Μεξικό: CNI κάλεσμα εθνοσυνέλευσης εργασίας

Κάλεσμα του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου σε εθνοσυνέλευση εργασίας ανάμεσα στο Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης και στους λαούς που απαρτίζουν το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο για τις 11-19 Οκτώβρη σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε συμφωνηθεί από το Μάη.

Το πρωτότυπο δημοσιεύτηκε στις 13/9/2017

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΚΑΛΕΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Προς του ιθαγενικούς πληθυσμούς του Μεξικού,

Προς τ@ς συμβούλους του Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης,

Σε συνέχεια της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Συνέλευση του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) στις 26, 27 και 28 Μάη 2017, ως προς την πραγματοποίηση νέας Εθνοσυνέλευσης τον Οκτώβρη στην πολιτεία της Τσιάπας, σε ζαπατιστικό έδαφος, οι ιθαγενικοί λαοί, εθνότητες, φυλές και γειτονιές που συμμετέχουμε στο CNI καλούμε τις ιθαγενικές κοινότητες που είμαστε να εκλέξουν αντιπροσώπους για να συνεχιστεί το μονοπάτι που έχουμε επιλέξει.

Θεωρώντας:

  1. Ότι η λεηλασία, η καταστολή, η εκμετάλλευση και η απαξίωση των λαών μας δεν σταματά, αντίθετα κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο βίαια και ωμή, και ότι συλλογικά αποφασίσαμε ότι η απάντησή μας θα είναι η οργάνωση, η αντίσταση και η εξέγερση.
  2. Ότι το Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης για το Μεξικό (CIG) έχει ενισχυθεί από την αντιπροσώπευση των ιθαγενικών λαών, εθνικοτήτων και φυλών από το μεγαλύτερο μέρος της ιθαγενικής γεωγραφίας της χώρας μας, και ότι έχει προταθεί η σύνταξη μιας αντικαπιταλιστικής ατζέντας σε 9 ομάδες εργασίας ώστε να καλεστούν όλοι οι λαοί της υπαίθρου και των πόλεων για να οργανωθούμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο που μας έχει επιβληθεί από τους ισχυρούς.
  3. Ότι το CNI έχουμε αρχίσει να υφαίνουμε δίκτυα στήριξης και αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα που από τα κάτω δημιουργούν τη νέα χώρα και τον νέο κόσμο που χρειαζόμαστε.
  4. Ότι η ήρθε η ώρα της άνθισης των λαών και του λόγου μας, που φέρει τον πόνο αυτής της χώρας, την αξιοπρέπεια και τη ζωή των λαών μας, μέσω του CIG, να κάνει τη γη να σείεται:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 19 Οκτώβρη 2017 σε ζαπατιστικό έδαφος στην Τσιάπας με την εξής σειρά:

- 11 Οκτώβρη: Άφιξη και  εγγραφή των αντιπροσώπων των μελών του CNI, των συμβούλων του CIG. Στις εγκαταστάσεις του CIDECI-Πανεπιστημίου της Γης στο Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας στην Τσιάπας.

- 12 Οκτώβρη: Εναρκτήρια συνεδρία και συζήτηση σε ομάδες σύμφωνα με τις 9 ομάδες εργασίας του CIG. Στις εγκαταστάσεις του CIDECI-Πανεπιστημίου της Γης.

- 13 Οκτώβρη: Ολοκλήρωση των ομάδων εργασίας και εργασία σε ολομέλεια. Στις εγκαταστάσεις του CIDECI-Πανεπιστημίου της Γης.

- 14 με 19 Οκτώβρη: Περιοδεία σε διάφορα σημεία της Τσιάπας οργανωμένη από τις ζαπατιστικές κοινότητες για να χαιρετίσουν το CIG και την εκπρόσωπό του.

- 19 Οκτώβρη: Ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης.

Παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες να επιβεβαιώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου catedrajuanchavez@congresonacionalindigena.org

Η συνεδρία στις 12 και 13 Οκτώβρη θα είναι αποκλειστικά για τ@ς εκπροσώπους του CNI και τ@ς συμβούλους  του CIG με δυνατότητα παρουσίας παρατηρητών που θα έχουν προσκληθεί ρητώς από την Επιτροπή Συντονισμού και Ενημέρωσης του CIG.

Τα μέρη και οι ημερομηνίες της περιοδείας στις 14 με 19 Οκτώβρη, όπως και οι όροι συμμετοχής για όσ@ς δεν είναι μέλη του CIG και το CNI, δηλαδή τ@ς καλεσμέν@ς τους, θα οριστούν και θα γνωστοποιηθούν από την Επιτροπή της Έκτης του EZLN.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

10 Σεπτέμβρη 2017.

Για τη Συνολική Ανασυγκρότηση των Λαών μας

Ποτέ Πια ένα Μεξικό Χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License