ανταπόκριση απο αντιφασιστική πορεία σε Βύρωνα & Παγκράτι-Τρίτη 10/10/2017

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ!!!!

post image

Το απόγευμα της Τρίτης 10/10/2017 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στον Βύρωνα και το Παγκράτι,η οποία είχε καλεστεί απο την Κατάληψη της Ανάληψης(Διαχειριστική Συνέλευση) σε συνδιαμόρφωση της πολιτικής συνέλευσης της κατάληψης με τις υπόλοιπες συνελεύσεις/δομές και πολιτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται και φιλοξενούνται εντός του περιβάλλοντα χώρου της.Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 απο το πάρκο Ανάληψης του Βύρωνα(όπου βρίσκεται εντός του η ΚΑΤ.ΑΝΑ.) με κατεύθυνση προς το Παγκράτι,διασχίζοντας στενά και κεντρικούς δρόμους των 2 αυτών συνοικιών.Ενδιάμεσα,πραγματοποιήθηκαν στάσεις στα επίμαχα σημεία(Ν.Παγκράτι),απ'όπου πριν από μερικές μέρες(ξημερώματα Δευτέρας 25/9,https://katalipsianalipsis.espivblogs.net/?p=711) 3 θρασύδειλα ασπόνδυλα φασιστικά στοιχεία πέρασαν ξεφεύγοντας κυνηγημένα μετά τον γρήγορο εντοπισμό τους απο συντρόφους της Κατάληψης Ανάληψης στο ομώνυμο πάρκο,στην προσπάθεια τους να προκαλέσουν εμπρηστική επίθεση(εγίναν αντιληπτοί τη στιγμή της προετοιμασίας) στην κατάληψη και να θέσουν σε κίνδυνο,ανθρώπινες ζωές,ζωές αδέσποτων και μη ζώων,καθώς και ολόκληρο το πάρκο.Στο κάλεσμα της πορείας(πλαισιώθηκε απο 100 περίπου άτομα) ανταποκρίθηκαν κυρίως συλλογικότητες/εγχειρήματα και ανένταχτοι/-ες σύντροφοι/-φισσες από όλες τις γειτονιές των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας,καθώς και σύντροφοι/-φισσες απο άλλες περιοχές της μητρόπολης.Καθ'όλη τη χρονική διάρκεια της πορείας γράφτηκαν με σπρέι αντιφασιστικά συνθήματα στους τοίχους των γειτονιών,μοιράστηκαν κείμενα με αντιφασιστικό λόγο και συν τοις άλλοις υπήρξε θετική ανταπόκριση απο τους κατοίκους των γειτονίων και από περαστικούς .Γύρω στις 20.30 η πορεία επέστρεψε στον Βύρωνα,καταλήγοντας στην πλατεία Αγίου Λαζάρου(ενώ πέρασε έξω απο όλους τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους των γειτονιών).Έτσι για πολλοστή φορά δόθηκε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα,ότι η οποιασδήποτε μορφής εμφάνιση ή προσπάθεια εμφάνισης των φασιστών στις γειτονιές μας δεν ήταν,δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει ανεκτή.

*Ακολουθούν φωτογραφιές και το κείμενο της δράσης που μοιράστηκε στην πορεία

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 25/9, (2.00 η ώρα) σύντροφοι/ισσες από την κατάληψη της Ανάληψης αντιλήφθηκαν τρία άτομα, νεαρής ηλικίας, να περιφέρονται στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Τους ακολούθησαν από απόσταση, και ζήτησαν να σταματήσουν λίγο να μιλήσουνε μαζί τους, καθώς κρατούσαν τσάντα η οποία μύριζε βενζίνη. Η αντίδραση τότε ήταν να τραπούν σε φυγή. Το κυνήγι συνεχίστηκε μέσα στα στενά του Βύρωνα προς το Παγκράτι, όπου τελικά και εξαφανίστηκαν! Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης άφησαν μία από τις δύο τσάντες που είχαν στην κατοχή τους πίσω. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν τα εξής ένα εθνικιστικό jockey, δύο μπουκάλια γεμάτα βενζίνη δεμένα και ένα μισογεμάτο μπουκάλι νερού με βενζίνη. Δεν θα σταθούμε τόσο στο γεγονός ότι φασιστικά στοιχεία ήρθαν να κάψουν μια αναρχική κατάληψη, αλλά περισσότερο στο γεγονός ότι ήρθαν να κάψουν μαζί με αυτή και το άλσος ενός πάρκου γειτονιάς που φιλοξενεί όλων των ειδών ζωής 24 ώρες το 24ώρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που νεοναζιστικά στοιχεία επιτίθενται στους κοινωνικούς χώρους των γειτονιών μας (επίθεση στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου στις 1/12/15, επίθεση στην κατάληψη Ανάληψης στις 3/1/16). Αυτό για εμάς είναι ένας λόγος ακόμα για να εντείνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα στις γειτονιές μας.

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ANTIFA ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αντιφασίστες/στριες από τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα της κατάληψης Ανάληψης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License