Ανακοινωση κρατουμενων Πατρας

Ανακοινωση κρατουμενων Αγιου Στεφανου Πατρας

Οι κρατούμενοι της φυλακής Πατρών, μετά την παράταση του ν. 4322/2015 και των αποσυμφορητικών μέτρων που περιλαμβάνει, περιορίζοντας τις εξαιρέσεις σε σχέση με την προηγούμενη μορφή του που είχε κατατεθεί, αποφασίσαμε να αναστείλουμε το μέτρο που είχαμε λάβει και αφορούσε την διάρκεια ανοίγματος προαυλίου έως τις 23:30 μ.μ και τη βραδυνή κατάκλιση στα κελιά μας έως τις 00:00 μ.μ . Βέβαια , εκ'των τριών αιτημάτων ικανοποιήθηκε εν μέρει το ένα , που αφορά την παράταση του ν. 4322/2015 και όχι την ψήφισή του ως νόμου του κράτους, όπως εμείς ζητούσαμε. Σε ότι αφορά τα άλλα δύο αιτήματά μας, δηλαδή, την κατάργηση του βέτου που ασκεί ο εισαγγελέας στο τριμελές πειθαρχικό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά την άδεια έχοντας δύο ψήφους , αλλά και τη συγχώνευση κάποιων αδικημάτων κατά την έκτιση ποινής ή κατά τη διάρκεια της τακτικής άδειας , για τα οποία δεν υπήρξε καμία ρύθμιση, αλλά, ούτε κάποιου είδους διευκρίνιση. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να παραμείνουμε κατά την μεσημεριανή κατάκλιση εκτός των κελιών μας, καθώς επίσης, με ανοιχτό προαύλιο το μεσημέρι και τηρώντας από εκεί και έπειτα τον εσωτερικό κανονισμό του καταστήματος, σε ο,τι αφορά το κλείσιμο του προαυλίου, μισή ώρα πριν τη δύση του ηλίου. Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει τα άλλα δύο αιτήματά μας, δίνοντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα στους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν και να μελετήσουν τις αιτιάσεις μας. Ζητούμε επίσης την επέκταση των παιδικών επισκεπτηρίων και στα υπόλοιπα καταστήματα κράτησης, το δικαίωμα της ερωτικής συνευρέσεως με τη σύζυγο-σύντροφο, όπως προ πολλού έχει εξαγγελθεί και παραμένει στο συρτάρι του Υπουργείου, καθώς επίσης την έκτιση του ανασταλέντος υπολοίπου με την ίδια κλασματική αναγωγή που εκτίεται η ποινή εξ αρχής και όχι με το υπάρχον καθεστώς της αθροιστικής έκτισή της, εκθέτοντάς σας την προφανή αντισυνταγματικότητα του μέτρου. Είναι δεδομένη για εμάς, που γνωρίζουμε το πρόβλημα καλύτερα από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η συμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, αν δεν ληφθεί κάποιο μέτρο άμεσα από τους ιθύνοντες, διότι η αθροιστική έκτιση του ανασταλέντος υπολοίπου θα διαιωνίζει στο διηνεκές το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα ανά την επικράτεια και αφορά την συμφόρηση, κατ'αντιμωλίαν με όσα ελέχθησαν δια στόματος του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, "ότι δεν θα υπάρξει ξανά από την νέα χρονιά αναγκαιότητα παράτασης των αποσυμφορητικών μέτρων". Επίσης παραμένουμε εκτός κελιών έως τις 22:00 μ.μ μέχρι να αποκατασταθεί η επαρκής ηλεκτροδότηση του καταστήματος, που το Υπουργείο δεσμεύτηκε δια λόγου να αποπερατώσει και ήδη έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, δυσχεραίνοντας την διαμονή μας στο παρόν κατάστημα. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει τα δίκαια αιτήματά μας και την ορθότητά τους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ.

ΠΤΕΡΥΓΕΣ (Α,Β,Γ) ΠΑΤΡΑ 21/09/2017

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License