Γιατί ξεχνιούνται τόσο εύκολα οι θάνατοι;

Γιατί ξεχνιούνται τόσο εύκολα οι θάνατοι;

Ξεχάστηκε η Μαίρη. Από όλους-ες.

https://athens.indymedia.org/post/1573085/

Είχε γεμίσει το διαδίκτυο και τα αυτοαποκαλούμενα "social" media με δημοσιεύσεις για μια βδομάδα τότε.

Μετά τίποτα.

Τελικά όλη η ζωή που έχει στηθεί είναι ένα κακόγουστο σόου. Ένα ατέλειωτο σαχλό θέαμα.

από KT 03/10/2017 4:36 μμ.


Εγώ δεν την ήξερα ούτε την είχα ακούσει να τραγουδάει, έψαξα τώρα και άκουσα ένα κομμάτι (Mary & The Boy-Mama) και κατάλαβα. Φανταστική φωνή στα χνάρια της Diamanda Gallas, καθώς φαίνεται και από το κομμάτι που άκουσα.

Δυστυχώς οι άγγελοι που ζουν ανάμεσά μας δεν μπορούν να μας υποφέρουν άλλο και φεύγουν πρόωρα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι εγώ την έμαθα σήμερα εξαιτίας του θανάτου της και αυτών που γράφεις κι αυτός μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους που έφτασε εκεί που έφτασε. Πώς θα ζήσει ο καλλιτέχνης όταν τα "καλλιτεχνικά τραστ" προωθούν και πουλάν σαβούρες, ειδικά στην ελλάδα; Κι ένας άλλος λόγος, συνέπεια του προηγούμενου είναι ότι πολλοί πραγματικοί και ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες απογοητεύονται και το ρίχνουν στα σκληρά ναρκωτικά.

Το να φτιάχνεις καλή μουσική δε φτάνει για τους πραγματικούς καλλιτέχνες που δε ζουν σε αγγλόφωνη χώρα. Πρέπει να την προωθήσουν και μόνοι τους, δεν έρχονται όλα ουρανοκατέβατα, όχι πάντως στην ελλάδα. Και θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι το τέλος. Πρέπει να υπάρχει και άνθρωπος-μάνατζερ γι αυτούς τους καλλιτέχνες και σχήματα, πρέπει να βρουν δηλαδή ένα τέτοιο άνθρωπο το καθένα από αυτά τα σχήματα, που να τρέχει και να κλείνει και να προμοτάρει-διαφημίζει εμφανίσεις πανελλαδικά και συνέχεια και εχόντως καλώς των πραγμάτων και παγκόσμια στην πορεία. Όμως επειδή το προσπάθησα, κατάλαβα ότι το δύσκολο δεν είναι να βρεις μάνατζερ και διαφήμιση, το δύσκολο είναι να βρεις μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες που να πιστεύουν στον εαυτό τους και να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Κι έτσι καταλήγουν όλοι στα μπουζούκια και στα πανηγύρια για το σίγουρο μεροκαματάκι.

Βλέπεις λέμε καλλιτέχνες κάποιον που ξέρει πολύ καλά ένα όργανο ή φωνή και δεν κοιτάμε αν είναι καλλιτέχνης και στην υπόλοιπη ζωή του. Η Άντζελα Δημιτρίου και χιλιάδες άλλοι "ομότεχνοί" της θεωρούνται καλλιτέχνες, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ντροπή και η κατάντια της τέχνης. Όπως και το ακροατήριό τους βέβαια που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ντροπή και η κατάντια της κοινωνίας μας...

από με το συμπάθειο 03/10/2017 8:40 μμ.


Υπάρχουν μουσικοί που παλεύουν να επιβιώσουν κάνοντας ποιοτικές δουλειές, αλλά κανένα ΜΜΕ δεν τις παρουσιάζει . Κανένα ΜΜΕ δεν κάνει δημοσιεύσεις αν δεν υπάρχει οικονομική δοσοληψία. Τα sites έχουν τιμοκατάλογο. Πηγαίνετε να δείτε το υποτίθεται ποιοτικό Περιοδικό, site αριστερών (και καλά), το οποίο έχει ειδική σελίδα με τιμοκατάλογο. Μη θεωρείτε ότι δεν ισχύει και για τους υπόλοιπους, απλά δεν το λένε με το καλημέρα.

Αντί λοιπόν να πετάμε το μπαλάκι στους καλλιτέχνες, μήπως να ξεκινήσουμε από τους μουσικόφιλους (όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε ως τέτοιοι πλέον) και να ρωτήσω πόσοι πάμε στο bandcamp.com για παράδειγμα μια φορά τη βδομάδα για να δούμε τι καινούργιο έχει κυκλοφορήσει;

Και μην πεταχτεί κανένας και αρχίσει να μιλάει για τις κακές δισκογραφικές, μιλάω για τους μουσικούς και πλέον όλοι (ή το 99,9%) βγάζουν δουλειές μόνοι τους...

από Γεια σου Κατερινα 04/10/2017 3:49 πμ.


Κάποιοι καλλιτέχνες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Σε μια γλωσσική κοινότητα των 10εκ όπως των Ελληνικών, την στιγμή που το τρεντ ειναι να κατεβάζεις δωρεάν από το τιούμπ, πως θα ζήσει ο καλλιτέχνης μουσικός-τραγουδιστής; Πόσα χρήματα χαλάσαμε για να αγοράσουμε τέχνη τον τελευταίο καιρό;

από KT 04/10/2017 12:04 μμ.


Το θέμα δεν είναι μόνο να φτιάξεις ένα καλό δίσκο και να περιμένεις από τις πωλήσεις του να ζήσεις. Πρέπει να παρουσιάζεις και λάιβ τη δουλειά σου όσο το δυνατό περισσότερο. Άλλωστε η χαρά του μουσικού είναι το λάιβ, η άμεση επαφή με το κοινό. Κι εκεί χρειάζεται ο μάνατζερ, να πάει πρώτος π.χ. σε μια επαρχιακή πόλη, να βρει ποιό μαγαζί κάνει για τους μουσικούς του, να βρει τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και να κλείσει μια συμφωνία μαζί τους, π.χ. θα πάρουν ένα ποσοστό από τις πωλήσεις των εισιτηρίων που θα διαφημίσουν και θα πωληθούν στην είσοδο του μπαρ/κλαμπ/θέατρο/σινεμά. Όλα αυτά μια-δυο βδομάδες πριν γίνει η εμφάνιση της μπάντας στην κάθε πόλη ή περιοχή.

Θυμάμαι πίσω στα '80ς φτιάχναμε με το χέρι τις αφίσες που κολούσαμε στα σημεία που μαζευόταν κόσμος και το γεμίζαμε το μαγαζί, χωρίς ΜΜΕ. Το πρόβλημα έρχεται μετά την πρώτη επιτυχία, όταν τα μέλη της μπάντας έβγαζαν γκόμενες μετά το λάιβ... και ξεχνάγαν να ξανάρθουν στις πρόβες για το επόμενο λάιβ... Παρόλα αυτά με το επόμενο σχήμα μιας και το πρώτο το έφαγαν οι γκόμενες, μας παρουσίασε ένα τοπικό ραδιόφωνο, ζωντανή συνέντευξη και τραγούδια μας, χωρίς να πληρώσουμε τίποτα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ανοιχτεί η μπάντα και να ψάξει σε άλλες πόλεις για εμφανίσεις, αλλά κανείς δε ρισκάρει να χάσει τη δουλίτσα του, όποια κι αν είναι αυτή, ελπίζοντας σε μια μελλοντική αμφίβολη ανταμοιβή. Κι εκεί διακρίνεις τους πραγματικούς καλλιτέχνες από τους παροδικούς και ευκαιριακούς. Και επειδή εμφανίστηκε και σε μένα το δίλλημα μπουζούκια ή οικοδομές, διάλεξα οικοδομές γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ τον εαυτό μου να παίζω αυτά που κορόιδευα.

Τώρα τελευταία μάλιστα και μετά από δεκαετίες από τα παραπάνω... εντελώς τυχαία καθώς ψώνιζα από ένα μουσικό κατάστημα, με πλησίασε ένας μουσικός παραγωγός που έχει ραδιοφωνική εκπομπή σε κάποια τοπική ΕΡΤ και αλλάξαμε τηλέφωνα για μελλοντική παρουσίαση, όταν δηλαδή φτιάξω καμιά μπάντα πάλι τώρα στα γεράματα... Εμένα δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έψαχνε να πουλήσει διαφημίσεις, έψαχνε να γεμίσει το πρόγραμμά του με κάτι καινούργιο για την τοπική κοινωνία.

Οπότε με το συμπάθειο, για μένα ισχύουν τα παραπάνω που γνωρίζω εκ πείρας κι όχι αυτά που άκουσα ή φαντάζομαι.

από @ 04/10/2017 12:47 μμ.


όπως ζουν και όλοι οι άλλοι που κανείς δεν αγοράζει το προϊόν που παράγουν.

Και που αν θελήσουν να διαθέσουν κάποια από τα λιγα χρήματα που τους περισσεύουν, αν τους περισσεύουν, θα τα διαθέσουν εκτός εμπορευματικου κυκλώματος και πολύ επιλεκτικά, κυρίως ως συνεισφορά σε αντιεμπορευματικές προσπάθειες.

Είμαστε σε δύσκολη περίοδο, όλοι-ες μας πιεσμένοι όσο δεν πάει. Να προσέχουμε να μη γενικεύουμε γιατί η γενίκευση κάνει τις συζητήσεις πολύ βαριές για ανθρώπους που ίσως είναι ήδη στα όρια τους. Διαβάζουν κι εμάς να είμαστε απόλυτοι...άστα να πάνε...

Δεν κάνω προσωπική παρατήρηση. Καμία παρεξήγηση. Απλά να μη γενικεύουμε. Λέω είναι δύσκολα τα πράγματα.

Λες βρε συ σύντροφε παραπάνω, ότι οι μουσικοί πρέπει να παίζουν και ζωντανά αν θέλουν να ζήσουν. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά είδη μουσικής που δεν φιλοξενούνται στα διάφορα μαγαζιά και μαγαζάκια (και παραμάγαζα) στην Ελλάδα. Δεν παίζουν όλοι λαϊκά, ούτε όλοι ροκ του συρμού, ούτε αυτή την ξεφτιλισμένη μόδα του δήθεν swing/gypsy jazz (που ανάθεμα αν ένας από αυτούς ξέρει τι σημαίνει half diminished). Γιατί αυτά φιλοξενούνται σε μαγαζιά και εκδηλώσεις, τίποτα άλλο. Και ακόμα και εκεί τα μεροκάμματα είναι αστεία. Το μαγαζί κάνει τζίρο 3,000 από τα τραπέζια σερβίροντας φάβα "Σαντορίνης" made in who knows where και η μπάντα παίρνει από 30 ευρώ το κεφάλι και λέει και ευχαριστώ. Φοβερό κατόρθωμα.

Οπότε δεν "υπάρχει διέξοδος", παρά μόνο για ό,τι είναι της μόδας. Μόδα δεν είναι μόνο τα σκυλάδικα. Λέγοντας λοιπόν στους μουσικούς "άμα θες να ζήσεις κάνε συναυλίες" δεν τους προτείνεις κάτι, τους απελπίζεις ακόμα περισσότερο, γιατί οι πόρτες είναι κλειστές. Πάρτε παράδειγμα το An Club στα Εξάρχεια, σε περιοχή εναλλακτική, δείτε το πρόγραμμα του και πείτε μου με το χέρι στην καρδιά πόσα είδη μουσικής βλέπετε να έχει δραστηριότητα. Μόνο ό,τι "πουλάει μπύρες", κατά τον Κουτσούμπα παλιότερα, κατά την καινούργια διεύθυνση τώρα πια. Πουλάνε αλκοόλ με κράχτη κάποιες μπάντες, οι οποίες μπάντες σε ημιερασιτεχνικό επίπεδο είναι ευχαριστημένες που έπαιξαν συναυλία, όλα καλά.

Λέμε δηλαδή στους μουσικούς, παιδιά τραβάτε γίνετε πλασιέ μπύρας άμα θέλετε να βγάλετε μερικά ψίχουλα, αλλιώς ψοφήστε.

Δείτε τα σχετικά sites, τα μουσικά, στην Ελλάδα, πως συμπεριφέρονται στους μουσικούς, τι αρθρογραφία της πλάκας έχουν, από πότε έχουν να κάνουν ρεπορτάζ για τη μουσική, που τάχα τους ενδιαφέρει κιόλας. Αρπαχτές, διαφημίσεις, στημένες δημοσιεύσεις, όποιος έχει κονέ επειδή είναι πλουσιόπαιδο παρουσιάζεται σαν Μεσσίας. Αν δεν κάνω λάθος το καλοκαίρι κάποιος είχε κάνει σχετική δημοσίευση εδώ στο indy για την κόρη του Καστοριάδη; Συνέντευξη σαλόνι στο Βήμα, λόγω επώνυμου.

Άλλος σύντροφος πολύ σωστά λέει ότι το τρεντ είναι το YouTube, πρόσφατα διάβασα ότι ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι, pop από την Αμερική, με δεκάδες εκατομμύρια views, είχε κέρδη για το συνθέτη του $200. Διακόσια δολλάρια. Μια φορά, όχι κάθε μήνα. Μετά από δεκάδες εκατομμύρια views του δώσανε αυτά τα φοβερά λεφτά. Με $200 δε νοικιάζεις ούτε ημιυπόγειο. Δεν τολμάμε όμως να πούμε ότι το μεγάλο αφεντικό είναι η Google, που εκμεταλλεύεται την υπεραξία όλων αυτών των ανθρώπων και στο τέλος τους πετάει ψίχουλα. Τουμπεκί μπροστά στη Google. Γιατί...; Ειδικά οι αριστερούληδες "ραδιοφωνικοί παραγωγοί", κάτι τυπάκια από ert open, e-radio και λοιπά και λοιπά, τα καταπίνουν όλα αμάσητα για τη Google. Φταίει ο στρατηγός άνεμος...!

Όταν ακούς τη μακαρίτισσα τη Μαίρη Τσώνη καταλαβαίνεις ότι ήταν φωνή για σοβαρές παραγωγές αλλά ποτέ δεν της δώθηκε χώρος και βήμα να κάνει αυτά που μπορούσε, να προχωρήσει την τέχνη της χωρίς να τη μπασταρδέψει. Γιατί δουλειά του μουσικού δεν είναι να γαμήσει την τέχνη του για να καταφέρει να βρει διέξοδο. Δουλειά του μουσικού είναι να παράγει. Τελεία. Και τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θάνατο της για μερικές μέρες, όπως σωστά λέει ο αρχικός, μόνο γιατί είχε παίξει σε μια γνωστή ταινία. Αλλιώς θα το μαθαίναμε μόνο στα Εξάρχεια, άντε και οι μουσικόφιλοι.

Η ευθύνη η δικιά μας ποιά είναι ρε παιδιά;
Θα κάνουμε αυτοκριτική, σύντροφοι όλων των τάσεων και των αποστάσεων;
Θα πούμε κάποια στιγμή ότι έχουμε κι εμείς κάνει φοβερά λάθη και στηρίζουμε τους εχθρούς των μουσικών;
Όχι, στα παπάρια μας, να με συγχωρείτε αλλά αυτή η λέξη ταιριάζει μόνο.
Τους έχουμε γραμμένους στα παπάρια μας πανηγυρικά.
Στις συναυλίες αλληλεγγύης παίζουν οι μεγαλύτεροι μαϊντανοί της show biz.
Γιατί τους επιβάλουν οι managers, που προτείνεις αγαπητέ μου σύντροφε. Ναι, έχουν managers και όλη μέρα αυτό κάνουν, ψάχνουν που θα τους χώσουν.

Αυτοκριτική; Λάθη έχουμε κάνει; Να τα διορθώσουμε σιγά σιγά;
Ή ας κόψουν το λαιμό τους και σε μερικά χρόνια θα πρέπει να παίζει σε live οικονομικής ενίσχυσης η συνταξιούχος Πάολα;

Κι εμείς όλοι είμαστε καταναλωτές εικόνας και στηρίζουμε με επισκεψιμότητα το σκουπιδαριό. Δεν ακούμε μουσική, καταναλώνουμε εικόνα. Γι'αυτό και ταϊζουμε με clicks το YouTube, γιατί έχει εικόνα. Αν είμασταν καλλιεργημένοι μουσικόφιλοι δε θα μας ενδιέφερε η εικόνα.

Κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν για την Μαίρη Τσώνη και όποιον άλλο έχει φύγει ή θα φύγει (γιατί δεν τελείωσε ο πόλεμος, συνεχίζεται). Στην ουσία, όπως λέει και ο/η Γ από πάνω, τους έχουμε γραμμένους. Και πλέον δεν το κρύβουμε, το δηλώνει η καθημερινότητα μας.

Να μας αδειάζουν τη γωνία οι ευαίσθητοι, να μείνουν μόνο επιφανειακές μαλακίες, χειροκρότημα και μετά νάνι.

Γ

Ό,τι έγραψα το έγραψα για να ενημερώσω πιθανούς μελλοντικούς αυτόχειρες καλλιτέχνες που ονειροβατούν και προσγειώνονται απότομα. Αν το διαβάσουν μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν άμυνες και να μην τους βρει απροετοίμαστους η αδιαφορία των άλλων. Οι υπόλοιποι είναι ήδη αρκετά χοντρόπετσοι για να πληγωθούν από μένα.

Το ότι χρησιμοποιούν μάνατζερ οι "φίρμες" δε σημαίνει ότι δεν τους χρειάζονται και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες. Όπως είπες και συ ο μουσικός πρέπει μόνο να παίζει και να γράφει μουσική. Κάποιος όμως πρέπει και να την προωθήσει. Και δεν είναι ανάγκη να είναι συστημικός ο μάνατζερ, μάνατζερ μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε από σας που βρίσκεται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι άνεργος κι έχει όρεξη για τρέξιμο, βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το μπλα μπλα, δηλαδή ο μάνατζερ πρέπει να έχει αυτό που λέμε λέγειν.

από αυτό θέλουμε από αυτούς! 05/10/2017 7:44 μμ.


Τον μουσικό τον θέλω να ονειροβατεί, δεν τον θέλω "προσγειωμένο", δεν τον θέλω τίποτα άλλο παρά καλλιτέχνη. Τελεία και παύλα. Σιγά που θα του ζητήσω να προσγειωθεί. Γιατί, για να παίζει χλιαρές μουσικές της πλάκας καθώς εγώ πίνω το ποτό μου στο τρέντι εναλλακτικο-κωλόμπαρo;!

Δεν χρειάζονται managers για "μπλα μπλα" όπως λες, σοβαρότητα από τους ακροατές-μουσικόφιλους χρειάζεται. Σοβαρότητα από όποιον λέει για τον εαυτό του ότι ακούει μουσική. Γιατί αν φίλε μου αυτή τη στιγμή γίνονταν γνωστές οι σοβαρές μουσικές δουλειές, δε θα καθόταν κανένας να ασχοληθεί με σκουπίδια.

αλλά ζωντανούς...

από εδώ και πολλάααα χρόνια 06/10/2017 6:20 μμ.


Άμα θέλουμε ζωντανούς τους ονειροπόλους μουσικούς, αγοράζουμε τους δίσκους τους για να έχουν λεφτά να πάρουν να φάνε, να πληρώσουν το νοίκι τους κτλ, δε στηρίζουμε δηλωμένα νεοναζιστικά αποβράσματα όπως ο Carl Lundstrom επειδή μας κουνάνε το τυράκι του "τζάμπα"...

από ΚΤ 06/10/2017 7:55 μμ.


Πόσους έσωσες αγοράζοντας τους δίσκους τους; Μ' αρέσει που επιμένεις με μια επιμονή που φέρνει προς τη νεκροφιλία...

από @@@@ 10/10/2017 11:50 πμ.


Αυτό που μου αρέσει στην Ελλάδα είναι πως μόνο οι φτωχοί πεθαίνουν από πρέζα. Οι διασημότητες απλά.. φεύγουν για τη γειτονιά των αγγέλων.

από ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΡΕ 11/10/2017 3:24 μμ.


Δεν τρέχει τίποτα, και τι έγινε που πουλάνε πρέζα μέσα από διαμερίσματα στο γνωστό τρίγωνο που εντελώς τυχαία είναι μια πέτρα απόσταση από ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ-ΑΗΔΙΑΣ-ΜΑΤ και λοιπούς.

Και τι έγινε που τα διαμερίσματα αυτά είναι ιδιοκτησίας της εκκλησίας και είναι ενήμερη η ιερά σύνοδος απο γείτονες για αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Και τι έγινε που το μεσιτικό με γραφεία-βιτρίνα στην Ομόνοια δεν έχει άποψη και παραπέμπει στους ιδιοκτήτες (δηλαδή το σπασμένο τηλέφωνο).

Έλα μωρέ τώρα δε γίνονται αυτά, η πρέζα πέφτει από τον ουρανό, την πετάνε τα περιστέρια.

Για να βρίζει τους μουσικούς πάντα πρώτος ο "χώρος", για να ξεφορτωθεί μια πιάτσα από την καρδιά των Εξαρχείων, μπα, άσε τώρα που να τρέχουμε.

Και όπως λέει γνωστό αφεντικό-επιχειρηματίας-παράγοντας-κονέ του Σύριζα-αναρχοσυνταξιούχος στην περιοχή "μη χαλάμε δουλειές και φιλίες δεκαετιών για παρεξηγήσεις και ηθικολογίες"

Και οι πάνκηδες τουμπεκί, φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι το θέμα για να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους ακόμα κι αυτοί!!!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

από πέφτω απ' τα συννεφα... 11/10/2017 6:11 μμ.


Μα ολόκληρη συνέλευση για την επανοικειοποίηση, τα ναρκωτικά δεν κυνηγούσε τόσον καιρό? Γι' αυτά που λες ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΡΕ δεν ειπώθηκε τίποτα, κάποιους στο δρόμο κυνηγούσαν μόνο με χασίς. Κι άμα έπεφτε καμιά μολότωφ, εκεί να δεις πως χαλούσε η γειτονιά.
Αλλά για πρεζα τίποτα, για διαμερίσματα επίσης. Κάποιους πιάσανε λέει οι μπάτσοι και τους άφησαν την επόμενη μέρα. Ε κάτι δηλώσεις στήριξης μαγαζατόρων και ξενοδόχων είδαμε ασφαλώς. Περίεργα πράγματα... σε σημείο που σκέφτεται κανείς μήπως όλη η αγορά στηρίζεται στο εμπόριο ουσιών...

από @@@@ 12/10/2017 9:12 πμ.


Σημαντικό το θέμα κι αυτό προφανώς αλλά όποιος θέλει να βρει πρέζα, θα την βρει. Αν δεν έχει στη γειτονιά του, θα πάει Μενίδι που έχει καλές τιμές, και σου χουν και κοντέινερ να σουτάρεις. Το μεγάλο θέμα κατ εμέ είναι να μην τσιμπάνε πιτσιρικάδες από σκοτεινούς μουσικούς μύθους, καταραμένες καταστάσεις και τα ρέστα, και μπλέκουν με τέτοιες μαλακίες, γιατί δεν αξίζει το ρίσκο από ότι είδαμε. Παλιότερα είχαμε το Ντάρκ Γουέιβ για να μπλέκεις με θύματα όπως τον φιλ σκάρς και πόσους άλλους χωθηκανε σε τέτοιες ιστορίες που δεν ξέρουμε από τότε η τον πλουτο από τους the mushrooms. Δε χρειάζεται να ανοίξουμε νέα ιστορία με την Ντάρκ ιλεκτρονικα και το "σκοτεινο αυτοκαταστροφικο λαιφσταιλ" που τη συνοδεύει. Κι αν μπλέξεις και δε μπορείς τα στεγνα, πήγαινε στον ΟΚΑΝΑ μπας και κόψεις λίγο την ποσότητα και μειώσεις το ρίσκο. Δε χρειάζεται να τραβιέται σε οποιαδήποτε πιάτσα και να σουτάρεις αβερτα, γιατί πιθανόν να έχεις την κατάληξη που συζητάμε.

από το ακούμε συνέχεια 14/10/2017 12:27 μμ.


Επειδή πουλιέται πρέζα και αλλού, να πουλιέται και στα Εξάρχεια, δεν πειράζει, έτσι; Και μπάτσοι υπάρχουν και αλλού, ας είναι και στα Εξάρχεια. Και πολυκαταστήματα υπάρχουν, ας ανοίξουν και στα Εξάρχεια. Δηλαδή να είναι μια περιοχή "θεματικό πάρκο" για εναλλακτικές και κανονικές μίζνες, τίποτα άλλο.

Όπως λέει και κάποιος παραπάνω ειρωνικά "όλα καλά".

από το κανεις συνεχεια 14/10/2017 6:26 μμ.


Τους μουσικους. Επειδη πληρωνονται οι μουσικοι αλλου, να πληρωνονται και στις εκδηλωσεις του χωρου στα Εξαρχεια.

από σύντομο ανέκδοτο 15/10/2017 9:31 μμ.


"Τους μουσικους. Επειδη πληρωνονται οι μουσικοι αλλου, να πληρωνονται και στις εκδηλωσεις του χωρου στα Εξαρχεια."


Εδώ δεν πληρώνονται σωστά οι σερβιτόρες, από τα εναλλακτικά μαγαζιά των Εξαρχείων, θα πληρωθούν οι μουσικοί. Πάνω από όλα τα αφεντικά. Ξέρεις αυτά που ελέγχουν 2-3 μαγαζιά ο καθένας τους; Αυτά που εκμεταλλεύονται φοιτήτριες για σέρβις και τους πετάνε ξεροκόμματο, με διπλή δουλειά όταν τα αφεντικά έχουν να διοργανώσουν "φεστιβάλ δρόμου";

από Σ' αυτες. 1-0 16/10/2017 4:24 μμ.


Φταινε οσοι κατεβαζουν χωρις χρεωση απο το ιντερνετ τη μουσικη τους. Ετσι δεν ειναι μουσικε;

από δικαιολογίες 16/10/2017 6:29 μμ.


Φταίνε αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά των μουσικών για να βγάλουν εκατομμύρια και μετά χρησιμοποιούν τους ακροατές σαν επικοινωνιακή ασπίδα (βολικό και δεν κοστίζει όσο οι δικηγόροι και οι δημοσιοσχεσίτες). Θύμισε μου, πόσα χρήματα έχει διαθέσει στο αναρχικό κίνημα στη Σουηδία ο Carl Lundstrom τα τελευταία είκοσι χρόνια;

από Τι κωλοτούμπα είναι αυτή; 16/10/2017 9:03 μμ.


Ποιοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά των μουσικών; Γιατί εγώ σε θυμάμαι να βγάζεις μύδρους ενάντια στο αντιεμπορευματικό και να τα χώνεις στην "ασπίδα"...Θύμισε μου πότε αποτέλεσε το αναρχικό κίνημα κι ειδικότερα το "εξαρχειώτικο" ή ο "χώρος" "επικοινωνιακή ασπίδα" του Lundstrom? Επειδή δε θέλει εμπόρευμα κι επαγγελματίες στις εκδηλώσεις του;

Ποιανού ήταν καλεσμένος ο συνεργάτης του Lundstrom το καλοκαίρι, σε γνωστό "εναλλακτικό" φεστιβάλ; Του Άδωνι Γεωργιάδη, ή της ΑΚ; Για πες.

από Αναρχικη; 17/10/2017 5:08 μμ.


Ουτε η ιδια δε το λεει. Σε λιγο θα μας πεις να λογοδοτουμε εμεις για τις επιλογες του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικα δε μας ειπες ομως οσοι μοιραζομαστε με php τραγουδακια ειμαστε εκμεταλλευτες της δουλειας των μουσικων ή οχι; Κι οσοι μοιραζομαστε με αντιγραφα; Για πες μας λοιπον αν μας θεωρεις της συνομωταξιας του lundstrom και γιατι. Κι αφου μας πεις αυτο να μας πεις κι αν εισαι υπερ των πατεντων φαρμακων ή οχι και γιατι.

από os778 17/10/2017 8:30 μμ.


Ρε σεις αυτές οι συμπεριφορές είναι ντροπή όχι μόνο για κινηματικό μέσο αλλά γενικότερα για το χώρο.

Η κουβέντα άνοιξε για μια κοπέλα που πέθανε χωρίς να προλάβει να κάνει τα όνειρα της και τώρα βλέπουμε ότι πρέπει για κάποιο μυστήριο λόγο να πάει αλλού το θέμα.

Οτιδήποτε εκτός από ουσία επειδή έτσι.

Τι λέτε ρε σοβαρευτείτε.

Λοιπόν, ο άλλος σου φέρνει παράδειγμα (δίκιο άδικο, φέρνει παράδειγμα) και εσύ παριστάνεις ότι σου είναι αδιάφορο το τι είναι (και τι ήταν) η ΑΚ, βέβαια ένα στέκι στο κέντρο των Εξαρχείων δύσκολα γίνεται αόρατο ξαφνικά αλλά τι να κάνουμε. Επειδή δε βολεύει να επιχειρηματολογήσεις σε σχέση με τον Lundstrom. Έκανες τον κόπο να ψάξεις να βρεις ποιός είναι ο τύπος; Ξέρω γω, απορίες δεν έχεις; Όλα λυμένα; Και τότε γιατί το πας εκτός θέματος; Πάρε θέση, πες ρε μάγκες εντάξει ο τύπος είναι χιτλερικό καθαρματάκι αλλά δεν τον ήξερα. Πόσος εγωισμός πια...;

Πουλιέται ή δεν πουλιέται φίλε μου πρέζα στα Εξάρχεια; Απλό είναι, ναι ή όχι. Δεν έχει "πουλιέται αλλά όχι ακριβώς". Άμα σου πει κάποιος "κοίτα να συζητήσουμε πρώτα για τα παιδάκια στην Αφρική" τι θα σκεφτείς; Ότι η πρέζα στα Εξάρχεια σχετίζεται με την έλλειψη εμβολίων στη Μοζαμβίκη, ή ότι ο τύπος κοιτάει να αποφύγει την ουσία...; Σου θυμίζει κάτι το παράδειγμα...;

H PHP είναι γλώσσα προγραμματισμού, μη γράφεις ό,τι να ναι γαι να το παίξεις ειδικός και μυημένος. Αδύνατο να "μοιράζεσαι" οτιδήποτε μέσω αυτής, άμα το καταφέρεις θα πάρεις Νόμπελ και δώσε τα φράγκα στα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας... Μπερδεύτηκες τύπε με το πρωτόκολλο P2P, ψωμοτύρι πια μετά από 15 χρόνια και βάλε. Αυτό που έκανε υπερπολυεκατομμυριούχο, εκτός των άλλων, τον Daniel Ek. Δεν τον ανέφερε ο παραπάνω, λογικά θα σε βοηθήσει το google search να τον βρεις, ας ρίξω κι εγώ ένα όνομα μεγάλου αγωνιστή του διαδικτύου. Μεγάλος ευεργέτης της κάθε Μαίρης Τσώνη το παλικάρι, όλη μέρα τους μουσικούς σκέφτεται σου λέω. Πονόψυχος.

Οπότε για πάρτη σου η σοβαρή κουβέντα να πάει εκτός θέματος, στις...πατέντες φαρμάκων. Πόσο μπερδεμένος είσαι. Οι πατέντες φαρμάκων δεν έχουν καμιά σχέση με την εκμετάλλευση των μουσικών. Διάβασε και λιγάκι, όχι μόνο αναμάσημα από ό,τι χαζομάρα πιάνει το αυτί σου από astroturfing...

Άντε σε λίγο θα γράψεις ότι η πρέζα έχει πατέντα οπότε η Μαίρη Τσώνη έπρεπε να κάνει δουλειά μόνο σε creative commons...

υ.γ. το μέσο έχει φοβερό αρχείο μη λες έτσι χαλαρά ποιός υποστήριζε ποιόν...στο λέω με σιγουριά έχω φροντίσει κι εγώ το άγνωστο σου php...

από OS iris 18/10/2017 7:43 μμ.


Εκτός από τα να παριστάνεις το μάντη ότι τάχα δε γνωρίζουν οι άλλοι τι εστί Lundstrom, ότι γνωρίζεις τι είναι οι άλλοι (εγωϊστές) και να κάνεις απελπισμένες απόπειρες να πιαστείς από εκ παραδρομής λαθάκια, (τύπου p2p-php) και να ηθικολογείς για να κρίψεις την ένδεια των απόψεων σου ως άλλος θεολόγος, μήπως μπορείς να μείνεις στην ουσία και να μας πείς

α. αν η AK υπόστηρίζει το αντιεμπορευματικό παρότι έφερε τον Sunde ή αν ο Lundstorm το υποστηρίζει για να αντλείς εσύ το δικαίωμα να κατηγορείς συλλήβδην τους πάντες ως εκμεταλλευτές της δουλειάς των μουσικών...

β. αν εμείς που μοιραζόμαστε τραγούδια p2p είμαστε εκμεταλλευτές της δουλειάς τους και αν είμαστε υπεύθυνοι για το θάνατο της μαίρης τσώνη γι' αυτό το λόγο, αφού δε γίνεται, θα είσαι και ψυχολόγος συν τοις άλλοις...

γ. αν είσαι υπερ των πατεντών στα φάρμακα, κάτι το οποίο όχι μόνο είναι σχετικό αλλά είναι ο ορισμός του σχετικού ερωτήματος, αφού άπτεται των δικαίου των copyrights. Μην εκμεταλλευόμαστε και τη δουλειά των καημένων των βιολόγων, των φαρμακοποιών κ.τ.λ. Θάνατο στους φτωχούς, λέμε...

Οπότε για πάρτη σου η κουβέντα δε θα πάει εκτός θέματος, κι άσε τα astroturfing και τα λοιπά βίρτουαλ και σουρεάλ που αναμασάς...

υ.γ: να πάρεις θέση και για τα creative commons, τα copyleft και το fuck-copyright αφού αναφέρεσαι στο μέσο. Και φυσικά για τη βιβλιοθήκη...

από @ 19/10/2017 3:37 μμ.


Το creative commons είναι επινόηση ενός καθηγητή λομπίστα στις ΗΠΑ, που τώρα είναι στο payroll της Google. Στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα υπάρχουν χωρίς τυπικότητες, δε χρειάζονται χαρτιά, από τη στιγμή που φτιάχνεις κάτι έχεις αυτομάτως το δικαίωμα. Το αν θα το εκμεταλλευτείς ή όχι για βιοπορισμό είναι δική σου επιλογή. Το δικαίωμα υπάρχει όμως, αυτόματα. Πάρε να διαβάσεις το νόμο μήπως καταλάβεις πόσο λάθος είσαι και σταματήσεις να τσακώνεσαι με τους άλλους.

http://www.opi.gr/images/library/nomothesia/ethniki/nomoi/2121_1993.pdf

από είσαι εμμονικά κουραστικός 19/10/2017 8:09 μμ.


και πες μας τη δική σου άποψη. Και μη μιλάς στον εαυτό σου σε τρίτο ενικό. Tο ποιός επινόησε τα cc είναι άσχετο. Το τι είναι τα cc είναι η ουσία. Έχεις να τους προσάψεις τίποτα ή όχι; Και αν έχεις πές το πρώτα απ' όλα στη ΔΟ και μετά σταμάτα να γράφεις γιατί υποστηρίζεις το...λομπίστα. Τα ερωτήματα παραμένουν, αναπάντητα.

από νομικάριος 19/10/2017 10:24 μμ.


Το Creative Commons δεν έχουν καμία απολύτως νομική ισχύ. Μηδέν. Ούτε για πλάκα!

Είναι μια επικοινωνιακού τύπου ανακοίνωση που κάνει κάποιος, με καλή θέληση, για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στον υπόλοιπο κόσμο (στο διαδίκτυο, για παράδειγμα), τίποτα παραπάνω. Είναι μια ένδειξη για το πως θέλει να χειριστεί τη δουλειά του, δεν είναι όμως δεσμευτική για κανέναν. Ούτε για αυτόν που προσφέρει το έργο του, ούτε για όποιον θέλει να το εκμεταλλευτεί. Το Creative Commons δεν έχει τη βαρύτητα ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, που το υπογράφουν δύο (ή περισσότεροι) άνθρωποι και δεσμεύονται από αυτό.

Για να δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα, αν μια διαφημιστική εταιρεία πάρει μια φωτογραφία από το IMC Athens και τη χρησιμοποιήσει σε μια διαφημιστική καμπάνια ενός πελάτη της, αυτό που μπορεί να κάνει η συλλογικότητα πρακτικά (πέρα από οτιδήποτε άλλο) είναι να κινηθεί κατά της εταιρείας για τα πνευματικά δικαιώματα. Δε μπορεί να επικαλεστεί το Creative Commons στο διακαστήριο.

Οπότε η διαφημιστική, ξέροντας ότι η συλλογικότητα του IMC Athens δε θα κινηθεί νομικά αξιοποιώντας το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία, γελώντας ειρωνικά με το mail οποιοδήποτε της πει "μα έχει Creative Commons".

Σα να πει ένας εργαζόμενος ότι απολύθηκε άδικα από τον εργοδότη του, αλλά δε θα πάει στην επιθεώρηση εργασίας, ούτε θα αξιοποιήσει τη νομοθεσία, θα του κάνει δημόσια καταγγελία στο Facebook. Πω πω, μεγάλη ζημιά.

Το να λέμε ότι βάζουμε κάπου Creative Commons σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε με κάποιο τρόπο ότι μας ανήκει κάτι και το μοιραζόμαστε με κάποιες προϋποθέσεις. Αλλιώς, ποιός ο λόγος να αναζητήσουμε τον τόπο της άδειας που μας ενδιαφέρει. Η νομοθεσία όμως μας καλύπτει ήδη σε αυτό, δε χρειαζόταν να κάνουμε αυτές τις ανόητες αμερικανιές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License