Η Google εντείνει τη λογοκρισία των αριστερών ιστότοπων

Η Google ενέτεινε τη λογοκρισία της στους αριστερούς, προοδευτικούς και αντιπολεμικούς ιστότοπους, μειώνοντας την επισκεψιμότητα αναζήτησης 13 κορυφαίων ειδησεογραφικών εταιρειών κατά 55% από τον Απρίλιο. Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από το WSWS έχουν αναφερθεί κατά κύριο λόγο σε διάφορες εναλλακτικές ιστοσελίδες ειδήσεων. Παρά την ευρεία υποστήριξη για τις προσκλήσεις του WSWS για τον τερματισμό της λογοκρισίας του Διαδικτύου της Google, η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει είτε στην αναφορά του WSWS, αντιτιθέμενη στη λογοκρισία του, είτε σε επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας για σχόλια.

 

 
Από τον Andre Damon 
19 Σεπτεμβρίου 2017  

Η Google ενέτεινε τη λογοκρισία της στους αριστερούς, προοδευτικούς και αντιπολεμικούς ιστότοπους, μειώνοντας την επισκεψιμότητα αναζήτησης 13 κορυφαίων ειδησεογραφικών εταιρειών κατά 55% από τον Απρίλιο. Στις 2 Αυγούστου, η Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα ανέφερε ότι οι αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google είχαν οδηγήσει την κυκλοφορία αναζήτησης αυτών των ιστότοπων να μειωθεί κατά 45%, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας ανάλυσης αναζήτησης SEMRush. Κατά τις επόμενες έξι εβδομάδες, η επισκεψιμότητα αναζήτησης σε κάθε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, χωρίς εξαίρεση, έχει βυθιστεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα η συνολική επισκεψιμότητα αναζήτησης για τους ιστότοπους να μειωθεί κατά επιπλέον εννέα ποσοστιαίες μονάδες.


Ο Παγκόσμιος Σοσιαλιστικός Ιστότοπος, του οποίου η επισκεψιμότητα στην αναζήτηση είχε μειωθεί κατά 67 τοις εκατό μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, έχει βιώσει μια συνολική πτώση της επισκεψιμότητας αναζήτησης κατά 74 τοις εκατό. Με άλλα μέτρα, η απόδοση του WSWS στα αποτελέσματα αναζήτησης έχει επηρεαστεί ακόμα πιο ουσιαστικά. Στις 16 Σεπτεμβρίου, η τελευταία διαθέσιμη ημερομηνία, τα άρθρα από το WSWS εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα αναζήτησης 68.000 φορές, από πάνω από 450.000 τον Απρίλιο. Αυτό αποτελεί μείωση κατά περίπου 85%. Ως αποτέλεσμα της λογοκρισίας της Google, η παγκόσμια κατάταξη σελίδων του WSWS έχει μειωθεί από 31.000 σε 41.000, σύμφωνα με το λογισμικό ταξινόμησης της κυκλοφορίας Alexa της Amazon. Άλλοι επηρεασμένοι ιστότοποι περιλαμβάνουν:


Το  Alternet, ένας από τους 3.000 κορυφαίους  ιστότοπους στις Η.Π.Α., έχει παρατηρήσει μείωση της επισκεψιμότητας της αναζήτησης Google κατά 71% μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, από 63% την περίοδο έως τον Ιούλιο. Το Democracy Now, ένας από τους κορυφαίους 5.000 ιστότοπους στις Η.Π.Α., η κυκλοφορία αναζήτησης πέφτει κατά 50% μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, από 36% την περίοδο έως τον Ιούλιο. Το Common Dreams, που κατατάχθηκε στους κορυφαίους 8000 ιστότοπους των Η.Π.Α., παρουσίασε μείωση της επισκεψιμότητάς του κατά 50% μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, από 37% την περίοδο μέχρι τον Ιούλιο. Το Global Research, ένα από τα 14.000 κορυφαία site  στις Η.Π.Α., σημείωσε ελαφρά πτώση της κίνησης από την τεράστια πτώση της τάξης του 62% μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.


Το Truth-out.org, που κατατάχθηκε στους 12.000 κορυφαίους ιστότοπους στις Η.Π.Α., είχε μειώσει την επισκεψιμότητά του κατά 49%, από 25% την περίοδο μέχρι τον Ιούλιο. 

Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από το WSWS έχουν αναφερθεί κατά κύριο λόγο σε διάφορες εναλλακτικές ιστοσελίδες ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων Consortium , Global Research , Counterpunch , Truthdig , Russia Today , Truepublica και άλλων. 

Σε ένα άρθρο σχετικά με την Truthdig, ο δημοσιογράφος Chris Hedges, βραβευμένος με τον βραβείο Pulitzer, επεσήμανε τη λογοκρισία του WSWS και άλλων αριστερών ιστοτόπων: «Οι κυβερνώντες ελίτ, που αντιλαμβάνονται ότι η βασιζόμενη ιδεολογία του παγκόσμιου εταιρικού καπιταλισμού και της αυτοκρατορικής επέκτασης δεν έχουν πλέον ηθική ή πνευματική αξιοπιστία πραγματοποίησαν μια εκστρατεία για να κλείσουν τις πλατφόρμες λόγο των κριτικών  τους ... 

"Αυτός είναι ένας πόλεμος ιδεών. Το εταιρικό κράτος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ειλικρινά σε αυτό το πεδίο. Θα κάνει ό, τι κάνουν όλα τα δεσποτικά καθεστώτα μέσω της ασφυκτικής επιτήρησης, των ψεμάτων, των μαύρων λιστών, των ψευδών κατηγοριών προδοσίας, της βαριάς λογοκρισίας και, τελικά, της βίας ".

Παρά την ευρεία υποστήριξη στο κάλεσμα του WSWS για τον τερματισμό της λογοκρισίας του Διαδικτύου απο την Google, η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει  στην αναφορά του WSWS,. Ενώ η λογοκρισία της Google έχει μειώσει σημαντικά την αναγνωσημότητα στο WSWS, το αποτέλεσμά της έχει αντιμετωπιστεί εν μέρει από τους αναγνώστες που μοιράζονται άρθρα μέσω email και κοινωνικών μέσων. Ένα ευρέως διαδεδομένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, με τίτλο "Γιατί δεν εκτελούνται αμαξοστοιχίες από το μονοπάτι του τυφώνα Irma", έχει προβληθεί πάνω από 90.000 φορές. Ενώ μόνο 300 άτομα έφτασαν στο άρθρο μέσω της Google, δεκάδες χιλιάδες είχαν πρόσβαση μέσω συνδέσμων από άλλους ιστότοπους και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Τον Απρίλιο, ο αντιπρόεδρος μηχανικής της Google, Μπεν Γκόμες, ανακοίνωσε σε μια θέση στο blog ότι ο γίγαντας της αναζήτησης θα εφαρμόσει αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης, ώστε να "επιδειχθεί πιο αυθεντικό περιεχόμενο". Οι οδηγίες της Google για τους αξιολογητές ανθρώπινης αναζήτησης, που εκδόθηκαν την ίδια χρονική στιγμή, " 

Στις 25 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του Συντακτικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Σοσιαλιστικού Κόμβου David Nord εξέδωσε ανοικτή επιστολή στην Google ζητώντας να σταματήσει να λογοκρίνει το Διαδίκτυο και να τερματίσει την πολιτική μαύρη λίστα του WSWS. 

Μια online αναφορά που καλεί την Google να τερματίσει τη λογοκρισία της έχει λάβει πάνω από 3.800 υπογραφές από δεκάδες χώρες. Η Google, ωστόσο, δεν απάντησε στην επιστολή του Nord.


Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε μια δραστική κλιμάκωση των κλήσεων για λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Η εκστρατεία για τη λογοκρισία του Διαδικτύου - που συνήθως δικαιολογείται στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" και ματαιώνει τις "ψεύτικες ειδήσεις" - έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και προωθείται στα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης. Σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα του  ABC, οι τρεις πρώτοι που έδωσαν συνέντευξη, όπως η βρετανή πρωθυπουργός Theresa May, ο γενικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας, κ. HR McMaster, και ο Adam Schiff, ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος της House Intelligence Committee, ζήτησαν αυστηρότερο έλεγχο του Internet . Ο Πρόεδρος Donald Trump απάντησε στην τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο με ένα tweet που δηλώνει ότι "πρέπει να διακόψουμε" το Διαδίκτυο.


Στο κυκλοφορημένο πρόσφατα βιβλίο της, "Αυτό που συνέβη", η Χίλαρι Κλίντον αποδίδει και πάλι την ήττα της στις «ψεύτικες ειδήσεις.» Γράφει επιδοκιμαστικά ότι «Εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και η Google έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα ρύθμισης αλγορίθμων, απενεργοποιώντας τα δίκτυα bot, και συνεργαζόμενη με τους ελεγκτές πραγματικών περιστατικών "- για την καταπολέμηση του« χείμαρρου παραπληροφόρησης »που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι ενέργειες της Google κατά της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Ιστοσελίδας και άλλων αριστερών και προοδευτικών ιστότοπων καθιστούν σαφείς τους πραγματικούς στόχους της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο: ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολιτικές οργανώσεις που αντιτίθενται στον πόλεμο, την κοινωνική ανισότητα και την κυριαρχία της κοινωνίας από την οικονομική ολιγαρχία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License