Καλέσματα της ΣΑΚΤΧ στις αντιφασιστικές πορείες μνήμης & αντίστασης

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ   ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ   ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)

post image

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


  Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
  Σε ένα περιβάλλον επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
  Σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τις κυρίαρχες πολιτικές αφαίμαξης των καταπιεσμένων, καταστολής των αγώνων και νομιμοποίησης των φασιστών επιχειρώντας το τσάκισμα των αντιστάσεων, την προώθηση της κοινωνικής ειρήνευσης και της ταξικής συνεργασίας.

 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

  Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Έτσι, οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις σε κατειλλημένους χώρους αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών ακολουθούν την κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκφράζεται με την προπαγάνδα συκοφάντησης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων και εκδηλώνεται με συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις.


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

  Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -γεγονός που αναδείχθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο για άλλη μια φορά στην αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
  Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές...

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)


 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License