Ακόμα ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων». Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, 60χρονος εργάτης σκοτώθηκε στο νταμάρι του Κυριακού στο Κορωπί. Το νέο έγκλημα έγινε όταν περίπου στις 3 το πρωί, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό, από ύψος 6 μέτρων και τσακίστηκε στα βράχια.

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος τωνθανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων».

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης,60χρονος εργάτηςσκοτώθηκε στο νταμάρι του Κυριακού στοΚορωπί. Το νέο έγκλημα έγινε όταν περίπου στις 3 το πρωί, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό, από ύψος 6 μέτρων και τσακίστηκε στα βράχια.

Το νταμάρι δεν έχει άδεια λειτουργίας εξόρυξης και όλα δείχνουν ότι γινόταν παράνομη εξόρυξη.Είναι ο23οςνεκρόςτους τελευταίους 5 μήνες και ο 3ος στην περιοχή του Κορωπίου.

ΤοΕργατικό Κέντρο Λαυρίουεκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εργαζόμενου και σημειώνει:

«Αυτή είναι η σύγχρονη ζούγκλα της “δίκαιης” ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς μέτρα προστασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν».

Αναδημοσίευση απόhttp://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/141504/akoma-ena-ergatis-nekros-sto-vomo-toy-kerdoys

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License