1. Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών κατά μεταναστών -Τους χτύπησαν με σιδηρογροθιές

2. Έρευνα: Ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθει άβολα κοντά σε ξένους
Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν άβολα, όταν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που θεωρούν «διαφορετικούς» λόγω της εθνικότητάς τους, της θρησκείας, του χρώματος του δέρματός τους ή άλλων παραγόντων, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Οπότε, ως ΄Ελληνες, εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα και ένα σωρό άλλα, μας διαφοροποιούν από τους Ελβετούς. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, επομένως, ο Ελληνάρας που σιχαίνεται τον Πακιστανό ,είναι το ίδιο επίφοβος και σιχαμερός για τον Ελβετό ,ότανκυκλοφορεί δίπλα του. Είναι ,άρα «Πακιστανοί»και οι Ελληνάρες για τον εθνικισταρά Ελβετό. Τί ωραία!

Με αυτή την τακτική, στην ουσία οι άνθρωποι στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της γης, επειδή διαφέρουν σε όσα ο ΄Ελληνας από τον Ελβετό, αλλά και άλλα επιπρόσθετα, απεχθάνονται ή φοβούνται ο ένας τον άλλο . Πέρα από το γεγονός πως δεν «καίγεται καρφί» σε κανέναν, αν ο διπλανός του ξένος ,ο αλλοεθνής, ο «διαφορετικός» είναι μετανάστης,πρόσφυγας, διωκόμενος, κατατρεγμένος.


Να, γατί επιμένουμε πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταργήσουν έθνη, κράτη, γλώσσες θρησκείες.΄Οσα αντί να ενώνουν, χωρίζουν. Είναι ιστορική αναγκαιότητα. Η Φύση είναι κατηγορηματική σε τέτοιες διαφοροποιήσεις, ειδικά σε χρώμα, σε επιδερμίδα.

Από τη συλλογή «Μάνα σγουρός βασιλικός» ,διαλέξαμε και παραθέτουμε τους παρακάτω σχετικούς στίχους του Νίκου Πασχαλίνου:

O θεός των σωφρόνων δημιούργησε το άνθρωπο, όχι από χώμα και νερό
Από χρώματα και φως τον έκανε ΄Ασπρο ,μαύρο, κίτρινο, καφέ διάλεξε τα χρώματα
Μετά σκέφτηκε. Θα παρεξηγήσουν την ομορφιά της τέχνης μου
Θα μαλώνουν, για πιο χρώμα είναι το καλύτερο
΄Ετσι, φρόντισε να δώσει στο αίμα μόνο κόκινο χρώμα για όλες τις αποχρώσεις της επιδερμίδας τους
Συμβολική υπόδειξη. «Και αν σας έκανα πολύχρωμους, δε σας θέλω διαφορετικούς»
Το αίμα του αδερφό σου είναι κόκινο σαν το δικό σου
Καταραμένος όποιος χρωματίσει το κόκινο του αίματος με το χρώμα της επιδερμίδας του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License