Ρέθυμνο,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Στις 22 Σεπτέμβρη , έφτασε στην νότια Κρήτη μια βάρκα με 45 πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ και το Ιράν, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά και 10 γυναίκες. Ήδη από τις  20 Σεπτέμβρη είχαν εγκλωβιστεί στα Παξιμάδια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όπου και παρέμειναν για 2 μέρες χωρίς τροφή. Τους περισυνέλλεξε το λιμενικό και κρατούνταν κεκλεισμένων των θυρών , στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου μέχρι και σήμερα 29/9 τα ξημερώματα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι/ες και ομάδες της πόλης στάθηκαν στο πλευρό τους, καθώς επίσης κατέφθασαν δύο σύζυγοι γυναικών, οι οποίες  κρατούνταν στο λιμεναρχείο. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα έγιναν προσπάθειες από όλες τις αλληλέγγυες ομάδες για ηθική, νομική και υλική στήριξη.

Σήμερα 29/9 στις 5:00 τα ξημερώματα κατέφθασαν δύο αστυνομικά λεωφορεία στα οποία έβαλαν τους μετανάστες και τις μετανάστριες και τους απέσπασαν τα κινητά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν καμία επικοινωνία με τους συγγενείς τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε προσέγγιση στο σημείο ήταν απαγορευτική και η συμπεριφορά των μπάτσων άκρως ειρωνική καθώς επίσης δεν έδιναν πληροφορίες σε κανέναν/καμία, ούτε καν στους συγγενείς. Οι συγγενείς και οι αλληλέγγυοι/ες συγκεντρωθήκαμε αμέσως έξω από το αστυνομικό μέγαρο, όπου συνέχισαν να αποτρέπουν κάθε προσπάθεια των συγγενών και των αλληλέγγυων για περαιτέρω πληροφορίες ακόμα και του δικηγόρου. Υπάρχουν ακόμα, θολές πληροφορίες για κράτηση ασυνόδευτων παιδιών στο Α.Τ Ρεθύμνου. Ακόμα, ο τραυματισμένος μετανάστης που βρισκόταν από τις 22/9 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί, αλλά είναι άγνωστη η ημερομηνία εξιτηρίου του. Ύστερα από κινητοποίηση αλληλέγγυων στο Ηράκλειο, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι οι κλούβες κατέφθασαν εκεί και οι μετανάστες/τριες επιβιβάστηκαν στο champion jet2 της εταιρίας seajets προς άγνωστη προς το παρόν κατεύθυνση.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 18:00 στο δημαρχείο.

                                                                                                    Αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License