Έκκληση για βοήθεια του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου

13 Σεπτεμβρίου 2017

Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου που λειτουργεί από την δεκαετία του ’50, δεν είναι άγνωστο στο Sankt Pauli Athen Klub. Δύο φορές κατά το παρελθόν κόσμος του klub παρέδωσε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτό δεν μπορούσαν να καλυφθούν, παρά το ότι το Κέντρο τελούσε υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα τελευταία 48 χρόνια.

Δυστυχώς η αποχώρηση του ΕΕΣ από τα τέλη Ιουλίου, καθώς το Κέντρο έπαψε να συμπεριλαμβάνεται πλέον στις μόνιμες δομές φιλοξενίας προσφύγων και
μεταναστών, διόγκωσε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των περίπου 350 ατόμων (πολλά εξ αυτών παιδιά) που ζουν εκεί. Οι συνθήκες διαβίωσης στο
στρατόπεδο ήταν ούτως ή άλλως δύσκολες (κατάσταση κτιρίων κλπ). Τώρα πλέον όσοι διαμένουν σε αυτό, μετά την αποχώρηση του ΕΕΣ, εξαρτώνται από τη βοήθεια οργανώσεων και απλών πολιτών που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το Sankt Pauli Athen Klub πήρε για ακόμα μια φορά την πρωτοβουλία και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να διαθέσει χρήματα από το ταμείο του με τα οποία αγόρασε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ, τα οποία μέλη του Klub παρέδωσαν την Κυριακή 10/9 στο Κέντρο. Η πρωτοβουλία μας είχε την πολύτιμη στήριξη του FCSP South and Scum.

Παράλληλα το Sankt Pauli Athen Klub κάνει έκκληση σε όποιους /-ες επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς το Κέντρο έχει ανάγκη τα παρακάτω είδη:

όσπρια, ρύζι, σάλτσες, πλιγούρι, (όχι ζυμαρικά…δεν είναι στις διατροφικές συνήθειες των Κούρδων και Αφγανών), πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα, λαχανικά, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσάι, αλεύρι, αραβικές πίτες, γάλα βρεφικό, γάλα μακράς διαρκείας (όχι γάλα συμπυκνωμένο), φρυγανιές, πάνες (Νο.3, 4, 5), μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων.

Φάρμακα: Depon (500ml), Panadol Extra, Ponstan (500ml & σιρόπι), Amoxil (500ml) Niflamol (250ml) Mesulid (100ml), Algofren (400ml), Buscopan, Voltaren Crem, Otrivin Spray, Augmentin (σιρόπι & χάπια), Algofren (σιρόπι), Rifacol (200ml), Zantac (150ml), Tobrex (οφθαλμολογικές σταγόνες), Pharmac Tab (ζάχαρο), Olartan (20ml), Omnic Tocas (0,4ml), Betadine, Alcohol Lotion, Bisolvon (σιρόπι), Hansaplast.

Όποιος/α μπορεί να παραδόσει είδη και τρόφιμα απευθείας στο στρατόπεδο στο Λαύριο, ας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 6939014803, 6986623928
Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή με το Athen Klub μέσω του inbox της σελίδας μας στο Facebook (https://www.facebook.com/fcstpauli.gr)

Το Athen Klub συγκεντρώνει χρήματα για να αγοραστούν τρόφιμα και είδη ανάγκης, ώστε να συνεχίσουμε τις αποστολές στο στρατόπεδο του Λαυρίου.
Μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:
Τραπεζα Πειραιώς    5052-044712-693
IBAN: GR52 0172 0520 0050 5204 4712 693
BIC: PIRBGRAA

https://fcstpauliathensclub.wordpress.com/

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License