Το αριστερό ντέφι και το πάθος για τη λευτεριά

Στο δικαστικό πραξικόπημα της ηριάννας και του περικλή, μπροστά ο στρατός του σύριζα που προσωποποίησε την αλληλεγγύη, να βαραει το ντέφι, κι απο πίσω ο κόσμος που συνδυάζει βραδινή έξοδο, με ολίγον απο χαρούλη και μανού (που πήγε μια βολτα κι απο το σιτι πλαζα) , και ολίγη απο επαναστατικότητα, ολίγον απο “το πάθος για τη λευτεριά”–(πάντα συγκινητικό συνθημα μαζί με μπύρα και μπόλικο συναίσθημα για τον άδικο τουτο κόσμο, που κλείνει αθώους στη φυλακή, ενω στη φυλακή θα πρέπει να είναι μόνο οι “ένοχοι”)–

Εχει κόστος κοινωνικό να είναι κανείς αναρχικός. Απο χαμίνι του δρόμου μεγαλωμενος μεσα στα σκατά, μέχρι αρνητής των αστικών του καταβολών και εχθρος των αξιών που αυτη παράγει και διαιωνίζει, έχει κόστος να μιλάς για την αναρχία και να πράττεις ανάλογα.

Στο δικαστικό πραξικόπημα της ηριάννας και του περικλή, μπροστά ο στρατός του σύριζα που προσωποποίησε την αλληλεγγύη, να βαραει το ντέφι, κι απο πίσω ο κόσμος που συνδυάζει βραδινή έξοδο, με ολίγον απο χαρούλη και μανού (που πήγε μια βολτα κι απο το σιτι πλαζα) , και ολίγη απο επαναστατικότητα, ολίγον απο “το πάθος για τη λευτεριά”–(πάντα συγκινητικό συνθημα μαζί με μπύρα και μπόλικο συναίσθημα για τον άδικο τουτο κόσμο, που κλείνει αθώους στη φυλακή, ενω στη φυλακή θα πρέπει να είναι μόνο οι “ένοχοι”)–

Στην περίπτωση των ηριάννα και περικλή που σηκώθηκε παρα πολύ, ο σύριζα (αυτος ο αμετανοητος εραστής της δικαιοσύνης), ξεπλένει την σκοπουμενη απραξία του σε άλλα δικαστικά πραξικοπηματα (ανακλήσεις αδειών κουφοντίνα) , μέσω πολιτικής σπέκουλας μιλώντας για “μαύρες σελίδες στη δικαιοσύνη”.

Στην περίπτωση θεοφίλου, μετά την απελευθέρωση του απ τα κελιά της δημοκρατίας, οι εραστές της δικαιοσύνης, και η “επαναστατική αριστερά” που όλοι αγαπήσαμε έκανε την εμφάνισή της, για να καρπωθούν πολιτική υπεραξία.

Στην περίπτωση Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου, η εκδικητική ποινικοποίηση των συγγενικών/φιλικών/συντροφικών σχέσεων, δεν ήταν πρόσφορο έδαφος για τους “λαικους αγωνιστές” της επαναστικής χιπστερικής αριστεράς. Μας θεωρούν εχθρούς τους, και πολύ καλά κάνουν γιατι εχθροί τους είμαστε (ή θα έπρεπε να είμαστε) Αλλα όχι, εμείς τρέχουμε απο πίσω απο αυτούς, μη τυχόν και καταλογιστεί στο κίνημα οτι δεν έπραξε το επαναστατικό του καθήκον, άλλωστε ο χαρακτηρισμός του “ελιτιστή” και του “αφυψηλού αντικοινωνικού” φοριέται, είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Θα φταίει μάλλον που οι δικαστικές αίθουσες που γίνονται οι πολιτικές δίκες των αναρχικών, δε χωράνε τόσο κόσμο όπως στο πάρκο γουδή. Θα φταίει που οι κρατουμενοι δεν καταδίκασαν τη βία απ’οπου κι αν προέρχεται, θα φταίει που δεν είχαν δα και καμιά λαμπρή καριέρα που διέκοψαν στη μέση.
Θα φταίει που στα δικαστήρια δικάζονται οι ιδέες οι ίδιες, κι όχι τα πρόσωπα. Θα φταίει η ρημάδα η ανάθεση.
Θα φταίει που οι αναρχικές και οι αναρχικοί κρατούμενοι δεν είναι “καφκικοί ήρωες” και οσιομάρτυρες.

Πάντως κάτι φταίει σίγουρα όταν έχουμε μαζική παρουσία σε αριστερές γιορτές -στο όνομα της αλληλεγγύης “περίπτερο”- και δε συμβαίνει το ίδιο για άλλους αιχμαλώτους. Δικαστές και εισαγγελείς μοιράζουν ποινές σαν καραμέλες, σε συντρόφους/ισσες που έχουν αναλάβει πολιτική ευθύνη για τις οργανώσεις τους, ή και σε άλλους αναρχικούς που δικάζονται έτσι απλά και μόνο επειδή δηλώνουν περήφανα τα πολιτικά τους φρονήματα και διατηρούν σχέσεις με μέλη ένοπλων οργανώσεων (Κορτέσης, Σταθόπουλος).

Οταν τα γεγονότα θα τα δημιουργούμε εμείς, και δεν θα τρέχουμε πίσω απο το ντέφι που βαράνε οι αριστεροί της προόδου και των δικαιωμάτων, όταν θα στεκόμαστε όπως πρέπει και αξίζει στους συντρόφους μας, όταν θα έχουμε διακριτή παρουσία με δικά μας προτάγματα για τη στήριξη της ηριάννας, του περικλή και κάθε ανθρώπου που διώκεται πολιτικά, τότε και μόνο τότε, θα μπορούμε να λέμε οτι διαχωρίζουμε τη θέση μας ως αναρχικοί απο αυτα τα βδελύγματα. Μέχρι τότε, μπύρα, συναίσθημα, και κανα σύνθημα οπαδικού χαρακτήρα. Και ολίγη απο “προοδευτικότη”.

Ο αριστερός οδοστρωτήρας έχει κάνει τις συνειδήσεις λιώμα.

Φωτιά στις φυλακές. Ουτε ένοχοι, ούτε αθώοι.

“Λύσσα μεταδοτική” και “Αντιρρησίας της είδησης”
Ραδιοφωνικές εκπομπές στα Ραδιοφράγματα.

από @""#@!!! 23/09/2017 6:35 μμ.


Το μονο που θελω ειναι να προσθεσω ακομα ενα παραδειγμα...
Οταν ποινικοποιουνται και γινονται αιχμαλωτοι τα παιδια επαναστατων..που τους στερουν την ελευθερια αφαιροντας επιμελειες φρορουμενα απο στρατιες ψυχιατρων, μπατσος, κοινωνικων λειτουργων που τους οριζουν απο την αρχη της ζωη τους ως εν δυναμη τρομοκρατες...κι φυσικα οι λογοι ειναι κι αλλοι οπως η εξοντωση των συντροφων(Ρουπα- Μαζιωτη)αλλα και ως δεδικασμενο ως παραδειγματισμο προς ολους εμας ....

από 23/09/2017 7:23 μμ.


Στην καμπάνια της Ηριάννας γιατί αποσιωποιείται ο έτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Περικλης; 
Επειδή λέγονται διάφορα και επειδή βλέπουμε η Ηριάννα και όσοι τρέχουν τη καμπάνια της να μην κάνουν καμία αναφορά πρέπει να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα. 
Μόνο ο α/α χώρος τον ενέταξε πριν το καλοκαίρι σε κείμενα, πανό κλπ και μετά σιγή.
Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα;

Αν κ ακούγεται αντιφατικό, δεν είναι. Την υπόθεση της ηριαννας την στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να εμφανίσει ένα προφίλ του τύπου ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το δικαστικό σύστημα -που είναι κυρίως δεξιό- κ το οποίο δεν τον αφήνει να άσκησει εξουσία κ να βάλει τους κλέφτες φυλακή. Η υπόθεση με το ΣΤΕ κ τα κανάλια ήταν άλλο ένα τέτοιο μεγάλο στιγμιότυπο.
Η συναυλία αποτέλεσε άλλο ένα τέτοιο πλυντήριο για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προφανώς εμμέσως τη στήριξε. Γι αυτό κ η τόση διαφήμιση της συναυλίας από τα αριστερά μίντια, εξού κ η τεράστια προσέλευση του κόσμου!

απλα κ κατανοητά...

Ρίξε μια ματιά στο αρχείο σύντροφε/συντρόφισσα.

από φιλικα 23/09/2017 8:33 μμ.


Καταρχας συμφωνώ με όλους τους παραπάνω . Η τραγική αλήθεια είναι οτι σε γαμους κ πανηγύρια είμαστε πρώτοι , και δε βγάζω την ουρά μου απ'έξω . Αν ο μισός κόσμος απο αυτούς που ήρθαν εχθές στο live , κατέβαινε σε καμια πορεία , όλα θα ήταν κάπως καλύτερα . Αλλα γνωρίζουμε οτι αυτο δεν πρόκειται να συμβει γιατι αυτος ο κοσμος απαρτιζόταν και απο συριζαιους - πασπιτες - δαπιτες και απολιτικ . Άλλωστε ο ''Θανάσης'' δεν έκανε ούτε μια συναυλία αυτο το καλοκαίρι . Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ήταν ότι νά'ναι .Η πλειοψηφία του κόσμου ήρθε καθαρά για τους εμφανιζόμενους καλλιτέχνες και όχι για το σκοπό που γινόταν το live . Τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε και το καλό της υπόθεσης ,ότι δηλαδή μαζεύτηκαν σίγουρα αρκετα λεφτά για το σκοπό . Να λέμε και τα καλά καμιά φορά γιατί συνήθως μόνο χολή βγάζουμε . Ευχαριστώ .

από @b 23/09/2017 9:38 μμ.


Κι εγω την ιδια απορια με τον απο πανω εχω...

από υπεύθυνα 23/09/2017 10:48 μμ.


Ο Περικλής για τους δικούς του λόγους είχε επιλέξει να κρατήσει απόσταση από την Ηριάννα και τον φίλο της (πρωην συγκάτοικό του και φίλο του).

Αυτή η επιλογή του, παρερμηνεύτηκε σε μεγάλο βαθμό ως άρνησή του να αναφέρεται το όνομά του γενικώς και τον οδήγησε σε μια απομόνωση σε σχέση με την αλληλεγγύη.

Είναι ένα λάθος του κινήματος αλληλεγγύης και θα πρέπει ακόμη και τώρα να αρχίσει να αναφέρεται το όνομα του Περικλή. Αν η αθώωση της Ηριάνας δε σημαίνει και αθώωση του Περικλή, το κίνημα αλληλεγγύης κι όλοι αυτοί οι άσχετοι που τραγούδησαν εχθές θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Και πολιτικά, γιατί τελικά θα έχουν ποινικοποιηθεί οι προσωπικές σχέσεις και θα έχει εφαρμοστεί ο 187 σε αθώο άνθρωπο αλλά και «ανθρωπιστικά» όταν όλοι αυτοί θα χειροκροτούν ενώ ένας αθώωος θα τρώει ποινή 13 χρόνων εγκλεισμού.

Και λέω άσχετοι γιατί αμφιβάλω ότι ήξεραν για την ύπαρξη του Περικλή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License