Μεξικό: Η γηγενής υποψήφια που στηρίζουν οι Ζαπατίστας, εγγράφηκε στις εκλογικές αρχές

Κυριακή 8 οκτώβρη 2017

Η γηγενής υποψήφια που στηρίζουν οι Ζαπατίστας, εγγράφηκε στις εκλογικές αρχές. Αρνείται χρηματόδοτηση από την κυβέρνηση του Μεξικού.

Μια ιστορική ημέρα για τους ιθαγενείς και τις αυτόχθονες κοινότητες του Μεξικού ήταν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, καθώς η Maria de Jesus Patricio Martinezο, η ανεξάρτητη υποψήφια των κοινοτήτων των αυτόχθονων μεξικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2018, εγγράφηκε στο Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο (ΙΝΕ) ως ανεξάρτητη, παρά τα πολυάριθμα γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα, αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια. Ήθελαν να μας συμπεριφερθούν σαν να ήμαστε κατώτεροι και εκείνοι μέρος των ελίτ. Λες και αυτός ο θεσμός να σχεδιάστηκε μόνο γι 'αυτούς και όχι για τους κοινούς ανθρώπους της εργατικής τάξης και κυρίως όχι για τις αυτόχθονες κοινότητες », δήλωσε η Patricio Martinez.


Δεσμεύτηκε επιπλέον να μην δεχτεί καμία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να φέρει εις πέρας την εκστρατεία της.

«Ως γυναίκα, ως μητέρα και ως εργάτρια, επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: πρέπει να πολεμήσουμε τον σεξισμό», είπε. «Για αυτούς, δεν υπάρχουν απλοί άνθρωποι. Πρέπει να οργανώσουμε και να τερματίσουμε αυτό το καπιταλιστικό, πατριαρχικό και ρατσιστικό κράτος».

Η Marichuy εξελέγη στις 28 Μαΐου του 2017 από το Εθνικό Συνέδριο των Αυτοχθόνων, CNI, και τον πολιτικό βραχίονα του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας (EZLN).

Ερχόμενη από την κοινότητα Nahua της Tuxpan, στην πολιτεία Jalisco, η Maria de Jesus Patricio Martinez είναι παραδοσιακή γιατρός στην κοινότητα της, ιδρύτρια του κέντρου υγείας «Calli Tecolhuacateca Tochan» και ηγετική μορφή εδώ και πολλά χρόνια στο κίνημα των ιθαγενών.

(πηγή : http://radiozapatista.org/?lang=en)

https://omniatv.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License