Μετά την γενική απεργία της 3 Οκτ, η κυβέρνηση στέλνει το στρατό και η CNT ζητά την επέκταση της κοινωνικής απάντησης


Μετά από την μεγαλειώδη συμμετοχή του Καταλανικού λαού στο δημοψήφισμα, τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ανεξαρτησίας, και την καταλυτική επιτυχία της γενικής απεργίας της 3 του Οκτώβρη, η ισπανική κυβέρνηση σκληραίνει ακόμα περισσότερο την στάση της ετοιμάζοντας κανονικό μακελειό. Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε την παραμονή στην Καταλονία των 10.000 μπάτσων του παραστρατιωτικού σώματος της Guardia Civil που είχαν αποσταλεί για την αποτροπή του δημοψηφίσματος , ενώ αποστέλλει και τα πρώτα στρατιωτικά σώματα στην περιοχή. Μονάδες του ισπανικού στρατού μετακινήθηκαν από το στρατόπεδό τους στην Σαραγόσα με κατεύθυνση την Καταλονία για να υποστηρίξουν την εθνική αστυνομία και την Guardia Civil . Οι συγκεκριμένες μονάδες λογιστικής υποστήριξης έχουν υπηρετήσει στο Κόσσοβο, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Βοσνία και το Αφγανιστάν. Οι μονάδες θα σταθμεύσουν στο Sant Boi de Liobregat.

Η CNT ζητά την επέκταση της κοινωνικής απάντησης………………………………

Αναφορικά με τη γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία, η CNT θέλει να δείξει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.Η λαϊκή κινητοποίηση απάντησε και πάλι ενάντια στη σοβαρή καταστολή υπό την οποία ζει η καταλανική κοινωνία.Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων δείχνει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Αυτό δεν είναι μόνο μια άλλη παρότρυνση για δράση.Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες που βαθαίνει το χάσμα μεταξύ της άρχουσας τάξης και της εργατικής μας τάξης.Το κράτος και το κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους και το κάνουν με σαφή στόχο: να στηρίξουν το διεφθαρμένο και ολοκληρωτικό τους σύστημα.Ένα σύστημα το οποίο γνωρίζουμε σήμερα, μπορεί να κλονιστεί χάρη στη μεγάλη μαχητική κινητοποίηση.

Αυτή η γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία είναι ένα γιγλαντιο βήμα προς τον κοινωνικό αγώνα για να κατεδαφίσει αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.Είναι μια υπερβατική σύγκρουση για τον αναρχοσυνδικαλισμό: δεν αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τις σημαίες αλλά για μια Κοινωνική Αλλαγή με κεφαλαία γράμματα που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας και ό, τι παίρνουν μακριά από εμάς.

Από την CNT δείχνουμε την απόλυτη απόρριψή μας απέναντι στους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που αποκαλούνται συνδικάτα και για άλλη μια φορά ευθυγραμμίστηκαν με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για να τορπιλίσουν τη γενική απεργία στην Καταλονία.Αυτό δεν είναι κάτι νέο.Αυτό επαναβεβαιώνει της ορθότητα μας και του οργανωτικού μοντέλου που βασίζεται στην άμεση δράση και την αμοιβαία βοήθεια.Ενώ το CCOO και το UGT σαμποτάραν το κίνημα των εργαζόμενων, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πολυάριθμες κλήσεις αλληλεγγύης πέρα ​​από κάθε σύνορα.Η αναγνώρισή μας είναι για αυτούς.Ο αγώνας μας στους χώρους εργασίας και στους δρόμους είναι γι 'αυτούς.Η CNT είναι για αυτούς.

Ενάντια σε όλα τα κράτη.Για ελευθερία.Για κοινωνική επανάσταση!

Μόνιμες Γραμματείες της Περιφερειακής Επιτροπής της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων και της Συνομοσπονδιακής Επιτροπής

Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας (CNT)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License