[Τουρκία – DAF] Στολές τύπου «Γκουαντάναμο» το νέο εργαλείο καταστολής του κράτους

25 Αυγούστου 2017

post image

Τις τελευταίες μέρες, το τουρκικό κράτος ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο το οποίο έχει βάλει στόχο τους φυλακισμένους και συγκεκριμένα τους φυλακισμένους με την κατηγορία της επαναστατικής δράσης. Στο εξής, θα υποχρεούνται να φορούν μια χαρακτηριστική ολόσωμη φόρμα που θα τους διακρίνει από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Φυλακισμένους (Solidarity Inıtiative for Prisoners), μέλος της οποίας είναι και το DAF, ενώ διοργανώθηκε και διαμαρτυρία μπροστά από τις γυναικείες φυλακές Bakırköy στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, φορέσαμε κουτιά στο κεφάλι μας, τα οποία συμβόλιζαν τον ισοπεδωτισμό, τα βασανιστήρια και την απομόνωση που χαρακτηρίζουν τις τεχνικές σωφρονισμού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου μέτρου, υπογραμμίστηκε η ομοιότητα των τακτικών που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 και των τακτικών της περιόδου «εκτάκτου ανάγκης» που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο.

Όπως πάλεψαν οι φυλακισμένοι λόγω επαναστατικής δράσης την περίοδο του Πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, έτσι θα παλέψουν και οι επαναστάτες φυλακισμένοι σήμερα ενάντια σε αυτού του είδους τις φασιστικές τακτικές.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις παράλογες επιταγές του κράτους και ενάντια στις πολιτικές βασανισμού και καταστολής όσο διαρκεί αυτή η περίοδος «έκτακτης ανάγκης», εντός και εκτός των φυλακών.

Οι επαναστατικές ψυχές θα ισοπεδώσουν τα κελιά!

Αναρχική Επαναστατική Δράση (Devrimci Anarşist Faaliyet)

μετάφραση από την Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License