Ενημέρωση από την παρέμβαση ενάντια στις φόλες, Αγγελοχώρι Ανατολικής Θεσσαλονίκης Κυριακή 1/10

Ενημέρωση από την παρέμβαση ενάντια στις φόλες, Αγγελοχώρι Ανατολικής Θεσσαλονίκης Κυριακή 1/10.

post image

Την Κυριακή 1/10 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η παρέμβαση ενάντια στις φόλες στην περιοχή του Αγγελοχωρίου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το κάλεσμα πλαισίωσαν περίπου 30 άτομα: κάτοικοι από εκεί και τις γύρω περιοχές, αλληλέγγυοι/ες από το κέντρο και μέλη από την ομάδα σερφιστών της περιοχής.
Ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του χωριού και κατέληξε στην παραλία, κατά τη διάρκεια κολλήθηκαν αφίσες και μοιράστηκαν κείμενα.
Υπήρξε επικοινωνία και συζητήσεις με τους/τις ντόπιους/ες, οι οποίοι/ες μας μετέφεραν διάφορες εμπειρίες και γεγονότα. Σαφώς δεν έλειψαν οι περιπτώσεις αντεγκλήσεων και μικρο-διαπληκτισμών με συγκεκριμένους κατοίκους, τους οποίους ενόχλησε ιδιαιτέρως η παρέμβαση, όπως διαπιστώθηκε. Ενώ επίσης όλοι/ες δήλωναν ότι κατέχουν σκύλο (άρα αποκλείεται να έριξαν αυτοί/ες τις φόλες) και μάλιστα μερικές φορές να λένε χωρίς κάποιον προβληματισμό ότι τα έχουν μονίμως δεμένα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι άτομα κατά τη διάρκεια της παρέμβασης είδαν σε συγκεκριμένη γειτονιά της περιοχής το πτώμα ενός σκύλου (ενδεχομένως από φόλα) σε σήψη να στέκεται εδώ και μέρες έξω από σπίτια χωρίς να ενοχληθεί ή ευαισθητοποιηθεί κανείς με τη θέα.
Ιδιαίτερα τραγελαφικό επίσης ότι το γράψιμο ενός υποτυπώδους συνθήματος ενάντια στις φόλες στο πνευματικό κέντρο νεολαίας της περιοχής, προκάλεσε την «θεία οργή» κάποιων κατοίκων. Σε αντίθεση βέβαια με την υπόθεση των φολών συγκεκριμένα, όπου κυριαρχεί η συν-ενοχική σιωπή. Σε ένα χωριό, σε μια τοπική κοινότητα με περίπου 1000 κατοίκους κανείς δε ξέρει, κανείς δεν είδε…
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή, με τη δικαιολογία ότι είναι εκεί για να μας προστατέψουν και για να διευθετούν ζητήματα της τροχαίας. Τους εξηγήθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ωστόσο συνέχισαν να ακολουθούν την παρέμβαση από κοντά. Τέλος δεν έλειψε και η διάθεση εκφοβισμού, αφού μπάτσοι και ασφαλίτες ακολούθησαν από πίσω για αρκετή ώρα αμάξια ατόμων που ήρθαν από το κέντρο.
Όσοι/ες βγάλανε το συγκεκριμένο κάλεσμα ευελπιστούν το μήνυμα "θα σας θάψουμε ζωντανούς" να έφτασε στα αυτιά των δολοφόνων.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License