ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ, DNA, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Καθώς η καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να πλήττει με αμείωτη ένταση τον κόσμο της εργασίας, το κράτος προσπαθεί με κάθε μέσο να διαφυλάξει την τάξη και να διασφαλίσει την κυριαρχία του κεφαλαίου.

Καθώς η καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να πλήττει με αμείωτη ένταση τον κόσμο της εργασίας, το κράτος προσπαθεί με κάθε μέσο να διαφυλάξει την τάξη και να διασφαλίσει την κυριαρχία του κεφαλαίου.

Αυτή τη φορά, φορώντας το «αριστερό του προσωπείο», συνεχίζει να κυνηγά μάγισσες, με στόχο την τρομοκράτηση του ανταγωνιστικού κινήματος και των κομματιών της κοινωνίας που διατηρούν την οιαδήποτε σχέση με αυτό. Η δοκιμασμένη συνταγή, που με διαφορετικές μεθόδους και ένταση, εφαρμόζεται κάθε φορά από το μετεμφυλιακό κράτος ως τις μέρες μας, δεν είναι άλλη από την απομόνωση των κοινωνικών αγωνιστών. Από την οικογένεια τους, από το οικείο περιβάλλον τους, από τους φίλους και συντρόφους τους.

Την παλιά δουλειά του ασφαλίτη, που χτύπαγε πόρτες τρομοκρατώντας, απειλώντας και πολλές φορές συλλαμβάνοντας όσους\ες σχετίζονταν με ανθρώπους που αντιστέκονταν, έχουν αντικαταστήσει σύγχρονα μέσα και εργαλεία. Την πρωτοκαθεδρία σε αυτά έχουν το δήθεν αδιάσειστο επιστημονικό στοιχείο του DNA και ένα σύγχρονο νομικό οπλοστάσιο αποτελούμενο από αντιτρομοκρατικούς νόμους (187Α) που εφαρμόζονται σε όλο και ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Στόχος του κράτους η παγίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης και η δημιουργία μιας υγειονομικής ζώνης, γύρω από τα αγωνιζόμενα υποκείμενα, μέσα στην οποία αυτά θα απομονώνονται και θα ασφυκτιούν.

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να παραμείνει, αλλά και να παγιωθεί στην εξουσία, πατάει σε δύο βάρκες. Από τη μία προσπαθεί να διατηρήσει το αριστερό της ακροατήριο, κάνοντας επικλήσεις μέσω των στελεχών της, στα ανθρώπινα δικαιώματα, και από την άλλη κλείνει το μάτι στο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, συνεχίζοντας να κυβερνά μέσα στο ίδιο θεσμικό και νομικό πλαίσιο που παρέλαβε. Κομμένο και ραμμένο για τα συμφέροντα της κυριαρχίας.

Το καθεστώς εξαίρεσης ενσαρκώνεται με την αστυνομία να εισβάλλει σε σπίτια αγωνιστών και να τους απαγάγει και με τους δικαστές να επιβάλλουν τις αυστηρότερες ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας. Ολόκληρα χωριά, όπως αυτά κοντά στις Σκουριές, ονοματίζονται εγκληματικές οργανώσεις, επειδή οι κάτοικοι αντιδρούν στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου τους. Συγγενείς διωκόμενων βαφτίζονται μέλη ενόπλων οργανώσεων, όπως οι περιπτώσεις της Αθηνάς Τσάκαλου, της Εύης Στατήρη κ.ά. Αγωνιστές καταδικάζονται με βάση το αμφισβητούμενο DNA, όπως ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος έμεινε στη φυλακή για πέντε χρόνια, κατηγορούμενος για ληστεία και ανθρωποκτονία, με στοιχεία που επινοήθηκαν από την αντιτρομοκρατική και εισήχθησαν στη δικογραφία εκ των υστέρων και με αποτέλεσμα να αθωωθεί από το εφετείο.

Οι υποθέσεις της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. έρχονται για να προστεθούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Με βάση κοινωνικές σχέσεις που διατηρούσε η Ηριάννα με κατηγορούμενο για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση (ο οποίος αθωώθηκε), και ένα αποτύπωμα του Περικλή σε κινητό αντικείμενο, καταδικάστηκαν αμφότεροι ως μέλη της ε.ο. Σ.Π.Φ. σε 13 χρόνια φυλακή. Τα «αδιάσειστα» στοιχεία ήταν δείγμα DNA, που ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε ολικά και που η αστυνομία δεν επιτρέπει να επανεξεταστεί, γιατί «τελείωσε» (sic), μάρτυρες που ποτέ δεν εμφανίστηκαν, αποτυπώματα που απλά βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν χωρίς αναστολή, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και η αίτηση αποφυλάκισης απορρίφθηκε, ενώ την ίδια στιγμή έμποροι ναρκωτικών και βιαστές κρίνεται ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία κι αφήνονται ελεύθεροι. Τη Δευτέρα 16/10 δικάζεται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ DNA

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 12:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License