για το σβήσιμο του συνθήματος στη ν.φιλαδέλφεια

σχόλιο για την ανάρτηση https://athens.indymedia.org/post/1578624/ και το σβήσιμο του συνθήματος "όποιος στα μπουρδέλα γυρεύει οργασμό, 10 ευρώ πληρώνει τον κάθε βιασμό"

-"Ειδικά όταν αυτή η κριτική γίνεται από άτομα ή ομαδοποιήσεις που φέρουν προνόμια ανδρικά, ελληνικά, ή και ταξικά, οποιαδήποτε γνώμη ή θέση που αφορά τα ζητήματά τους, θα πρέπει να εκφράζεται τουλάχιστον με διαλλακτικότητα"

Δλδ αν κάποιος είναι άντρας, οφείλει να προσέχει τα λόγια του όταν θέλει να εκφράσει φεμινιστικές και αντισεξιστικές απόψεις, γιατί -θέλοντας και μη- κουβαλάει το μίασμα (?) του ανδρικού φύλου και όλα τα δεινά που 'χει προκαλέσει. Είναι υπεύθυνος για κάθε βιασμό που 'χει διαπραχθεί από άντρα, όπως κάθε σύγχρονος/-η γερμανίδα/γερμανός πχ, είναι υπεύθυνος για τα εκτρώματα του ναζισμού? Με τέτοια λογικά άλματα όμως, δημιουργείται (εκτός των άλλων) ένας ελιτισμός, σχετικά με το ποιοι δικιαούνται και ποιοι όχι να μιλάνε για το οτιδήποτε. Ας βουτάει η καθεμία/ο καθένας τη ρημάδα τη γλώσσα του/της στο μυαλο της/του πριν πράξει. Κριτική-αυτοκριτική-εξέλιξη.

-"το εν λόγω σύνθημα θεωρήθηκε εχθρικό προς εκείνες (τις σεξεργάτριες), αλλά και ευρύτερα προς τα γυναικεία και άλλα ευάλωτα σώματα"

Το εν λόγω σύνθημα (όποιος στα μπουρδέλα γυρεύει οργασμό, 10 ευρώ πληρώνει τον κάθε βιασμό) είναι εχθρικό μόνο προς το "νταβατζιλίκι" (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τόσο απλά.

από κάρβουνο? 14/10/2017 3:52 μμ.


θες να μας κάψεις εντελώς?

Οχι, όποιος ειναι άντρας δε φέρει κάποιο μίασμα όπως θα ισχύε στην αντιστιχοια για καποιο συγχρονο Γερμανο με τους Ναζι αλλα φέρει ΠΡΟΝΟΜΙΑ. Αντρικα προνόμια τα οποια σε αντιθεση με τους Συγχρονους Γερμανους που εχουν καποια μακρινη οικογενιακη συγγενικη σχέση με τους ναζί, ο Έλληνας Άντρας είτε αναπαράγει τον ρολο του ως τετοιος ειτε τον αποκυρρητει εχει αυτα τα κοινωνικα προνομια που του προσφερει αυτη του η ιδιοτητα.
Βαση αυτου δεν πρεπει να προσεχει τα λογια του, αλλα εχει διαφορα οταν ο προνομιουχος μιλαει εξ ονοματος καποιου που καταπιεζεται απο αυτη την κατανομη των προνομιων.

Και οχι, το εν λογο συνθημα δεν ειναι εχθρικο μονο προς το νταβατζιλικι, ειναι εχθρικο και προς την αυτοδιαθεση των σεξεργατριων (καθως δεν ειναι ολ@ θυματα τραφικινγκ).
Αυτου του ειδους η γενικευση λειτουργει απο μονη της ως νταβατζιλικι πανω στα σωματα τους.

από Αντιπατριαρχικός 16/10/2017 1:45 μμ.


1) Το σβήσιμο του συνθήματος είναι μία επιθετική και ασυνήθιστη κίνηση που θα μπορούσε να διαμορφώσει μία κακή πρακτική ως παρακαταθήκη από τον οποινδήποτε για οτιδήποτε. Στους δρόμους και στις γειτονιές, οι εκδοχές της αλληλεγγύης και της εναντίωσης στην εξουσία θα έπρεπε να συνδιαλλέγονται, έστω και έμμεσα ή από απόσταση αν είναι πολύ διαφορετικές ή αποκλίνουσες, και όχι να αλληλοακυρώνονται. Καλά έκαναν οι υπεύθυνες/οι και επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από λογικές "πολέμου συνθημάτων" και ιδιοποίησης μίας γειτονιάς (έτσι καταλαβαίνω το ταγκάρισμα, αν κάνω λάθος διορθώστε με), ωστόσο ο λόγος τους υπονομεύεται από την πράξη τους. Κι επειδή δεν θεωρώ υποκριτικό τον λόγο τους διαβάζοντάς τον, θεωρώ άστοχη την πράξη τους.
Να εξηγηθώ. Κάποιες αλληλέγγυες/οι γράφουν κάποιο σύνθημα, που αναπαράγει κάτι προβληματικό (επεξηγείται επαρκώς στην ανάληψη του σβησίματος και η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε και μου έθεσε ένα ζήτημα προς επεξεργασία το οποίο δεν θα το σκεφτόμουν από μόνος μου). Το σβήσιμο όμως, δηλαδή η ακύρωση ενός εναντιωματικού λόγου λόγω προβληματικής συμπύκνωσης περιεχομένων, θέτει ένα πολύ δυναμικό τρόπο διαφωνίας και μάλιστα εντάσσεται προσθετικά, αντί να αντιπαρατίθεται διεξοδικά, σε μία γενικότερη περίοδο έντονων πολιτικών ανταγωνισμών που αποζητούν προχώρημα και όχι ανακύκλωση. Αν το υποκείμενο του σβησίματος ήταν όντως σεξεργάτριες που προσβλήθηκαν/ακυρώθηκαν από το σύνθημα θα ήταν κατανοητή η ενέργεια, αν όχι πλήρως υπερασπίσιμη και σωστή. Αν όμως το υποκείμενο είναι άλλοι/ες αλληλέγγυες/οι με άλλη οπτική του ζητήματος (έτσι φαίνεται από την ανάληψη), θα μπορούσαν να γράψουν κάτι από την πλευρά τους που να συμπυκνώνει καλύτερα τα πράγματα ή ακόμα και να γράψουν κάτι που να ασκεί κριτική στην προβληματική κατανόηση του ζητήματος. Δημόσια και ορατά στους δρόμους, ακόμα και κοντά στο προβληματικό σύνθημα. Παράλληλα, θα μπορούσαν να ανεβάσουν ένα ποστ εδώ, όπως και έκαναν και να θέσουν ένα ζήτημα. Το σβήσιμο και κατόπιν η "ανάληψη" του σβησίματος αποπνέει κάτι πολύ επιθετικό που αντί να προωθεί τη διαλλακτικότητα που επικαλείται και επιζητάει, την υπονομεύει, και αδυνατίζει την επικέντρωση στο ζήτημα που θέτουν, στρέφοντας την προσοχή στην πράξη και στην ανάληψη της.

2) Στο εδώ τώρα. Κάποιος/α, ανοίγει έναν διάλογο επί του σβησίματος και επί της κριτικής. Από την πλευρά του/της, δείχνει να αμύνεται επιθετικά κι όχι να θέλει να καταλάβει. Διαβάζοντας την ανάληψη, δεν κατάλαβα ούτε ελιτισμό, ούτε αφαίρεση δικαιώματος λόγου από κανέναν, ούτε τσουβάλιασμα, ούτε συλλογική ευθύνη. Πόσο μάλλον απόδοση ευθυνών των βιασμών σε κάθε άντρα και άλλα τέτοια που αναφέρονται εδώ εντελώς στρεβλά, δημιουργώντας ένα κακό πλαίσιο συζήτησης (αν επιδιώκεται συζήτηση, η φρασεολογία με παρέπεμψε σε απλή πολεμική). Τα μόνα λογικά ή παράλογα άλματα γίνονται από αυτόν/ήν. Επίσης, η άρνηση της συλλογικής ευθύνης φιλοσοφικά και έμπρακτα είναι δεδομένη, αλλά συγχρόνως ας μη γίνει τρόπος αποφυγής της συζήτησης περί προνομίων, τα οποία δεν αφορούν μόνο το τι λαμβάνει κανείς κοινωνικά αλλά και το πώς αντικρύζει τα ίδια τα ζητήματα.
Για να εξηγηθώ: αν κάποιος επιλέγει να φέρει την γερμανική εθνικότητα, να θέλει δηλαδή να συμμετέχει στο γερμανικό έθνος, προφανώς και δεν ευθύνεται για τους ναζί. Είναι όμως υπόλογος του ναζισμού, καθώς ο τελευταίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γερμανικής ταυτότητας που ίδιος θέλει να φέρει. Όση ντροπή και αν νοιώθει κάποιος για τους ναζί, δεν μπορεί να τους βάλει κάτω από το χαλί γιατί έτσι σβήνει αυθαίρετα (και βολικότατα) την πραγματικότητα, τους μετρατρέπει σε εξαίρεση και όχι κανονικότητα του γερμανικού έθνους στην ιστορική του πορεία. Αντίστοιχα, όποιος επιλέγει να φέρει την ελληνική εθνικότητα και να συμμετέχει στο ελληνικό έθνος, δεν είναι υπεύθυνος για τους χρυσαυγίτες και τις δολοφονίες τους, αλλά είναι υπόλογος λόγω των χρυσαυγιτών, γιατί οι τελευταίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού εθνικισμού, όσο και αν ντρέπεται κανείς για αυτούς. Έτσι, αν κάποιος θέλει να λέγεται άντρας, προφανώς δεν ευθύνεται για κανέναν βιασμό που δεν διέπραξε, βοήθησε ή συγκάλυψε ο ίδιος, αλλά είναι υπόλογος της πατριαρχικής καταπίεσης οποιασήποτε μορφής και έντασης ενάντια σε ο,τιδήποτε δεν είναι αντρικό και υπόλογος των προνομίων που απολαμβάνει και με τα οποία φιλτράρεται η οπτική του. Το να διαστρεβλώνεται λοιπόν με τέτοιον επιθετικό και συκοφαντικό τρόπο μία τέτοια ενέργεια υποδηλώνει ότι η "κριτική-αυτοκριτική-εξέλιξη" θα έπρεπε να προβληματίσει πρωτίστως αυτόν/η που την επικαλείται και το δικό του "το ρημάδι το μυαλό και τη γλώσσα" όπως αναφέρει. Υποδηλώνει, ότι δεν θέλει να ακούσει τι λέγεται, αλλά να πιαστεί από τα όποια προβληματικά σημεία, να τα διογκώσει, να τα παρερμηνεύσει και να ακυρώσει οποιαδήποτε κριτική.

από Νταμε 16/10/2017 4:14 μμ.


Το σύνθημα για μένα είναι από τα πιο πετυχημένα και εύστοχα που έχουν γραφεί και λανθασμένα σβήστηκε. Μόνο αλληλεγγύη δείχνει σε γυναίκες που έχουν ζήσει τα πάνδεινα κάτω από τους ζυγούς νταβατζήδων και λοιπών σεξιστικών γουρουνιών . Πριν μιλήσουμε για αυτοδιάθεση του σώματος και συνειδητή επιλογή του επαγγέλματος, ας σκεφτούμε λίγο πόσες ανήλικες κοπέλες έχουν βιαστεί λόγω της εμπορευματοποίησης του κορμιού τους απο σιχαμένα καθάρματα και κατά πόσο θα συνεχίζεται αυτό σαν φαινόμενο. Αν νομίζετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που είναι σε αυτό το επάγγελμα, το κάνουν απο επιλογή ψαχτείτε περισσότερο.

Άμεση απελευθέρωση των σεξεργατριών από τα ζυγά των νταβατζήδων και κάθε επίδοξου πελάτη που τα ακουμπάει για λίγη ηδονή. Δείτε τους αγώνες των επαναστατριών γυναικών στην Ισπανία για το συγκεκριμένο ζήτημα .

Αυτοδιάθεση ή καταναγγασμός ; Σκατά στην κουλτούρα του βιασμού και σε οποιονδήποτε τρόπο αναπαράγεται.

Εγώ θα συμβάλω με το σπρέυ μου πάντως για να ξαναγραφτεί σε οποιοδήποτε σημείο αυτό το σύνθημα , ελπίζω να το κάνουν κι άλλοι. Επίσης ελπίζω να μη με κυνηγάτε από πίσω να το σβήνετε γιατί θα κουραστείτε αρκετά .

από @ 16/10/2017 4:35 μμ.


Με ανησυχει πολυ οτι στο κειμενο "αναληψης ευθυνης σβησιματος" δεν αναφερεται καπου η σταση μας απενατι στους πορνοπελατες.Τι δηλαδη και αν παω σουπερ μαρκετ και με εξυπηρετησει η εργατρια στο ταμειο δινοντας μου αποδειξη τι και αν παω σε ενα στουντιο και με εξυπηρετησει μια "εργατρια του σεξ??

από επαναστατικό καθήκον 16/10/2017 5:08 μμ.


Και η πατριαρχία και ο καπιταλισμός και η εμπορευματοποίηση των πάντων. Έτσι νταμέ και αρχικέ?

Στις μερες μας είναι σίγουρα περισσότερες οι γυναίκες που επιλέγουν να πουλήσουν το κορμί τους απ' ότι παλιότερα. Για να ζήσουν. Και είναι γνωστό οτι η ανεργία κτυπάει περισσότερο τις γυναίκες.

Και υπάρχουν πολυ περισσότερες γυναίκες που πουλάνε το κορμί τους κάθε βράδυ και χωρίς να πληρώνονται, άνεργες κι αυτές συχνά, στον κύριο από τον οποίο εξαρτώνται οικονομικά στα πλαίσια "καθώς πρέπει οικογενειών". Αυτές δεν πιάνονται? Γιατί αν δεν πιάνονται, ο συντηρητισμός σε κάνει να γράφεις τέτοια συνθήματα.

Αν δεν έχεις επαφή με αυτές τις γυναίκες, δεν μπορείς να μιλάς εκ μέρους τους. Να πας εκεί που δουλεύουν, να δεις στην πράξη ποιες το επιλέγουν και ποιες όχι. Και να ρίξεις και μια ματιά στα ζευγάρια γύρω σου, της εργατικής τάξης κυρίως.

από το αφεντικό τρελάθηκε 16/10/2017 6:31 μμ.


Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι γυναίκες στη Φυλής απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχουν όλες οι άλλες εργαζόμενες στην Ελλάδα και θα γελάσει ακόμα και το τελευταίο στέλεχος της ΓΣΕΕ...

από @ 16/10/2017 6:33 μμ.


Τι να ψαχτούμε,εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει αν κάποια κάνει απο την θέληση της κάτι ή όχι.Όταν κάποιος είναι χαρούμενος και ήρεμος φαίνεται,όταν είναι αγχωμένος πάλι φαίνεται.Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών αυτών μια χαρά περνάνε,τρώνε delivery στη δουλειά,ντύνονται καλά και προκλητικά μετά και συνεχίζουν την ζωή τους.Γουστάρουν άντρες να τους τα ακουμπάνε,γουστάρουν την καλή ζωή και όχι να καθαρίζουν σκάλες για 3.60...Υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες και συνεντεύξεις που τοποθετούνται οι ίδιες επί του θέματος.Οι πελάτες πάλι τι φταίνε,οι ίδιες παρακαλάνε να μπεί πελάτης για να βγάλουν χρήμα.Μέχρι τώρα ξέραμε ότι δεν πρέπει να τρώμε κρεάς,να πηγαίνουμε γήπεδο,να φουμάρουμε,να βρίζουμε σεξιστικά,να γίνεται οτιδήποτε χωρίς συνέλευση...σιγά σιγά μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει και να το κάνουμε χωρίς έγκριση(της συνέλευσης?..)...ούτε στη χα δεν υπάρχουν τόσες απαγορεύσεις

από Telostafroufrou 16/10/2017 8:27 μμ.


Δηλαδή για να καταλάβω, θα απαρνηθούμε τις λέξεις επειδή υπάρχει συναίνεση από κάποιες γυναίκες σε αυτό που γεννά η κουλτούρα του βιασμού; Θα πάψουμε να μιλάμε για δομές πατριαρχίας επειδή κάποιες γυναίκες έχουν δεχτεί τον ρόλο που τους επιτάσσει αυτό το σύστημα; Κανείς δεν έκανε επίθεση στην αυτοδιάθεση στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια αξιολογική κρίση έγινε. Σε λίγο θα βγάλουμε και τους θαμώνες των μπορντέλων ελευθεριακούς και κουλ

από @ 16/10/2017 9:34 μμ.


Είμαι άντρας και έχω να δουλέψω τουλαχιστον 1 χρόνο. Τρώω απο τα συσσίτια οι γονείς δεν έχουν άκρες ώστε να με βολέψουνε και μένα όπως συνήθως γίνεται σ΄αυτή τη χώρα και δυστυχώς δεν έχω ούτε λίγα ευρώ να πάρω στο παιδί ένα παιχνίδι που μου ζητάει. Φοβερά προνομια εαν θέλετε να σας δανείσω κάποια.

από @ 16/10/2017 9:53 μμ.


Το κρίνετε και μιλάτε αφού δεν έχετε καμία σχέση με αυτά,ποιούς ακριβώς θα απελευθερώσετε και πως,με το έτσι θέλω?Έχετε 2-3 χιλιάρικα ή και παραπάνω να τους δίνετε μετά,γιατί οι περισσότερες τόσα βγάζουν τον μήνα.Ενώ υπάρχουν και άλλες που βγάζουν το δεκαπενθήμερο τόσα,χωρίς αφεντικό.Επίσης υπάρχουν και άντρες που κάνουν τα αντίστοιχα και πελάτες είναι γυναίκες,τι κουλτούρα υπάρχει στα μαγαζιά αυτά?Και ναί,πολλοί θαμώνες είναι ελευθεριακοί και κούλ,άλλωστε στα decadence σύχναζαν πάντα οι απόκληροι και επειδή τα ήξεραν απο πρώτο χέρι δεν έλεγαν ότι τους κατεβαίνει προσβάλλοντας τις ίδιες τις εργαζόμενες πρώτα και κύρια.Λες και είναι καλύτερα να φτιάχνεις καφέδες με το αφεντικό να σε βρίζει και να σου πιάνει ο καθένας...την κουβέντα για ένα πεντακοσάρικο(και άμα στο δώσει).Εκεί να δείτε κουλτούρα βιασμού...

από @ 16/10/2017 11 μμ.


Η τοποθετηση του "απο επιλογη το κανουν" ειναι ο ορισμος του ξεπλυματος των κυκλωματων πορνειας ,της πατριαρχιας και της κολτουρας του βιασμου.Μας λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των εκδιδομενων γυναικων" μια χαρά περνάνε,τρώνε delivery στη δουλειά,ντύνονται καλά και προκλητικά μετά και συνεχίζουν την ζωή τους.Γουστάρουν άντρες να τους τα ακουμπάνε,γουστάρουν την καλή ζωή και όχι να καθαρίζουν σκάλες για 3.60"

Να λοιπον που μαθαινουμε πλεον πως οι εκδιδομενες γυναικες δεν ειναι πλεον απλα ''σεξεεργατριες" αλλα ενα ειδος εργατικης αριστοκράτειας ....

Και αφου λοιπον οι εκδιδομενες γυναικες περνανε (συμφωνα με το παραπανω σχολιο) ζωη και και κοτα τοτε μονο κολλημενα μυαλα, μονο οσοι διαπερνουνται απο ολοκληρωτικες λογικες(οπως γραφει και ο συντακτης "ουτε στην Χα τοσες απαγορευσεις") θα βαλλουν ζητημα στους πορνοπελατες.

Τετοιες αποψεις δεν εχουν καμια σχεση με μια αναρχικη οπτικη και θα μπορουσαν να ειχαν γραφτει ακομα και απο νταβαντζηδες.

από Αν είναι δυνατόν 16/10/2017 11:25 μμ.


Αυτό το σύνθημα, το είχα δει πριν καμιά 15αριά χρόνια σε μια πολύ πιο τρυφερή ηλικία και με έβαλε σε σκέψεις.Ως αποτέλεσμα δεν πάτησα ποτέ σε τέτοιο μαγαζάκι,και ούτε σκοπεύω να το κάνω γιατί έψαξα τι παίζεται πίσω απ' όλο αυτό , ποιοί βγαίνουν κερδισμένοι και ποιοι ζημειωμένοι. Όσο συντηρούνται αυτές οι επιχειρήσεις και αυτός ο τρόπος εργασίας, τόσο αυξάνεται και η ζήτηση σε κοπέλες , τόσο αυξάνεται ο τζίρος του κάθε τελειωμένου τύπου που τις διαχειρίζεται και τόσο αυξάνεται το μπάσιμο αθώων και ανήλικων κοριτσιών στη μπίζνα αυτή .

Με άλλα λόγια με τη στηριξή της όλης κατάστασης με οποιαδήποτε τρόπο , γίνεσαι κι εσύ συνένοχος/η.
Ναι λοιπόν για κάθε 10ρικο ή 20αρικο που δίνει ο μέσος λιγδιάρης ελληναράκος στα μπουρδέλα, έχουμε και ένα βιασμό εγχώρια και μη στο βωμό του εμπορίου της σάρκας.

Μιλήστε πρώτα με ένα κορίτσι από την Ταιλάνδη που μπήκε σ' αυτό με το ζόρι απ' τα 14 και ρωτήστε τι ακριβώς τράβηξε , ρωτήστε κάποια που το κάνει υπό την απειλή της ζωής των παιδιών της ,ρωτήστε μια οροθετική που βρέθηκε έρμαιο των καταστάσεων στο επάγγελμα αυτό και μετα βγείτε και ξαναμιλήστε και για αυτοδιάθεση.

Θα τρελαθούμε εντελώς , σε λίγο θα ωθήσουμε και την κοινωνία να πηγαίνει στα μπουρδέλα για να στηρίξει οικονομικά τις κοπέλες που αποφάσισαν να αυτοδιαθέσουν το κορμί σε μια φάση η οποία είναι βαμένη με αίμα από βιαστές και νταβατζίδες. Ξυπνήστε , δε ζούμε σε ταινία , ο κόσμος εκεί έξω είναι πιο σκληρός απ' ότι τον φανταζόμαστε.

από @ 17/10/2017 1:38 πμ.


Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.Λες και υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα περνούσαν σε καθημερινή βάση τέτοια κακοποίηση και ταυτόχρονα θα μπορούσαν να παριστάνουν τις χαρούμενες ή δεν θα άνοιγαν την μισάνοιχτη πόρτα να φύγουν και ότι γινόταν(άλλωστε στα περισσότερα τσαρδιά η προστασία είναι μηδαμινή και κάθε τόσο γίνονται μικροληστείες).Ή δεν θα έβγαιναν απ'την δουλειά όταν έκαναν μια μικρή έστω μπάζα ή θα άνοιγαν μετά δικά τους τέτοια μαγαζιά.Μεγάλη ζωή κυνηγούν και γουστάρουν τα κορίτσια,πάρτε το χαμπάρι..Εσύ πάλι που βρίζεις τους πελάτες,να ξέρεις ότι βρίζεις και τους συντρόφους σου γιατί σχεδόν όλοι έχουν περάσει απο εκεί ή περνάνε ακόμα και ας μην στο λένε.Απορώ πως ανέχεστε να ζείτε ανάμεσα σε τόσους βιαστές...

Οταν εκδιδομενες γυναικες απειλουνται πως θα πυροβοληθουν απο τους νταβαδες αν αποδρασουν,οταν τους λενε πως θα σκοτωσουν την οικογεννια τους στην πατριδα τους τα κυκλωματα της νυχτας,οταν μεσα απο τους επανειλειμενους βιασμους που δεχονται καταρεει καθε αυτοεκτιμηση και νιωθουν συντρετριμενες , οταν με συστηματικο τροπο της εθιζουν σε σκληρα ναρκωτικα για τις εθισουν και να καταστειλουν την ταση τους για αντιδραση ..... καποιοι κλεινουν τα ματια και μας λενε πως ολα αυτα δεν υπαρχουν.Μας λενε πως απλα "κυνηγανε την μεγαλη ζωη" .Λες και δεν υπαρχει ενα τεραστιο ποσοστο γυναικων που εκδιδονται σε αυτες τις συνθηκες.

Και προχωρωντας λες και αλλες κοπελες που εκδιδονται (οχι σε συνθηκες τραφικινγκ)δεν βιωνουν στο πετσι τους απο τους πορνοπελατες ολη την σεξιστικη σαπιλα ,την εργαλειακη χρησιμοποιηση ,τα σχολια εξευτελισμου τους,τα βλεματα,τις εκρηξης οργης,την θεληση για εξοσυια κ...ολη την καπιταλιστικη και πατριαρχικη λογικη συμπηκνωμενη.

Ως στρειτ αντρας και εχωντας συμμετεχει σε αρκετες συζητησεις μεταξυ συντροφων μπορω να πω με χαρα πως ενα σημαντικο τους διαφωνει πληρως με το παει κανεις σε εκδιδομενες γυναικες.Σιγουρα ομως αυτο δεν ισχυει για το συνολο του χωρου....
Οσοι "συντροφοι" πηγαιναν σε εκδιοδομενες γυναικες και υπερσπαζονται αυτην τους την επιλογη ή και που πηγαινουν ακομα οχι απλα δεν θα ηθελα εγω και η συλλογικοτητα που συμμετεχω να εχει καμια σχεση μαζι τους αλλα θα επρεπε να τους φτυνουμε οπου τους βλεπουμε.

από Τσαρλς Μπουκόφσκι 17/10/2017 11:32 πμ.


Αν είναι βιασμός το να γαμάς σε μπουρδέλα, τότε είναι βιασμός και να κάθεσαι σε μια καφετέρια και να παραγγέλνεις καφέ, να αγοράζεις ένα βιβλίο ή να νοικιάζεις ένα διαμέρισμα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πληρώνεις για να λάβεις κάποια υπηρεσία από κάποιον εργαζόμενο (στο βιβλιο περιλαμβάνεται η εργασία του μεταφραστή και του τυπογράφου, στο διαμέρισμα η εργασία των οικοδόμων που το έχτισαν), δηλαδή από κάποιον που πουλάει το κορμί του για να ζήσει στον καπιταλισμό. Όλοι οι εργαζόμενοι πουλάν το κορμί τους. Η σερβιτόρα, ο οικοδόμος και ο τυπογράφος τους μύες τους, ο μεταφραστής ή ένας καθηγητής τον εγκέφαλό του, η πόρνη το μουνί της, ο αρσενικός πόρνος το πέος ή τον κώλο του. Επίσης σε όλα τα επαγγέλματα, απ' την πορνεία μέχρι τη διοίκηση επιχειρήσεων, ο εργαζόμενος είναι αλλοτριωμένος απ' το προϊόν της εργασίας του και κάποιος άλλος (π.χ. το αφεντικό, ο εκδότης, η τσατσά) καρπώνεται την υπεραξία που παράγει.

Επίσης, όπως και σε πολλά επαγγέλματα έτσι και εδώ παρατηρούνται ενίοτε φαινόμενα άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης. Το trafficking είναι για την πορνεία ότι είναι το να σε πυροβολούν επειδή ζήτησες τα δεδουλευμένα (βλέπε Μανωλάδα) για τις αγροτικές εργασίες γενικώς. Δεν συμβαίνει πάντα. Μπορεί να συμβαίνει και σπάνια. Και όταν συμβαίνει εννοείται ότι είμαστε απέναντί του, διότι θέλουμε οι εργάτες (της γης ή του κρεβατιού) να εργάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Το να διαχωρίσεις την πορνεία από τα άλλα επαγγέλματα επειδή τα σωματικά μέλη που χρησιμοποιούνται κυρίως σε αυτή την εργασία είναι τα λεγόμενα γεννητικά, βρωμάει κνίτικη σεμνοτυφία.

Φυσικά είμαστε εχθροί κάθε εργασίας με καπιταλιστικούς όρους. Στον καπιταλισμό κάθε εργασία είναι βιασμός. Το ιδανικό θα ήταν να μην δουλεύουμε ποτέ. Αν είχα όμως να επιλέξω ανάμεσα στο να καθαρίζω σκάλες ή να δουλεύω στα γκούντις για πενταροδεκάρες ή να κάνω ακριβοπληρωμένο σεξ ως call girl, ειλικρινά, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό. "Αν είχα γεννηθεί γυναίκα, σίγουρα θα ήμουν πόρνη" που έλεγε και ο Κάρολος.

από Αντιπατριαρχικός 17/10/2017 11:55 πμ.


Ο διάλογος (αν αυτή η ακολουθία αντεγκλήσεων θέλει να λέγεται διάλογος) γίνεται όλο και πιο σχηματικός. Οι σκέψεις μου είναι:

1) Όσο περισσότερο μιλάμε εξονόματος ενός υποκειμένου, τόσο πιο πολύ διαχωριζόμαστε από αυτό. Έτσι, αν κάποιος/ς θέλει να μιλάει για τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε μία τέτοια συνθήκη ή για τις γυναίκες που την επιλέγουν, ξεχνάει ότι αναπαράγει μία κλασική προνομιακή κατάσταση. Το θέμα είναι να μιλήσουν οι αόρατες για τις ίδιες κι όχι να κομπορρημονούν άλλοι -σε εμφανώς προνομιακότερη θέση- ότι γνωρίζουν μία ολόκληρη (και ετερόκλητη) κοινωνική ομάδα και να την χαρακτηρίζουν κατά το δοκούν. Δεν πρόκειται για φυλακισμένες σε κάποιο βουνό, δεν πρόκειται για εξόριστες. Είναι άνθρωποι που ζουν δίπλα μας και θα έπρεπε να ψαχνόμαστε για τρόπους επικοινωνίας και κατανόησης, σε ένα βασίλειο καταπίεσης αλλά και αλλοτρίωσης, και όχι για εξ αποστάσεως κρίσεις.

2) Από τη μία παρατηρώ ένα τσουβάλιασμα που γονατίζει οποιαδήποτε επίκληση μίας ελευθεριακής προσέγγισης. Το να λέει κάποιος/α ότι οι γυναίκες αυτές το κάνουν από επιλογή ή ότι το κάνουν εξαναγκαστικά δεν είναι απλά ζήτημα σωστής ή λάθος εικόνας. Είναι ζήτημα μίας κυριαρχικής πρόσληψης (την οποία αναπαράγουμε) που δημιουργεί ψευδή πρότυπα και κουτάκια στα οποία πρέπει να χωρέσουν όλοι οι άνθρωποι για τους οποίους θέλει να μιλάει αυτή η πρόσληψη. Είναι προφανές ακόμα και για όποιον δεν έχει καθόλου καλή ιδέα, ότι το πληρωμένο σεξ/βιασμός/οτιδήποτε δεν έχει ούτε μία και μοναδική αιτία, ούτε μία και μοναδική αφορμή, ούτε και μπορεί να αναγνωστεί μόνο μέσα από το πρίσμα του εξαναγκασμού ή της επιλογής για όλες τις γυναίκες που κάνουν αυτήν τη δουλειά ή την δουλεία. Κι αυτό γιατί σε έναν κόσμο καταπίεσης, η έννοια της "ατομικής επιλογής" γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη και μόνο το υποκείμενο που την κάνει μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνισή της. Όχι άλλοι/ες αντ' αυτού/ης.

3) Η δική μου η γνώμη είναι ότι ζούμε σε έναν σάπιο και πατριαρχικό κόσμο κοινωνικών/ταξικών/φυλετικών/έμφυλων καταπιέσεων. Το λέω γιατί κάποιες απόψεις εδώ, δείχνουν ότι ζούμε δήθεν σε έναν κόσμο μόνο ταξικής εκμετάλλευσης. Σκέτη και ωμή καταπίεση σε αυτόν τον κόσμο όχι απλά υπάρχει αλλά βρίθει. Καταναγκασμός και "επιλογές" τύπου "ή εκδίδεσαι και ίσως επιβιώσεις ή ζεις σε μία κόλαση στην οποία ήδη σαπίζεις" επίσης βρίθουν. Οι απόψεις που λένε ότι οι γυναίκες αυτές (και μάλιστα με όρους γενίκευσης) "περνούν καλά", τους "αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής", περισσότερο σχετίζονται με μία εναλλακτική και χιποειδή αντίληψη περί "ελεύθερων ατομικών επιλογών μέσα στον καπιταλισμό" παρά με την ελευθερία. Αν κάποιος/α θέλει να μιλάει για "καλοπέραση" και για "παχυλά εισοδήματα" για αυτού του είδους την εργασία δεν κάνει τίποτα άλλο από ότι ο αρχικός του ποστ. Παίρνει κάτι που όντως υπάρχει (το ότι μάλλον είναι μία πενιχρή μειοψηφία σε ένα σύνολο άθλιων συνθηκών εγχώρια αλλά και παγκόσμια δεν τον αφορά), το διογκώνει και το μετατρέπει σε κανονικότητα, και αν η πραγματικότητα λέει ακριβώς τα αντίστροφο τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

4) Από την άλλη, η ίδια λογική ενυπάρχει και σε όσους/ες θεωρούν ότι δεν τίθεται ζήτημα επιλογής, αλλά σκέτου καταναγκασμού. Έτσι, είτε ο καταναγκασμός φοριέται καπέλο και σε όσες περιπτώσεις κινούνται (ή θεωρούν ότι κινούνται) από επιλογή, είτε όσες το κάνουν αυτό τσουβαλιάζονται με περιπτώσεις πολύ διαφορετικές. Κι όμως παρά το ότι κατά κανόνα ισχύει μία συνθήκη ωμής καταπίεσης, υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν-παλεύουν-καταφέρνουν όχι μόνο να αντέξουν αλλά και να ανατρέψουν μεγάλο κομμάτι της καταπίεσης και να ζήσουν έτσι όπως θεωρούν. Αυτές τις γυναίκες δεν μπορεί κανείς να τις πετάξει στον Καιάδα της όποιας εναντίωσης στην κουλτούρα του βιασμού, επειδή ο τελευταίος ιδεολογικοποιείται τόσο ώστε να μην μπορεί να τις "χωρέσει". Το θέμα δεν είναι απλά να δούμε ποιά συνθήκη υπερισχύει της άλλης (της επιλογής ή του καταναγκασμού), αλλά πώς θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε την καταπίεση, τον καταναγκασμό, τους βιασμούς, την αλλοτρίωση, χωρίς να προσπεράσουμε-ακυρώσουμε-ποδοπατήσουμε τις γυναίκες αυτές που όντως επιχειρούν να αυτοπροσδιοριστούν και να ζήσουν όπως θέλουν. Το αν αυτές οι γυναίκες είναι πολύ λιγότερες συγκριτικά με όσες καταναγκάζονται είναι άσχετο για όσους/ες επιδιώκουν την κοινωνική/ατομική χειραφέτηση, καθώς από τη μία μπορεί να αυξηθούν μελλοντικά, και το κυριότερο δεν νοείται στους απελευθερωτικούς αγώνες να ακυρώνεις ή να διαλέγεις ανθρώπους προς χειραφέτηση ή αλληλεγγύη. Αν χρειάζεται το όποιο κίνημα προκειμένου να "σώσει" πολλούς ανθρώπους, να "θυσιάσει" κάποιους άλλους, και μάλιστα όλη αυτή η διαλογή να γίνεται ερήμην των ανθρώπων αυτών και με όρους απλής αριθμητικής, μιλώντας και πράττοντας για αυτούς και όχι με αυτούς, τότε εκπίπτουμε σε κρατικές αντιλήψεις.

5) Για τους λόγους αυτούς επαναλαμβάνω ότι μου φαίνεται σωστή η κριτική, λάθος το σβήσιμο και εντελώς αχρείαστος ο ανταγωνισμός που ακολούθησε, καθώς το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους εγωτισμούς μας και όχι το κοινωνικό αυτό ζήτημα. Αν κάποιος/α εκφράζεται από το σύνθημα, με γεια του με χαρά του να το γράψει. Αν κάποιος/α το γράφει επειδή δεν εκφράζει κάποιους άλλους/ες, τότε είναι αυτό ενδεικτικό των "κινητήριων δυνάμεων" της δράσης του.

από δφσ 17/10/2017 12:33 μμ.


Με γεμίζει οργή το να σκεφτόμαστε το ανθρώπινο (γυναικείο) σώμα ως αντικείμενο και με βάση αυτό προιόν από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε υπεραξία. Αλλά αντιπαρέρχομαι σε αυτό και προσπαθώ να καταλάβω πόσο μακριά είναι κάποιοι από την πραγματικότητα.

Σε κάποιες χώρες οι σεξεργάτριες είναι δηλωμένες και έχουν όλες τις κρατικές παροχές. Σε κάποιες χώρες... Κάποιες από αυτές... Για όλες τις υπόλοιπες ...

Να μιλήσουμε για την εξάρτηση από ουσίες είτε από επιλογή είτε από εξαναγκασμό για να συνεχίσουν να "εργάζονται"; Να αναφερθούμε στην "εκπαίδευση" την οποία περνούν πολλές από αυτές για να αντέχουν; Χαρακτηριστική περίπτωση "εκπαίδευσης" που θυμάμαι ήταν που εξαναγκάζαν κοπέλες να είναι όρθιες αλλά σκυμμένες επί 12 ώρες όσο κατά τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 10λεπτο 4-5 για ώρες, μετά τις άφηναν μετά πάλι από την αρχή) πήγαινε ο νταβατζής και οι φίλοι του για να τις "πηδήξουν". Αν αντιστεκόντουσαν ή άλλαζαν στάση ή παραπονιόντουσαν απλά αυξανόταν κατά μία μέρα η "εκπαίδευση", ενώ αν "κρίνονταν" ακατάλληλες τις σάπιζαν στο ξύλο και τις βίαζαν ομαδικά για να "τελειώνουν". Και αυτές δεν ήταν θύματα traficking. Ήταν κορίτσια που είτε εγκατέλειψαν το σπίτι τους, άνεργες χρόνια, από ορφανοτροφεία ή μετανάστριες που από "απελπισία" δεν πίστευαν ότι είχαν άλλη επιλογή επιβίωσης. Αλλά αφού ήταν η "επιλογή" τους, όλα οκ; Δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεφτιλίζεσαι καθημερινά ( την ίδια ξεφτίλα τρως και στις άλλες δουλειές, σωστά;) μέχρι αυτό να σου γίνει τρόπος ζωής για ένα μεροκάματο.

Τα κολ γκερλ είναι η μειοψηφία, όχι η πλειοψηφία. Αλλά ακόμα και εκεί αν δεις τι συμβαίνει στις χώρες της Ευρώπης, ας αναφερθούμε σε μια άλλη κατάντια. Ότι οι περισσότερες από αυτές είναι φοιτήτριες που δεν βρίσκουν άλλο τρόπο αποπληρωμής των "διδάκτρων" εκτός από αυτόν. Ας μιλήσουμε και για αυτή την επιλογή. Όταν αναγκάζεσαι να πας με κάθε άντρα που "πληρώνει καλά" για να έχεις το δικαίωμα στην μόρφωση. Ας μιλήσουμε για αυτή την "επιλογή" που σου δίνει το σύστημα.

Προφανώς και σε κάποιες περιπτώσεις, λοιπόν, το άτομο επιλέγει να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως αντικείμενο προς χρήση. Είναι οι επιλογές όμως που σου δίνει ο καπιταλισμός, η ανάγκη επιβίωσης και η εξαθλίωση. Η αλληλεγγύη μας λοιπόν είναι δεδομένη σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις είναι βιασμός.

από @ 17/10/2017 1:42 μμ.


Με γεμίζει οργή το να σκεφτόμαστε το ανθρώπινο (γυναικείο) σώμα ως αντικείμενο και με βάση αυτό προιόν από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε υπεραξία.

Η αλληλεγγύη μας λοιπόν είναι δεδομένη σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις είναι βιασμός.

---Σε γεμίζει οργή κι όταν ο εργοδότης σου πιάνει τον κώλο ή και σε βιάζει, κι ας μη δουλεύεις σαν σεξεργάτρια?

---Σε γεμίζει οργή η οικογενειακή/σεξουαλική βία που υφίστανται ένα σωρό γυναίκες καθημερινά?

---Σε γεμίζει οργή που τόσοι βιαστές αθωώνονται και τα θύματα διαπομπεύονται?

---Σε γεμίζει οργή που μια γυναίκα έφαγε τόσα χρόνια φυλακή επειδή αμύνθηκε και εστειλε εκεί που του άξιζε αυτόν που βγήκε παγανιά για γυναικείο κορμί αλλά δεν ήθελε να το πληρώσει?

Αν στην πατριαρχική καπιταλιστική κοινωνια όλα αυτά γέμιζαν οργή και υπήρχε αλληλεγγύη, τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά. Αλλά είναι πάντα εύκολο να αναδεικνύεται ξεκομμένο ένα θέμα.

Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι οι περισσότερες σεξεργάτριες δεν είναι κωλ γκερλ πολυτελείας.

από @ 17/10/2017 5:06 μμ.


Οι περιπτώσεις όντως διαφέρουν,όμως δεν έχει καμία σχέση με αναρχισμό η "με το έτσι θέλω" απελευθέρωση κάποιων ανθρώπων που οι περισσότεροι κάνουν ότι κάνουν απο επιλογή.Όταν κάνεις την προσωπική σου ηθική νόμο και κανόνα,τότε γίνεσαι ταλιμπάν.Και η πατριαρχία έχει σχέση με άντρες αφέντες που συντηρούν την γυναίκα,οι γυναίκες αυτές έχουν πολύ ξεκάθαρες σχέσεις με τους άντρες και δεν εξαρτώνται απο κανέναν αφέντη.Επίσης αν κάποιος δεν φερθεί καλά,φεύγει με τις κλωτσιές ή δεν μπαίνει καν στον χώρο της.Ως αναρχικοί-όσοι πιστεύετε ότι είστε τέτοιοι-θα έπρεπε να ξέρατε πολύ καλά για τι μιλάτε και να είχατε σε περισσότερη εκτίμηση το περιθώριο,που συχνά ζεί με τους δικούς του κανόνες και έχει πολύ περισσότερη μπέσα απο την αστική ηθοπλασία που αναπαράγετε

από φσφδφ 17/10/2017 5:53 μμ.


@ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Προφανώς και όλα αυτά με γεμίζουν οργή και είμαι στον δρόμο για όλα αυτά.

Θες να πεις ότι βιασμός είναι μόνο όταν υπάρχει βία; Ας τολμήσει να πει η "σεξεργάτρια" όχι στον πελάτη ή στον νταβατζή (διάλειμα, χρήση προφυλακτικού, κλπ κλπ). Εκτός αν εννοείς βιασμό μόνο όταν υπάρχει διείσδυση με την χρήση βίας και με σαφή - ή μη - άρνηση του θύματος. Σε ενημερώνω ότι αυτό και αν είναι συχνό φαινόμενο. Αν και τις περισσότερες φορές απλά δεν τις παίρνει να μην το βουλώσουν, ώστε να τελειώνει πιο γρήγορα. Αν και η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ο νταβατζής είναι συνήθως και αυτός που σπρώχνει ναρκωτικά στην "σεξεργάτρια", οπότε εκεί συνήθως έχεις και σαφή συγκατάβασή της για τον ίδιο, την παρέα του και ότι ακολουθήσει. Και επειδή ακριβώς ο βιασμός δεν έχει να κάνει τόσο με το ίδιο το σεξ, αλλά με την εξουσία που ασκείται μέσω αυτού, υπάρχουν απίστευτες ιστορίες φρίκης σε τι εξανάγκασαν κάποιοι νταβατζήδες τις "σεξεργάτριες".

Πιο τυχερές είναι αυτές που δεν είναι στον δρόμο, αλλά σε "οίκους ανοχής" γιατί σε αντίθεση με τους νταβατζήδες οι "διευθύντριες" είναι συνήθως γυναίκες που έχουν κάνει αυτή την δουλειά, οπότε μπορεί να είναι σκληρές αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να σακατέψουν το "προιόν" όσο τους φέρνει κέρδος. Επιπλέον, στους οίκους ανοχής θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η "διευθύντρια" (είναι αδιάφορο αν θα συμφωνήσει η "σεξεργάτρια") αν το σεξ θα περιλαμβάνει και πιο άγριες καταστάσεις, παρόλα αυτά όμως ακόμα και αυτό είναι κάπως προστατευτικό απέναντι στην σεξεργάτρια από το να ήταν στους δρόμους.

Πιο τυχερές από όλους είναι οι κοπέλες που ανήκουν σε κάποια οικογένεια που σχετίζεται με τον χώρο ή έχουν "φίλους" σε αυτόν τον χώρο. Δίνουν πολλά λιγότερα από ότι συνήθως για την προστασία, ενώ ταυτόχρονα έχουν το "δικαίωμα" να αρνηθούν "περίεργες ή βίαιες απαιτήσεις".

Τα κολ γκερλ αποτελούν άλλη κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, απλά σε μια πιο "εκλεπτυσμένη" μορφή.

Προφανώς και υπάρχουν κοπέλες που επέλεξαν να είναι εκεί γιατί ήταν πολύ χειρότερα κάπου αλλού. Αλλά όταν η μόνη σου επιλογή είναι αυτό, δεν μπορείς να το θεωρείς ακριβώς και επιλογή, όπως και το γεγονός ότι αν την κάνεις είναι πολύ δύσκολο μετά να καταφέρεις να ξεφύγεις.

Μπορεί η κάθε πληρωμένη σεξουαλική επαφή να μην είναι βιασμός, αλλά κάθε πελάτης αποδέχεται και συντηρεί ένα κατεστημένο και βρώμικο περιβάλλον με τεράστια κέρδη, όπου η βία και οι βιασμοί είναι αναπόσπαστο μέρος του.

από @@ 17/10/2017 6:56 μμ.


Κάποιος που δεν ενδιαφέρεται να πάρει θέση συνολικά στο πρόβλημα της πατριαρχίας και του καπιταλισμού, δεν μπορεί να βλέπει βιασμούς μόνο εκεί που τον βολεύει κάθε φορά (ανάλογα με τις πολιτικάντικες προτεραιότητες που θέτει εννοώ, καμιά σχέση με αναρχία δηλαδή) ενώ αδιαφορεί πλήρως για όσα γράφει το σχόλιο "υποκρισία".

Επίσης, καμια από αυτές τις γυναίκες δεν ζήτησε τη βοήθειά σου, πόσο μάλλον μια βοήθεια που στηρίζεται σε υποκριτική αγανάκτηση και οργή, εφόσον δεν παίρνει θέση για όλα τα άλλα ζητήματα που είναι διαφορετικά μεν αλλά τα συνδέει κάτι κοινό. Η δομική πατριαρχία και εκμετάλλευση των γυναικών από τους άνδρες εντός καπιταλισμού. Τουλάχιστον αυτές οι γυναίκες πληρώνονται γι' αυτό που κάνουν, κι έχουν πολύ ξεκάθαρες σχέσεις με τους άνδρες εντός της δουλειάς τους (όπως λέει το σχόλιο "καμιά οργή"), όχι όπως η κάθε εργαζόμενη που μπορεί να της την πέσει το αφεντικό, η κάθε γυναίκα που μπορεί να βιαστεί, η κάθε σύζυγος που υφίσταται βαναυσότητα, και η κάθε φυλακισμένη επειδή αμύνθηκε.

Όσο προχωράει η συζήτηση, τόσο περισσότερο φαινεται γιατί έπρεπε να σβηστεί το συγκεκριμένο σύνθημα χωρίς πολλά πολλά.

''ούτε στη χα δεν υπάρχουν τόσες απαγορεύσεις'' από @ 16/10/2017 6:33 μμ

παντως στα τοσο χαρουμενα μπουρδελα με τις ιδανικες εργασιακες και ελευθεριακες συνθηκες όπως περιγράφονται, κουμάντο και νταβατζιλίκι χρυσαυγήτες και τα τσιράκια τους κάνουν.

Και τα χιλιάρικα σε αυτους τα ακουμπάνε και αυτους χρηματοδοτουν
οι ''ελευθεριακοί και κούλ'' από @ 16/10/2017 9:53 μμ.

Και οι ''σύντροφοι'' στα μπουρδέλα από @ 17/10/2017 1:38 πμ.
εκτος απο το να γαμήσουν, ας δοκιμάσουν να κάνουν και κάτι άλλο πχ να συζητήσουν κοινωνικοπολιτικά και να καλέσουν κινηματικά, και να δούμε στην πράξη τα περί αυτοδιάθεσης και ελευθεριακότητας (που καποιοι ταυτίζουν αποκλειστικά και μονο με το γαμήσι)

από Κάποιος 17/10/2017 7:38 μμ.


Για τις εργασιακές σχέσεις των σεξεργατριών.

---Στον καπιταλισμό ο εργάτης/υπάλληλος είναι εμπόρευμα. Πουλάει την εργατική του δύναμη και ψάχνει αγοραστή για αυτήν. Αυτό ισχύει για όλους τους εργάτες/εργάτριες-υπάλληλους ότι είμαστε εμπορεύματα. Είτε είμαστε οικοδόμοι ,είτε καθαρίστριες, είτε ντελιβεράδες, είτε γραμματείς, είτε τεχνίτες, είτε σεξ εργάτριες. Είμαστε όλοι εμπορεύματα και πουλάμε το κορμί μας, το μυαλό μας, την εργατική μας δύναμη.

-----Στην Ελλάδα έχουμε δύο είδη οίκων ανοχής. Τους δηλωμένους , αυτούς που έχουν και κόκκινο φωτάκι, και τους αδήλωτους-παράνομους τα λεγόμενα στούντιο.

///Στους νόμιμους πηγαίνουν κυρίως εργατικά-λαϊκά στρώματα(με χαμηλά εισοδήματα), έχουν πιο χαμηλή τιμή, οι σεξ εργάτριες υποχρεωτικά ασφαλίζονται(τουλάχιστον έτσι λέει ο νόμος), περνάνε μία,δύο φορές την εβδομάδα από γιατρό. Ρεπό τους δίνουν μία φορά την εβδομάδα(εδώ υπάρχει υπερεργασία και αδήλωτες παράνομες υπερωρίες). Χρήματα δεν είναι σε καμία περίπτωση ποσά που γράφτηκαν παραπάνω είναι σκληρά εκμεταλλευόμενες και με ψηλό ποσοστό αποκόμισης υπεραξίας από τον/την αφεντικό της επιχείρησης.

Εάν η επίσκεψη είναι 20 ευρώ, από αυτά η σεξ εργάτρια παίρνει το 1/3 δηλαδή επτά ευρώ για κάθε εργασία σε πελάτη.

Ας πούμε ότι βγάζουν και ένα μισθό 1.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως, από αυτά δίνει γύρω στα 400 για το ΙΚΑ/ασφάλειά της άρα της μένουν 1.100 καθαρά, δεν παίρνει δώρα, άδεια, επίδομα άδειας, εάν λείψει δεν έχει αποδοχές οπότε μία σεξεργάτρια δηλωμένη σε κανονικό νόμιμο οίκο ανοχής έχει περίπου 900 με 1.000 ευρώ μηνιαίως εισόδημα (μέσο όρο με υπολογισμένα διαστήματα απουσίας της), είναι μια δουλειά για λίγα χρόνια, όπου θα πρέπει να τοποθετήσει και κάποια λεφτά στην άκρη διότι μετά από ηλικία 45 έως 50 χρονών θα πρέπει να βρει άλλη δουλειά ή να σταματήσει να εργάζεται λόγω τεράστιας σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης. Είναι δουλειά και σωματικά αλλά και ψυχολογικά επώδυνη, και με τον καλύτερο τρόπο να φερθούν όλοι οι πελάτες, πάλι είναι τρομερά κουραστική.

////Στα παράνομα λεγόμενα στούντιο, είναι πιο <κυριλέ> πιο ακριβά, πηγαίνουν κυρίως εύποροι, γιάπηδες, μεσοαστοί, αλλά οι γυναίκες δεν δηλώνονται, έλεγχος κρατικός δεν υπάρχει (οι μπάτσοι τα παίρνουν χοντρά για να μπορούν να λειτουργούν), εκεί πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα, και δήθεν τις μεγάλες απολαβές υπάρχει όργιο εκμετάλλευσης και μαύρου χρήματος. Έχω την εντύπωση ότι αυτοί είναι που πάνε σεξοτουρισμό Ταϋλάνδη και τα σχετικά, οι πελάτες των ακριβών στούντιο, στους οίκους ανοχής πάνε εργάτες κυρίως , φοιτητές, άνεργοι ντόπιοι και μετανάστες.

----------Εκτός από τους οίκους ανοχής υπάρχουν και οι <ελεύθερες> σεξ εργάτριες, όπου εκεί άλλοτε υπάρχει νταβατζηλίκι και άλλοτε δική τους υποδομή, με πιθανή εμπλοκή-κάλυψη κάποιου μπάτσου ή ιδιώτη νταβατζή.

-----Για τους πελάτες

Στους κανονικούς οίκους ανοχής η συντριπτική πλειοψηφία που όπως είπα είναι από εργατικά λαϊκά στρώματα, οι πελάτες είναι στη μεγάλη πλειοψηφία ευγενικοί, πολλοί έχουν προσωπική και συχνή σχέση με την σεξ εργάτρια, μάλιστα έχουν παντρευτεί και κάνει οικογένεια κάποιοι πελάτες με σεξεργάτριες, και έτσι σταμάτησαν αυτό το επέγγελμα.

Παρατήρηση: Από άποψη αξιοπρέπειας και μπέσας είναι πιο ειλικρινής και έντιμος και λιγότερο σεξιστής ένας άντρας που θα πάει σε έναν οίκο ανοχής θα κάνει την πράξη έχοντας φερθεί ευγενικά στην κοπέλα , από όλους αυτούς που πηγαίνουν στα μπαρ και όλο το βράδυ λένε ένα σωρό μαλακίες και ψέματα μήπως και <πηδήξουνε>, το ίδιο και στα πάρτυ. Για να λέμε τα πράγματα με το άνομά τους. Στα μπάρ και στα πάρτυ ο σεξισμός βαράει κόκκινο, όπως και πολλοί βιασμοί, αν θέλουν πολλοί να ψάξουν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις ας πάνε πρώτα στα μπαρ , στα κλάμπ και στα πάρτυ, ας διαβάσουν τι γίνεται σε νησιά Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο και αλλού τα καλοκαίρια στα ξέφρενα πάρτυ των κλαμπ. Ας διαβάσουν τι διακίνηση-εμπόριο ναρκωτικών γίνεται σε κλάμπ και πάρτυ, που αυτά δεν γίνονται σε οίκους ανοχής.

Τα μεγαλύτερα θέματα των λεγόμενων διαστροφών καθώς και βιασμών παρατηρούνται στο κύκλωμα των στούντιο , είτε αυτών που ψάχνουν <ελεύθερες> σεξ εργάτριες. Εκεί θέλει προσοχή , υπάρχει σίγουρα νταβατζηλίκι, και κανένας κρατικός έλεγχος με τη νόμιμη παρουσία (δεν εννοώ παράνομο κρατικό έλεγχο)

Όσον αφορά το σύνθημα και το εάν έπρεπε να σβηστεί με κάλυψε η τοποθέτηση του <Αντιπατριαρχικός>.

ΥΓ1. Έγραψα εσκεμμένα σε απλή κατανοητή γλώσσα, γιατί οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται με απλές λέξεις και φράσεις. Κάθε κριτική δεκτή, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και κυρίως να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι στην κυρίαρχη αστική αφήγηση.

ΥΓ2 Ότι έγραψα για τους δηλωμένους-νόμιμους οίκους ανοχής είναι ο γενικός κανόνας, αυτό δεν σημαίνει ότι και εκεί δε μπορεί να υπάρξει κάποιος βιασμός, μαχαίρωμα ή κάτι άλλο. Απλά κάτι τέτοιο είναι σπάνιο, ο κανόνας είναι ότι οι πελάτες είναι σχετικά ευγενικοί, και ειδικά για τα φτωχά στρώματα ο οίκος ανοχής αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους (όπως η παρέα, το καφενείο, το τσιπουράδικο κλπ) χωρίς να θέλω να πω ότι αυτή η κουλτούρα είναι απελευθερωτική ή επαναστατική είναι όμως μια λαική κουλτούρα εντός καπιταλισμού και αυτή πρέπει να δούμε όχι διαστρεβλώνοντάς τη αλλά όπως είναι και να κάνουμε τις προτάσεις μας. Μέρος της κουλτούρας των φτωχών δεν αποτελούν τα λεγόμενα μπάτσελορ πάρτυ, αυτά είναι για γιάπηδες κυρίως.

από sdas 17/10/2017 8:18 μμ.


Δεν ξέρεις αν έχω θέση για την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Δεν ξέρεις ποια είμαι ούτε σε ποια συλλογικότητα συμμετέχω.

Σε προσωπικό επίπεδο πολλές από αυτές τις γυναίκες έχουν ζητήσει την βοήθεια μου. Μιλάω για μια κατάσταση που γνωρίζω, ενώ εσύ δεν έχεις ιδέα. Πιστεύεις ειλικρινά ότι σε μια τέτοια σχέση η γυναίκα έχει την δύναμη; Όταν πρέπει να ξεπετάξει 40 άντρες σε μια ημέρα, κανέναν από τους οποίους δεν έχει επιλέξει, και οι οποίοι βγάζουν κάθε ένστικτο τους πάνω της γιατί την αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο; Που δεν μπορεί να πάρει μια μέρα ρεπό; Που απευθείας από την έκτρωση πάει να εξυπηρετήσει τους επόμενους; Που δεν μπορεί να ζητήσει προφυλακτικό γιατί θα χάσει την δουλειά της στην καλύτερη, θα φάει ξύλο στην χειρότερη (αυτό ισχύει για τους περισσότερους, αλλά όχι όλους τους οίκους ανοχής); Που ακριβώς έχει δύναμη; Οι ιερόδουλες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Είμαστε αλληλέγγυες σε κάθε εργαζόμενη, βιασμένη, κακοποιημένη σύζυγο, η φυλακισμένη, και σε κάθε καταπιεσμένη. Εσύ όμως λες ότι αν η κακοποιημένη σύζυγος "επέλεγε" να πληρωθεί θα αποκτούσε δύναμη στην κακοποίησή της.

από @ 17/10/2017 10:11 μμ.


Επειδή έχουν ειπωθεί διάφορα"ανακριβή"...όλοι σχεδόν οι οίκοι είναι παράνομοι,2-3 έχουν άδεια στην Αθήνα.Σε όλους-ακριβούς ή φτηνούς-χρησιμοποιείται προφύλαξη και δεν υπάρχουν σαδιστικά προγράμματα,δεν μπορείς δηλαδή να σηκώσεις χέρι(ή μαστίγιο κλπ)στη γυναίκα.Αν το κάνεις μάλλον εντατική θα καταλήξεις..Σχεδόν όλες τις φορές παίρνει τα μισά χρήματα αυτή και τα μισά το σπίτι.Αλκοολικοί και ξένοι συνήθως τρώνε πόρτα.Συνήθως οι γυναίκες αυτής της δουλειάς είναι αρκετά συντηρητικές σε απόψεις και οι πελάτες συντηρητικοί και αυτοί.Βίτσια και όλα τα άλλα δεν υπάρχουν,δεν γίνονται πουθενά.Μόνο στις ταινίες.

από @νάρχας 17/10/2017 10:28 μμ.


βγάζουν καλά ή ''εύκολα'' λεφτά από αυτή τη δουλειά δε σημαίνει ότι την έχουν βγάλει καθαρή γενικώς. Έχω γνωρίσει γυναίκες και άνδρες που κάναν περιστασιακά τέτοιες δουλειές λόγω εξάρτησης σε ουσίες και σήμερα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ψυχικά ράκος..ισοπεδωμένες/οι...Το να αναγκάζεσαι να πουλάς το σώμα σου για να επιβιώσεις δεν είναι συνειδητή επιλογή αλλά ουσιαστικά εκβιασμός (Όπως φυσικά και η μισθωτή σκλαβιά κατ'επέκταση).

Όσο για παραπάνω που γράφουν μερικοί ναι σαφώς κι αναρχικός και πορνοπελάτης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεμνοτυφία.Όταν ισχυρίζεσαι ότι είσαι αντικαπιταλιστής και προφανώς ενάντια στην εμπορευματοποίηση, δεν μπορεί να προβαίνεις σε αγοραίο έρωτα, δεν μπορεί να διαμεσολαβεί το χρήμα και η εκμετάλλευση στον έρωτα, συναίσθημα και πράξη ιερή για πολύ κόσμο..

Κατά τ'άλλα σαφώς και οι σεξεργάτριες/ες πρέπει να έχουν την αλληλεγγύη μας κι εδώ όμως υπάρχουν διαχωρισμοί, άλλο αυτή/ός που πάει για τη μεγάλη ζωή και βγάζει χιλιάρικα το μήνα, άλλο αυτή/ός που το κάνει εξαναγκαστικά ή καθαρά για να μην ψοφήσει από την πείνα, άλλο τα call girls και οι βίζιτες κι άλλο η φυλής και τα ''κωλόμπαρα'' της επαρχίας..

!

από @ 18/10/2017 8:02 πμ.


"Που δεν μπορεί να ζητήσει προφυλακτικό γιατί θα χάσει την δουλειά της στην καλύτερη, θα φάει ξύλο στην χειρότερη (αυτό ισχύει για τους περισσότερους, αλλά όχι όλους τους οίκους ανοχής);

Δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα. Στα μπουρδέλα το προφυλακτικό είναι αυτονόητο.

από @ 18/10/2017 8:11 πμ.


Και όχι μόνο. Πέρα από το προφυλακτικό, που είναι αυτονόητο σε όλες τις επαγγελματίες ιερόδουλες, κατα κανόνα αλείφουν και στο αιδοίο τους μια ειδική αλοιφή με χαρακτηριστική μυρωδιά που εμποδίζει τις μολύνσεις.

Διάφοροι-ες που δεν έχουν καμία εμπειρία από το θέμα βγάζουν ιστορίες απ' το μυαλό τους για να τραγικοποιήσουν την κατάσταση.

από @ 18/10/2017 8:19 πμ.


Και κάνουν συχνά εξετάσεις για όλα τα αφροδίσια. Πιο πιθανό είναι να κολλήσεις αφροδίσιο από one-night stand σε πάρτυ στα Εξάρχεια παρά από ιερόδουλη.

Αμ το άλλο; "Οι ιερόδουλες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο."

Αυτό από που προκύπτει; Ισχύει επειδή το λες εσύ; Κανένα στοιχείο έχεις;

από @ 18/10/2017 12:57 μμ.


Διάφοροι-ες που δεν έχουν καμία εμπειρία από το θέμα βγάζουν ιστορίες απ' το μυαλό τους για να τραγικοποιήσουν την κατάσταση.

Γιατί κάποιοι/ες να θέλουν να τραγικοποιήσουν την κατάσταση? Για να εμφανιστούν μετά ως σωτήρες "ανυπεράσπιστων/αδύναμων γυναικών"? Αυτές οι γυναίκες είναι πολύ δυνατές για να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, είτε την κάνουν από ανάγκη οι περισσότερες, είτε από επιλογή.

Επίσης, γιατί επικεντρώνονται (για το καλό τους τάχα... που το ξέρουν αυτοί που επικεντρώνονται) μόνο για τις σεξεργάτριες σε οίκους ανοχής, παίζοντας με κοινωνικές προκαταλήψεις και πουριτανισμό, όταν όλοι ξέρουν αυτό που γράφει ο κάποιος:

"Στα μπάρ και στα πάρτυ ο σεξισμός βαράει κόκκινο, όπως και πολλοί βιασμοί, αν θέλουν πολλοί να ψάξουν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις ας πάνε πρώτα στα μπαρ , στα κλάμπ και στα πάρτυ, ας διαβάσουν τι γίνεται σε νησιά Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο και αλλού τα καλοκαίρια στα ξέφρενα πάρτυ των κλαμπ. Ας διαβάσουν τι διακίνηση-εμπόριο ναρκωτικών γίνεται σε κλάμπ και πάρτυ, που αυτά δεν γίνονται σε οίκους ανοχής."

από @ 18/10/2017 4:05 μμ.


Πλεον η συζητηση εχει ξεφυγει και βλεπουμε πως καποιοι πολυ κοπτονται μην κακοχαριστουν τα μπουρδελα στο ονομα της υπερασπισης της "αυτοδιαθεσης".

Ενδεικτικα η τοποθετηση πιο πανω που λεει

"Αν το κάνεις μάλλον εντατική θα καταλήξεις..Σχεδόν όλες τις φορές παίρνει τα μισά χρήματα αυτή και τα μισά το σπίτι.Αλκοολικοί και ξένοι συνήθως τρώνε πόρτα.Συνήθως οι γυναίκες αυτής της δουλειάς είναι αρκετά συντηρητικές σε απόψεις και οι πελάτες συντηρητικοί και αυτοί.Βίτσια και όλα τα άλλα δεν υπάρχουν,δεν γίνονται πουθενά.Μόνο στις ταινίες."

Δεν υπαρχουν συχνοι βιασμοι και ξυλοδαρμοι πρωτα και κυρια απο τους νταβτζηδες(που στο συγκεκριμενο ποστ αφηνεται να εννοηθει πως ειναι προστατες)?

από @ 18/10/2017 4:21 μμ.


Αρκετές απο αυτές τις γυναίκες γουστάρουν την δουλειά τους πέρα απο τα χρήματα.Όλα είναι θέμα συνθηκών και ιδιοσυγκρασίας.Την απολαμβάνουν και τους αρέσει δηλαδή,όχι απλώς την ανέχονται.Υπάρχουν άπειρες συνεντεύξεις και βιβλία γυναικών που δηλώνουν ότι γεννήθηκαν για να κάνουν αυτό το λειτούργημα.Αυτές οι περιπτώσεις δεν βολεύουν βέβαια τα ασπρόμαυρα φεμινιστικά γυαλιά...

από Κάποιος 18/10/2017 4:21 μμ.


---Γι αυτό που γράφθηκε ότι <όλοι σχεδόν οι οίκοι είναι παράνομοι,2-3 έχουν άδεια στην Αθήνα>

Οριστική τελεσίδικη άδεια μπορεί πράγματι να έχουν ελάχιστοι, αλλά όλοι οι οίκοι ανοχής με φωτάκι έχουν καταθέσει φάκελο στο δήμο Αθηναίων, και οι σεξ εργάτριες τους θεωρούν νόμιμους και πιο ασφαλής για την εργασία τους από τα λεγόμενα στούντιο. Στους οίκους ανοχής είναι δηλωμένες, περνάνε γιατρό, ασφαλίζονται, έχουν ωράριο, κάποιο ρεπό έστω αυτό της μιας φοράς την εβδομάδα. Τα στούντιο παρά το ότι ακούγονται για μεγάλες αποδοχές είναι επισφαλή, υπάρχει μεγάλη μίζα στους μπάτσους που βγαίνει από τη υπεραξία της σεξ εργάτριας, ενώ πολλοί οίκοι ανοχής με φωτάκι δεν δίνουν μίζα σε μπάτσους αφού θεωρούνται νόμιμοι έστω τύποις και όχι κατά γράμμα.

----Γι αυτό που γράφθηκε <Σχεδόν όλες τις φορές παίρνει τα μισά χρήματα αυτή και τα μισά το σπίτι. Αλκοολικοί και ξένοι συνήθως τρώνε πόρτα.Συνήθως οι γυναίκες αυτής της δουλειάς είναι αρκετά συντηρητικές σε απόψεις και οι πελάτες συντηρητικοί και αυτοί>

Για την αμοιβή που είπα 1/3 ανά εργασία δηλαδή γύρω στα 7 ευρώ (όταν ο πελάτης δώσει 20 ευρώ επίσκεψη), όταν δουλεύει και υπάλληλος υποδοχής, τότε είναι το 1/3 στην καλύτερη 2/5 ανά εργασία. Μπορεί να είναι τα μισά όταν διαχειρίζεται μόνη το χώρο και την υποδοχή, συνήθως όμως όλοι οι οίκοι ανοχής για λόγους εργασιών (καθαριότητα, αλλαγή σεντονιών κλπ) και ασφαλείας έχουν υπάλληλο υποδοχής. Οπότε στους οίκους ανοχής με φωτάκι τα χρήματα της σεξ εργάτριας είναι από 7 έως 10 ευρώ ανά πελάτη. Το σίγουρο είναι ότι οι μηνιαίες απολαβές δεν είναι 2 και 3 χιλιάρικα που είπε κάποιος αλλά γύρω στα 900 με 1000 ευρώ καθαρά και μπορεί και λιγότερα, εάν υπολογιστούν αυτά που έγραψα, ασφάλιση που πληρώνει μόνη της , διαστήματα αδειών/απουσίας που δεν έχει εισόδημα.

Οι μετανάστες δεν νομίζω να τρώνε πόρτα όπως έγραψες δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο αφού στους οίκους ανοχής πηγαίνουν πολλοί μετανάστες(αρκεί να μην κάνουν τσαμπουκάδες, μεθυσμένοι που η πόρτα ισχύει τότε και για έλληνες).

Μεθυσμένοι ναι είναι σίγουρο πως για λόγους ασφάλειας δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν και είναι σωστό αυτό , δεν γίνεται αλλιώς.

Οι σεξ εργάτριες είναι όπως όλες οι εργάτριες. Άλλες είναι θρήσκες, άλλες συντηρητικές , άλλες πιο προοδευτικές, δεν νομίζω να υπάρχει μια συγκεκριμένη φιγούρα. Άλλες μετά από κάποια χρόνια παντρεύονται, άλλες όχι, άλλες κάνουν το επάγγελμα για λίγα χρόνια και φεύγουν και φτιάχνουν κοσμήματα ή κάνουν κάποια τέχνη, ή κάτι άλλο, άλλες γίνονται αφεντικά και ανοίγουν το δικό τους οίκο ανοχής, είναι πολλές και διαφορετικές οι ιστορίες όπως σε όλες τις εργάτριες όπως σε όλους τους υπαλλήλους. Όπως οι ντελιβεράδες έχουν άλλοι διαφορετικές πορείες και άλλοι κοινές, έτσι και οι σεξ εργάτριες έχουν άλλες κοινές και άλλες διαφορετικές πορείες.

--------Αυτά που γράφθηκαν

<Στους οίκους ανοχής το προφυλακτικό είναι αυτονόητο. Πέρα από το προφυλακτικό, που είναι αυτονόητο σε όλες τις επαγγελματίες ιερόδουλες, κατα κανόνα αλείφουν και στο αιδοίο τους μια ειδική αλοιφή με χαρακτηριστική μυρωδιά που εμποδίζει τις μολύνσεις.

Διάφοροι-ες που δεν έχουν καμία εμπειρία από το θέμα βγάζουν ιστορίες απ' το μυαλό τους για να τραγικοποιήσουν την κατάσταση.

Και κάνουν συχνά εξετάσεις για όλα τα αφροδίσια.>

Αυτά είναι αλήθεια έτσι έχουν τα πράγματα.

Αυτές τις αλήθειες δεν χρειάζεται να είσαι ή να έχεις κάνει πελάτης για να τις μάθεις, μπορείς να τις μάθεις από κάποια φίλη σεξ εργάτρια που θα σε εμπιστευτεί και θα σου ανοιχθεί, ή και με άλλους τρόπους αρκεί να σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις την αλήθεια και όχι ακούγοντας πράγματα από εδώ και από εκεί.

Όσο για βιασμούς, σεξισμό, διακίνηση ναρκωτικών το να ζείς σε μία χώρα που γίνονται όργια στα κοσμοπολίτικα νησιά, στα κλαμπ, πάρτυ, σε παραλιακές, γιότ, κότερα, βίλες, που πυροβολάνε εργάτες που θέλουν να πληρωθούν (Μανωλάδα) , που χιλιάδες δουλεύουν ενοικιαζόμενοι (δουλεμπόριο), που στα γήπεδα εργάτες δέρνουν εργάτες για το κέρδος των αφεντικών των ΠΑΕ, και να μιλάμε για τους οίκους ανοχής λες και είναι τα απόλυτα διαφθορεία συνειδήσεων, και εκεί γίνονται μεγάλα εγκλήματα είναι υποκρισία.


@ 'εργασία=πορνεία'
'Αν είχα όμως να επιλέξω ανάμεσα στο να καθαρίζω σκάλες ή να δουλεύω στα γκούντις για πενταροδεκάρες ή να κάνω ακριβοπληρωμένο σεξ ως call girl, ειλικρινά, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό.
"Αν είχα γεννηθεί γυναίκα, σίγουρα θα ήμουν πόρνη" που έλεγε και ο Κάρολος'

Και ο άντρας μια χαρά μπορεί. Υπάρχει και αντρική πορνεία και άντρες πόρνοι.
Η τέλεια επαγγελματική επιλογή για 'συντρόφους' 'ελευθεριακούς και κουλ'
που θεωρουν την πορνεία παραδειγματικό χώρο 'αυτοδιάθεσης' και 'ελευθεριακότητας'.

Γιατι εαν όλα αυτά ισχύουν μόνο για να πάνε εκεί ως πελάτες, αλλά οχι ως εργαζόμενοι,
τότε κάτι δεν παει καθόλου καλά με αυτη την βολική αφηγηματική κατασκευή.
Και η υποκρισία μάλλον χρειάζεται να αναζητηθεί αλλού.

από @ 20/10/2017 5:04 μμ.


Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να ασκήσουμε το λειτούργημα ή την τέχνη της πορνείας, γυναικείας ή αρσενικής, και δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν.

Το πρόβλημα που είναι; Δεν σε καταλαβαίνω.

;;

από @ 21/10/2017 2:14 πμ.


Eπάψε να ειναι μισθωτη εργασια ή σε αλλές περιπτώσεις μια μορφή δουλείας(στο τραφικινγκ) και εγινε και λειτουργήμα ????Υπερ ποιου ?Toυ κρατους?Των Αφεντικων? Των σαδιστικων ορεξεων των πορνοπελατων?

από πρασιν-άλογα 21/10/2017 11:57 πμ.


Καμιά μισθωτή εργασία δεν είναι λειτουργημα και τέχνη (αυτά είναι καθεστωτική σαπίλα ή σκόπιμη ατάκα), και πολλές εργασίες μπορεί να είναι και μια μορφή δουλείας (όχι μονο το τράφικιγκ, αλλά και η εκμετάλλευση σε πολλές άλλες εργασίες/εύκολα ξεχάστηκαν η Μανωλαδα και πολλές άλλες Μανωλάδες, κι όχι μόνο για μετανάστες).

Από κει και πέρα, είναι σίγουρο ότι αν ο συγκεκριμένεος τύπος είχε επιλέξει να πληρώσει και όχι να την πέσει στις κοπέλες, θα είχε γλιτώσει τη μαχαιριά που έφαγε, και κυρίως η 22χρονη κοπέλα δεν θα βρισκόταν στη φυλακή, σφού η σάπια αστική πατριαρχική δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους βιαστές, που συνήθως δεν είναι άτομα στο δρόμο, αλλά γνωστοί από το φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των θυμάτων.

Με αυτή την έννοια, και για να γυρίσω στο αρχικό ποστ, είναι αντιφατικό να γράφεις συνθήματα αλληλεγγύης στην 22χρονη και να προσθέτεις το "όποιος στα μπουρδέλα ψάχνει οργασμό, 10ευρώ πληρώνει τον κάθε βιασμό"

Για να δένει με τα συνθήματα αλληλεγγύης, για να δειχνει πραγματικη αλληλεγγύη και συνολική προσπάθεια κατανόησης του θέματος, κι όχι ευκαιριακή παρέμβαση και γράψιμο τσιτάτων, το σύνθημα θα 'πρεπε να είναι ακριβώς το αντίστροφο, θα 'πρεπε να λεει κατι όπως "όποιος βγαίνει στη γύρα για οργασμούς, καλά θα κάνει να πληρώνει τους βιασμούς" (υπονοώντας ότι αν δεν θέλει να τους πληρώσει, μπορεί να βρεθεί και στο χώμα).

από #$ 21/10/2017 3:49 μμ.


Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ενα μεγάλο κομμάτι των εκδιδόμενων είναι κανονικοί εργάτες. Η ανοησία, μια από αυτές που μας κάνουν να δείχνουμε εκτός τόπου και χρόνου, ότι όλη η πορνεία είναι ζήτημα τράφικινγκ έχει κάνει κακό. Οχι σε αυτούς που το πιστεύουν, αυτοί/ες μπορούν ελεύθερα να κάνουν τις πολιτικοσυναισθηματικές βουτιές τους σε βολικά αφηγήματα. Κακό κάνουν στους/ις σεξεργάτες. Θα έπρεπε να παλεύουμε για να αποκτήσουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα που να αντιστοιχούν στην σκληρή και ανθιυγιεινή δουλειά που κάνουν. Εγγυημένα καλοί μισθοί, πρόωρη συνταξιοδότηση απόλυτη νομική προστασία απέναντι σε νταβατζήδες, τσατσάδες και πελάτες. Πολύ καλά κάνανε και σβήσανε το σύνθημα τα παιδιά.

Προφανώς και ' Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ασκήσετε οποιοδήποτε λειτούργημα ή τέχνη και δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν '

Το πρόβλημα ειναι οτι το συγκεκριμένο 'λειτούργημα ή την τέχνη της πορνείας',
θα την ασκούσατε κατά δήλωση 'Αν είχατε γεννηθεί γυναίκα 'που τότε ' σίγουρα θα είσασταν πόρνη ' και που συνεπάγεται εαν δεν είχατε 'γεννηθεί' άντρες.

Και αυτή η τοποθέτηση υποδηλώνει σαφώς, οτι η σεξεργασία προορίζεται για την γυναίκα και η γυναίκα για την σεξεργασία, αλλά οχι ο άντρας & γι αυτό τώρα που έχετε γεννηθεί άντρες ούτε που διανοείστε να την ασκείσετε, ούτε καν υποθετικά στα πλαίσια ενός ποστ.

Και στον χώρο της πορνείας βρίσκεστε και γι αυτην μιλάτε ως άντρες στρειτ, για 'κουλ' και 'αυτοδιάθεση' και 'ελευθεριακότητα ' , πάντα απο την θέση του σεξοπελάτη , και ποτέ απο την θέση του σεξεργάτη. Γιατί όπως διαφαίνεται στο "Αν είχα γεννηθεί γυναίκα, σίγουρα θα ήμουν πόρνη" και σε πολλά ποστ, θεωρείτε δεδομένες τις θέσεις και τους ρόλους του σεξοπελάτη για όσους εχουν 'γεννηθεί' άντρες και της σεξεργάτριας για όσες έχουν 'γεννηθεί' γυναίκες.

Και γι αυτο, εντος αυτης της πατριαρχικής σεξιστικής κοινωνικής νόρμας, που αναπαράγεται και απο 'συντρόφους', οι σις στρειτ αντρες δεν είναι σεξεργάτες, αλλά είναι είτε σεξοπελάτες, είτε τα σεξαφεντικά στις σεξεπιχειρήσεις ως σωματέμποροι, μαστροποί, προαγωγοί, νταβατζήδες, μπάτσοι, απο τον ευρύτερο φασιστοχώρο, που ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί ως προς τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Και είναι καταδεικτικό και καθόλου τυχαίο, οτι ενώ το σύνθημα, 'όποιος στα μπουρδέλα γυρεύει οργασμό 10 ευρώ πληρώνει τον κάθε βιασμό', είναι ανοιχτό ως προς το έμφυλο και δεν κάνει σαφή έμφυλη αναφορά (και 'όποιος' μπορεί να εννοηθει άνθρωπος), παρόλα αυτά γίνεται αυτόματα αποδεκτό και ερμηνεύεται αποκλειστικά και μόνο και απο όλους στο νήμα, οτι το 'οποιος' αναφέρεται σε άντρα σεξοπελάτη και ο βιασμός αναφέρεται σε γυναίκα σεξεργάτρια.

Μ΄αυτα λοιπόν τα κοινωνικά και 'συντροφικά' δεδομένα, και μέχρι να μεταβληθούν ριζικά, μόνο ώς υποκρισία και ξέπλυμα ακούγονται οι θεωρίες για 'αυτοδιάθεση' και 'κουλ' και 'ελευθεριακότητα'.

(είναι σαφές σε όλο το νήμα οτι η αναφορα σε άντρα γίνεται, με ταύτιση βιολογικου φύλου και έμφυλης ταυτοτητας και σεξουαλικής ταυτότητας )

από @ 21/10/2017 5:34 μμ.


"Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να ασκήσουμε το λειτούργημα ή την τέχνη της πορνείας, γυναικείας ή αρσενικής, και δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν."

Τί δεν καταλαβαίνεις;

από %%% 21/10/2017 9:57 μμ.


Όσα πιο πολλά "υποδηλώνει" διαβάζεις σε ένα κείμενο τόσο πιο μικρό καλάθι πρέπει να κρατάς. Οι ερμηνείες είναι μονομερείς και αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να γλιτώσουν το βάσανο της επιχειρηματολογίας και να προκαταβάλλουν το συμπέρασμα κάθε κουβέντας. Θα επιβάλεις πριν αρχίσει ο διάλογος ότι κάθε αντρική απάντηση που διαφωνεί με τη γραμμή είναι προιόν του αντρικού προνομίου και τότε είτε μιλάει ο συνομιλητής είτε ροχαλίζει αν δεν υπερθεματίσει με ενθουσιασμό τότε δεν είναι μόνο λάθος είναι και ένοχος. Συνδικαλιές αμφιθεάτρων που όπως πολλές συνδικαλιές ενδύονται βιωματικό μανδύα - πραγματικό συχνά, αλλά πάντα με πολιτική σκοπιμότητα.
Κι ότι δεν βολεύει απλά αγνοείται.
Για παράδειγμα υπάρχει αντρική πορνεία. Είναι όμως σπανιότερη και ακριβότερη. Θα ήταν βλάσφημο αλλά και αληθές να πούμε ότι αυτό δεν προκύπτει από το αντρικό προνόμιο αλλά απο τη βιολογία. Πριν τα χάπια ο άντρας εκδιδόμενος χωρίς επιθυμία δεν μπορούσε να δουλέψει. Αντίθετα η εκδιδόμενη δεν χρειάζεται επιθυμία. Τα χάπια βελτίωσαν αλλά δεν έλυσαν αυτή τη διαφορά. Επίσης ένας άντρας πχ στα 20 του πόσες φορές μπορεί να συνευρεθεί κάθε μέρα με ποιοτικό τρόπο (που απαιτείται αν είσαι επαγελματίας); 2; 3; 4; Μια γυναίκα πάλι πόσες; Φτιάξτε την εξίσωση, βάλτε και τους νόμους της προσφοράς κ της ζήτησης και για κάποιο λόγο εξηγείται. Αν επιτρέπεται βέβαια να χρησιμοποιήσουμε βιολογία. Επιτρέπεται;
Ενα άλλο παράδειγμα είναι η gay πορνεία που σε όποιον ή όποια έχει ζώσα σχέση με την gay κοινότητα, είναι αναλογικά πολύ πιο διαδεδομένη. Και εμπλέκεται με το μεταναστευτικό από τότε που πρωτοήρθαν μετανάστες στην Ελλάδα έως και σήμερα με τους πρόσφυγες. Εκεί πως λειτουργούν τα εργαλεία της "αντρικής ενοχής"; Ποσο σταθεροί είναι οι ρόλοι του θύτη και του θύματος;
Και το πιο απλό: σταθείτε για ένα τέταρτο στους δρόμους του Μεταξουργείου. Το 70% των πελατών είναι μετανάστες, το πιο χαμηλό κομμάτι. Μάζες αντρών που αδυνατούν να βρουν σύντροφο. Μια κοινωνική πραγματικότητα. Δεν μπορείς να μιλάς γιαυτά τα πράγματα χωρίς να εξετάζεις το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Σε κάθε πολιτικό ερώτημα πάντα ανταγωνίζονται δύο τύπων αφηγήσεις: μια που αναζητεί ενόχους για ένα πρόβλημα και μια που αναζητεί τις αντιφάσεις που εξυπηρετεί το πρόβλημα. Ο καθένας και η καθεμιά διαλέγει ποια του κάνει από τις δύο

από απορών 22/10/2017 6:10 μμ.


Υπάρχουν άνδρες που πληρώνουν γυναίκες ιερόδουλες για να τους σοδομίζουν με strapon. Αυτό είναι το λεγόμενο "αυταρχικό πρόγραμμα" για το οποίο μπορεί να βρει κανείς εκατοντάδες αγγελίες.

Και αυτό βιασμό το θεωρείτε;

από @ 22/10/2017 8:57 μμ.


Το μόνο που "υποδηλώνεται" εδώ (ουρλιάζει στην πραγματικότητα) είναι ότι κάποιοι προσπάθησαν να παίξουν μπάλα σ' ένα γήπεδο για το οποίο δεν έχουν ιδέα, κι ούτε έχουν σκοπό να αποκτήσουν, και όποια ιδέα έχουν είναι ηθικίστικη, πατροναριστική και εξουσιαστική, βρίσκοντας γυναίκες "θύματα", τσουβαλιάζοντας τα πάντα όλα - γυναίκες που επιλέγουν αυτή την εργασια ως μέσο επιβίωσης, θύματα τράφικιγκ, αγνοώντας βιασμούς σε εργασιακο, φιλικο, οικογενειακό περιβάλλον με την επικέντρωση στα μπουρδέλα, και πως αντιμετωπίζονται αυτοί οι βιασμοί από την κοινωνία και τη "δικαιοσύνη", αγνοώντας άνδρες που επιλέγουν ως μέσο επιβίωσης την ίδια δουλειά κλπ.

Απόδειξη οτι δεν έχουν εμφανιστεί στη συζήτηση οι αρχικά διαμαρτυρόμενοι για το σβήσιμο του συνθήματός τους, να εξηγήσουν την αντίφαση των συνθημάτων που έγραψαν ταυτόχρονα, ως στήριξη υποτίθεται σε μια γυναίκα που αμύνθηκε επιτιθέμενη η ίδια, και γι' αυτό βρίσκεται στη φυλακή.

Αντί δηλαδή να αναδειχτεί αυτό, η ψυχική της δύναμη να αμυνθεί επιτιθέμενη στον επίδοξο βιαστή, ανακαλύπτονται ξαφνικά και βολικά γυναίκες-"θύματα" που χρήζουν στήριξης. Κι έτσι αγνοείται ουσιαστικά η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας που δεν θέλησε να πάρει τον βολικό ρόλο του θύματος, να αφεθεί να βιαστεί, και η πατριαρχική κοινωνία την τιμώρησε. Αν είχε βιαστεί, θα αθώωνε τον βιαστή.

Που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει χαμός. Αλλά χαμός δεν έχει γίνει κι ούτε πρόκειται απ' αυτούς που στηρίζουν κατά βάση την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων με τα στερεότυπά τους και την επιλεκτική θέαση της κοινωνικής και εργασιακής πραγματικότητας.

Δηλαδή νομίζω ότι το θέμα εδώ δεν είναι η πορνεία καθαυτή, αυτή μπήκε μόνο λόγω του ξεκάρφωτου συνθήματος. Το θέμα είναι ο λόγος που αυτή η γυναίκα βρίσκεται στη φυλακή και η υποκριτική πολιτικάντικη στήριξη/ξεπέταγμα - αλλά βασικά μη στήριξη, με την αναγραφή του συγκεκριμένου συνθήματος.

<Απορών> το σύνθημα γράφθηκε για οίκους ανοχής, σεξ εργάτριες, δηλαδή εργάτριες με εξαρτημένη μισθωτή εργασία σε αφεντικό(ιδιοκτήτης του οίκου).Συνεπώς και η συζήτηση δεν θα πρέπει να είναι γενικά για ελεύθερες επαγγελματίες, διάφορα στούντιο, κότερα, βίλες οργίων και τέτοια.

Στους οίκους ανοχής υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες πρακτικές.

Είπαμε μην μεταφέρετε όλη την αστική αφήγηση εδώ, δείξτε τουλάχιστον λίγο σεβασμό.

από @ 22/10/2017 11:15 μμ.


Καταλαβαίνω αυτά που συνεχίζεις να παρουσιάζεις οτι δεν καταλαβαίνεις,
κάνοντας πιρουέτα από Τσαρλς Μπουκόφσκι 17/10/2017 11:32 πμ
και γυρίζοντας τα εκ των υστέρων και στον πληθυντικό, και κατασκευάζοντας νέο 'συντροφικό' αφήγημα για κουκούλωμα και ξέπλυμα @ 20/10/2017 5:04 μμ

Αλλά και πάλι και στα 3 σχόλια συνεχίζουν να φαίνονται ξεκάθαρα
όσα σχολιάζονται σε @ 19/10/2017 10:48 μμ & @ 21/10/2017 5:12 μμ
αφού και στα 3 σχόλια αναφέρονται συνεχώς σταθερά:
η Γυναικεια σεξεργασία με το κοινωνικο φύλο ως 'Γυναικεία πορνεία' κ 'Γυναίκα πόρνη' και οχι με το βιολογικό φύλο ως Θηλυκή , ενω
η Αντρική σεξεργασία με το βιολογικό φύλο ως 'Αρσενική πορνεία' κ 'Αρσενικός πόρνος' και οχι με το κοινωνικό φύλο ως Αντρική

γιατι οι σις στρειτ 'κουλ' άντρες της 'αυτοδιάθεσης και ελευθεριακότητας', ούτε καν θεωρητικά σε ποστ δεν μπορουν να 'ασκήσουν' Αντρική πορνεία-σεξεργασία, γιατι είναι 'γεννημένοι' στην πατριαρχία για σεξοπελάτες ή και σεξαφεντικά και οχι για σεξεργάτες.

Και αυτο όπως μαθαίνουμε και απο άλλο ποστ %%% 21/10/2017 9:57 μμ
' δεν προκύπτει από το αντρικό προνόμιο αλλά απο τη βιολογία ' ,
γιατί τελικά η πατριαρχία είναι θέμα ' βιολογίας ' , πιο πατριαρχικός πεθαίνεις !

Και για 'Αντίθετα η εκδιδόμενη δεν χρειάζεται επιθυμία ' στο ίδιο ποστ,
να διευκρινιστει οτι αυτη η ' η ειδική αλοιφή ' @ 18/10/2017 8:11 πμ,
που φαντάζονται οι σεξοπελάτες οτι ειναι αντιαφροδισίων , αυτη ειναι λιπαντικό για τα γυναικεία γεννητικά όργανα, γιατι ο κόλπος χωρίς ερωτική επιθυμία, δεν μπορεί να υγρανθεί και χωρίς ύγρανση το σεξ ειναι επώδυνο για την γυναίκα.
Γι αυτο στην γυναικεία σεξεργασια ειναι καθιερωμένη και συστηματική η χρήση αυτων των λιπαντικών αλοιφών, και φυσικά δεν λέγεται στους σεξοπελάτες οτι πρόκειται για λιπαντική αλοιφή, γιατι οι άντρες πελάτες για την δική τους προσωπικη ευχαρίστηση προτιμούν τον κόλπο ξηρό και στενό· και μάλιστα καποιοι που γνωρίζουν απαιτούν κιόλας να μην γίνει χρήση της.
Δηλαδη η 'εκδιδόμενη χρειάζεται' για την ακρίβεια να πάει κόντρα και εναντίον στην επιθυμία της, και αυτο λέει κάτι για την αυτοδιάθεση και τον βιασμό του σώματος,
που όπως φαίνεται πολλοί τα φαντάζονται μόνο όπως στις ταινίες σκηνοθετημένα (και ας μην πιαστούμε βολικά απο τις εξαιρέσεις, ανάμεσα σε δεκάδες εκατονταδες πελάτες, που όντως μπορεί μια γυναίκα σεξεργάτρια να τύχει να επιθυμήσει κάποιον πελάτη)

Και αφού όπως δηλώνεται 'η εκδιδόμενη δεν χρειάζεται επιθυμία' τότε συνακόλουθα
και ο εκδιδόμενος δεν χρειάζεται επιθυμία , ούτε φυσικά να απολαμβάνει το σεξ και τον σεξουαλικο παρτενερ· άρα και οι σις στρειτ αντρες μπορούν να δουλέψουν και στην 'διαδεδομένη gay πορνεία' σε ' ρόλους του θύτη και του θύματος '
εντελώς αδόκιμοι όροι, αλλά κάτι 'υποδηλώνουν' κι αυτοι αφού επιλέγονται·
αλλά ας μην κάνουμε 'ερμηνείες μονομερείς' και κακοκαρδίσουμε κανέναν,
ας τις αφήσουμε ανοιχτές ...

από @@ 23/10/2017 1:17 πμ.


Για παράδειγμα υπάρχει αντρική πορνεία. Είναι όμως σπανιότερη και ακριβότερη. Θα ήταν βλάσφημο αλλά και αληθές να πούμε ότι αυτό δεν προκύπτει από το αντρικό προνόμιο αλλά απο τη βιολογία.

Είναι σπανιότερη όχι λόγω βιολογίας, αλλά γιατί οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν εντελώς ξενέρα να πληρώσουν για σεξ. Άσε που όπως λέει και ο @ναρχας (νομίζω) παραπάνω, πολλοι αναρχικοί (άνδρες και γυναίκες) θεωρούν ξενέρα έτσι κι αλλιώς το πληρωμένο σεξ.

Για να μη μιλήσω για τη διαφήμιση της πορνείας σε οίκους ανοχής (μιας μισθωτής εργασίας) ως τέχνης και λειτουργήματος...

Και είναι σίγουρο ότι πολλές φορές (από συνεντεύξεις) οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν την αίσθηση του βιασμού.

Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση της 22χρονης γυναίκας που φυλακίστηκε, όπως και στις περιπτώσεις όλων των βιασμών, θα ήταν καλύτερο οι συγκεκριμένοι άνδρες να πλήρωναν για σεξ. Είναι άλλου είδους η βία που ασκείται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι βία που σημαδεύει αυτές τις γυναίκες, γιατί δεν υπάρχει καν η σκέψη πως αυτό γίνεται στα πλαισια της σεξεργασίας για λόγους επιβίωσης.

από κάποιος άλλος 23/10/2017 7:22 πμ.


Η συζήτηση αφορά την πορνεία γενικά. Δηλαδή εσύ μας λες ότι η πορνεία είναι βιασμός μόνο σε οίκο ανοχής;

Αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχουν (σχετικά λίγοι) οίκοι ανοχής όπου προσφέρεται αυταρχικό ή με τρανσέξουαλ (που κάνουν και ενεργητικό) ή με άντρες που γαμούν γυναίκες ή άντρες. Όλα αυτά είναι βιασμός;

Και τα στούντιο δεν είναι κάτι πολύ μακρινό απ' τα κοινά μπουρδέλα, απλά προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και είναι λίγο πιο ακριβά. Στη Φυλής ας πούμε υπάρχουν και στούντιο.

Η αστική αφήγηση που κολλάει; Την πραγματικότητα σου αφηγούμαι.

ΥΓ (για το άλλο σχόλιο): Ξέρει κανείς τι είναι το σις; Έχει καμία σχέση με το σίσα;

"να διευκρινιστει οτι αυτη η ' η ειδική αλοιφή ' @ 18/10/2017 8:11 πμ,
που φαντάζονται οι σεξοπελάτες οτι ειναι αντιαφροδισίων , αυτη ειναι λιπαντικό για τα γυναικεία γεννητικά όργανα, γιατι ο κόλπος χωρίς ερωτική επιθυμία, δεν μπορεί να υγρανθεί και χωρίς ύγρανση το σεξ ειναι επώδυνο για την γυναίκα."

Κάνεις λάθος, δεν είναι κοινό λιπάντικό σαν αυτά που βρίσκεις στα σεξ σοπ ή ακόμα και στα φαρμακεία και χρησιμοποιούμε, π.χ., στο πρωκτικό σεξ. Είναι ιατρική αλοιφή για τις μολύνσεις που λειτουργεί και λιπαντικά. Και έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Αλλά λιπαντικό έχουν και τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούν, τα οποία έτσι κι αλλιώς σαλιώνονται κατά την πεολειχία. Μην μιλάς χωρίς να έχεις εμπειρία.

"Γι αυτο στην γυναικεία σεξεργασια ειναι καθιερωμένη και συστηματική η χρήση αυτων των λιπαντικών αλοιφών, και φυσικά δεν λέγεται στους σεξοπελάτες οτι πρόκειται για λιπαντική αλοιφή, γιατι οι άντρες πελάτες για την δική τους προσωπικη ευχαρίστηση προτιμούν τον κόλπο ξηρό και στενό· και μάλιστα καποιοι που γνωρίζουν απαιτούν κιόλας να μη γίνει χρήση της."

Καλά, τρελός-ή είσαι; Υπάρχει άνδρας που θέλει να γαμάει ξερό μουνί; Ζεις σε έναν δικό σου κόσμο.

Μπορεί να επιστρέψω αργοτερα για τα υπόλοιπα.

Έγραψες:

Η συζήτηση αφορά την πορνεία γενικά. Δηλαδή εσύ μας λες ότι η πορνεία είναι βιασμός μόνο σε οίκο ανοχής;

Αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχουν (σχετικά λίγοι) οίκοι ανοχής όπου προσφέρεται αυταρχικό ή με τρανσέξουαλ (που κάνουν και ενεργητικό) ή με άντρες που γαμούν γυναίκες ή άντρες. Όλα αυτά είναι βιασμός;

Και τα στούντιο δεν είναι κάτι πολύ μακρινό απ' τα κοινά μπουρδέλα, απλά προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και είναι λίγο πιο ακριβά. Στη Φυλής ας πούμε υπάρχουν και στούντιο.

Η αστική αφήγηση που κολλάει; Την πραγματικότητα σου αφηγούμαι.

Απαντάω:

Όχι η συζήτηση δεν αφορά την πορνεία γενικότερα αφού το σύνθημα ήταν για μπουρδέλα (οίκοι ανοχής) και αυτοί /αυτές που έσβησαν το σύνθημα μίλησαν για τις σεξργάτριες και όχι για ακριβοπληρωμένες ελεύθερες επαγγελματίες(φωτομοντέλα, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι) που για λόγους καριέρας κάνουν και πορνεία πολυτελείας.

Σεξεργάτρια είναι όποια προσφέρει μισθωτή εργασία, βάζοντας αυτή την εργατική της δύναμη, και το αφεντικό την υποδομή (οίκος ανοχής),υπάρχει αποκόμιση κέρδους, ωράριο, συγκεκριμένη εργασία.

Ένα φωτομοντέλο που πηγαίνει με έναν πλούσιο με αμοιβή 1000 ευρώ δεν είναι σεξ εργάτρια.

Όπως όταν μιλάμε για εργάτες γης μιλάμε γι αυτούς που δουλεύουν τη γη αφεντικών με ημερομίσθιο, δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης 1000 στρεμμάτων και άς οδηγεί και αυτός κάποιες φορές τρακτέρ να χαρακτηρίζεται εργάτης γης έτσι και δεν μπορεί κάποιες ακριβοπληρωμένες σταρ που πηγαίνουν με πλούσιους να λέγονται σεξ εργάτριες.

Επίσης δεν είπα ότι η πορνεία στους οίκους ανοχής είναι βιασμός, δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα σχόλιά μου.

Στους οίκους ανοχής με φωτάκι που θεωρούνται τύποις νόμιμοι έγραψα πηγαίνουν κυρίως εργατικά –φτωχά στρώματα (ντόπιοι και μετανάστες), βιασμός είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνει ή οποιαδήποτε βιαιοπραγία, υπάρχει συγκεκριμένη εργασία από τη σεξ εργάτρια και όχι ότι θέλει ο πελάτης, του έχει ανακοινωθεί από πριν τι μπορεί να γίνει αλλά τις περισσότερες φορές το ξέρει και ο ίδιος, πολλοί πελάτες έχουν προσωπική και συχνή σχέση με την σεξεργάτρια.

Υ.Γ. Πραγματικά αντεργατικό αυτό που γράφθηκε ότι οι σεξ εργάτριες είναι ευχαριστημένες από την εργασία τους. Σαφώς και δεν θα είναι κατσούφες όλη μέρα, μπορεί να είναι και χαμογελαστές όπως ο οποιοσδήποτε εργάτης ή υπάλληλος στην εργασία. Ποτέ δεν έχω ακούσει για κάποιον εργάτη ή υπάλληλο να πει κάποιος/κάποια ξέρεις αυτός είναι κα ευχαριστημένος στη δουλειά του. Για τη σεξ εργάτρια γιατί αυτά τα σχόλια. Εδώ κολλάει η αστική αφήγηση ότι θα πρέπει να είναι τεθλιμμένη, δυστυχισμένη ύπαρξη που θα κλαίει όλη μέρα τη μοίρα της. Όπως ένας ντελιβεράς, ένας οικοδόμος, ένας καθαριστής δεν κλαίει όλη μέρα τη μοίρα του/της έτσι και μια σεξ εργάτρια έχει το δικαίωμα να είναι και χαρούμενη , να μην κλαίει τη μοίρα της, και αυτό δεν θα πρέπει να είναι κατακριτέο.

από αυτό σου εξηγώ 23/10/2017 1:33 μμ.


Τι φωτομοντέλα μου λες.

Εγώ σου μιλάω για σεξεργάτες και σεξεργάτριες, άντρες, γυναίκες και τρανσέξουαλ που προσφέρουν ενεργητικό σεξ με 25 έως 50 ευρώ σε μπουρδέλα και στούντιο.

Εσύ το χαβά σου γιατί δεν σε βολεύει. Δεν υπάρχουν μόνο τα φωτομοντέλα και τα μπουρδέλα των 20 ευρώ. Υπάρχει ολόκληρος γαλαξίας με πλήθος αποχρώσεων και διαβαθμίσεων.

από @ 23/10/2017 2:12 μμ.


Η πορνεία δεν είναι βιασμός, γιατί ο βιασμός έχει το απρόσμενο, το εξαναγκαστικό, τη μη συμφωνημένη βία, την επιβολή ανθρώπου σε άνθρωπο μέσω της σωματικής δύναμης.

Και με αυτή την έννοια, είναι λάθος να γράφεται "όποιος στα μπουρδέλα ψάχνει οργασμό, 10 ευρώ πληρώνει τον κάθε 'βιασμό'".

Η πορνεία, από συνεντεύξεις εκδιδόμενων γυναικών, μπορεί να δίνει την αίσθηση του βιασμού σε σεξεργάτριες όταν παραβιάζονται τα συμφωνημένα όρια. Όχι τα αντικειμενικά όρια με βιαιοπραγίες, ώστε να πετάξουν κάποιον έξω από έναν οίκο ανοχής, αλλά τα υποκειμενικά όρια κάθε σεξεργάτριας.

Όλα τα άλλα, οι περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις της πορνείας, στη συγκεκριμένη συζήτηση, μόνο για να ξεφύγει το θέμα χρησιμοποιούνται.

από τι άλλο - η πλήρης αποκτήνωση 23/10/2017 4:12 μμ.


Αυτά που έχουν γραφτεί εδώ μέσα υπέρ της σαπίλας του εμπόριου ανθρώπων είναι από μόνα τους αρκετά για να βάλουν τον οποιονδήποτε σε σκέψεις σχετικά με τις προθέσεις των "συντρόφων" που με τόση επιμονή προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να είσαι θύμα είναι φοβερό προνόμιο. Δε χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσει κανείς αναλυτικά, μιας και το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που γράφονται, απροκάλυπτα και χωρίς στοιχειώδη προσοχή, απίστευτες χοντράδες.

Κύριοι, αν είστε πελάτες είναι δικό σας πρόβλημα. Σας χτύπησε στον εγωισμό σας το σύνθημα, γι'αυτό συμφωνείτε με το σβήσιμο του. Αναγνωρίζετε τους εαυτούς σας σε αυτούς που ενοχλήθηκαν όταν το διάβασαν. Αυτό είναι όλο. Μόνο, κάντε μια χάρη στο κίνημα: αυτά που γράφετε εδώ, να τα λέτε και στην πραγματική ζωή. Στις ομάδες, τις συνελεύσεις, στην προσωπική σας ζωή. Αφού είστε περήφανοι που χρηματοδοτείτε το εμπόριο ανθρώπων, μην το κρύβετε. Διαφημίστε τη θέση σας παντού και πάντα. Να ξέρουν όλοι με τι άτομα έχουν να κάνουν.

Αναρχικός που πάει σε μπουρδέλο = χορτοφάγος που μαι φορά τη βδομάδα τρώει hamburger

από #$ 23/10/2017 6:43 μμ.


Κι αυτό ενοχλεί. Για δεκαετίες, ενάντια στην πιο κοινή λογική ένας ολόκληρος εργασιακός χώρος παραμένει στα σκουπίδια. Από την πατριαρχία στη μία πλευρά και την χριστιανοταλιμπαν ατζέντα της στην Ελλάδα, από το κίνημα από την άλλη που προτίμησε την εστετίστικη ευκολία των μεγάλων συναισθηματικών αφηγήσεων κατασκευασμένων βαθιά στην καρδιά της ιδεολογίας. Μεγαλύτερη απόδειξη από το ότι οι πιο φανατικοί αυτών των αφηγήσεων ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήρθαν σε επαφή με το υποκείμενο δεν υπάρχει. Κι ας προσπαθούσαν οι εκδιδόμενες να συνδικαλιστούν, κι ας προσπαθούσαν να ψελίσουν κάποια αιτήματα... ο χώρος αλλού. Αλλά να μου πεις η όποια επαφή θα γκρέμιζε πύργους απατών και αυταπατών, που πήραν καιρό να φτιαχτούν...
Σε αυτή την κουβέντα φαίνονται τα προφανή από μόνα τους. Γράφει ο /η πλήρης αποκτήνωση:
"Αυτά που έχουν γραφτεί εδώ μέσα υπέρ της σαπίλας του εμπόριου ανθρώπων είναι από μόνα τους αρκετά για να βάλουν τον οποιονδήποτε σε σκέψεις σχετικά με τις προθέσεις των "συντρόφων" που με τόση επιμονή προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να είσαι θύμα είναι φοβερό προνόμιο." Ποιος είπε ότι είναι προνόμιο; Με άθλιο λαικισμό καταφεύγει στη συκοφαντία και την ιδιοτελή διαστροφή των όσων λέει η άλλη πλευρά με σκοπό να πατήσει στην εύκολη συγκίνηση. Τα λέμε σε συνελεύσεις μη φοβάστε. Οχι όμως στις δικές σας συνελεύσεις. Εκεί τα λέτε μόνοι σας κι έτσι θα συνεχίσετε μην έχετε καμιά αμφιβολία.
Είναι απαραίτητο το κίνημα να έρθει σε επαφή με αυτόν τον εργατικό κλάδο. Ενα κλάδο αόρατο, στον απόλυτο πάτο του βαρελιού. Ενταξη στα βαρέα ανθιυγεινά, πρόωρη σύνταξη, κοινωνικές παροχές, αυξημένα εργατικά δικαιώματα. Αυτά πρέπει να κερδηθούν όχι "για" αλλά "με τους/τις σεξεργάτες/τριες. Γιατί υπάρχει και κάτι τελευταίο, το ουσιαστικότερο: το τι είναι και το πως ζουν οι σεξεργάτες/τριες θα το πουν οι ίδιοι/ες. Δεν θα το πουν αυτόκλητοι πρωτοπόροι του τίποτα, δεν είναι αυτό αναρχισμός.

από βιβλιοφίδης 23/10/2017 9:31 μμ.


"Όλο εκείνο το χειμώνα ο Μακ εργάστηκε στου Μπονέλο, έτρωγε μακαρόνια και έπινε κόκκινο κρασί, κουβέντιαζε τα βράδια για την επανάσταση με τον ιταλό και τους φίλους του και τις Κυριακές πήγαινε σε σοσιαλιστικά πικ-νικ ή σε συγκεντρώσεις φιλελευθέρων. Τα Σαββατόβραδα έπαιρνε σβάρνα τα μπορντέλα παρέα μ' ένα φιλαράκο ονόματι Μύλερ, που τον είχε γνωρίσει στον ξενώνα."

Τζων Ντος Πάσος, USA - O 42ος παράλληλος, μετάφραση Ν. Λαμπρόπουλος, εκδόσεις Οδυσσέας, Αθήνα 1978, σελ. 110.

(Στην τριλογία USA o Πάσος αφηγείται τη ζωή διαφόρων προσώπων, από αναρχικούς εργάτες και πόρνες μέχρι μεγιστάνες, στην Αμερική από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, και μαζί αναδεικνύει το γενικότερο κλίμα και τις συνθήκες της εποχής.)

Βλέπε επίσης την ταινία Ιστορία έρωτα και αναρχίας, όπου ο αναρχικός υποψήφιος εκτελεστής του Μουσολίνι κρύβεται σε ένα μπουρδέλο και ερωτεύεται μια πόρνη.

από μου είχε πει 23/10/2017 9:43 μμ.


ότι η Έμμα Γκόλντμαν είχε ταχθεί υπέρ της αυτοδιάθεσης του σώματος μέχρι του σημείου της πορνείας και ότι η ίδια εκδιδόταν για κάποια περίοδο, ίσως για να χρηματοδοτήσει επαναστατικές δραστηριότητες.

Αν γνωρίζει κάποιος-α κάτι περισσότερο ας το επιβεβαιώσει παρακαλώ.

από ο ίδιος 23/10/2017 9:54 μμ.


https://books.google.gr/books?id=fcYq72qYRTcC&pg=PA188&lpg=PA188&dq=%27Emma+Goldman%22+prostitution&source=bl&ots=h-05-3JhT8&sig=vQhpmYtIyIn8GHt81sc_EO7S-_s&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjMpbars4fXAhUhJsAKHVucDJkQ6AEIXjAK#v=onepage&q=%27Emma%20Goldman%22%20prostitution&f=false

Απ' την Encyclopedia of Prostitution. Αναφέρει το κείμενο "Traffic in women", όπου η Goldman ταυτίζει το γάμο με την πορνεία και υπερασπίζεται τις ιερόδουλες ως εργαζόμενες. Μάλλον τα υπόλοιπα είναι αστικός ή μάλλον αναρχικός μύθος.

από @ 23/10/2017 11:47 μμ.


κάποιος άλλος 23/10/2017 7:22 πμ
Όταν στο σεξ οι άλλοι ΣΟΥ κάνουν, αυτά που ΕΣΥ θέλεις και τους εχεις ζητήσει να ΣΟΥ κάνουν, τότε αυτό δεν λέγεται βιασμός.

Όταν στο σεξ οι άλλοι ΣΟΥ κανουν, αυτά που ΟΙ ΑΛΛΟΙ θελουν να ΣΟΥ κάνουν, χωρίς εσυ να τα θέλεις και να τους τα έχεις ζητήσει, αλλά είσαι αναγκασμένος να τα δεχτείς (για τους οποιουσδήποτε λόγους), τότε αυτο λέγεται βιασμός.

Δεν έχει να κάνει με την θέση και την στάση και την σεξουαλική πρακτική και τον τρόπο εαν είναι αυταρχικός ή ενεργητικός ή παθητικός ή οτιδήποτε άλλο, αλλά με την ερωτική επιθυμία και την απόλαυση.

@ 23/10/2017 7:41 πμ
Ο κόλπος μετά απο δεκάδες καθημερινές φαλλικές διεισδύσεις, ειναι τόσο ξηρός και επώδυνα ερεθισμένος (οχι ερωτικά αλλά κλινικά) που το σαλιωμένο προφυλακτικό δεν επαρκεί καθόλου. Άλλωστε πάρα πολύ συχνά η πεολειχία γίνεται χωρίς προφυλακτικό, γιατι αυτό ζητάνε οι άντρες πελάτες για να ικανοποιούνται περισσότερο.
Η σεξεργάτρια χρειάζεται να αισθάνεται κολπικά οσο το δυνατόν λιγότερο τους δεκάδες φαλλούς, προκειμένου σωματικά να μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς να είναι ιδιαίτερα επώδυνο για εκείνη, σε αυτου του είδους το σεξ που δεν μπορεί με φυσικό τρόπο μια γυναίκα. Και σε αυτο βοηθάνε πολύ οι κολπικές λιπαντικές αλοιφές (και κάποιες ειναι συμπληρωματικά φαρμακευτικές ) και γι αυτο χρησιμοποιούνται κατα κόρον στην σεξεργασία.
Αλλά αυτά δεν λέγονται και γιατι ο άντρας επιθυμεί τον κόλπο σφικτό-στενό-στεγνο-ξηρό για να είναι μεγαλυτερη η τριβή του φαλλού κατά το σεξ και συνεπως και η ικανοποίηση του (τα περι αντιθέτου είναι ανάξια σχολιασμού)
και γιατι ετσι θα καταστραφεί η απαραίτητη φαντασίωση για ποσο επιθυμητός είναι και καλός εραστής που προκαλεί τον πόθο κλπ, αφου για να τον ανεχτεί η γυναίκα χρειάζεται να καταφεύγει σε ουσίες (και πολλές φορές οχι μόνο κολπικές)

@@ 23/10/2017 1:17 πμ
''Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση της 22χρονης γυναίκας που φυλακίστηκε, όπως και στις περιπτώσεις όλων των βιασμών, θα ήταν καλύτερο οι συγκεκριμένοι άνδρες να πλήρωναν για σεξ''

χρειάζεται να σταματήσει πια αυτος ο πατριαρχικός αντιδραστικός μύθος,
οτι οι βιαστές βιάζουν γιατί δεν κάνουν σεξ, αυτό πλέον έχει καταρριφθει προ πολλού

Οι βιαστές βιάζουν και καταδικάζονται τα θύματα τους είτε θεσμικά είτε κοινωνικά, λόγω πατριαρχίας και φαλλοκρατίας και σεξισμού και κουλτούρας του βιασμού και οχι λόγω έλλειψης σεξ !

από @ 24/10/2017 12:15 πμ.


Όταν και οι ''σύντροφοι'' αντί για σεξοπελάτες γίνουν σεξεργάτες,
όπως η Emma Goldman για να χρηματοδοτήσουν την επανάσταση,
τότε ξανα έλα να μιλήσουμε σε άλλη βάση.

Μεχρι τότε να επιστρατεύεται η αναρχοφεμινίστρια Emma Goldman,
για να ιδεολογικοποιηθεί η ''συντροφική'' σεξοπελατεία, ειναι ιεροσυλία.

από να μιλάνε 24/10/2017 11:20 πμ.


...χωρίς τον ξενοδόχο. Αν ενδιαφέρεστε για τις εκδιδόμενες να πάτε να τις βρείτε, να μιλήσετε μαζί τους και να ακούσετε τι έχουν να πουν. Εκείνες θα μιλήσουν για βιασμό όχι εσείς. Και αυτών την άποψη θα ακουσουμε όχι τη δική σας. Τη δική τους άποψη είμαστε υποχρεωμένοι/ες να τη δεχτούμε, τη δική σας άποψη όχι. Που ακούστηκε αναρχικοί/ες να αγνοούν τόσο εξώφθαλμα το ίδιο το υποκείμενο της καταπίεσης και να απαιτούν να το υποκαταστήσουν. Στην Ελλάδα, που αλλού...

από Κάποιος 24/10/2017 11:55 πμ.


Για τον συνομιλητή που έγραψε:

<Κύριοι, αν είστε πελάτες είναι δικό σας πρόβλημα. Σας χτύπησε στον εγωισμό σας το σύνθημα, γι'αυτό συμφωνείτε με το σβήσιμο του. Αναγνωρίζετε τους εαυτούς σας σε αυτούς που ενοχλήθηκαν όταν το διάβασαν. Αυτό είναι όλο. Μόνο, κάντε μια χάρη στο κίνημα: αυτά που γράφετε εδώ, να τα λέτε και στην πραγματική ζωή. Στις ομάδες, τις συνελεύσεις, στην προσωπική σας ζωή. Αφού είστε περήφανοι που χρηματοδοτείτε το εμπόριο ανθρώπων, μην το κρύβετε. Διαφημίστε τη θέση σας παντού και πάντα. Να ξέρουν όλοι με τι άτομα έχουν να κάνουν.>

Απαντάω:

Καταρχάς δεν ξέρω εάν κάποιος από τη συζήτηση είναι ή ήταν και πελάτης σε οίκους ανοχής, δεν με ενδιαφέρει και δεν καταλαβαίνω πως διακρίνεις κάτι τέτοιο , μπορεί και κανένας από όσους έχουν κάνει σχόλια να μην είναι μπορεί και να είναι. Δηλαδή σε μία συζήτηση για φυλακές κάποιος που έχει μάθει πράγματα θα πρέπει να έχει κάνει φυλακισμένος? Εάν μιλήσουμε για χώρους εργασίας π.χ. Δήμους και απορριμματοφόρα που σκοτώνονται εργάτες, άποψη δεν μπορεί να έχει και κάποιος που δεν έχει δουλέψει εκεί?

Δεν ξέρω που έχεις δουλέψει, που έχεις μεγαλώσει , αλλά εάν θεωρείς κατακριτέους σχεδόν φασίστες όπως περιγράφεις αυτούς που πηγαίνουν οίκους ανοχής, θα πρέπει να απαγορέψεις στην ομάδα σου , σε συνελεύσεις, να έρχονται εργάτες, φτωχοί, μετανάστες , γιατί αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία πελατών των οίκων ανοχής. Μάλιστα υπάρχουν και ιδιαίτερες κατηγορίες π.χ. ένας παχύσαρκος που δεν τον πλησιάζει καμία γυναίκα έξω, κάποιος με ειδικές ανάγκες, κάποιος που θεωρείτε άσχημος γιατί έχει παραμορφωμένο πρόσωπο, όλους αυτούς τους έχεις καταδικάσει ότι σώνει και καλά είναι περίπου βιαστές. Αυτοί πηγαίνουν εκεί όχι ως έμποροι, όχι ως βιαστές, αλλά για να νιώσουν έστω και για λίγο το χάδι μιας γυναίκας, ένα χαμόγελό της, μια καλή κουβέντα όταν η κοινωνία τους έχει πετάξει στον πάτο. Σε πληροφορώ ότι οι σεξεργάτριες έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο από τα φτωχά στρώματα να μην αισθάνεται σκουπίδι και τιποτένιος, ανθρώπους που οπουδήποτε αλλού σε μπαρ, καφετέριες , παρέες τρώνε απόρριψη και χλευασμό.

Θα πρέπει τις πληροφορίες να τις αντλούμε είτε από τις ίδιες τις εργάτριες είτε από ανθρώπους που λένε πραγματικά την αλήθεια.

Γράφθηκε πιο πάνω

<Ο κόλπος μετά απο δεκάδες καθημερινές φαλλικές διεισδύσεις, ειναι τόσο ξηρός και επώδυνα ερεθισμένος (οχι ερωτικά αλλά κλινικά) που το σαλιωμένο προφυλακτικό δεν επαρκεί καθόλου. Άλλωστε πάρα πολύ συχνά η πεολειχία γίνεται χωρίς προφυλακτικό, γιατι αυτό ζητάνε οι άντρες πελάτες για να ικανοποιούνται περισσότερο.>

Απαντάω:

Δεν υπάρχουν πάντα δεκάδες φαλλικές διεισδύσεις, πολλοί πελάτες δεν διεισδύουν κάν , έχουν έρθει σε οργασμό με τα προκαταρκτικά, πάντα ένα μέρος των πελατών δεν κάνει διείσδυση αλλά έχει ολοκληρώσει πιο πρίν, γι αυτό και η σεξ εργάτρια μπορεί να εργασθεί και με δέκα πελάτες ή και παραπάνω στη βάρδια της, οι σεξ εργάτριες χρησιμοποιούν παντού προφυλακτικό και δεν υπάρχει αυτό που γράφθηκε επειδή ο άντρας θα ζητήσει αυτό θα κάνει χωρίς προφυλακτικό. Όπως ένας ντελιβεράς δεν εργάζεται με σκασμένο λάστιχο, ένας οικοδόμος δεν εργάζεται με παντόφλες. Μην αναφέρεται κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις ως κανόνα.

@

από @@ 24/10/2017 12:27 μμ.


@Μερικές απαντήσεις

@@ 23/10/2017 1:17 πμ
''Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση της 22χρονης γυναίκας που φυλακίστηκε, όπως και στις περιπτώσεις όλων των βιασμών, θα ήταν καλύτερο οι συγκεκριμένοι άνδρες να πλήρωναν για σεξ''

χρειάζεται να σταματήσει πια αυτος ο πατριαρχικός αντιδραστικός μύθος,
οτι οι βιαστές βιάζουν γιατί δεν κάνουν σεξ, αυτό πλέον έχει καταρριφθει προ πολλού

Οι βιαστές βιάζουν και καταδικάζονται τα θύματα τους είτε θεσμικά είτε κοινωνικά, λόγω πατριαρχίας και φαλλοκρατίας και σεξισμού και κουλτούρας του βιασμού και οχι λόγω έλλειψης σεξ !

Απάντηση: Η πατριαρχία, η φαλλοκρατία, ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού, και επίσης ο καπιταλισμός που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διαχωρισμούς των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους -κάτι που επικυρώνεται τόσο θεσμικά μέσω δικαστικών αποφάσεων, όσο και από "συντρόφους" που αποφασίζουν ότι κάποιες γυναίκες είναι θύματα και πρέπει να εκπροσωπηθούν από τους ίδιους...- είναι το υποβαθρο και τα δεκανίκια όλων των βιαστών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν καλύτερο αν οι άνδρες που βιάζουν επέλεγαν να πληρώσουν για σεξ - είτε είναι πεινασμένοι, είτε χορτάτοι.

Το ότι το σχόλιο μιλάει για πεινασμένους μόνο, είναι δικό σου συμπέρασμα.

*
@Λίγος σχολιασμός και την κάνω

"Γι αυτο στην γυναικεία σεξεργασια ειναι καθιερωμένη και συστηματική η χρήση αυτων των λιπαντικών αλοιφών, και φυσικά δεν λέγεται στους σεξοπελάτες οτι πρόκειται για λιπαντική αλοιφή, γιατι οι άντρες πελάτες για την δική τους προσωπικη ευχαρίστηση προτιμούν τον κόλπο ξηρό και στενό· και μάλιστα καποιοι που γνωρίζουν απαιτούν κιόλας να μη γίνει χρήση της."

Καλά, τρελός-ή είσαι; Υπάρχει άνδρας που θέλει να γαμάει ξερό μουνί; Ζεις σε έναν δικό σου κόσμο.

Απάντηση: Ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνδρες - οι πραγματικοί βιαστές, κι όχι οι αποκαλούμενοι βιαστές που πηγαίνουν σε οίκους ανοχής.

από κακτος 24/10/2017 12:56 μμ.


Νομίζω δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση με την ανδρική πορνεία. Νομίζω είναι προφανές οτι εννούμε σε συντριπτικό ποσοστό την ομοφυλόφιλη ανδρική και όχι τους ζιγκολό.

Είναι προβληματικό που οι σεξεργάτριες συνήθως δεν ενστερνίζονται τις αποψεις που έχουν οι γυναικείες ομάδες που γράφουν τέτοια συνθήματα. Μιλάμε χωρίς τον ξενοδόχο δλδ, παλαιότερα σε απαντηση αναλογου συνθήματος (τότε ήταν 20 τα ευρώ) είχαν βγάλει αφίσα που τις έλεγαν ανοργασμικές.

Αν η δουλειά αυτή είναι τόσο κυριλέ όσο μας την παρουσιάζουν οι προοδευτικοί εδωπέρα δεν θα ήταν τόσο διαδεδομένο το trafficking (που υπάρχει, ρωτήστε τις ανήλικες μετανάστριες στα κέντρα κράτησης που τρέμουν την ώρα που θα βγουν έξω), θα υπήρχαν απλά μεγάλες εταιρείες..

Όσο για τις ιστορικές αναφορές σε πρόσωπα και βιβλία.. 'Οποιος συγκρίνει εποχές που τα μπουρδέλα ήταν τα μόνα ξενυχτάδικα με ποτο και μουσική, εποχές που δεν ήταν αποδεκτές οι προγαμιαίες σχέσεις, που οι γυναίκες δεν είχαν αυτόνομη κοινωνική ζωή και εποχές χριστιανικού πουριτανισμού με την εποχή του tinder, των amateur sex tapes, των sex friends, του viagra (είναι ατελείωτος ο κατάλογος).. απλά ψάχνει για δικαιολογίες και βαφτίζει το κρέας ψάρι.

από @ 24/10/2017 7:48 μμ.


Εγώ δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τις υπηρεσίες που μπορούμε να αγοράσουμε,ούτε και πρέπει να δικαιολογήσουμε πράγματα που δεν ξέρουμε και που δεν μας αφορούν στην τελική.Είναι το ίδιο με το να λες σε κάποιον που πάει στο σ.μάρκετ τι να αγοράσει και να τον κατηγορείς για τις τυχόν κακές συνθήκες κάτω απο τις οποίες παράχθηκε το προϊόν.Ειδικά απο την στιγμή που μάλλον δεν είστε διατεθημένες να εξυπηρετήσετε εσείς γέρους,μετανάστες,παχύσαρκους,άφραγκους,χαζούς,μαθητές και τόσους άλλους που η ελληνίδα δεν γουστάρει ούτε να κάθονται δίπλα της στο λεωφορείο.Πηγαίντε λοιπόν και πλησιάστε τους πελάτες εσείς,πρίν περάσουν την πόρτα,και να είστε σίγουρες ότι δεν θα ξαναπάνε...

''Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν καλύτερο αν οι άνδρες που βιάζουν επέλεγαν να πληρώσουν για σεξ - είτε είναι πεινασμένοι, είτε χορτάτοι'' 12:27 μμ

Νέες αναρχοφεμινιστικές θεωρείες που επαναλαμβάνονται σε σχόλια του νήματος:

< Κοινωνία χωρίς πορνεία και βιασμούς δεν μπορει να υπάρξει >
Διαλέχτε ή το ένα ή το άλλο.

< Οι άντρες που βιάζουν, εαν επιλέξουν να πληρώσουν πόρνες για σεξ,
τότε δεν θα βιάζουν άλλες γυναίκες >
Εκτός απο οτι αυτό είναι ένα μύθευμα, συνεπάγεται κιόλας πως οι βιαστές έτσι θα ικανοποιούν την θέληση τους να βιάζουν, όχι πάνω σε άλλες γυναίκες, αλλά μόνο σε πόρνες. Που εντάξει σε εκείνες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι πληρώνονται και εχουν αυτοδιατεθεί.

Όπως φαίνεται στο indy οι σύντροφοι είναι πια έτοιμοι να γράψουν
''το μανιφέστο της πατριαρχίας''

από @ 25/10/2017 8:53 πμ.


το σεξ με αλλον ανθρωπο δεν ειναι σαν την κοκα κολα και τα τσιγαρα απο το σουπερ μαρκετ

οι ανθρωποι δεν ειναι, ουτε θα επρεπε να αντιμετωπιζονται ως, προϊοντα σε ραφι

από @ 25/10/2017 12:03 μμ.


Στον καπιταλισμό όλοι οι άνθρωποι είναι και αντιμετωπίζονται ως προϊόντα σε ράφι. Διότι όλοι είμαστε, ως εργαζόμενοι, εμπορεύματα.

από @ 25/10/2017 12:28 μμ.


''εργάτες, φτωχοί, μετανάστες , γιατί αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία πελατών των οίκων ανοχής''
''οι σεξεργάτριες έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο από τα φτωχά στρώματα να μην αισθάνεται σκουπίδι και τιποτένιος, ανθρώπους που οπουδήποτε αλλού σε μπαρ, καφετέριες , παρέες τρώνε απόρριψη και χλευασμό''

Και αφού περάσαμε και στην τέχνη και τα λυρικά αστικά αφηγήματα της πορνείας, ας ρίξουμε και καμιά ματιά στο Οι Μοιραίοι του Βάρναλη και τις πολιτικές σημασίες του.

Στο Γκάζι που λεει, που είναι τώρα τα εναλλακτικάδικα, ήταν τότε τα μπουρδέλα. Εξαφανίστηκαν όχι γιατι έπαψε να υπάρχει πατριαρχία και καπιταλισμός , αλλά γιατι τα ξαπόστειλε το τζεντριφικεισον και τα έστειλε στα στούντιο, μασατζίδικα, κλαμπ, πρακτορεία, που είναι τα εκσυγχρονισμένα μπουρδέλα. Γιατι έτσι εξελίσσεται η κοινωνία με τους νόμους της αγοράς παστρικά και νεοφιλελεύθερα.

Και οι έρευνες (αλλά και μια στοιχειώδης γνώση της πραγματικότητας) καταρρίπτουν τα αστικά αντιδραστικά αφηγήματα που κυκλοφορούν μέχρι και σε σχόλια στο indy, οτι η πορνεία σχετίζεται κυρίως με τους ''φτωχούς'' και ''μετανάστες'' άντρες,
που επειδή ειναι φτωχοί καμία γυναίκα δεν τους ερωτεύεται και δεν τους θελει (!)
αλλά σχετίζεται κυρίως με άντρες των μικροαστικών και μεσοαστικών και μεγαλοαστικών στρωμάτων που συχνα είναι και παντρεμένοι.
Αυτό είναι φανερό και απο το μεγάλο μπουμ που εχει η πορνεία και το τραφικιν
με μετακίνηση και διακίνηση γυναικών απο φτωχές προς πλούσιες χώρες.

Και αυτό το εκπληκτικό ''οι σεξεργάτριες έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο από τα φτωχά στρώματα να μην αισθάνεται σκουπίδι και τιποτένιος, (!) ανθρώπους που οπουδήποτε αλλού σε μπαρ, καφετέριες , παρέες τρώνε απόρριψη και χλευασμό''(!)

δεν λέει τίποτα απολύτως για τους ''ανθρώπους απο τα φτωχά στρώματα''
που δεν τους αφορά αυτή η ρατσιστική ταξική φαντασίωση,
αλλά λέει πολλά γι αυτόν που την έγραψε και τον κόσμο του.

'Οποτε ''σύντροφοι'' φιλάνθρωποι, σταματήστε να επικαλείσθε την αστική φιλανθρωπία ως επιχείρημα, οτι υπάρχει η πορνεία γιατί την χρειάζεται το ''πτωχό''
και ''τιποτένιο'' προλεταριάτο, που σε αυτό ανήκουν και οι σεξεργάτριες.

από τι να λέμε τώρα. 25/10/2017 12:32 μμ.


Το προβληματικό είναι ότι οι άνθρωποι του κινήματος και ειδικά όσοι/ες δουλεύουν το φεμινιστικό και τον αντισεξισμό δεν ακούν τι έχουν να πουν οι εκδιδόμενες και αντί αυτού θέλουν προκρούστια να τις χωρέσουν στις δικές τους ιδεολογικές σταθερές. Καποια στιγμή πρέπει να διαλέξουμε αν μας νοιάζουν τα κοινωνικά υποκείμενα της εκμετάλλευσης ή αν ενδιαφερόμαστε μόνο για μικροπολιτική και εσωτερική συζήτηση απο, προς και για τον χώρο.

από Κάποιος 25/10/2017 1:07 μμ.


Μην παραποιείς αυτά που έγραψα ,μην χρησιμοποιείς τη αστική-δημοσιογραφική μέθοδο της δημιουργίας εντυπώσεων ώστε να σε προσέξουν.

Αυτό που έγραψα είναι ότι στους οιίκους ανοχής(μπουρδέλα) που γι αυτά ήταν το σύνθημα πηγαίνουν κυρίως φτωχά-εργατικά στρώματα ντόπιοι και μετανάστες. Από τη δεκαετία του 90 ήδη έγινε ο ταξικός και ρατσιστικός διαχωρισμός. Οίκοι ανοχής για τους φτωχούς (ντόπιους μετανάστες), στούντιο για του πιο ευκατάστατους(κυρίως Έλληνες). Με την είσοδο μεταναστών εργατών στην Ελλάδα οι πιο εύποροι δεν πήγαιναν στους οίκους που ξαπλώνουν στα ίδια σεντόνια που πριν ήταν μετανάστες αλλά στα πιο ακριβά στούντιο. Το ίδιο και σήμερα γι αυτό και τα στούντιο είναι πολλά σε <ακριβές> περιοχές.

Στους οίκους ανοχής με όλα τα στοιχεία ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΣΕΞΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, πηγαίνουν πλέον μόνο φτωχά εργατικά στρώματα, και άνθρωποι όπως έγραψα που η ελληνίδα δεν ασχολείται καν μαζί τους, που η κοινωνία τους έχει στον πάτο, στα μπαρ δεν έχουν λεφτά να πάνε, ούτε εξόδους και δίνουν αυτό το 20ευρο μια φορά το μήνα για να νιώσουν και αυτοί λίγο τη στοργή και το χάδι μιας γυναίκας, έστω επί πληρωμή, αλλά πιο γνησιο και πιο ειλικρινές από πολλών γυναικών της καριέρας, των μπαρ, των κλαμπ, της πίστας, των βραδινών εξόδων, των πάρτυ.

Αντί να παριστάνει τον δήθεν σε κάποιο πάρτυ ή σε κάποιο μπαρ μήπως και γνωρίσει κάποια κάνει την ειλικρινή συναλλαγή.

Σε μία καπιταλιστική κοινωνία είναι η λιγότερο σεξιστική στάση και η λιγότερο ανέντιμη.

Αν σε χαλάει η αλήθεια δεν θα αλλάξουμε την αλήθεια για να κουμπώσει με τη δική σου αφήγηση.

από @ 25/10/2017 1:20 μμ.


χαρακτηρίζει τον Τζον Ντος Πάσος "αστικό λυρικό αφήγημα". Πόσο άσχετος;

από @ 25/10/2017 1:21 μμ.


τις θέλουν άβουλα θύματα, κι έτσι τις παρουσιάζουν. Τα άβουλα θύματα δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο, οι ειδικοί των "αγώνων" δεν ενδιαφέρονται για τον λόγο τους, αυτοί ξέρουν καλύτερα...

Και γι' αυτό θάφτηκε ο λόγος και η πράξη της 22χρονης κοπέλας που φυλακίστηκε επειδή δεν ήταν άβουλο θύμα από μόνη της.

Αλλά έτσι τελικά την παρουσιάζουν κάποιοι "κινηματικοί", όταν δίπλα στα συνθήματα στήριξής της, κολλάνε ξεκάρφωτα συνθήματα περί θυμάτων/εκδιδόμενων γυναικών.

από @ 25/10/2017 7:29 μμ.


Φαίνεται να χρειάζεται διευκρίνιση

''Και αφού περάσαμε και στην τέχνη''
αναφορά σε λογοτεχνία - Τζον Ντος Πάσος - USA O 42ος παράλληλος
και σε κινηματογράφο - Λίνα Βερτμίλερ - Ιστορία έρωτα και αναρχίας

''και τα λυρικά αστικά αφηγήματα της πορνείας''
αναφορά στα αστικά, ταξικά, ρατσιστικά αφηγήματα
των φιλάνθρωπων συντρόφων όπως και των αστών.

(υπάρχουν αρκετά στο νήμα - όπως το απόσπασμα στο οποίο γίνεται αναφορά και βρίσκεται πριν την προηγούμενη πρόταση, στην αρχη του @ 25/10/2017 12:28 μμ)

Παρά το ότι δεν μου αρέσει σε θέματα όπως αυτό η μεταφορά δηλώσεων, στοιχείων από το ιντερνετ περνάω ένα απόσπασμα που είναι από βιβλίο που κυκλοφορεί στα Εξάρχεια.

«Η ζωή, δηλαδή το έσχατο όριό της, μού την είχε στημένη με μια ύστατη πρόκληση, ίσως γιατί έζησα υπερβολικά. εδώ και τρία χρόνια είμαι παγιδευμένη στα δίχτυα του καρκίνου. Μέχρι στιγμής του ξεφεύγω πληρώνοντας με μεγάλους πόνους το τίμημα ενός ανένδοτου αγώνα. Σε σχέση με τις δυστυχίες του πλανήτη, δεν είναι τίποτα. Σε σχέση με τις μεγάλες χαρές της ζωής, τις οποίες γεύτηκα χωρίς καμία περιστολή, είναι πολύ σκληρό.

Από το Δεκέμβριο του 1995 κι ύστερα δεν έχω πάει με πελάτη. Τον τελευταίο, έναν κοντό ισπανό εργάτη, που μ' επισκεπτόταν καιρό............................................ Έδινε τότε, όπως όλοι οι μετανάστες της εργατιάς, πενήντα ελβετικά φράγκα. δεν ήταν κουραστικό, ήταν απλά συγκινητικό, κι έφευγε μες στην καλή χαρά, μ' ένα χαμόγελο ταπεινό και γεμάτο ευγνωμοσύνη, περπατώντας λίγο στραβά, όπως τόσοι άλλοι μετά τον οργασμό, για να πάει να πιει ένα ποτηράκι.

Ήμουν εξήντα έξι ετών όταν σταμάτησα. Σήμερα είμαι εβδομήντα πέντε. Έχω τριάντα χρόνια πορνείας στην πλάτη μου, μαζί με τα διαλείμματα. Η πορνεία είναι τέχνη, φιλανθρωπία, επιστήμη. Το 'χω πει και επαναλάβει και θα το λέω και θα το γράφω μέχρι την τελευταία μου πνοή, στα γαλλικά, στα αγγλικά, στα γερμανικά, ακόμη και στα γερμανικά, ακόμη και στα ιταλικά και στα ισπανικά αν χρειαστεί.

Σήμερα, κοιτώντας πίσω, αναλογίζομαι τα τριάντα αυτά χρόνια στο επάγγελμα της πόρνης, που λογοτεχνικά αποκαλούμε «εταίρα» ή «παλλακίδα», με άπειρη νοσταλγία και ευγνωμοσύνη. Τα παιδιά μου κι εγώ ζήσαμε με γεμάτο στομάχι.

Το ανθρώπινο σώμα, όπου κατοικεί η ψυχή, είναι ένα μουσικό όργανο και η σεξουαλικότητα το δοξάρι του. Με τις αρετές της λεπτότητας και της βιαιότητας πάλλεται και αγγίζει το ζενίθ της ηδονής και της έκστασης. Η μόνη αυθεντική πορνεία είναι εκείνη των μεγάλων καλλιτέχνιδων, οι οποίες, τελειομανείς και τεχνικά καταρτισμένες, εξασκούν αυτή την ιδιαίτερη τέχνη με ευφυΐα, σεβασμό, φαντασία, φιλότιμο, εμπειρία, και επιδίδονται οικειοθελώς σ' αυτή, χάρη σε μια κατά κάποιον τρόπο έμφυτη κλίση: πρόκειται για αληθινές επαγγελματίες οι οποίες συνειδητοποιούν τη δύναμή τους και τα όριά της, ξέρουν να μπαίνουν στη θέση του άλλου, ν' ανακαλύπτουν τις προσδοκίες του, τα άγχη του, τις επιθυμίες του και να τον απελευθερώνουν χωρίς ζημία ούτε για τις ίδιες ούτε για εκείνον.

Καμία πόρνη άξια του ονόματός της δεν θα μπορέσει ποτέ ν' απαρνηθεί το παρελθόν της, είναι χαραγμένο στο δέρμα της και στην καρδιά της. Όπως έλεγε και μία φίλη μου του επαγγέλματος στο τηλέφωνο: «εμείς πάντα θα καταπραΰνουμε τους πόνους της ανθρωπότητας».

Ό,τι και να λένε οι επικριτές μας, οι ακραίοι οπαδοί της ηθικής και της «αρετής», εκείνης ακριβώς που τους καταπνίγει, εμείς κατέχουμε τα σκήπτρα στο παλάτι μας, το βασίλειο της συμπόνιας, της κομψότητας, και της –τόσο δύσκολα αποκτημένης- γνώσης της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου σώματος.

Γνώρισα εδώ στη Γενεύη, αργότερα στο Παρίσι και στα διεθνή συνέδριά μας, μεγάλες κυρίες των ελεύθερων ηθών: περήφανες για το ταλέντο τους, λαμπερές, απαστράπτουσες από γοητεία, χιούμορ και ηρωική ανθρωπιά, όλων των ηλικιών, όλων των φυλών, όλων των φύλων, από τις πιο ταπεινές μέχρι τις πιο αριστοκράτισσες, λόγιες, καλλιεργημένες, ή φορώντας απλώς στο πέτο την καρδιά τους, το κουράγιο τους και το κουράγιο τους για τη ζωή.

Μονάχα η βία και η απάνθρωπη σκληρότητα που αναγκάζουν τους ανθρώπους, ενήλικες και ανήλικους, να εκπορνεύονται παρά τη θέλησή τους πρέπει να πατάσσονται. Εμείς θα καταδικάζουμε αυτή την αδικία με όλες μας τις δυνάμεις, πάντοτε και παντού: διότι δεν ανήκουμε και δεν θ' ανήκουμε ποτέ στην κατηγορία των σκλάβων ή των βασανιστών, ούτε θα υποταχτούμε ποτέ στους νόμους που μας αντιτάσσονται ή στις καταχρήσεις της ηθικής.

Είμαστε ελεύθερες και θα παραμείνουμε Ελεύθερες να κάνουμε ό,τι θέλουμε με το σώμα μας, με το πνεύμα μας και το χρήμα που κερδίσαμε με τον ιδρώτα του μουνιού και του μυαλού μας. Ελεύθερες, και σαν αποδημητικά πουλιά με αστραφτερά χρώματα πετούμε πολύ ψηλά πάνω απ' τον απαίσιο βούρκο όπου θα ήθελαν να μας χαντακώσουν.

Γενεύη, 16 ιανουαρίου 2005
Griselidis Real

[Ένα συγκινητικό απόσπασμα απίστευτης ειλικρίνειας από το «καρνέ μίας εταίρας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τοποβόρος, με 4 ευρώ]

από . 26/10/2017 10:04 πμ.


Το Καρνέ μιας Εταίρας
της Γκριζελιντίς Ρεάλ

H Ελβετίδα Γκριζελιντίς Ρεάλ (1929-2005) –πόρνη, συγγραφέας και καλλιτέχνις– επιδόθηκε απ’ τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι τον θάνατό της σ’ έναν αδιάκοπο ακτιβιστικό αγώνα για τα δικαιώματα των ιερόδουλων.Το Καρνέ μιας εταίραςείναι ίσως η πιο πρωτότυπη απ’ τις δημιουργίες της, ακριβώς επειδή δεν συνελήφθη διόλου ως λογοτεχνικό προϊόν. Πρόκειται στην ουσία για ένα σημειωματάριο, απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά της μιας κι εκεί καταχωρούσε με αλφαβητική σειρά τους τακτικούς πελάτες της μαζί με πολύτιμες πληροφορίες, σχετικές κυρίως με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, και φυσικά το χρηματικό ποσό που πλήρωνε ο καθένας. Ιδιαίτερο συγγραφικό υβρίδιο, κάτι ανάμεσα σε ιστορικό ντοκουμέντο και έργο τέχνης, διανθισμένο με χιούμορ, ποιητικότητα, ειρωνεία και ωμή ειλικρίνεια, το Καρνέ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1979. Η παρούσα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει και μία συνέντευξη με τη συγγραφέα, αποτελεί την πρώτη μετάφραση έργου της Ρεάλ στα ελληνικά.

από Ilier 26/10/2017 12:02 μμ.


Για αρχή αν αναζητήσουμε στο google για τα ποσοστά αυτοκτονίας θα δούμε ότι οι ιερόδουλες αποτελούν το υψηλότερο ποσοστό μαζί με τους γιατρούς, έχοντας ως αιτιολόγησει ότι είναι οι δύο πληθυσμιακές ομάδες που έρχονται σε επαφή με τον πόνο (π.χ.Έξαρση στις οικονομικές αυτοκτονίες).

Δεύτερον, αποδεχόμενοι τον όρο σεξεργάτρια - σεξεργάτης, όπως και τα "νόμιμα μπουρδέλα" ως καταστήματα παροχής υπηρεσιών, αναγνωρίζουμε το σεξ ως προϊόν (συγκεκριμένα ως υπηρεσία) και το σώμα ως αντικείμενο παροχής αυτής της υπηρεσίας. Παρόλο που εδώ θα μπορούσε κάποιος να αντιθέσει ότι το ίδιο συμβαίνει και με έναν εργάτη (νοικιάζοντας τον χρόνο του αντίστοιχα), δεν είναι το ίδιο. Η σχέση που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον σώμα του, αντανακλά και την σχέση που έχει με τον εαυτό του. Δεν μπορούμε ταυτόχρονα να δούμε ότι ιστορικά το "προϊόν" αυτό αφορούσε κυρίως το γυναικείο σώμα (με τα ιερατεία ως πρώτους οίκους ανοχής) καθώς η ίδια η γυναίκα αντιμετωπιζόταν ως αντικείμενο και το σεξ ως φυσική ανάγκη του άντρα που η κοινωνία έπρεπε να βρει έναν τρόπο να καλύψει.

Προφανώς και υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ανάμεσα σε κάποια που εξαναγκάζεται και σε κάποια που επιλέγει να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα. Προφανώς και η επιλογή της είναι απόλυτα κατανοητή και σεβαστή. Αλλά η διαφορά (τόσο στο σύνθημα όσο και στην κατανόηση των συνθηκών) είναι ότι ποτέ δεν έγινε κριτική στις σεξεργάτριες. Και αν το σκεφτείς πραγματικά ποτέ δεν έγινε καν η ερώτηση "αν το απολαμβάνουν".
Η όλη ουσία της διαφωνίας (και συγκεκριμένα για το σύνθημα), για μένα, είναι αν αποδεχόμαστε ή όχι την εμπορευματοποιηση του σεξ. Διάβασα παραπάνω ότι πιο εύκολο είναι να κολλήσεις αφροδίσια νοσήματα μετά από one night stand στα εξάρχεια παρά από οίκο ανοχής. Και η διαφορά βρίσκεται ότι στην πρώτη περίπτωση ξέρεις ότι γουστάρεις και γουστάρει και είναι επιλογή σας να κάνετε το one night stand, οπότε πέρνεται και την ευθύνη των ρίσκων που αυτό εμπεριέχει - είτε την κολλήσεις εσύ κάτι είτε σε κολλήσει αυτή, είτε επιλέξετε να φορέσετε προφυλακτικό είτε όχι -, ενώ στην δεύτερη περίπτωση απλά γουστάρεις να πηδήξεις "κάτι" και "απαιτείς" από το εμπόρευμα να είναι "καθαρό", γιατί ως πελάτης πλήρωσες για αυτό.
Οπότε για μένα το ζήτημα δεν ήταν ποτέ οι σεξεργάτριες, αλλά οι "πελάτες", οι οποίοι βλέπουν στο γυναικείο σώμα απέναντί τους το προϊόν που θα ικανοποιήσει την καύλα τους. Ο άλλος απέναντι σταματάει να είναι άνθρωπος, αλλά γίνεται αντικείμενο. Η αντικειμενοποίηση αυτή του γυναικείου σώματος είναι κάτι που ως φεμινίστρια είναι μια διαχρονική πάλη μου και περαιτέρω απαιτώ το σεξ να το επιλέγω και απολαμβάνω με όποιον παρτενέρ επιλέξω και όχι να είναι κάτι που υπάρχει ως απαίτηση απέναντί μου. Και είναι ο ίδιος αυτός ο πελάτης, που για να καλύψει τις ανάγκες του, δεν τον ενδιαφέρει αν αυτό το αντικείμενο απέναντι του είναι προιόνtrafficking ή είναι σε μια σεβαστή ηλικία για να κάνει τις επιλογές του. Και είναι η μαφία που βλέποντας αυτό, αναγνωρίζει τα τεράστια κέρδη και απλώνει τα πλοκάμια της. Και μετά μια ολόκληρη κοινωνία ξεσηκώνται γιατί "δεν ήξερε" ότι ο γείτονάς / γειτόνισσα της εξέδιδε τα παιδιά του. Γιατί όλοι αποδέχονται έναν κοινό παρονομαστή σε όλα αυτά (όπως και στην περίπτωση στην Ρόδο με το κορίτσι που φώναζε), "το κορίτσι - η γυναίκα - είναι κατά βάθος προιόν", εκτός αν είναι κόρη μας, αδερφή μας, σύζυγός μας (οπότε εμπίπτει στην ιδιότητα της κατοχής σε σχέση με τον εαυτό μας).
Ολόκληρη η κουλτούρα του βιασμού ξεκινάει ακριβώς από την γυναίκα ως αντικείμενο και τα "καταστήματα παροχής υπηρεσιών σεξ" απλά βάζουν την σφραγίδα τους ακριβώς σε αυτό. Η άλλη απέναντι δεν χρειάζεται να της αρέσει (μπορεί ναι, μπορεί και όχι), δεν χρειάζεται να ξέρεις καν το πρόσωπό της (μπορεί να την κοιτάξεις, μπορεί και όχι), δεν χρειάζεται καν να έχει οποιαδήποτε ιδιότητα πέραν από την βασική να έχει τρύπες στα κατάλληλα σημεία.

Οπότε η απάντησή μου είναι ότι ναι ο πελάτης έχει τεράστια ευθύνη. Εκείνη την στιγμή δεν βιάζει καμία γυναίκα δίνοντας λεφτά του (με την αιτιολογία ότι ήταν επιλογή της να είναι εκεί, άρα έχει συναινέσει), αλλά είναι η ουσιαστικότερη πράξη συντήρησης, αποδοχής, επιβεβαίωσης, καλλιέργειας και ενθάρρυσης κάθε βιασμού, σε "οίκους ανοχής" ή μη. Άρα και το αρχικό σύνθημα για μένα δεν έπρεπε να σβηστεί γιατί επί της ουσίας αυτό ακριβώς λέει.

Παραθέτω μια συνέντευξη από ιερόδουλη που είχε δημοσιεύσει το newsbeast, γιατί είναι μια "καλή" περίπτωση που αντανακλά περίπου αυτό που συζητάμε. Δεν είναι θύμα trafficking, δεν παίρνει ναρκωτικά, βγάζει αρκετά λεφτά και δείχνει πως όλα ήταν επιλογές της.

αγαπητή Ilier

σε καμία περίπτωση το σεξ δεν αποτελεί προϊόν ή υπηρεσία, αντιθέτως είναι απλά το μέσο (για ποιο πράγμα άραγε?). Επίσης ούτε το σώμα είναι το μέσο ή το αντικείμενο παρχοής υπηρεσιών. Επίσης η σχέση κάθε ανθρώπου με τη σεξουαλικότητα του (και όχι με το σώμα του) αντανακλά τη σχέση που έχει με τον εαυτό του. Επίσης πάλι ιστορικά ειδικά την εποχή που τα ιερατεία λειτουργούσαν και ως πορνεία οι ιερόδουλες δεν αποτελούσαν αντικείμενο αλλά ιέρειες. Ακόμα λες ότι:"... το σεξ ως φυσική ανάγκη του άντρα που η κοινωνία έπρεπε να βρει έναν τρόπο να καλύψει." αυτό είναι άκυρο ποτέ δεν ίσχυε. Η κοινωνία και το σύστημα αναγνώριζαν ότι το σεξ είναι μια ακόρεστη και πολύ δυνατή ανάγκη (και για τον άνδρα και για την γυναίκα) και βρήκε (ουσιαστικά πάντα εφευρίσκει) ένα τρόπο να το εκμεταλευτεί. Πχ θρησκεία αμαρτία εξομολόγηση εκβιασμός.

Το θέμα για μένα είναι η εκπόρνευση, η βίαιη εκπόρνευση. Αυτή είναι η κουλτούρα του βιασμού, συμβαίνει παντού κανένας δεν μιλάει. Φτάσαμε μάλιστα σε ένα σημείο όπου η πατριαρχική εξουσιαστική βία δεν είναι πλέον "προνόμιο" των ανδρών. Δυστηχώς υπάρχουν πλεόν πληθώρα συμβάντων που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε γιατί πολύ απλά φτάνουν στον αστικό τύπο, ενώ συνήθως αυτά θάβονται 11 στις 10 φορές όπου η εκπόρνευση ανηλίκων ξεκινάει από την ίδια την οικογένεια όπου η μητέρα αν δεν συγκαλύπτει με την σιωπή της συμμετέχει ενεργά στην κακοποίηση των ίδιων των παιδιών τις. Συμβαίνει παντού σε φτωχές περιοχές, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκεί όπου τελικά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Μια πιο ήπια περίπτωση πλην βίαιης όμως εκπόρνευσης ανηλίκων γίνεται μέσα από τα ηλ.κοιν. δίκτυα. Για να ανήκουνε κάπου, για να ικανοποιήσουνε τις εφηβικές ανασφάλειες και ανησυχίες εκπορνεύουν σώμα και ψυχή με την ανοχή δασκάλων και γονιών. Αυτό δεν γνωρίζει ταξικούς διαχωρισμούς, τουλάχιστον όχι πολύ σοβαρους και συμβαίνει παντού.

Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν στην κοινωνική αποκτήνωση που έχει επέλθει, όπου όλοι είμαστε μάρτυρες αυτή την εποχή, και όχι σε φύλα, άνδρες-γυναίκες, σε πολίτικαλ κορέκτ ντουβάρια και σε ξύλινους πολιτικούς λόγους. Ας αναλογιστούμε σε τι εποχή ζούμε, σε τι κοινωνία και ποιες είναι οι ευθύνες μας όχι ως προς την όποια πολιτική ταυτότητα που προσάρτουμε στον εαυτό μας, αλλά ως άνθρωποι.

@ Ας δώσουμε όμως το λόγο και στις σεξεργάτριες

Για να είμαστε ακριβείς 'δίνουμε το λόγο σε μία σεξεργάτρια απο χιλιάδες σεξεργάτριες' και αυτός ο λόγος δεν παραβλέπεται ούτε αγνοείται στις φεμινιστικές
και πολιτικές προβληματικές, αλλά συμπεριλαμβάνεται.
Αυτο που λέγεται είναι, οτι δεν μπορεί να τις μονοπωλεί και να τις χειραγωγεί παρεμβαίνοντας λογοκριτικά σε θέσεις και δράσεις, γιατι αυτό σημαίνει το σβήσιμο
του συνθήματος.

Και μάλιστα σε μία εποχή, όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην εκμετάλλευση ανθρώπων. Kαι με την σεξουαλικη εκμετάλλευση να βρίσκεται σε έξαρση, λόγω μετανάστευσης και προσφυγιάς -που ιστορικά και κοινωνιολογικά συνδέονται
άμεσα με την πορνεία- και οικονομικού κραχ. Και όταν ο καπιταλισμός μαζί με
την πατριαρχία και την εξουσιαστική βία καλπάζουν.
Γι αυτο δεν ειναι θεμα ηθικιστικό ή πουριτανισμού ή σεμνοτυφίας και άλλα
τετριμμένα και παρωχημένα που γράφτηκαν και αφορούν άλλους χώρους,
αλλα θέμα πολιτικό και φεμινιστικό.

Κάποια στοιχεία συμπληρωματικά για την αξιόλογη γυναίκα καλλιτέχνη πόρνη και ακτιβίστρια Griselidis Real, και ένα άλλο δικό της απόσπασμα στο τέλος, με μια
άλλη δική της μαρτυρία, για μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Η Griselidis Real ήταν μια γυναίκα ελβετίδα μεσοαστικής οικογένειας, συγγραφέας ποιήτρια και ζωγράφος, πολύγλωσση με αστική μόρφωση και σπουδές, ανεξάρτητη
και αυτόνομη, που δούλευε ως σεξεργατρια στην Γενεύη, μετά απο μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωη της. Συνεπώς απο την κοινωνική και ταξική προέλευση και ως προς τις δυνατότητες, βρισκόταν σε μια θέση που δεν είναι καθόλου κοινή στον χώρο της σεξεργασίας, όπου υπήρξε ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των σεξεργατριών απο την δεκαετια του 70.
Αλλά ο λόγος της και ο ακτιβισμός της ηταν και συνολικά πολιτικός, ενάντια στην κοινωνική αδικία και τις κοινωνικές διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των υποκειμένων και κυρίως των περιθωριακών
και κατατρεγμένων. Δηλαδη ακόμα κι αν το σύνθημα που σβήστηκε δεν την αντιπροσωπεύει ως υποκείμενο, σίγουρα όμως δεν την αντιπροσωπεύει και το
σβήσιμο του ως πολιτικη πράξη, απέναντι σε κάποια άλλα υποκείμενα για και με τα οποία έχει δώσει αγώνες.
Και να διευκρινιστει οτι η ίδια υποστήριζε τις σεξεργάτριες και οχι αυτη καθεαυτη
την σεξεργασία - όπως κάνουν κάποιοι σύντροφοι και μάλιστα απο την θέση του σεξοπελάτη - για την οποία έλεγε μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη για πορνεία, αλλά αφου δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε και δεν υπάρχει μια θαυματουργική λύση,
το ζητούμενο είναι η λιγότερο χειρότερη λύση για τις σεξεργάτριες.
Και έχει θέσει όλα τα ζητήματα που αφορουν την πορνεία όπως την κακοποίηση και την εκμεταλλευση , τις διώξεις , το trafficking και την εξαναγκαστική πορνεία και άλλα, και για ολα αυτά τα θέματα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των σεξεργατριων εχει δημιουργήσει κέντρο στην Γενευη.
Και να επίσης εχει μιλήσει και για την βία που εχει υποστεί κι η ίδια απο πελατες και οτι έχει κινδυνέψει να την σκοτώσουν όπως έχουν σκοτώσει και άλλες σεξεργάτριες. (υπάρχουν διαδικτυακά το Ντοκυμαντερ Prostitution (1976) οπου παίρνει μέρος
& κάποιες συνεντευξεις της)

Και σήμερα σε άλλο κοινωνικό γίγνεσθαι με τα σημερινα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα στην Ευρώπη, απέναντι σε αυτον τον βιωματικό λόγο του αποσπάσματος απο το Καρνέ και ανάλογους εγκυρους λόγους, αντιστοιχούνται εκατοντάδες άλλοι εξίσου εγκυροι βιωματικοί λόγοι - ακόμα και του ίδιου υποκειμένου όπως φαίνεται
στο απόσπασμα στο τέλος απο το Memoires της - που έχουν να πουν και πολλά άλλα σε πλήθος συνεντεύξεων, καταγγελιών, μαρτυριών, ντοκουμέντων.
Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε κανέναν λόγο, όπως δεν
το κάνει και ούτε η Griselidis Real, που και η ίδια πέρασε απο διαφορετικούς λόγους σε σχέση με την σεξεργασία της, και γι αυτο δημιούργησε το κέντρο στην Γενεύη,
για να ακουστουν και να ανοιχτουν όλοι οι λόγοι όλων των υποκειμένων και να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων.

Τα κοινωνικά θεματα και τις προβληματικές, χρειάζεται να τα βλέπουμε σε παρόντα χρόνο και να τα εξετάζουμε επικαιροποιημένα, πράγμα που κάνει τα πράγματα πιο σύνθετα.
Όπως για το θέμα της αυτοδιάθεσης στην σεξεργασία αλλά και παντού.
Όταν η αυτοδιάθεση υπάρχει και αμφισβητείται θεωρητικά, ειναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και ενεχει κίνδυνο και απαιτούνται παρεμβάσεις.
Όταν όμως η αυτοδιάθεση δεν υπάρχει, όπως σε πολλες σεξεργάτριες, τότε είναι τεράστιο θέμα, γιατι η αμφισβήτηση έχει περάσει στην πράξη και ο κίνδυνος ήδη συντελείται.
Οπότε εκει υπάρχει το κατεπείγον ως προς την ενεργή δράση και παρέμβαση.
Γι αυτο το σβήσιμο τους συνθήματος ήταν εντελως λάθος πολιτικά - παρά τις επιμέρους σωστές προβληματικές στο κείμενο που ανέβηκε σχετικα - και γιατι επιπλέον έτσι σβήνει και ακυρώνει τον λόγο κάποιων υποκειμένων.
Μπορούσε να συμπληρωθει και να διαμορφωθεί έτσι ώστε να συμπεριληφθεί κι ο λόγος άλλων υποκειμένων και 'να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στο να εκφραστεί και να διαχυθεί ο λόγος των καταπιεσμένων/ βαλλόμενων υποκειμένων.'

Και για το σβήσιμο του συνθηματος, οτι 'δίνει έναυσμα σε συντροφους να επανεξετάσουν τα φεμινιστικά ζητήματα' (αν κι αυτο μπορει να γινει και με άλλους τρόπους), αυτο που φαίνεται σε αυτο το thread πάντως, ειναι οτι 'δίνει έναυσμα'
σε κάποιους άλλους συντρόφους, να μην 'επανεξετάσουν' απολύτως τίποτα και να βολευτούν μια χαρα σε αφηγηματα και μανούβρες που τους εξυπηρετουν.
Και φυσικά η Griselidis Real δεν μιλούσε με όρους 'προιόν', 'εμπόρευμα',
'υπηρεσίες', ισα ισα το ακριβώς αντίθετο.
Επειτα τα συνθήματα-δημόσιος πολιτικός λόγος, αφορούν και την κοινωνία που μπορει και είναι ζητούμενο να παρέμβει και με άλλα συνθήματα και δράσεις και στάση κλπ, δεν ειναι μια ενδοσυντροφική υπόθεση.
Καλώς ανέβηκαν κείμενα στο indy εκατέρωθεν για να ανοίξουν οι διάφορες προβληματικές.

Για μετάφραση - με το [google μετάφραση] βγαίνει το νόημα στα ελληνικά και
ακόμα καλύτερα στα αγγλικά.

"Mémoires de l'inachevé", της Grisélidis Réal - απο την Αλληλογραφία της 1954-1993

En 1967, dans une lettre à Maurice Szafran, elle écrit :
"Loin d'être une partie de plaisir, c'est bien plutôt une TORTURE, la démolition de l'âme et du corps. Chaque matin, à l'aube, quand je vais au lit, épuisée, il me semble qu'un troupeau de pourceaux m'a passé dessus, qu'ils m'ont piétinée, meurtrie, bavé dessus, craché sur mon visage, dans mes yeux, mes oreilles, ma bouche. C'est une sensation d'humiliation et d'horreur qui me pousserait au-delà de la nausée jusqu'au meurtre. Oui, je pourrais facilement, très facilement tuer si je me laissais aller. Tu vois, je ne suis pas faite pour ça - et si je n'avais pas d'enfants, je volerais, je mendierais plutôt pour vivre. J'aimerais encore mieux la faim, aller coucher dehors, trouver de la nourriture dans les poubelles. J'aimerais mieux être en prison. Mais j'ai promis à mes enfants de les tirer de la pension, de les reprendre avec moi, de les rendre heureux. ''

Σε κάποια σημεία εχουν μπει 2/3 λέξεις που θα μπορούσαν να αποδόσουν την γαλλική
Τα κεφαλαία είναι έτσι στο πρωτότυπο
Το πρωτοτυπο κείμενο είναι απο κάτω, ανοιχτό και σε άλλες μεταφραστικές προτάσεις.

Γράφει σε πολύ καλό της φίλο πως βιώνει την πορνεία /σεξεργασία της

"Mémoires de l'inachevé" ''Απομνημονεύματα ανολοκλήρωτα/ή του ανολοκλήρωτου''
της Grisélidis Réal - απο την Αλληλογραφία της 1954-1993

Γράμμα στον Maurice Chappaz - Γενεύη 14 Απριλίου 1967

'' Οσο για μένα ξαναπιάστηκα και ρουφήχτηκα ολόκληρη απο τις δίνες όπου πρέπει να παλεύω/χτυπιέμαι κάθε νύχτα. Εχω εναποθέσει όλη μου την ελπίδα, την θέληση αυτή την επόμενη 1η Ιουλίου που θα απελευθερωθώ/λυτρωθώ. Βλέπεις Maurice, ίσως να μην έχεις καταλάβει πραγματικά τι είναι για μένα όλα αυτό:

Δεν είναι καθόλου εύκολο και ευχάριστο, αντίθετα είναι ένα ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ,
η διάλυση/ισοπέδωση/συντριβή της ψυχής και του σώματος.
Κάθε πρωί, την αυγή, όταν πηγαίνω στο κρεβάτι, εξοντωμένη/εξαντλημένη/ εξουθενωμένη, μου φαίνεται ότι ένα κοπάδι γουρουνιων πέρασε από πάνω μου,
οτι με ποδοπάτησαν, με τραυμάτησαν, με γέμισαν σάλια, έφτυσαν πάνω στο πρόσωπό μου, μέσα στα μάτια μου, τα αυτιά μου, το στόμα μου.
Είναι ένα αίσθημα εξευτελισμού και τρόμου/φρίκης/απέχθειας που θα μπορούσε
να με σπρώξει πέρα απο την αποστροφή/απέχθεια μέχρι τον φόνο.
Ναι, θα μπορούσα εύκολα, πολύ εύκολα να σκοτώσω αν άφηνα τον εαυτό μου ελεύθερο. Βλέπεις δεν είμαι φτιαγμένη γι αυτό - και αν δεν είχα παιδιά, θα έκλεβα,
θα ζητιάνευα καλύτερα για να ζήσω. Θα προτιμούσα ακόμα την πείνα, να κοιμάμαι έξω στο δρόμο, να βρίσκω τροφή στα σκουπίδια. Θα προτιμούσα να ήμουνα φυλακή.
Αλλά έχω υποσχεθεί στα παιδιά μου να τα βγάλω απο το ίδρυμα, να τα ξαναπάρω
μαζί μου, να τα κάνω ευτυχισμένα.
..................................................................................................................................
Ολο και πιο πολύ εξεγείρομαι ενάντια σ' αυτα που πρέπει να υποστώ για μερικά άθλια χαρονομίσματα, μόνο η μέρα της απελευθέρωσης/λύτρωσης που πλησιάζει με κάνει ακόμα να αντέχω, στα όρια των δυναμεών μου. Μετα βιας και δεν αφήνω να μου ξεφύγουν βρισιές σε αυτους που με παίρνουν τηλέφωνο.
Αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματική αλήθεια, και όλα τα μακιγιαρίσματα,
τα χτενίσματα και τα ζωγραφιστά χαμόγελα δεν αλλάζουν τίποτα σ' αυτό.''

Lettre à Maurice Chappaz - Genève Jeudi 14 Avril 1967
'' Quant à moi j' ai été reprise et engloutie par les tourbillons où je dois me débattre chaque nuit. Je mets tout mon éspoir, ma volonté en ce 1er juillet prochain où je serai delivrée. Vois-tu Maurice, tu n' as peut- être pas compris vraiment ce que c' est pour moi, tout ça:

Loin d'être une partie de plaisir, c'est bien plutôt une TORTURE, la démolition de l'âme et du corps. Chaque matin, à l'aube, quand je vais au lit, épuisée, il me semble qu'un troupeau de pourceaux m'a passé dessus, qu'ils m'ont piétinée, meurtrie, bavé dessus, craché sur mon visage, dans mes yeux, mes oreilles, ma bouche.
C'est une sensation d'humiliation et d'horreur qui me pousserait au-delà de la nausée jusqu'au meurtre. Oui, je pourrais facilement, très facilement tuer si je me laissais aller. Tu vois, je ne suis pas faite pour ça - et si je n'avais pas d'enfants, je volerais, je mendierais plutôt pour vivre. J'aimerais encore mieux la faim, aller coucher dehors, trouver de la nourriture dans les poubelles. J'aimerais mieux être en prison. Mais j'ai promis à mes enfants de les tirer de la pension, de les reprendre avec moi, de les rendre heureux.
.....................................................................................................................................
De plus en plus je me revolte contre ce que je dois subir pour quelques misérables billets, seule la date proche de la délivrance me fait encore tenir, à la limite de mes forces. Tout juste si je ne laisse pas échapper des injures au téléphone à ceux qui m' appelent.
Voila la verité, Maurice, la vraie vérité, et tous les maquillages, les coiffures et les sourires peints n' y changent rien.''

Όπως σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της σχέσης του εργαζόμενου με το προιόν της εργασίας του. Δεν θα ασχοληθώ καν με συντηρητικούς νεορομαντισμούς ότι το σώμα στην ερωτική του λειτουργία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Μπορεί και παραμπορεί όσο εμπόρευμα είναι σε όλες τις άλλες λειτουργίες. Καμία διαφορά. Δεν είμαστε χριστιανοί... Όσο βασανισμένος είναι ο αμμοβολιστής που θα πεθάνει απο καρκίνο (στην καλύτερη περίπτωση στα 60 του) τόσο είναι και η εκδιδόμενη. Κάποιοι εργαζόμενοι συνθλίβονται απο την δουλειά τους, κάποιοι την αντέχουν, κάποιοι γουστάρουν. Παραδείγματα θα βρούμε για κάθε κατηγορία και δεν έχει νόημα η παράθεση αποσπασμάτων. Στο καπιταλισμό που ζούμε η ουσιαστική διαφορά είναι ανάμεσα στον σκλάβο με δικαιώματα και τον σκλάβο σκέτο. Όσοι άντρες και γυναίκες εκδίδονται ως κανονικοί εργαζόμενοι μπαίνουν στην κατηγορία των κανονικών εργαζόμενων. Τα θύματα τράφικινγκ μπαίνουν στην κατηγορία των σκλάβων σκέτο, όπως δουλεύουν άπειροι σε άπειρους κλάδους. Για τους σκλάβους σκέτους το αίτημα είναι άμεση απελευθέρωση. Κι όσοι πάνε με εκδιδόμενους σκλάβους είναι εχθροί και τους πρέπει η αντιμετώπιση να είναι συντριπτική. Όσοι πάνε με κανονικούς εργαζόμενους έχουν το ίδιο μέρος ευθύνης όπως και σε κάθε άλλο κλάδο.
Με δυο λόγια, η πορνεία είναι μια ακόμα αγορά όπως οι άλλες. Το καθεστώς ημιπαρανομίας, ένα καθεστώς που συντηρούν τόσο τα αντιδραστικά όσο κάποια απο τα προοδευτικά κομμάτια της κοινωνίας είναι η κύρια αιτία που σε αυτόν τον οικονομικό κλάδο ανθεί τόσο πολύ η σκλαβιά. Φέρουν άμεση ευθύνη για την κατάσταση των εκδιδόμενων όσοι και όσες τους αρνούνται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στο όνομα οποιασδήποτε αντισεξιστικής προσέγγισης. Φέρουν άμεση ευθύνη για την αναπαραγωγή της ημιπαρανομίας, για τις πραγματικές συνθήκες ζωής των σεξεργατών/τριών και οι παθιασμένες και συγκινισιακά φορτισμένες καταγγελίες δεν είναι παρά ο φερετζές για το "δεν θέλω να ανακατευτώ με το πρόβλημα", αλλά και ο φερετζές για ένα καλοκαμουφλαρισμένο συντηρητισμό που δίνει στο σώμα και στη σεξουαλικότητα χαρακτήρα "ιερού".
Αμεσος αγώνας για πλήρη εργατικά δικαιώματα στους σεξεργάτες/τριες. Τσάκισμα των κυκλωμάτων σκλαβιάς.
Αυτό πάνω από όλα, και μετά τα συζητάμε τα υπόλοιπα.

από @ 30/10/2017 1:53 μμ.


Και διαχωρίζεις πολύ ξεκάθαρα τους/τις εκδιδόμενες ως εργαζόμενους/ες και τα θύματα τράφικιγκ (σκλάβοι με εργατικά δικαιώματα και σκλάβοι σκέτο).

Να προσθέσω μόνο ότι στην περίπτωση της γυναικείας πορνείας και όσων την καταγγέλλουν, υπάρχει κι ένα επιπλέον στοιχείο. Το "ιερό" των συντηρητικών-αντιδραστικών, ή ο 'προοδευτικός' επιλεκτικός αντισεξισμός σημαίνει πάντα και την αποδοχή του "απλήρωτου" σεξ από τις γυναίκες.

Γιατί το σώμα, και ειδικά το γυναικείο, είναι προ πολλού εμπόρευμα έτσι κι αλλιώς, πωλείται και αγοράζεται όπως τόσα άλλα εμπορεύματα γύρω μας (διαφημίσεις, βιομηχανία πορνό κλπ.), και το "πρόβλημα" προκύπτει μόνο όταν χαλάει η κανονικοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και επωφελούνται οικονομικά οι κάτοχοί της.

Παίζει δηλαδή μεγάλο ρόλο και η δομική προσπάθεια ρύθμισης της σεξουαλικότητας των γυναικών. Κανείς δεν μιλάει για το απλήρωτο εξαναγκαστικό σεξ εντός οικογενειακού ή εργασιακού πλαισίου, αυτό θεωρείται "αυτονόητο" και δεν καταγγέλλεται. Καταγγέλλεται μόνο από τη στιγμή που κάποιες γυναίκες ζητάνε να πληρωθούν γι' αυτό, τότε μόνο ανακαλύπτονται θύματα και θύτες.

Μεις, με τη δόξα, θα λογαριαστούμε αλλιώς δικιά μας δα κι αυτή έχει λάχει ας γίνει για όλους μας ένα μνημείο κοινό ο σοσιαλισμός που εδραιώσαμε στη μάχη.
Απόγονοι, ελέγξετε καλά τα λεξικά σας : μες απ τη Λήθη θ αναδυθούν φάσματα λέξεις σαν αυτές : «πορνεία», «φυματίωση», «αποκλεισμός», όχι άλλες.
Για σας, τους σβέλτους και γερούς, για δες, ο ποιητής έγλειψε με τη γλώσσα των πλακάτ τις φθισικές ροχάλες. Όσο μακραίνει των χρόνων η ουρά, τόσο θα μοιάζω με τ απολιθωμένα εκείνα τέρατα.

https://youtu.be/N5lsvdExaPA

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι...

από . 30/10/2017 7:22 μμ.


Μπέρτολτ Μπρεχτ

η μπαλάντα των μικροαστών

Κι όταν σμίξαν τα κορμιά τους
Ένοιωσε πως είν’ δική του
Μες στην ηδονή του σκότους
Ήταν μόνη πια μαζί του
Και της φίλησε την κόμη
Τι δεν ήταν καμιά πόρνη
Ούτε βιάζονταν να φτάσει
Αχ γλυκά την ψηλαφίζει
Κι η καρδιά της πάει να σπάσει
Το κουράγιο του μη χάσει
Προσευχή μικρή ψελλίζει

Και της φίλησε την κόμη
Τι δεν ήταν καμιά πόρνη
Και δε γνώριζε τη στάση
Για να μην την διακορεύσει
Πήγε κάποτε σε σπίτι
Εκεί γνώρισε την γεύση
Και της ηδονής τη κύτη

Το κορμί της ύδωρ λήθης
Ε, δεν ήταν κι ερημίτης
Κι όρκο πήρε πια ν’ αλλάξει
Αχ τη φλόγα για να σβήσει
Που της άναψε πανώρια
Βρήκε έναν άνδρα κυπαρίσσι
Πρόθυμο και δίχως όρια
Που την ξάπλωσε στην σκάλα
Και την έκανε τραμπάλα
Ως της σφίγγει τον αυχένα
Ε, δεν είναι και παρθένα
Της ανέβηκε η κάψη

Και την σκέψη του βλογάει
Να μην προχωρήσει ακόμη
Κείνη τη βραδιά του Μάη
Που της φίλησε την κόμη
Ψεύτης εκείνος αυτή πόρνη
Λέν' όλο ντροπή και τύψη
Η βρωμιά πότε θα λείψει;

_____________________________________

Καρλ Μαρξ, κομμουνιστικό μανιφέστο:
https://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/prolcomm.htm

Μα εσείς οι κομμουνιστές θέλετε να φέρετε την κοινοκτημοσύνη των γυναικών, φωνάζει "εν χορώ" ολόκληρη η αστική τάξη.

Ο αστός βλέπει στη γυναίκα του ένα απλό εργαλείο παραγωγής. Ακούει να λένε πως τα εργαλεία παραγωγής πρόκειται να τα εκμεταλλεύονται από κοινού και φυσικά δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο, παρά ότι η μοίρα της κοινοκτημοσύνης θα βρει και τις γυναίκες.

Δεν υποπτεύεται καν πως πρόκειται ακριβώς να καταργηθεί η θέση της γυναίκας σαν απλό εργαλείο παραγωγής.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από την υπερηθική φρίκη που προκαλεί στους αστούς μας η δήθεν επίσημη κοινοκτημοσύνη των γυναικών από τους κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές δεν έχουν ανάγκη να καθιερώσουν την κοινοκτημοσύνη των γυναικών: αυτή υπήρχε σχεδόν πάντα.

Οι αστοί μας, μη όντας ευχαριστημένοι απ' το γεγονός ότι έχουν στη διάθεσή τους τις γυναίκες και τις κόρες των προλετάριών τους, χωρίς καν να γίνεται λόγος για την επίσημη πορνεία, βρίσκουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση να ξελογιάζουν ο ένας τη γυναίκα του άλλου.

Ο αστικός γάμος είναι στην πραγματικότητα η κοινοκτημοσύνη των παντρεμένων γυναικών. Το πολύ-πολύ θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τους κομμουνιστές ότι στη θέση μιας υποκριτικά καλυμμένης κοινοκτημοσύνης των γυναικών θέλουν να βάλουν μια επίσημη, ανοιχτόκαρδη κοινοκτημοσύνη. ’λλωστε είναι αυτονόητο πως με την κατάργηση των σημερινών σχέσεων παραγωγής εξαφανίζεται και η κοινοκτημοσύνη των γυναικών που απορρέει από αυτές, δηλαδή η επίσημη και η ανεπίσημη πορνεία.


Και ο Μαγιακόφσκι και ο Μπρεχτ και ο Βάιλ λοιπόν, σύμφωνα
με τους ''συντρόφους'', ειναι κάποιοι ''αντιδραστικοί'' ''συντηρητικοί'' ''χριστιανοί'' ''νεορομαντικοί'', που ''φέρουν άμεση ευθύνη για την κατάσταση των εκδιδόμενων'' και ''τις συνθήκες ζωής των σεξεργατών/τριών''

Μήπως είναι πιθανότερο οι ''σύντροφοι'' να μην έχουν καμία σχέση με αναρχία-κομμουνισμό-σοσιαλισμό ?

Απο Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ «Η Όπερα της Πεντάρας»
( απ' όπου και το σύνθημα «Τι είναι η ληστεία μιας τραπεζας μπροστά στην ίδρυση της», εαν δεν φάει κι αυτό σβήσιμο )

Η Τζένη των πειρατών (είναι πόρνη)

https://www.youtube.com/watch?v=3nW5cQCjv6Y

« Κυρίοι μου καλοί, με πληρώνετε εδώ / και σας κάνω όλα τα γούστα / Και μου ρίχνετε πεντάρες και σας λέω «φχαριστώ» / Στο φτηνό ξενοδοχείο, στη φτηνή την προκυμαία / Και δεν ξέρετε σε ποια μιλάτε.

Μα ένα βράδυ, βουητό στο λιμάνι / Κι όλοι λεν: «τι βουητό είναι αυτό;» / Και αλλάζω τα σεντόνια και γελάω / Και όλοι λέν: «αυτή, γιατί γελάει;» / Και ένα μαύρο καράβι / Με πενήντα κανόνια / Στο λιμάνι έχει μπει.

Κυρίοι μου καλοί, σας λυπάμαι καθώς / Παζαρεύω ποιον θα πάρω για νυχτιά / Γιατί σε κρεβάτι απόψε δεν θα κοιμηθεί κανένας / Μα σας λέω την ταρίφα και γελάω κρυφά / Που δεν ξέρετε ποια είμαι εγώ / - που δεν μάθατε ποια είμαι εγώ.

Και μέσα στη νύχτα / Ουρλιαχτό στο λιμάνι / Κι όλοι λεν: «τι είναι αυτό το ουρλιαχτό;» / Και ορμάω στο παράθυρο με γέλια / Κι όλοι λεν: «τι πανηγυρίζει;» / Και το μαύρο καράβι / Καταπάνω στην πόλη / Τα κανόνια γυρνά.

Κυρίοι μου καλοί τώρα πια δεν γελάτε / Τώρα η πόλη έχει γκρεμιστεί / Κι όλα τα βρωμόσπιτά σας τα γκρεμίσαν σε μια νύχτα / -απομένει μονάχα το μπορντέλο τούτο εδώ- / Κι απορείτε γιατί το άφησαν αυτό.

Μόνο το μπορντέλο στέκει όρθιο στην πόλη / Κι όλοι λεν: «ποιος να έμενε εδώ;» / Και θα βγω στην πόρτα εγώ σαν ξημερώσει / Και θα πουν: «για αυτήν ήτανε λοιπόν!» / Και το μαύρο καράβι / Τη σημαία σηκώνει / Να με υποδεχτεί. / Και κοντά μεσημέρι εκατό μαύροι άντρες / Βγαίνουν από το καράβι και σας πιάνουν / Και θα δέσουν με αλυσίδες όποιον είχα πελάτη / Και δεμένους με αλυσίδες θα σας φέρουνε μπροστά μου / Και θα με ρωτούν ποιανού κεφάλι θέλω. / Και θα με ρωτούν, ποιανού, κεφάλι, θέλω.

Κι όταν θα χτυπάει μεσημέρι στο λιμάνι / Θα ρωτάτε ποιος θα κρεμαστεί / Και θα ακούσετε να αποφασίζω: «Ολοι!» / Και απάνω στα κουφάρια σας θα πω: «Ετσι!» / Και το μαύρο καράβι / Τα πανιά του ανοίγει / Και με παίρνει μακριά »

σε ''Την ιδέα του αυτοπροσδιορισμού;'' από ()

Μέχρι τώρα επαναλαμβανόμενο μότο ήταν το δικαίωμα στην ''αυτοδιάθεση'' ,
παρόλο που κανείς στο φόρουμ δεν το αρνήθηκε αλλά αντίθετα το υπερασπίστηκε. Τώρα ξαφνικά το δικαίωμα στην ''αυτοδιάθεση'' μετατρέπεται σε ''δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό'' [που επίσης κανείς δεν αρνήθ­ηκε] για να βολέψει το νέο αφήγημα στα πλαίσια του πολιτικού και ιδεολογικού τακτικισμού.
Γιατι άλλο ''αυτοπροσδιορισμός'' , άλλο ''αυτοδιάθεση'', για όποιους διαθέτουν πολιτική σοβαρότητα και εντιμότητα.

Και μέχρι τώρα πάλι επαναλαμβανόμενο ήταν και το μοτίβο
''δεν δικαιούστε να μιλάτε πολιτικά αφού δεν είσαστε σεξεργάτριες , μόνο ο λόγος των σεξεργατριών μας ενδιαφέρει και μόνο αυτον θα ακούσουμε''
( που οι ''σύντροφοι'' θεωρούν και ντε φάκτο, οτι αποκλείεται να είναι αναμεσα σε κάποιες που μιλούν στο indy )
Και τώρα πάλι αναστροφή κατά πως βολεύει , ''δεν έχει νόημα η παράθεση αποσπασμάτων'' του λόγου και της μαρτυρίας των ίδιων των σεξεργατριών
( να υποθέσουμε ουτε και συνεντεύξεων και Ντοκ όπως Prostitution 1976 κι άλλα που μιλάνε οι ίδιες ) Τελικά τώρα ούτε τις σεξεργάτριες θέλουν να ακούσουν οι ''σύντροφοι''. Μετα το σβήσιμο του λόγου στο σύνθημα, περάσαμε και στο σβήσιμο του λόγου σε Απομνημονεύματα, Ντοκ και συνεντεύξεις.
Αναμενόμενο, που ακούστηκε να μιλάνε τα ''προιόντα'' και τα ''εμπορεύματα''.

Και ουτε ο Κουγιας δεν θα μπορουσε να επιχειρηματολογήσει καλύτερα,
με ωραιότατο κυνικότατο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό λογύδριο,
υπερ της ελεύθερης αγοράς και της αντικειμενοποίησης-''προιόν'' και εμπορευματοποίησης-''εμπόρευμα'' των πάντων· και ειδικά του γυναικείου σώματος έως και της σεξουαλικότητας του = σεξισμός και κουλτούρα του βιασμού στην πιο απροκάλυπτη μορφή τους. Η αβ του φεμινισμού που κάποιοι ''σύντροφοι'' αγνοούν.

Μόνο που αυτο το φόρουμ υποτίθεται οτι είναι άλλος πολιτικός χώρος, με άλλα ζητούμενα και επιδιώξεις· και η καπιταλιστική αλλοτρίωση, η εκμετάλλευση, η καταπίεση και ο σεξισμός, δεν θεωρούνται ''ιερά'' (σε αντίθεση με το ''σώμα'') καπιταλιστικά και πατριαρχικά θέσφατα, να τα δεχόμαστε αδιαμφισβήτητα, να τα παγιώνουμε και να τα διαιωνιζουμε εις τους αιώνες των αιώνων αμην.

(και μεσα στο ''αναρχο''νεοφιλελεύθερο υβρίδιο και τα απαραίτητα εξεγερσιακά τσιτάτα: ''αγώνα για πλήρη εργατικά δικαιώματα'' [που επίσης κανείς δεν αρνήθηκε] και ''Τσάκισμα των κυκλωμάτων σκλαβιάς'', που όπως φαίνεται γίνεται με το μαχητικό σβήσιμο συνθημάτων, και έτσι τρίζει τα δόντια σε κράτος, σωματέμπορους και αφεντικά )

Για το '' Με δυο λόγια, η πορνεία είναι μια ακόμα αγορά όπως οι άλλες. Το καθεστώς ημιπαρανομίας [που επίσης κανένας δεν υποστήριξε σε αυτο το φόρουμ - αλλά βολεύει η διαστρέβλωση στο αφήγημα] ένα καθεστώς που συντηρούν τόσο τα αντιδραστικά όσο κάποια απο τα προοδευτικά κομμάτια της κοινωνίας είναι η κύρια αιτία που σε αυτόν τον οικονομικό κλάδο ανθεί τόσο πολύ η σκλαβιά ''

η απάντηση είναι οτι '' Σε αυτο τον οικονομικό κλάδο ανθεί τόσο πολύ η σκλαβιά'', γιατι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση σε ''σκλάβες'' απο σεξοπελάτες -και μάλιστα νεαρής ηλικίας και συνεχώς ανανεούμενες- και δυσανάλογα μικρη ''αυτοδιάθεση'' σεξουαλικών ''σκλάβων''. Γιατί εκτός απο εργατική ''σκλαβιά'' είναι επιπλέον και προσθετικά και σεξουαλική ''σκλαβιά'', και έτσι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες ''αυτοδιαθέσιμες''-να ''αυτοδιατεθούν'' ή ''αυτοπροσδιορίσιμες''-να ''αυτοπροσδιοριστούν'', σύμφωνα με το νέο μότο, στην πορνεία.

Και γιατί τα πολλά φράγκα όπως πάντα και παντού, βγαίνουν απο το μαύρο χρήμα, που ο τζιρος σε αυτο τον ''κλάδο'' - περίπου 7 τρις δολλάρια κάθε χρόνο διεθνως (στοιχεία ΟΗΕ) και 1 δις ευρω κάθε χρόνο Ελλάδα (στοιχεία τομέας Εγκληματολογίας Παντείου Παν/μιου )- είναι υπέρογκα κερδοφόρος, ανάλογος των ''κλάδων'' εμπορίας όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Που κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις που αφήνουν αδιάφορους τους ''συντρόφους'', οτι και στους 3 αυτους ''κλάδους'', το εμπόριο και την αγορά κινούν φασισταριά λουμπεν και αστικά σε αγαστή συνεργασία με κρατικούς μηχανισμούς. Και ότι αυτός ο αόρατος τζίρος χρηματοδοτεί διεθνώς και συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και δραστηριότητες. Γνωστό και το σεξοδοχείο και οι σεξοδουλειές του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου -καθόλα ''νόμιμες'' και οι νταβατζοδουλειές άλλων χρυσαυγιτών. Αλλά αυτά ειναι μάλλον πολιτικές λεπτομέρειες όπως φαίνεται για τους ''συντρόφους''.

Όπως και εξαιρετικά αστικό και νομιμόφρον, οτι ''μιλάμε για τις νόμιμες σεξεργάτριες''. Οι παράνομες στην σεξαγορά, που είναι η συντριπτικη πλειοψηφία των σεξεργατριών 80% με τα επίσημα στοιχεια, δεν υπάρχουν για το αστικο καθεστώς, οπότε ποιος τις υπολογίζει αυτές, γι αυτές δεν χαλαλίζεται ούτε ένα σύνθημα. Και σ' αυτήν την σεξαγορά, που όλως τυχαίως συμπίπτει και η πλειοψηφία των γυναικών να είναι απο άλλες χώρες, οι σεξοπελάτες ανάμεσα τους και ''σύντροφοι'', να υποθέσουμε οτι στα πάσης φύσεως μπουρδέλα-στούντιο-κωλόμπαρα-μασατζίδικα-μπουρδελοξενοδοχεία..., ζητάνε πριν την σεξουαλική αγοραπωλησία (για να το πούμε κομψά και καπιταλιστικά), απαραιτήτως και χωρις ουδεμία αμφιβολία, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (που έχει η μειοψηφία των νόμιμα εκδιδόμενων) και πιστοποιούν οτι πρόκειται για νόμιμες σεξεργάτριες, που ουδεμία σχέση έχουν με τραφικιν και καταναγκαστική πορνεία. Και εαν δεν δουν το πιστοποιητικό υπογεγραμμένο και με σφραγίδα, αποχωρούν νομοταγώς απο τα μπουρδέλα.
Και 4 εκατομμύρια διεθνώς (στοιχεία ΟΗΕ) και 20 χιλιάδες Ελλάδα (στοιχεία τομέας Εγκληματολογίας Παντείου Παν/μιου ) κάθε χρόνο, γυναίκες και ανήλικες, που
έχουν εκπορνευθεί μεσα απο τραφικιν τις 3 τελευταίες 10ετίες, μαλλον τις βρίσκουν πελάτεςαπό άλλον πλανήτη.

Αλλά απ' οτι μαθαίνουμε '' Φέρουν άμεση ευθύνη για την κατάσταση των εκδιδόμενων όσοι και όσες τους αρνούνται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού [κι ενώ ούτε αυτό προκύπτει απο τα γραφόμενα στο φορουμ] στο όνομα οποιασδήποτε αντισεξιστικής προσέγγισης. Φέρουν άμεση ευθύνη για την αναπαραγωγή της ημιπαρανομίας, για τις πραγματικές συνθήκες ζωής των σεξεργατών/τριών ''

Τελικά όλο αυτό το ''αναρχο''νεοφιλελεύθερο υβρίδιο, για να καταλήξουμε οτι
οι μόνοι τελικά που ΔΕΝ φέρουν ''άμεση ευθύνη'' ''για την κατάσταση των εκδιδόμενων'' και ''για τις πραγματικές συνθήκες ζωής των σεξεργατών/τριών''
ούτε και που ''σε αυτόν τον οικονομικό κλάδο ανθεί τόσο πολύ η σκλαβιά '',
είναι τα σεξαφεντικά που εκμεταλλεύονται οικονομικά και οι σεξοπελάτες που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά. Οκ το πιάσαμε το νόημα.

Κατα τ' αλλα οι ''σύντροφοι'' μπορούν στην ελεύθερη καπιταλιστική αγορά, να συνεχίζουν να αγοράζουν γυναικεία (ή και αντρικά) σεξουαλικά ''προιόντα'' και ''εμπορεύματα''. Αυτο που δεν μπορούν, είναι να μας φορέσουν καπέλο νταβατζιλίδικα, την ιδεολογικοποίηση της σωματο-σεξ-εμπορίας και σωματο-σεξ-αγοράς και το σβήσιμο συνθημάτων και λόγων.

PS Το 'ιερο' του σώματος δεν εχει να κανει με χριστιανισμούς κ άλλες ''αναρχο''νεοφιλελεύθερες παραφιλολογίες με κακοχωνεμένες αναρχικές-κομμουνιστικές ιδέες. Υπάρχει από αρχαίους χρόνους και στους αρχαίους πολιτισμους, γιατι εχει να κάνει με την ανθρώπινη υπόσταση και την ανθρώπινη αξία. Και γι αυτο δεν αφορά μονο το ζωντανό σώμα αλλα μέχρι και το νεκρό σώμα.
Βλεπε πχ στην ''Αντιγόνη'' το σώμα του Πολυνείκη, στην ''Ιλιάδα'' το σώμα του Πάτροκλου και το σώμα του Έκτορα. Ειναι φανερό και σε όλες τις νεκρικές ταφικές τιμές στο σώμα και όλες τις ανάλογες τελετουργίες στους μη χριστιανικούς πολιτισμούς.

από !? 03/11/2017 6:54 μμ.


Εδώ δεν μιλάμε για το "ιερό" του σώματος, αλλά κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν το "ιερό" του σεξ. Που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται δήθεν, όταν είτε πουλιέται και αγοράζεται παντού, είτε προσφέρεται εξαναγκαστικά και δωρεάν.

Δεν μπορεί κάποιος να θυμάται βολικά την στιγματισμένη πορνεία, και να μη θυμάται την κουλτούρα του βιασμού στην καθημερινότητα, τους βιασμούς και τις αθωώσεις των βιαστών στα δικαστήρια, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε εργασιακούς χώρους, και τα "συζυγικά καθήκοντα" των γυναικών.

Δεν είναι μόνο οι φρικτοί πελάτες των σεξεργατριών, αλλά και κι ένα σωρό εξισου φρικτοί εργοδότες, φίλοι, σύζυγοι και ερωτικοί σύντροφοι (πρόσφατα έγινε καταγγελία και δημοσιεύτηκε κι εδώ για περιστατικό βίας "αριστερό και συντροφικό"). Όλα αυτά ξεχνιούνται όταν προσηλώνεσαι στις σεξεργάτριες.

Ή το βλέπεις συνολικά και κάνεις και συνολική ανάλυση, ή παίζεις πολιτικάντικα παιχνίδια σύμφωνα με το που φυσαει ο άνεμος κάθε φορά, αδιαφορώντας στην ουσία για τα "θύματα" για τα οποία δηθεν κόπτεσαι.

Κατι περίεργο και ακατανόητο συμβαίνει σε αυτη την συζήτηση, που στερείται πολιτικής βάσης και σεβασμού προς το θέμα και προς τους συντρόφους/ισσες.

Καποιοι που δεν 'αυτοπροσδιορίζονται', γιατι το ποστ που ανέβασαν ήταν ανυπόγραφο, σβήνουν ένα πολιτικο-φεμινιστικό σύνθημα που αφορά συγκεκριμένα τον σεξισμό, την πορνεία, τον βιασμό γυναικών. Και το κάνουν με το επιχείρημα της 'αυτοδιάθεσης' που είναι ένα ουσιαστικότατο φεμινιστικό πρόταγμα. Αυτό το σβήσιμο του συνθήματος είναι απο μόνο του σοβαρό πολιτικό θέμα, και λόγω του περιεχομένου του είναι και σοβαρό φεμινιστικό θέμα.

Το σχετικό ποστ που ανέβασαν ανυπόγραφο, τιτλοφορείται, 'Αλληλεγγύη στις σεξεργάτριες', και εξηγει το σβήσιμο του συνθήματος με το σημαντικό πρόταγμα της 'αυτοδιάθεσης'. Αλλά μετά απο ολόκληρη συζήτηση σε αυτο το thread, φαίνεται τελικά οτι αυτοι/ες που έσβησαν το σύνθημα, αδιαφορούν επι της ουσίας και δεν δείχνουν καμία αλληλεγγύη σε χιλιάδες γυναίκες σεξεργάτριες, που έχουν βρεθεί με διάφορους τρόπους στην πορνεία και υφίστανται τον πιο άγριο σεξισμό και πολλαπλούς βιασμούς (σύμφωνα με προσωπικές μαρτυρίες).Και έχουν βολευτεί πίσω απο τον διαχωρισμό των σεξεργατριων, σε 'νόμιμες της αυτοδιάθεσης' και 'παράνομες του trafficking' (αν και όλες οι μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο thread ήταν μόνο απο νόμιμες και οχι οι ακόμα πιο σκληρές απο παράνομες) και ετσι εχουν ξεμπερδέψει μια και καλή και χωρίς πολλά πολλά, με τον σεξισμό και τους βιασμούς που υφίστανται γυναίκες στην πορνεία.
Και παρά τα πολλά πολιτικά και φεμινιστικά σχόλια , αδυνατούν εντελώς να αντιληφθούν, τι σχέση έχει αυτο το θέμα γενικά με την πατριαρχία, τον σεξισμό και την κουλτουρα του βιασμού. Και πως σχετίζονται τα διάφορα θέματα όπως πχ οι μηδενικές καταδίκες για trafficking για το οποίο αδιαφορούν, με τις αθωώσεις βιαστών στα δικαστήρια που γι αυτο ενδιαφέρονται. Και το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν και όποιον νοιάζεται και ενδιαφέρεται και για τα δύο και τα συσχετίζει , εντελώς αβάσιμα και αυθαίρετα οτι 'παίζει πολιτικάντικα παιχνίδια και αδιαφορεί στην ουσία για τα "θύματα" για τα οποία δηθεν κόπτεται'

Και επανέρχονται συνεχώς σε όλη την συζήτηση για να παίξουν τραμπάλα με λέξεις και έννοιες κατά το δοκούν, 'ιερό', 'αυτοδιάθεση', 'αυτοπροσδιορισμός', 'σώμα', 'σεξ', 'βιασμός', παραβλέποντας εντελώς όλα τα δεδομένα, τις παραθέσεις και τις αναλύσεις που έχουν καταγραφει για το θέμα. Και να πετάξουν τελικά την μπάλα στην εξέδρα, καταλήγοντας μονίμως στο εντελως αυθαίρετο και παράλογο συμπέρασμα, οτι 'θυμόσαστε βολικά την στιγματισμένη πορνεία, και δεν θυμόσαστε την κουλτούρα του βιασμού στην καθημερινότητα, τους βιασμούς και τις αθωώσεις των βιαστών στα δικαστήρια, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε εργασιακούς χώρους, και τα "συζυγικά καθήκοντα" των γυναικών'

Και απευθύνονται έτσι σε πολλά σχόλια, σαν να γνωρίζουν προσωπικά αυτους που παίρνουν μέρος στην συζήτηση, για το τι κάνουν και τι δεν κάνουν κοινωνικά , για το τι νοιάζονται και για το τι αδιαφορουν και πως δρουν πολιτικά! Αυτή η απολίτικη, παράλογη και ανεξήγητη εν πρωτοις αυθαιρεσία που τρέχει σε όλο το thread, μαλλον εξηγείται με το οτι στην ν. Φιλαδέλφεια που έγινε το σβήσιμο, κάποιοι έχουν προσωπικά θέματα με πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις που όλοι οι υπόλοιποι αγνοοούμε. Και φαίνεται πλέον οτι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις σεξεργατριες και τον σεξισμό που υφίστανται και για τους βιασμούς που τις αφορούν, γι αυτο τελικά έσβησαν και το σύνθημα. Αλλά μάλλον ενδιαφέρονται να την πουνε και να τα χώσουν σε κάποιους για προσωπικα τους θέματα που γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.
Και τελικά η μπάλα παίρνει και όλους τους υπόλοιπους που συμμετεχουν στην συζήτηση, για τους οποίους αγνοούν ποιοι είναι και τι κάνουν στην ζωη τους και τι έχουν κανει κοινωνικά και πολιτικά, και τους χρεώνουν διάφορα ανυπόστατα.

Και μετά λένε τα γνωστά ουσιώδη και εκ των ουκ ανευ τουλάχιστον στον φεμινιστικό χώρο , προκειμένου όμως να καταλήξουν και πάλι σε έναν πρωτοφανή συμψηφισμό 'Δεν είναι μόνο οι φρικτοί πελάτες των σεξεργατριών, αλλά και κι ένα σωρό εξισου φρικτοί εργοδότες, φίλοι, σύζυγοι και ερωτικοί σύντροφοι (πρόσφατα έγινε καταγγελία και δημοσιεύτηκε κι εδώ για περιστατικό βίας "αριστερό και συντροφικό")'
Λες και το ένα αποκλείει το άλλο ή τα βάζουμε στην ζυγαριά, λες και ο 'φρικτός σεξιστής' ή βιαστής δεν ειναι το ίδιο 'φρικτός' για όλες τις γυναίκες σε όλους τους χώρους. Και λες κι όταν αναφερόμαστε στον έναν 'φρικτο' δικαιώνουμε τον άλλον, λες και οι σεξισμοί διαχωρίζονται, ενω συμβαινει το ακριβως αντίθετο.

Και μετά καταλήγουν πάλι στην αρχική αυθαιρεσία οτι ' Όλα αυτά ξεχνιούνται όταν προσηλώνεσαι στις σεξεργάτριες'. Τώρα γιατι ξεχνιούνται και απο ποιον ξεχνιούνται, και απο που συμπεραίνουν οτι ξεχνιούνται, μόνο οι εμπνευστές αυτου του είδους σχολίων μπορούν να εξηγησουν αυτο το ακατανόητο
και σε ποιον το απευθύνουν.

Η 'προσήλωση' στις σεξεργάτριες, οφείλεται στον πολυ απλό λογικό λόγο, οτι για τις σεξεργάτριες είναι το θέμα, αφου αυτες αφορά το σύνθημα που σβήστηκε και το ποστ που ανέβηκε ! Και γιατι και οι σεξεργάτριες είναι όπως όλες οι γυναίκες, και τις αφορά ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού όπως όλες τις γυναίκες και ειδικά και λόγω του χώρου της πορνείας όπου έχουν βρεθεί. Εαν κάποιοι θέλουν να τις κατηγοριοποιήσουν και να τις γκετοποιήσουν σε ειδικό είδος και κατηγορία γυναικών, που ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού μπορούν να εφαρμόζονται ανενόχλητα και δεν μας αφορά, τότε αυτο είναι δικό τους πρόβλημα που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αναρχία και φεμινισμό. Και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχτούμε, μεταπηδώντας σε 'συνολικές αναλύσεις' δηλαδή σε άλλα παρεμφερή θέματα, που είναι το κόλπο για να απομακρυνθούμε απο το προκείμενο.
Εαν λοιπον το σύνθημα που σβήστηκε και το ποστ αφορούσε 'φρικτούς εργοδότες, φίλους, συζύγους και ερωτικούς συντρόφους', θα 'προσηλωνόμασταν' σε αυτούς και οχι στις σεξεργάτριες.

Και η 'συνολική ανάλυση' αφορά το συγκεκριμένο θέμα του ποστ , και γίνεται σε πολλά σχόλια. Δεν αφορα 'συνολικά' όλα τα θέματα που σχετίζονται 'συνολικά' με τον σεξισμό και τον φεμινισμο. Που μπαινουν όλα μαζι στο ντορβά σε αυτου του είδους τα σχόλια και τελικα προκαλείται ένα αχταρμάς, που μιλάει τελικά για όλα και για τίποτα και περιέχει πολλαπλά κοινωνικά θέματα μέσα, που απαιτούν να τους τα αναλύσουμε και μας κατηγορούν επειδή δεν τους κάνουμε το κέφι.

Και τέτοια απροκάλυπτη και προκλητική αδιαφορία για τις σεξεργάτριες, που είναι απο τα πιο 'καταπιεσμένα και βαλλόμενα υποκείμενα' μόνο ωμοι σεξιστές θα τολμούσαν να επιδείξουν. Και επίσης είναι αξιοσημείωτο και αξιοπερίεργο οτι εξόφθαλμα σεξιστικά, πατριαρχικά, καπιταλιστικά, εως και προσβλητικά προς τις σεξεργάτριες σχόλια στο thread, τα προσπερνάνε εντελώς ασχολίαστα και τους/τις αφήνουν παγερά αδιάφορους/ες ! ή και 'συμφωνούν' κι απο πάνω !

Σε αυτό εδώ το thread γράφουν κάποιοι/ες που δεν θυμίζουν σε τίποτα συντρόφους/ισσες και φεμινιστές/στριες. Μαζι με τον αναρχο-νεοφιλελευθερισμό και ο φεμινιστο-νεοφιλελευθερισμός απο δίπλα, που τους ενώνει η κοσμοθεωρία του νεοφιλελευθερισμού και 'Συμφωνουν σε όλα' 30/10 .
Και γι αυτό έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν καποιος χαραχτηρίζει το 'σώμα' και το 'σεξ', 'ιερα'.
Αλλά φυσικά ως νεοφιλελεύθεροι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν τα χαραχτηρίζει αγοραία
΄προιόντα΄ και 'εμπορεύματα.'
Γιατί τότε έτσι βιασμός δεν υφίσταται πουθενά και τα συνθήματα πρέπει να σβηστούν, αφού τα 'προιόντα' και τα 'εμπορεύματα' δεν βιάζονται.
Ειναι η γνωστή τακτική όσων θέλουν να ασκούν βια πάνω σε άνθρωπο και να γίνεται ηθικά και κοινωνικά αποδεκτή. Πρώτα απανθρωποποιούν, απουποκειμενοποιούν τους ανθρώπους, για να μπορέσουν έπειτα να ασκήσουν ανενόχλητοι την οποιαδήποτε μορφή βίας.
Όπως έχει εφαρμοστεί σε εβραίους/ρομά/αφρικανούς/lgbtqi+. Και όπως δεν είναι οι πρόσφυγες, οι σύριοι, οι αφγανοί,οι ιρανοι κ.α. με όνομα και ιδιότητα κλπ, αλλά 'οι προσφυγικες ροές' ή 'το προσφυγικό ζήτημα/πρόβλημα' ή 'η υγιειονομική βόμβα', ή τα σκουπιδια ('επιχείρηση σκούπα') που βάζουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κ απελαύνουμε.
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν είναι μια γυναίκα, ένα υποκείμενο, αλλά ένα 'προιόν' ένα 'εμπόρευμα' δηλαδή ενα πράμα (με την διπλή σημασία). Το οποίο και πάνω στο οποίο μπορούμε να κάνουμε ο,τι και όπως κάνουμε κέφι, παραβιάζοντας επιθυμία, σώμα, σεξουαλικότητα, και βιασμός δεν υπάρχει ! (ειδικά και όταν
η 'συναίνεση' είναι υπό απειλή, φόβο, εκβιασμό, βία, ανάγκη, θέση αδυναμίας. Όπωςακριβώς ισχύει
για κάθε γυναίκα )

Όποιοι λοιπον θέλουν να λέγονται 'φεμινιστές/στριες', ας δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό κατ΄αρχην
σε γυναίκες που βρίσκονται στην πορνεία και υφίστανται τον σεξισμό στο πετσι τους, την εκμετάλλευση και τους βιασμούς, και κατα δεύτερον στους συντρόφους/ισσες και στο μεσο.
Και εαν θέλουν να ανοίξουν αλλο thread για όλα τα άλλα θέματα που αναφέρουν και ζητάνε 'συνολικά ανάλυση' , ας το κάνουν και να καταγράψουν όλες τις αναλύσεις τους, δεν τους εμποδίζει κανείς.

Αυτο όμως το thread, αφορά συγκεκριμένο σύνθημα που σβήστηκε και εχει να κάνει με την πατριαρχία,
τον σεξισμό, τον εξουσιασμό και τον βιασμό, όπως πραγματώνονται πάνω σε γυναίκες στην πορνεία και
με την ανοχή όλης της κοινωνίας μέχρι και συντρόφων/ισσων.
Και είναι πολύ προβληματικό πολιτικά οτι επιχειρούν συνεχώς να 'σβήσουν' κι αυτο το thread μανιπουλάροντας το. Όπως έσβησαν και το σύνθημα, με μανιπουλάρισμα φεμινιστικών προταγμάτων και θεωριών, που όμως φαίνεται οτι έχει απο πίσω προσωπικές αντιπαραθέσεις και νεοφιλελεύθερες θέσεις.

από Κάποιος 10/11/2017 4:01 μμ.


Το σύνθημα είναι προβληματικό για εμένα γιατί στοχοποίησε τα μπουρδέλα (οίκους ανοχής ) ως τα κυριότερα σημεία βιασμών, εκμετάλλευσης γυναικών.

Δεν έπρεπε να σβηστεί συμφώνησα σε αυτό με τον <αντιπατριαρχικός> αλλά έπρεπε να κριθεί.

Στους οίκους ανοχής, οι σεξεργάτριες έχουν τα περισσότερα δικαιώματα από οπουδήποτε αλλού, είτε από <ελεύθερη> πορνεία, είτε μπάρ(κρυφά μπουρδέλα), είτε στριπτητζάδικα, είτε στούντιο με δηλώσεις, βιβλία, πληροφορίες από τις ίδιες τις σεξ εργάτριες.

Είναι τα μέρη που υπάρχει μία έστω τυπική κρατική άδεια (τουλάχιστον έχει κατατεθεί φάκελος), δηλωμένη εργασία, τακτικός έλεγχος από αρμόδια όργανα.

Όταν κατέρρευσε το ανατολικό μπλόκ και το τραφικινγκ και στη Ελλάδα άρχισε να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, άρχισαν να χτυπιούνται πρώτοι οι οίκοι ανοχής από το κεφάλαιο της πορνείας γιατί δεν αφήνουν μεγάλο κέρδος όσο η ελεύθερη πορνεία, η πορνεία στα στούντιο και αλλού.

Έτσι άρχισαν να κλείνουν οίκοι ανοχής και να ανοίγουν τα στούντιο που αφήνουν μέγιστο κέρδος, οι σεξ εργάτριες δεν έχουν κανένα δικαίωμα, είτε ασφαλιστικό και γενικά πάνω στη δουλειά και στον προγραμματισμό αυτής.

Κλασσικό παράδειγμα τα γνωστά μας Εξάρχεια που οι παλιοί οίκοι ανοχής έκλεισαν, και υπάρχουν τα κρυφά στούντιο ,με τη μεγάλη μίζα στους μπάτσους, με κανένα δικαίωμα στις σεξεργάτριες, με μέγιστο κέρδος στα αφεντικά-ιδοκτήτες αυτών των στούντιο..

Το να υπάρχουν οίκοι ανοχής δεν είναι ένα υγιές πράγμα, όπως υγιές πράγμα δεν είναι ο καπιταλισμός.

Από πλευράς όμως εκμετάλλευσης της γυναίκας, βιασμών, σαφώς προηγούνται τα στούντιο, στριπτηζάδικα, μπαρ-πορνεία, πάρτυ σε κότερα, βίλες,και πολλά άλλα μέρη όπου οι σεξ εργάτριες είναι κυριολεκτικά έρμαια.

Στους οίκους ανοχής λόγω χρόνιων διεκδικήσεων είχαν κατοχυρώσει κάποια πράγματα και ειδικά βιασμός ή οποιαδήποτε βιαιοπραγία ήταν πολύ δύσκολο και σπάνιο να γίνει.

Ο αγώνας πράγματι θα είναι συνολικός ώστε να μην υπάρχει πορνεία, να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μέχρι όμως την αταξική κοινωνία κάνεις αγώνα απ΄ τον πιο άθλιο χώρο εργασίας, και φθάνεις και στους άλλους. Δεν στοχοποιείς τους οίκους ανοχής ως το μέγιστο κακό σε έναν χώρο που αλλού γίνονται τα πραγματικά αίσχη.

Και επειδή το κεφάλαιο πάντα επιδιώκει το μέγιστο κέρδος έτσι και στον χώρο της πορνείας δεν έχει κανένα πρόβλημα να κλείσουν όλοι οι οίκοι ανοχής αφού θα έχουν αντικατασταθεί από τα κρυφά στούντιο (ήδη είναι η μεγάλη πλειοψηφία) όπου επικρατεί ο απόλυτος νόμος της μαφίας.

από περιεργος 20/11/2017 7:30 μμ.


Μια και μιλάμε για μάτσο συμπεριφορά αυτό που μου την δίνει είναι η θρασυδειλία.Είδα κάτι σουλατσαροντας στην πορεία του πολυτεχνείου κ ψιλοξενέρωσα.Αν δεν αρέσουν οι ελληνικες σημαίες που κουβαλάνε οι επαμιτες στο πολυτεχνείο τραμπουκίστε το μπλοκ του επαμ γιατί η εικόνα του τσαμπουκά σε μερικές θείτσες ψιλοβλαμένες είναι αντιαισθητικός .Ασε που κλέβεις κ εκκλησία...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License