Χιλή: Συγκρούσεις και οδοφράγματα σε πορεία αλληλεγγύης στους ιθαγενείς Μαπούτσε(Βίντεο-Φώτο)

Συγκρούσεις, ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, ανάμεσα σε διαδηλωτές και κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, όταν αλληλέγγυες/οι πραγματοποίησαν πορεία για να  υποστηρίξουν τα δικαιώματα των Mapuche.

Η Χιλιανή αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αύρες, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και μολότοφ.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας την απελευθέρωση, περισσότερων από δώδεκα ακτιβιστών των Mapuche που κρατούνται από το κράτος, βάσει ενός αντιφατικού νόμου κατά της τρομοκρατίας μετά από μια σειρά επιθέσεων σε φορτηγά και ιδιωτικά κτήματα στη νότια Χιλή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Michelle Bachelet κάλεσε το δικαστικό σώμα να διευκολύνει την εφαρμογή του νόμου κατά των Mapuche, ύστερα από κριτική από τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License