινωνία ! δηλαδή καί γιά τίς πυρκαγιές φταίει ή κοινωνία επειδή θέλει νά έχει ρεύμα καί όχι οί πυλώνες τής ΔΕΗ πού "στάζουν" κάθε χρόνο φωτιά στό ξερό χορτάρι καί τό χορτάρι φταίει πούναι εκεί!....ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΔΗΛ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ! ΕιΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ" ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License