Βραζιλία: Μαζική κατάληψη από άστεγους εργάτες.


 

Μέλη του κινήματος  των άστεγων εργαζομένων της Βραζιλίας, MTST, κατέλαβαν ένα εγκατελημένο για 30 χρόνια οικόπεδο στο Sao Bernardo do Campo για να ζητήσουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση.

Η κατάληψη έχει αυξηθεί από τους 500 ανθρώπους από τότε που πρωτοξεκίνησε στις 2 Σεπτέμβρη κάτω από το πανό  "Fearless People του Sao Bernardo" φτάνοντας στους 7.000 είκοσι μέρες μετά, καταλαμβάνοντας το σύνολο των 60.000 τμ γης που ανήκει στην κατασκευαστική εταιρεία ΜΖΜ. Αν και το έδαφος δεν έχει χρησιμοποιηθεί για απολύτως τίποτα κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η εταιρεία εξασφάλισε εντολή έξωσης από τις τοπικές αρχές

Η απόφαση υποστηρίχθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Orlando Morando , ο οποίος σχολίασε στα κοινωνικά μέσα ότι το Δημαρχείο θα κάνει ό, τι μπορεί για να εκτελέσει τη διαταγή έξωσης και να αποκαταστήσει την ειρήνη. Ωστόσο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους χιλιάδες καταληψίες κάτοικους προσέβαλαν με επιτυχία την απόφαση, επιφέροντας προσωρινή αναστολή της εντολή εκκένωσης..

Απαντώντας στη διαταγή έξωσης, ο Josue Rocha,  μέλος της συντονιστικής επιτροπής του MTST, δήλωσε: "Το οικόπεδο ήταν πάντα εγκατελημένο  και βρίσκεται σε καλή τοποθεσία στο Σάο Μπερνάρντο". Πρόσθεσε ότι η περιοχή έχει το υψηλότερο «έλλειμμα κατοικίας» και  «φιλοξενεί» πάνω από "90.000 οικογένειες άστεγους".

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μη εκλεγμένου προέδρου Michel Temer ανάγκασαν χιλιάδες οικογένειες να ζήσουν σε ακραία φτώχεια. Χιλιάδες οικογένειες που ανήκουν στην MTST εγκαταστάθηκαν στα προάστια του Σάο Πάολο για να ζητήσουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή και προσιτή στέγη.

Το MTST ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως ένας τρόπος για να ενώσει τους εργαζόμενους που δεν είχαν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη και ζούσαν  σε περιοχές που βρίσκονται στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων και κωμοπόλεων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License