Το εθνικιστικό δράμα του μικροαστικού πληθυσμού της Καταλανικής κοινωνίας


Όπως τα εξημερωμένα πρόβατα δεν θέτουν θέμα τσοπάνη, το ίδιο και οι εκπολιτισμένοι πληθυσμοί , δεν θέτουν θέμα αφέντη εξουσιαστή. Το 1936 – 39 ο ένοπλος κοινωνικός αγώνας της Καταλονίας εκφυλίστηκε σε αντίσταση κατά του φασισμού, συμπράττοντας με την μικροαστική δημοκρατική εξουσιαστική αντίδραση. Σήμερα ο μικροαστικός Καταναλικός εθνικισμός, αγωνίζεται ειρηνικά για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ισπανία και, την ίδρυση ανεξάρτητου δημοκρατικού Καταλονικού κράτους. Γνήσιοι οπαδοί της κοινωνικής ειρήνης , - Όμως , όποιος αποζητά την κοινωνική ειρήνη, αποθυμά την συνέχιση της ταπεινωτικής του κατάστασης κάτω από εξουσία - , της δημοκρατίας , του κράτους , του καπιταλισμού . Αγωνίζονται κάτω από την ομπρέλα του δημοψηφίσματος, -
Το οποίο αποτελεί εναλλακτικό παραπλανητικό πολιτικό εργαλείο της εξουσίας - . Στις κάλπες, συναντούν τους ψηφοφόρους , οι μπάτσοι της κεντρικής κυβέρνησης της δημοκρατικής Ισπανίας. Μπρος στους πάνοπλους μπάτσους παραδίδονται με τα χέρια ψηλά . Αν και οι ψηφοφόροι υπερισχύουν αριθμητικά κατά πολύ των μπάτσων, παρ ‘ όλα αυτά, μοιάζουν εντελώς ανίκανοι να προβάλλουν κάποια μορφή αντίστασης . Η οργάνωση πολιτοφυλακής , τους είναι παντελώς άγνωστη . Στέκουν , μια ανάσα , παρατηρητές στον ατελείωτο ξυλοδαρμό των συνανθρώπων τους, περιμένοντας παθητικά την δική τους σειρά . Την οδυνηρή τους κατάσταση, αρκούνται να αποτυπώνουν οι ίδιοι σε φωτογραφίες και βίντεο , ως νέοι μοντέρνοι χριστιανοί μάρτυρες . Άλλωστε , συνήθισαν να περιμένουν , τα κοινωνικά ψηφιακά μέσα να υπερασπιστούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια . Μέσα στο μυαλό και στην ψυχή τους διαφυλάσσουν , ως το κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου , έναν ιερό σκοπό .
Την γέννηση ενός νέου εθνικού κράτους. Συγχυσμένοι πολιτικά θεωρούν πως η βία που μόλις δέχθηκαν , προέρχεται από τους κακούς μπάτσους της αλλόεθνης Ισπανίας , ενώ αργότερα , οι δικοί τους οπλισμένοι μπάτσοι θα διακατέχονται από φιλάνθρωπα συναισθήματα . Στην Καταλονία δεν απέμεινε ούτε ίχνος αναρχικής στάχτης , πόσο μάλλον στον υπόλοιπο κόσμο . Η μικροαστικοποίηση των πληθυσμών αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό επίτευγμα της ληστρικής πατριαρχίας .
Ο μικροαστός είναι ο άρχοντας του πλανήτη . Φωτογραφίζει ακόμα και τον ξυλοδαρμό του , ως απόδειξη πως παρευρίσκονταν κι αυτός εκεί, μέσα στην ιστορία των μικροαστών .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License